0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat Bey, lpgnin sigortasını çıkarıp denedim. Bir iki gün o şekilde bindim sonuç aynı. Dün yine lpg sigortasını çıkardım. Bir iki gün tekrar benzinle kullanayım bakalım. Lpg regülatörünü ise 2014 Ağustos gibi değiştirdim.
Şu LPG yi otomobil motorlarına ilk uyarlayan şahsa buradan bolca selam gönderiyorum!Bir de LPG candır diyorlar @çağatay Aktürk (28936) hocam gör bunları bak insanların nasıl cebi ve canı sıkılıyor tasarruf yapacam diye
Benzer konular var ancak tam olarak benim durumuma uyan olmadığından başlık açtım. Aracım 2007 model 1.6 sol corolla, lpgli, 124bin km, 60binde lpg takıldı, 64bin kmdir lpgli kullanıyorum. Geçenlerde üç defa kırmızı ışıkta durduğumda araç stop etti. Sonrasında benzinde kullanımda yokuş yukarı araç çekmemeye başladı. Hem de ne çekmeme gelen vızır vızır beni solluyordu. Ayrıca soğuk motor ilk çalıştırmada zorlanmaya başladı. Artık ilk marşta almıyor, ikinci marşta alıyor ama silkeleyerek çalışıyor. Motor sıcakken sorun yok ilk marşta silkelemeden alıyor. Öncelikle lpg kaynaklı olabilir diye lpgciye götürdüm. Lpg ustası bilgisayara bağladı sorun olmadığını söyledi. Motorla alakalıdır dedi. Bende özel bir toyota servisine götürdüm. Adamlar sadece toyotaya bakıyorlar başka marka araçlara bakmıyorlar. Onlarda sübap ayarların sıkmış ondandır dediler ve süpap ayarı yaptılar birde silindir şeklinde ağzı açıkve içi boş küçük parçalar varmış onları değiştirdiler 250 TL verdim. Ancak sorun çözülmedi. Tekrar lpgciye gittim. Lpgci araç akşam burda kalması lazım sabah soğuk motora bakalım dedi. Aracı bıraktım ertesi sabah aradı enjektörlerin bozuk değişmesi gerekir dedi, değiştirdirdim 300 TL. Ancak sonrasında sorun çözülmedi araç yine ilk marşta almıyor. Lpgciye durumu söyledim. Enjektörleri söktü benim eskileri taktı paramı geri verdi. Bu kez yine özel toyata servisinin yolunu tuttum aracı bırıkın soğuyunca bir kontrol edelim. Sorun nerden kaynaklaıyor anlayalım dediler. Aracı bıraktım ısı müşürü dedikleri bir parçayı değiştirdiler ama deneme amaçlı. Bu sabah yine aynı ilk marşta almıyor ikinci marşta araba silkeleyerek çalışıyor. Kırmızı ışıkta stop etme sorunu daha olmadı ama yokuş yukarı çekişi düzeldi mi bilmiyorum. Deneme fırsatım olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum. Ne yapayım.
Cumartesi günü lpg beyni (regülatör) zavoli servisi tarafından garantiden değiştirildi. Pazar ve Pazartesi ilk marşta araba çalıştı. Umarım sorun çıkarmaz.