0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1-Bu corollalara subop ayarı yapılmıyomuş.2-En son yapılan gaz ayarıda tutmayınca beyin değiştirildi. En az 7-8 senelik (ki daha fazla) olan BRC beyin lovato beyin ile değiştirildi. Sorun kalmadı.
Ayara ustalarımdan birisi yapılır dedi. Fakat 2 usta yapılmaz dedi. Hayırlısı...Benim Corolla sadece gazda iken sabahları bazen stop ediyordu. Benzinde iken hiç problem yoktu.Bu yüzden biz gaz beynine odaklandık. Bu yüzden beyni değiştirmeyi tercih ettik. Artı stop etme probleminde gaz ayarı çok iyi yapılması gerekiyor. Usta gaz ayarını yaparken bayağı uğraştı.Bir haftadır biniyorum şimdilik sorun yok...
Sorunu görünce şaşırdım tüm detaylarına kadar birebir aynı problem bende de var 98 corolla aynı şekilde brc beyin takılıydı beyni değiştir dediler tamam dedim gittim sıfır brc beyin aldım sonra bide baktim ayni sorun devam ediyor Velhasıl boşuna yeni beyini almış oldum bu arada subap ayarlarimda da sorun yoktu çünkü motoru yeni yapilmisti ve benzinde en ufak bir sorun yok....Bu sorun bu kadar yaygınsa ve çözüm konusunda birileri yardımcı olursa sevabi büyük yazilir
Motor yapılmayla subab ayarının alakası yok. Şimler sıfır değişti mi? Bende motoru sıfır yaptırdım. Benimde başıma geldi şimleri Gelişi güzel dizmişler 6 ay sonra subab ayarı yaptırdım. şimleri( valf) motor toplarken teker teker yazdılar mı isimlerini? Yazdılarsa sorun yoktur.çok ince bir nüans bu olay. Subab ayarı ayrı bir mesele. Ustalar kolaya kaçıyor Motor toplayıp bırakıyorlar. Rektefeciler tornaya sokuyor. Subab ayarını bilmiyorsanız sitede subap ayarı diye araştırın. Kafanızda başı şeyler oturur. Motor toplama 600 tl. Subab ayarı 150-200 tl ustalar bidaha gelmenizi ister.
Yazın geliyim yaptırak kardeşim. Sonucta 16 valf seninkide demi anılcığım. İnsallah bakalım. Ben ustayı ayarlar haber veririm. Yada merzifonda yaptırırz. Hele bi gelek.