0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir de kompresyon testi yaptırın.
Aytaç Bey kompresyon testi dediğiniz, silindirlerdeki basıncı bir ölçü aleti ile ölçme işlemi ise onu yaptıklarını söylediler.Mutlu Bey lpgnin sigortasını çıkarttım öyle denedim yine aynı.Bugün sabah yine ilk marşta almadı. Dün başka bir usta silindir kapağı erimiştir ondandır dedi. Ancak özel toyota servisine gidip sordum böyle bir durum olmadığını olması halinde daha başka belirtiler olacağını ölçüm yaptıklarını normal olduğunu söyledi. Bir süre böyle kullanacağım. Sonra yetkili servise gitmek gerekecek.Yorumlarınız için teşekkürler.
Aracınızdaki LPG sistemi sıralı sistem ise ilk çalıştırmada benzin ile çalışıp sonrasında LPG'ye geçmesi gerekli. Benzinde de aynı durum ile karşılaşıyorsunuz sanırım ? Aracınızın ilk denemede marş almayıp ikinci denemede marş alması aklıma "yakıt basıncı" problemi yada "ateşleme sistemi" problemi getiriyor, sırası ile aşağıda yazdıklarımı deneyebilirsiniz,Bujileriniz aracınıza uygun bujiler mi? (Denso K16R-U11 yada NGK BKR5EYA-11)Ateşleme bobinleriniz düzgün çalışıyor mu?Aracınıza subap ayarı yapılırken sente ayarı yada VVT_I kumanda ayarı bozulmuş olabilir mi?OCV valfi düzgün çalışıyor mu?Depo içerisindeki yakıt filtresi değişimi daha önce yapıldı mı? Benzin basıncı (Rail Pressure) ölçümü yapıldı mı? Şamandıra üzerindeki yakıt basınç regülatörü kontrol edildi mi?Enjektör açılış ve kapanış süreleri kontrol edildi mi?
Ufuk Bey merhabalar, Subap ayarının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için çok önemli bir husus zaten motoru senteye getirmektir. Bunu atlayan ustalar ya da bilmeyen "usta" olabilir mi? Eğer bu atlanıyorsa gerçekten kötü bir durum.
Ufuk Bey, benzinde de aynı sıkıntı var.Bujiler denso gördüm. Bujilere de baktılar.Benzin basıncını ölçtüklerini ve normal olduğunu söylediler. Yakıt filtresi değişimi yapılmadı. Ancak diğer hususlara baktılar mı bakmadılar mı bilmiyorum.
Olur olur merak etmeyin, subap kapağını açmadan subap ayarı yapanlar bile var, umarım anlamışsınızdır.
Yakıt filtresi değişimi e12 lerde zor mudur ? İşçilik ücreti fazla mıdır ? yoksa hava filtresi gibi 10 saniyelik bir işi mi var ?Ayrıca yakıt filtresi fiyatı nedir ?
Bu arada sormayı unuttum, araç çalıştıktan sonra yağ lambasının 1-1.5 saniyeden daha uzun bir sürede sönmesi gibi bir durum var mı?