Gönderen Konu: Araç kiraladım avrupada araç kullanımı tecrüeleriniz?  (Okunma sayısı 2448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Selamlar bi fuar için almanyaya gidiyorum ve araç kiraladık ekipçe, nasipse amsterdam paris brüksel e gitmeyi planlıyoruz ancak yurtdışında çok dikkat etmem gereken şeyler bedir ipuçları be tecrübelerinizi rica ediyorum...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç kiraladım avrupada araç kullanımı tecrüeleriniz?
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2015, 20:04:53 »
Ehliyetin uluslararasi olmasi gerekiyor sanirim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2015, 20:32:28 »
yok 6aya kadar geçrli ordan araç kiralarsanız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2015, 23:26:27 »
Avrupayı bilmiyorum ama ABD'de 5 gün araç kullandım. Ehliyet üstünde ingilizce isimler de yazıldığı için kabul ediliyor, hiç bir sıkıntı çıkmadı kiralama sırasında. Kesinlikle Avis, Budget, National, Enterprise gibi bilindik firmalardan full kasko ile kiralayın. Ek 400$ da kredi kartına bloke koydular trafik cezası gibi durumlar için.
Trafik kurallarına uyun mutlaka, şehirlerarası çok değildir ama şehiriçinde ışıklara, hız sınırına, emniyet şeridine girmemeye kesinlikle uyun. İnsanlara yol verin mutlaka. Yoksa Allah korusun çok sıkıntı yaşarsınız. ABD'de araç içinde uyumak yasaktır. Sürücüleri daha hoşgörülüdür, trafikte araçlar arasında 1 araçlık mesafe bırakırlar. Şehiriçinde yaya ya da bisikletli görürlerse yanlarından değil 1 şerit uzaklarından geçerler.
Gideceğini bölgelerde de dikkat etmeniz kuralları ülkelere ait kendi websitelerinde bulabilirsiniz.
Şehiriçinde aceleci davranmazsınız, çok sakin ve temkinli olursanız bir sıkıntı yaşayacağınızı hiç zannetmiyorum.
Fakat doğu avrupa ve balkan ülkelerinde pek böyle değildir :) Arnavutluk'a sakın girmeyin bile diyorlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2015, 00:15:17 »
SAKIN kırmızı ışıkta geçmeyin ve korna çalmayın
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2015, 08:39:23 »
Korna çalarak Türk olduğunu belli etme abi :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2015, 10:17:11 »
Korna çalarak Türk olduğunu belli etme abi :D

+ 1  :rofl: :rofl:

Türkiye sınırları dışında olduğunuzu ve trafikte medeniyet diye bir kavram olduğunu unutmamanız kafidir diye düşünüyorum.
Haricinde kalan her şeyi zaten biliyorsunuz.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2015, 10:30:48 »
Okuduğum kadarı ile siz bence araba işinden vaz geçin derim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2015, 18:31:12 »
Yesil yandiginda kornaya asilmayin :rofl:
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2015, 18:34:54 »
Okuduğum kadarı ile siz bence araba işinden vaz geçin derim .

