Gönderen Konu: Sabahları gazda stop etme proplemi....  (Okunma sayısı 3381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '97
  • 7 kere teşekkür etti
Sabahları gazda stop etme proplemi....
« : Mart 03, 2015, 10:45:38 »
Merhabalar arkadaşlar;

Kış boyunca genellikle benzinde biniyorum proplem yok(stop etme korkusundan).Bugüne kadar da hep benzinde bindim. Havalar biraz normale dönünce tekrar lpg binmek istedim. Fakat yine aynısı oluyor. Aracım sabahları  1-2 dk. çalıştıktan sonra gaza alıyorum.Normal çalışıyor. Fakat hareket ettikten sonra durmam gerekti frene bastım vitesi boşa aldım stop ediyor. Tekrar çalıştırmaya uğaştığımda fazla marşa basıyorum. (10-15 sn) .Zor çalışıyor. (artı bugün benzinde iken rölanti düştü araba yine stop etti. Ayağım gazda belli bir süre gaz pedalında  kaldı  araba öyle kendine geldi.)

Benzinde biniyorum proplem yok.Bugün lpg ustasına gittiğimde motor ısındığından bir proplem göremedi. Araba rahat çalışıyor. Usta olmazsa beyni değiştirelim dedi. Eski beyin BRCyeni takmayı tavsiye ettiği beyin lovata.(ustada proplem yok.)

Sadece sabahları yapıyor ve benzinde hiç bir proplem yok.Gün içinde lpg de biniyorum hiç proplem yok. Sadece bugün benziden rölanti düşüklüğü yaşadım.

Önerilerinizi bekliyorum....

Toyota Club Türkiye

Sabahları gazda stop etme proplemi....
« : Mart 03, 2015, 10:45:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolumuz açık olsun Toyota'cılar!
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 244500
  • Model Yılı: '94
  • 43 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Sabahları gazda stop etme proplemi....
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2015, 18:50:22 »
Aynı problem benim araçta da var (1994 GLİ). Motor ısınana kadar gaza fazla basıyorum, yüksek devir ve düşük vitesde çalıştırıyorum. Ustaya gidince motor sıcak olduğu için problem görülmüyor.
Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın ... (Hz. Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2015, 20:10:24 »
Rölanti düşüklüğü ve stop etmeyle ilgili  subab ayarını istiyor gibi. Araba da rolanti dalgalanması varsa sarsıntı varsa  yüksek ihtimal subab ayarı ister. Zaten subab ayarı 50-70bin arası yapılması gerekiyor. Lpg olayına gelince beyinin 50bin ömrü var. Lpg istop etmesi subabtan cıkmasa yüzde 99 beyin artık değişim istiyor. Subab ayarı 150-200 tutar. Lpg beyni 100 lira bu arada. Gecmiş olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2015, 13:01:21 »
1-Bu corollalara subop ayarı yapılmıyomuş.
2-En son yapılan gaz ayarıda tutmayınca beyin değiştirildi. En az 7-8 senelik (ki daha fazla)  olan BRC beyin lovato beyin ile değiştirildi. Sorun kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2015, 13:37:39 »
1-Bu corollalara subop ayarı yapılmıyomuş.
2-En son yapılan gaz ayarıda tutmayınca beyin değiştirildi. En az 7-8 senelik (ki daha fazla)  olan BRC beyin lovato beyin ile değiştirildi. Sorun kalmadı.
2 kere subab ayarı yaptıran birisi olarak konusuyorum. 93-98 corolla bölümünde subab ayarıyla ilgili dünya kadar yazı var. Bu zamana jadar subab ayarı yapılmadıysa subab ayarıyla sizde tanışırsınız. Bu arabada subab ayarı yapılmıyor diyen ustanın alnını karışlarlar ustalar... siz araştırın. Subab ayarı çok faydalı bir şey motorun çalışması için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2015, 15:27:40 »
Sorunu görünce şaşırdım tüm detaylarına kadar birebir aynı problem bende de var 98 corolla aynı şekilde brc beyin takılıydı beyni değiştir dediler tamam dedim gittim sıfır brc beyin  aldım sonra bide baktim ayni sorun devam ediyor Velhasıl boşuna yeni beyini almış oldum bu arada subap ayarlarimda da sorun yoktu çünkü motoru yeni yapilmisti ve benzinde en ufak  bir sorun yok....Bu sorun bu kadar yaygınsa ve çözüm konusunda birileri yardımcı olursa sevabi büyük yazilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2015, 17:13:53 »
Ayara ustalarımdan birisi yapılır dedi. Fakat 2 usta yapılmaz dedi. Hayırlısı...

Benim Corolla sadece gazda iken sabahları bazen stop ediyordu. Benzinde iken hiç problem yoktu.Bu yüzden biz gaz beynine odaklandık. Bu yüzden beyni değiştirmeyi tercih ettik. Artı stop etme probleminde gaz ayarı çok iyi yapılması gerekiyor. Usta gaz ayarını yaparken bayağı uğraştı.
Bir haftadır biniyorum şimdilik sorun yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2015, 18:45:18 »
Ayara ustalarımdan birisi yapılır dedi. Fakat 2 usta yapılmaz dedi. Hayırlısı...

