Gönderen Konu: Sıfır km Corolla konusunda tavsiyeniz nedir? dizel - benzinli - LPG ? ? ?  (Okunma sayısı 1426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '15
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Merhabalar. Forumu olabildiğince takip etmeye çalışıyorum. çünkü 2009 model golf TDI aracımıza veda edip corolla sahibi olmak istiyoruz.

yılda 20.000 km civarı yapıyoruz. nitekim 6 yaşının içindeki aracımız 124.000 km oldu bugun. Kayseri toyota bayisinde 1.4 dizel manuel corolla ile test sürüşü yaptık.
Otomatik auris (benzinli) ve corolla (dizel) yı da mersinde deneme şansımız oldu.

Kararsızlık şu noktada arkadaşlar: manuel arzu ediyoruz lakin,
- dizel ile benzinli arasında 10bin TL gibi bir fark var. Bunun yerine benzinli alarak bayide 2.500 TL karşılığında landirenzo LPG kit taktırarak kullanmayı tavsiye eder misiniz ?
- Bu şekilde LPG kit taktırarak kullanan arkadaşlar var mıdır, performansı dizel ile kıyaslayabilirler mi bizim için ?
- Dizel manuel'in performansı fena değil ama "bu motordan ancak bu kadar" diyebiliriz sanırım ? mevcut golf aracımızın hissettirdiği çekişi hissettirmedi biraz açıkçası...

Karar verme noktasında tavsiyelerinizi rica ediyoruz.. şimdiden teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
bagaj çok sorun olmayacaksa LPG mantıklı bir tercih olabilir...
benzin-dizel fiyat farkı gerçekten çok fazla...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 9000
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Bence VW vazgeçmeyin. yeni Toyota eski VW aracınızın verdiği güven ve konforu aratabilir. sıfır Toyota parasına 2012-2013 jetta veya golf alabiliyorsanız bence VW devam edin.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
evet muhtemelen golf ün konforunu aratacak corolla. ama saglik olsun ne yapalim.Corolla ile Test sürüşünde yolun kötü kısımlarında içeri biraz fazla ses aldığını farkettim. otoyolda 110 km civarı seyreden biri olarak da dikkat ettim, 110-120 civarında giderken hafif bir rüzgar sesi duydum. Bir de açıkçası araç golf 'e göre biraz daha sallantılı (kötü yol koşullarında).

Diğer yandan, araç yenilemek istiyoruz ve tercihimiz sedan olacağından (bagaj alanı önemli bizim için) en mantıklısı corolla gibi duruyor. Benzinli alınması durumunda tüp takılırsa performansı nasıl olacak onu merak ediyorum???
 golf ile yokuşlarda rampada çok güçlü bir çekişe alışmışlık var sonuçta ve dizel corollada bu denli güçlü bir çekiş göremesem de performans yeterli gibi duruyor.. Karar vermek zor..  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Zaten cok buyuk bir guc olmadigindan ortada lpg'nin farkini cok hissetmezsiniz. Benim kendi aracimda lpg'li bence gayet avantajli.ozellikle dizele gore sifir alacaksaniz cok cok avantajli olur.
Bide sifir alip prins lpg kit taktirirsaniz motor garantinizi prins veriyor.
Ama yokuslarda ivmelenmeyi unutun.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ama yokuslarda ivmelenmeyi unutun.. :D

yokuşta ivmelenmeyi unutacaksak yandık demektir  :( octavia'yi da inceledik acikcasi, donanim olarak da çok artıları var corolla ya göre. diğer yandan sorunsuz ve masrafsız olmasını ve uzun süre binebilmeyi istiyorum araca.. ne yapsak ne yapsak kara kara düşünmeye başladım...  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ben olsam Alman arabadan vazgeçmem.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2015, 15:20:16
Jetta alır yol sesine maruz kalmazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ben olsam Alman arabadan vazgeçmem.

Sanayide çok güvendiğimiz ustamızın sözüyle toyota dizel 'e yöneldik başlangıçta. Almanların dizeli 100.000 'i gecince turbosuydu enjektörüydü masraf acmaya baslar dedi. al corollanın dizelini 500bin masrafsız binersin dedi. konfor arıyorsan alman, ama sorunsuz olsun yolda kalmasın masraf açmasın diyorsan japon dedi. kulağımıza kar suyu kaçtı resmen. mevcut golf aracımız test ettiğimiz corollaya göre gercekten sessiz ve konforlu diyebilirim.. kara kara düşünmeye devam  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
2008 Corolla d4d aracım 5 yıldır bende en sevmediğim yanı yol sesi.2014 sıfır Corollada kullandım aynı yol sesi onda da var.Yol sesi uzun yolda çile.Ustaları bence boş ver.Çoğu kullanmadan rast gele konuşuyor.Düzenli bakıldıktan sonta Alman arabaları sorun çıkarmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Düzenli bakıldıktan sonta Alman arabaları sorun çıkarmaz.