Vazgeçecek bir şey yok, insana değer vererek saygı ile araba sürülürse hiç bir şey olmaz, ki olması gereken bu.
Adamlar sokak aralarında 20 km hızın üstüne çıkmıyorlar, olur da birisi yola atlar vs diye. Dönüşlerden önce kesinlikle duruyorlar sağlarını sollarını kontrol edip öyle aracı hareket ediyorlar. Radar yok bir şey yok, ama adamlar uyuyor kurala.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2015, 19:05:59 »
Yaya geçitleri bizdekinden farklı olarak yayalar içindir ve yaya geçidine adım atıldığı anda durmanız gerekir. Bunu göz önünde bulundurarak her yerde hızınıza dikkat edin derim. Özellikle şehir merkezi dışındaki küçük yerlerde yayalar yolda araba olup almadığına bakma ihtiyacı bile duymaz çünkü sürücülerin kurallara her zaman uyduğunu bilir.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 07, 2015, 19:49:18 »
bütün arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler sağolsunlar.
bende bu yıl şubat 13 de yani 2 hafta önce berlinden 275 € karşılığı sınırsız km kiraladığım araç (volswagen transporter idi. eşyalarımız çok idi.) ile (navigasyon da kiraladım ücreti 8€ idi.) kartıma 231 € blokaj koydular 2 gün sonrada iade ettiler. ailem ile birlikte Hollanda üzerinden otobanları kullanarak Belçika-brüksel e gittik. mesafe 780 km yol idi. 7 saatte gittik. arabayı ertesi gün brüksel havaalanında teslim saatine aman dikkat tam zamanında sağ salim teslim ettim. her tarafını kontrol ettiler, sorun çıkmadı.
daha sonra brüksel içinde opel çorsa kiraladım. her iki kiralamamı da europcar dan yaptım. en ucuz orada idi.cherleroi havaalanına türkiye ye dönüş için gittim arabayı sağsalim havaalanında orada teslim ettim.
- ehliyetlerimiz sizin pasport üzerinde ülkeye giriş gününüzden itibaren 6 ay geçerli sorun çıkmadan hem pasaport hemde ehliyet üzerinden kiraladılar.
- Berlin- brüksel arası hep otoban ama ücret yok.
-otobandaki hız limitlerine aman aman dikkat zaten bir anda bütün arabaların ortada hiç bir neden yok iken 60 km ile gitmeye başladıklarına şahit olup şaşıracaksınız hızınızı düşürün ceza yersiniz.
- fransa vardığımız yerden sadece 2 saatti. mons 20 dakika idi.
- yollardaki işaretleri iyi takip ettiğinizde sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
- fransa içinde otobanlar ücretli aman dikkat.
- navigasyonu ilgili kiralama şirketinden mutlaka kiralayın bazı arabalarda entegre de olabiliyor hepsinde Türkçe menüler var. ancak biz Hollanda dan geçerken navigasyon uyduyu bir ara bulamadı ilk bulduğunda ise otobandan ilk yerden çıkın dedi. bizde çıkmamızla Hollanda da 60 km lik kaybolma maceramız başladı. ama sonuçta navigasyona güvenin eninde sonunda sizi doğru yola çıkartıyor.
- şehir içlerinde yaya yollarına yaklaşırken yerdeki üçgen işaretlere dikkat edin ve yavaşlayın bunlar yavaşlamanız için ikazlar. daha sonra sakın sakın yaya geçidi işaretine lastikleriniz basmasın durun ve yayalara yol verin. sağ kuralı var onada dikkat edin.
- arabayı park ettiğiniz park yerlerine dikkat edin. ceza yiyebilirsiniz. belediye ekipleri devamlı dolaşıyorlar. bazı araçlarda saatlik park yapacağınıza dair bildirimde bulunabileceğiniz, yuvarlak üzerinde saatlerin olduğu  bir plaka oluyor onunla kurtulabilirsiniz ama en doğrusu en yakın yerden parkmatik bulun 1 saatlik ( yanlış hatırlamıyorsan 1 € gibi idi.) fiş alın sorun yaşamazsınız.
- akaryakıt alacağınız akaryakıt istasyonlarında pompacı yok ödeme ve pompa işlerini yapacak tek kişi sizsiniz. dolayısı ile kredi kartı ile almak zorunda kalacaksınız. kredi kartınız tabiki yurt dışına açık olmalı. kredi kartını cihaza verdikten sonra şifre giriyorsunuz. pompa numarasını girdikten sonra kartı alıyorsunuz. ve pompada dolum sonrası akaryakıt şirketi o miktarı karttan çekiyor hiç bir yanlışta olmuyor bizde niye yok anlayamıyorum...
işte çok taze bilgiler, kazasız belasız dönün ülkemize. suyu insanı doğası güzel ülkemize...
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11500
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 07, 2015, 21:01:39 »
Yayalara ve bisikletlilere dikkat edin ve yol verin.Radarlar bizdeki gibi degil dikkat edin.Genellikle yol kenarinda telefon kulubesinden az daha kucuk kutular var.Onlar radar.Radara girerseniz flash patliyor.Dikkat.
2014 Corolla 1.4 D4D Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 07, 2015, 21:17:06 »
 :nija:
Yesil yandiginda kornaya asilmayin :rofl:
   :nija:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2015, 21:59:35 »
Mehmet İsmail bey güzel açıklamış,
ABD'de de pompa sistemi aynı, self-servis. Fakat eminim Avrupa için de geçerlidir nakit de ödeyebilirsiniz. Benzinlikler de marketler oluyor, siz nakit ödeyecekseniz, marketten hangi pompa olduğunu söylüyorsunuz ve parasını ödüyorsunuz, ardından arabaya gidip dolduruyorsunuz.

Park sistemi de çok önemli, yine ABD'de renklendirme mevcut, hangi renkli yere parkedebileceğinizi yerel yerlerin websitelerinden öğrenebiliyorsunuz, bazı yerler saat bazlı, fazla durursanız ceza yiyorsunuz. Bunun saatini de parkmatik gibi bir alet var, oradan bilet alıp aracın önüne koyuyorsunuz. Eğer kontrol eden olursa buradan görüyor, eğer göremezse de ceza yiyorsunuz. Türkiye'deki gibi dolaşıp ücret kesen adamlar yok. :) Eğer paralı ise de parayı yine bu parkmatikimsi aletlere vererek yapıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2015, 10:42:27 »
bende sixt ten passat kiraladım ve online ödedim40 eu daha ucuza geldi, salı sabah 8 de teslim alacağım diğer firmalar km limitli idi bu kadar gezeceğiz limit olmamalı. cep rehberleri aldım. uzun açıklamalarınız için çok teşekkürler ellerinize sağlık. almanyada doğduk ve 6 yaşa kadar orda yaşadım 13 e kadar da yazları gittim ama yinede istanbul trafik ve kültürüne alışınca uyarılarınızı duymak istiyor insan özellikle yakın zamanda gitmiş olanlar.   rehberde okudum amsterdam da bir oark yerinde 24 saat park 45 euro.  [emoji12] yandık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 08, 2015, 14:14:54 »
İspanya sevilla havalimanindan bu yaz araç kiralamıştım. Ucuz diye dollar isimli bir şirketti. seat ibiza 2 gün 110 euro civarıydı. Havalimanina gittiğimde aslında hertz firmasi ile anlaşmalı imiş. Hertz ten kiralamaktan farkı yokmuş fiyatı dışında. Seat ibiza kalmadı size megane verelim dediler. Hem araç sıfırdı hemde dizel verildi benzinli yerine. Teslim etmeden önce depoyu fulledim. Arkadaşların anlattigi gibi kendim doldurdum ama kasaya gidip görevli kredi kartından çekmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 08, 2015, 16:09:26 »
Emrah bey yurda dönüşünüz de tecrübelerini paylaşmanız rica ediyorum. Özellikle yere çizilen çizgilerin ne şekilde kullanıldığı, emniyet şeridine riayet ve sürücülerin bir birine karşı tavırları....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 08, 2015, 21:56:05 »

Emrah bey yurda dönüşünüz de tecrübelerini paylaşmanız rica ediyorum. Özellikle yere çizilen çizgilerin ne şekilde kullanıldığı, emniyet şeridine riayet ve sürücülerin bir birine karşı tavırları....
Mehmet Ali Bey bahsettiğiniz şeyler çok ince mesajlar ama bize lüksmüş gibi geliyor.Tabi ki memnuniyetle. Orda genelde herkes kendini sorumlu tutar. Bir şikayet yapılırsa ihbar edilir memur da ben trafik polisi değilim demez herkes görevi neyi gerektiriyorsa uygular. Hadi bide bizde deneyelim aynı şeyi. Arayalım polisi ve diyelim ki şu araç şunları ihlal etti. İnanın çok denedim ama ipleyen yok. Geçen hafta istoç arka yol araçlar köprülü kavşakta(4 yol ağzı değil bildiğin köprülü) tersten gelip doğru yolunda hiden adamı geri geri çıkarttılar aynı anda yanıma "Trafik" Polisi(!) denk geldi camı açıp gösterdim "görüyorsunuz değil mi bunları?" cevap" ben olsam çarparım valla".

Daha ne diyeyim? inip plakaları alıp ceza uygulamak yerine böyle bir tutum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 09, 2015, 09:09:57 »
 Öncelikle keyifli yolculuklar.
 Açıkçası bu kuralların hepsi, belki daha fazlası güzel Türkiye'miz için de geçerli. Umarım kısa zaman içinde fiilen de geçerli olur.