Benim Corolla sadece gazda iken sabahları bazen stop ediyordu. Benzinde iken hiç problem yoktu.Bu yüzden biz gaz beynine odaklandık. Bu yüzden beyni değiştirmeyi tercih ettik. Artı stop etme probleminde gaz ayarı çok iyi yapılması gerekiyor. Usta gaz ayarını yaparken bayağı uğraştı.
Bir haftadır biniyorum şimdilik sorun yok...

Bence sorunun kesin olarak çözülüp çözülmediğini anlamak için sabah gazdayken ve motor soğukken 50 metre kadar gidip fren yapıp stop edip etmediğine bakın , hemen sonrasında arabayı tamamen durdurarak kontağı kapatın tekrar çalıştırın sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa sorun çözülmüştür demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2015, 18:52:20 »
Sorunu görünce şaşırdım tüm detaylarına kadar birebir aynı problem bende de var 98 corolla aynı şekilde brc beyin takılıydı beyni değiştir dediler tamam dedim gittim sıfır brc beyin  aldım sonra bide baktim ayni sorun devam ediyor Velhasıl boşuna yeni beyini almış oldum bu arada subap ayarlarimda da sorun yoktu çünkü motoru yeni yapilmisti ve benzinde en ufak  bir sorun yok....Bu sorun bu kadar yaygınsa ve çözüm konusunda birileri yardımcı olursa sevabi büyük yazilir
Motor yapılmayla subab ayarının alakası yok. Şimler sıfır değişti mi? Bende motoru sıfır yaptırdım. Benimde başıma geldi  şimleri Gelişi güzel dizmişler 6 ay sonra subab ayarı yaptırdım.  şimleri( valf) motor toplarken teker teker yazdılar  mı isimlerini? Yazdılarsa sorun yoktur.çok ince bir nüans  bu olay. Subab ayarı ayrı bir mesele. Ustalar kolaya kaçıyor Motor toplayıp bırakıyorlar. Rektefeciler tornaya sokuyor. Subab ayarını bilmiyorsanız sitede subap ayarı diye araştırın. Kafanızda başı şeyler
 oturur. Motor toplama 600 tl. Subab ayarı 150-200 tl ustalar bidaha gelmenizi ister.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2015, 18:57:31 »
Motor yapılmayla subab ayarının alakası yok. Şimler sıfır değişti mi? Bende motoru sıfır yaptırdım. Benimde başıma geldi  şimleri Gelişi güzel dizmişler 6 ay sonra subab ayarı yaptırdım.  şimleri( valf) motor toplarken teker teker yazdılar  mı isimlerini? Yazdılarsa sorun yoktur.çok ince bir nüans  bu olay. Subab ayarı ayrı bir mesele. Ustalar kolaya kaçıyor Motor toplayıp bırakıyorlar. Rektefeciler tornaya sokuyor. Subab ayarını bilmiyorsanız sitede subap ayarı diye araştırın. Kafanızda başı şeyler
 oturur. Motor toplama 600 tl. Subab ayarı 150-200 tl ustalar bidaha gelmenizi ister.

Bilgilendirme için çok teşekkürler yapan usta herşey tamam sakın dokunma subaplara demişti başkasına da götüreyim en iyisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2015, 19:11:32 »
Subabın bariz belirtileri
1.aşırı yakıt tüketimi. Şehirici 45 krs yakar gazda
2. Rolanti titremesi ve sarsıntı benzin ve lpgde
3.performans da azalma benimki 120yi zor geçiyordu.
4.lpgde ansızın. stop etme 
Bu belirtiler varsa  subabtan şüphe edin.
 Şimlerin valflerini ölçüp sıkı olanlar tornalıyor. Fabrikasyon ölçülerine çekiliyor motor daha saglıklı calısıyor. Gwcmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2015, 20:01:41 »
Barış benim arabayada yapalım belki titreşimler geçer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2015, 20:03:47 »
Yazın geliyim yaptırak kardeşim. Sonucta 16 valf seninkide demi anılcığım. İnsallah bakalım. Ben ustayı ayarlar haber veririm. Yada merzifonda yaptırırz. Hele bi gelek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2015, 20:16:45 »
Yazın geliyim yaptırak kardeşim. Sonucta 16 valf seninkide demi anılcığım. İnsallah bakalım. Ben ustayı ayarlar haber veririm. Yada merzifonda yaptırırz. Hele bi gelek.

gel de baktıralım. sabah bir kez olsun çalışmamazlık etmedi ama titreşim ve sallantı var. bir ustam subap şimlerini yazıp yaptırmaya verdi. haber çıkmadı.
motor 16v ama eski, çok eski :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2015, 21:01:30 »
Anılım Eski olması önemli değil valf olması diye tofaşlar eski renolar broadwayda bile yapıyordu ustam. Hallederiz inş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2015, 23:07:29 »
Arkadaşlar benzer sorunu yaşayan diğer arkadaşlara yardımcı olması açısından konuyu tekrar hortlattım...

Benim sabahları lpg de stop etme sorunu subap ayarlarını yaptırmama rağmen geçmedi en sonunda bir tane lpg ustası kaputu açtı baktı ve kardeşim bunda t bağlantısı yok (antifiriz hortumlarıyla ilgili bir bağlantıydı) t bağlantısını yaptı....Şu anda sabahları lpg de yavaşladığımda veya durduğumda hiçbir şekilde stop etmiyor...Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar bu duruma dikkat etinler özellikle sıcak memleketlerde sorun olmaz deyip bu t bağlantısını yapmıyorlarmış...sağlıcakla kalın...