Gönderen Konu: Kaza tespit tutanak sonucu  (Okunma sayısı 1170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Kaza tespit tutanak sonucu
« : Mart 07, 2015, 13:06:26 »
Kardeşime aldığımız yaris aracı ile dün ufak bir kaza geçirdi. Trafik ışıklarının bulunduğu bir kavşakta meydana geldi ama kusurlu taraf net değil. kaza tespit tutanaklarini tuttuk.

Benim sorum, kaza tespit tutanak sonucunu, servise gidip hasar dosyasi açtıktan ve sigorta şirketlerinin tramere kusurlu tarafi belirlemesinden sonrami öğreniyoruz? Çünkü eğer biz kusurlu çıkarsak aracımızı cebimizden yaptırmak istiyoruz, kaskomuzun bozulmamasi için çok bir tutar çıkmayacagi için. Hasar dosyası açıldı tramerde ama iki tarafta aracını sigortadan yaptirmazsa tramerdeki bu bilgi daha sonra başımıza dert açabilirmi yeni teklif alırken kazalı görünmesi gibi v.s. Birde tutanakta şahit olması durumunda tramer bu kişiden bilgi aliyormu?

Bilmiyorum sormak istediğimi anlatabildim mi? :)

Toyota Club Türkiye

Kaza tespit tutanak sonucu
« : Mart 07, 2015, 13:06:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza tespit tutanak sonucu
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2015, 13:33:55 »
Öncelikle geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Kusurlu tarafı öğrenmek için hasar dosyası açmanıza gerek yok. Ancak evraklarınız sigorta şirketinize ulaştırmanız gerek. Sigorta şirketleri mutabakat sağladıktan sonra http://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/sayfalar/kazatespittutanagisorgula.aspx adresinden ara ara bakıp sonucun öğrenirsiniz orada kusurlu tarafı % şeklinde verir. Duruma göre cebinizden veya kaskodan yaptırıp yaptırmama işi size kalmış. Verdiğim adreste sonuca da itiraz edebiliyorsunuz.

Şahit kısmına gelirsek, Tutanakta şahitlerin ifadeleri yazılır diye biliyorum. Daha sonra onlardan bilgi alınıp alınmadığından emin değilim.

Burdan hatırlatayım SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin) mobil uygulaması ile kaza tespit tutanağı düzeltip gönderebiliyorsunuz. Evraklar ve bu evrakların sigorta şirketine gönderilmesi ile uğraşmıyorsunuz. Tüm işlemleri Mobil Kaza Tutanağı ile yapıyorsunuz. Benim başımdan geçen hafta küçük bir kaza geçti söz konusu program ile kaza tutanağı tuttuk 2 gün içinde sonuçlandı ve aracı servise bıraktım. Ancak şunuda belirteyim; aracı toyana braktım yetkili arkadaş bazı sigorta şirketlerinin bu mobil kaza tutanağını kabul etmediklerini söyledi. Bende sıkıntı olmadı.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza tespit tutanak sonucu
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2015, 14:48:23 »
Kaskodan yaptırıp yaptırmamak size kalmış. Siz servise kaskonuz oldugunu ve policesini vermediğiniz müddetçe servis kaskodan araç onarımı yapamaz. Sigorta konusun daysa eğer kusur ortadayda %50 %50 kusur verme yoluna gidiliyor. Bu durumda da masrafın yarısını kendiniz karşılıyorsunuz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."