Gönderen Konu: Aracın genel takırtı sesleri  (Okunma sayısı 1857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JapaNeSe MoNsTeR
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 330000
  • Model Yılı: '91
  • 53 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Aracın genel takırtı sesleri
« : Mart 03, 2015, 23:17:59 »
Aracım 1991 model corolla ae92 . 2 yıldır kullanmaktayım. yasadığım şehrin yolları çok kötü. genelde 20 yıllık parke taşı çukur-tümsek-bozuk yollar... arabayı ilk aldığımda aracın genelinde hiç bir yerden ses gelmiyordu ve dışardanda hiç ses almıyordu.. şimdi ise artık git gide artarak arabanın içinden dışından alttan üstten takırtı tukurtu sesleri gelmeye basladı ve baya rahatsız ediyor.bunun için alt takımları gösterdim sorun yok dedi usta amortisörlerin durumlarıda iyi(hala orjinal). kapartacıya gittim aracın genelindeki conta ve vidaları sıkıştırsın diye . böyle birşeyin olmadığını ve yapamayacağını söyledi. Sizin tavsiyeniz ne olur?
ÇILGINPİSLİK

Toyota Club Türkiye

Aracın genel takırtı sesleri
« : Mart 03, 2015, 23:17:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın genel takırtı sesleri
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2015, 23:26:17 »
Sökebildiğin yerlerin altına tek tarafı yapışkanlı kalın sünger yaparsın başka türlü nereyi sıksanda fayda etmez denemedim bile  ben aldığım zamanda çıt yoktu şantiye yollarında kullana kullana tıkırtılar arttı soğuk havalarda göğüsten gıcırtı sesi geliyor yazın hiç bir şey yok plastik aksamları söküp sekmanları değiştim sağdan soldan gelen sesler biraz azaldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JapaNeSe MoNsTeR
  • 53 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2015, 23:29:14 »
nereleri söküyüm mesela?
ÇILGINPİSLİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2015, 23:45:10 »
Ön  arka direklerdeki ve emniyet kemerlerinin olduğu orta direk plastikleri biraz esnetilerek çıkarılabilir onlar bayağı ses yapıyor torpido kısmına bişeyler yapılabilir @Anıl Köksal Bayburt (3104) bu yalıtım işleri ile daha çok ilgileniyor o sana daha çok yardımcı olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JapaNeSe MoNsTeR
  • 53 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2015, 04:47:06 »
 :tamam:
ÇILGINPİSLİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2015, 09:07:30 »
Özel mesaj ile yazdım ama bu konuda yaptıklarımı konuya da yazayım.

Trim seslerinden bu model bir arabada kurtulmanın sanırım imkanı yok. Benim 91 modelde içi çok fazla oynandığı için mecburen fazladan çalışma yapmam gerekti. Mesela kapıları vidaladım. kapının altında sünger var. Ayrıca bituself yaptım.

Konsol gibi parçaların aralarında süngerler var. Parça birleşim noktalarında plastik parçalar birbirine değmiyor. Konsol gibi yerlerde plastiği kalınlaştırmak için doğrudan plastiğine bituself yapıştırdım.

Hepsinin dışında aracın her yerinde keçe var. Yani hiç bir aksamın arkası boş değil.

metal sesleri ise tabana yalıtım yaparak kurtuldum. Davlumbazlarda plastik conta var.

Araba eski olduğu için metal gevşek. Ona görede diğer parçalar oynuyor. Bu yüzden kapı gibi yerlerde plastiklerin birbirine deymemeai için kaporta aksamı düzeltmek lazım.

Sesin geldiği yerlere müdehale şart. Bazı parçalar gevşemiş olabilir. Yada benimkindeki gibi taban yalıtım maddesi metalden ayrılmış olabilir. En iyi ses kesici kalem ise tekerler. Mutlaka yanaklar geniş olmalı.

Amortisörün bitmeye yakın ise sertleşmiş olabilir. Bu da ufak tümsekleri içeriye çok alır.

Benim arabada direksiyon mafsalı arızalı ve çukurda tıkırtı yapıyor. Yada z rot gibi parçalar bu sesi içeri veriyor. Alt takımda burçların bir ömrü var. Sertleşmiş olabiliyor.

Ayrıca kapıları kilit yerinden sıkılaştırabilirsiniz.

Allah sabır versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JapaNeSe MoNsTeR
  • 53 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2015, 11:51:59 »
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun. anlattıklarını elimden geldiğince yapmaya çalışacam.
ÇILGINPİSLİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2015, 10:03:07 »
Yazmayı unutmuşum. çift taraflı bant ile birbirine değen parçalar yapıştırılabilir.