Ben de bunu merak ediyorum. Usta gerçekten çok deneyimli birisi. Internette insanların fikirlerini okuyup araştırıyorum ve okuduklarımın tam olarak toplamını bizim usta bana sohbet ederken aktardı. Sadece şunu sordum kendisine :  " usta, illa ki benim bu dizel golf ün turbosu enjektörü gün geldiğinde arıza verecek mi ? " ... " illa ki verecek göreceksin " dedi... ısrarla bu sorunları toyotanın dizelinde yaşamazsın diyor.

Ses konusunda da, hafiften de ses takıntısı olan birisiyimdir. zırıltıya yol sesine pek gelemem  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
Golf sorun çıkardı mı?Kullanıcı faktörü de var.500.000 KM binersin lafı da ilginç şehirlerarası otobüş mü?Kaç yıl bineceğiz?20 yıl mı?Yol sesi,iç aksam sesi Japon araçlar da eksik olmaz.Ses bence en büyük sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Süleyman bey  halen bir skoda ve bir vw aracım var.Söz ettiğiniz her 3 aracıda uzun süre kullandım ve kısaca izlenimlerimi sizinle paylaşayım.
Octavia : Bagaj hacmi oldukça tatminkar.Yakıt sarfiyatı son derece makul ancak skoda vw tarafından satın alındıktan sonra nerede ise vw dir diyebiliriz. Ocvatia larda zaten gold motoru vardır. Motor kodları farklı olsada nerede ise aynı motordur. Benim araç ocatia 1,6 idi ve BFQ motordu. 3,5 cm yaylarla çok güzel yol tutuş yakaladım.

Golf : Performas olarak yeterli fakat yakıt bakımından octavianın gerisinde kalır.Bagaj hacmi aile için çok yetersiz.

Corolla   : Benim Corolla 2011 model elegance 1,6 at zenon du. Aracı aldıktan 4 ay sonra brc marka lpg uygulattım. Corolla konfor olarak çok iyi idi ve hatta octaviadan ilerde idi . Benim takıntım olan sunroof yoktu. At olduğu için tepkileri bana yetmiyordu. Sağlamlık açısından kesinlikle vazgeçemem. Bagaj hacmi Octavia nın gerisinde kalır. Diesel Corolla ise yakıt bakımından çok iyi ve yeterli.

Sizin kullanım şekil ve amacınız burada belirleyici rol oynar. Benim önerim Corolladan yana olur. Özellikle eşiniz de kullanacaksa kesinlikle Corolla
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Sizin Tavsiyeniz
  • 30 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Golf sorun çıkardı mı?Kullanıcı faktörü de var.500.000 KM binersin lafı da ilginç şehirlerarası otobüş mü?Kaç yıl bineceğiz?20 yıl mı?Yol sesi,iç aksam sesi Japon araçlar da eksik olmaz.Ses bence en büyük sorun.
Su an kullandigimiz golf u 0 km almiştik, hep uzun yol yaptık diyebilirim. Egr (egsoz geri beslemeymiş) parçası 2 yaşındayken değişti. Geçenlerde yine aynı parça yokladı bizi. Usta çözüm üretti. Ben mevcut bu aracı alırken bekardım, en azından memnun kalırsam 10 yıl kafadan binerim diyordum. Tabi evlenince işler değişti. Bagaj hacmi onemli oldu  ::) sedan araba istiyoruz şimdi. Eşim de mutlaka sürecek aracı. Esasen şu anki golf 6 kasa araç çok tatmin edici, ammavelakin bir yenileme akımına kapıldık yukarıda da bahsettiğim üzere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
siyah premium 1.6 cvt corolla otomatik istiyorsanız eğer. Bir de servisteki landirenzo değil de dışarıdan yağlamalı bir prins kitle çok güzel konfor ve rahatlık elde edersiniz. Tabiki corolla kalbinizi okşamaz ama bana göre vw grubundan öte bir araba. Şubat ayında 2 bin kusur adet satışla linea nın peşinden geliyor. Dizeli ise sizi golfteki dizelden sonra pek memnun etmez. Ama bence toyotanın benzinlisini kullanmak bir ayrıcalıktır. Sürekli uzun yol ve 110 km demişsiniz bu şekilde corollanın lpg ye ihtiyacı olmaz
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk