Gönderen Konu: ilk kez bir toyata aldım ve araç hakkında fazla bilgim yok yardm lütfen  (Okunma sayısı 1232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 93500
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
merhaba arkadaşlar şubat 2015 tarihinde 2011 model corolla d4d elegance aldım ama aracın gerek özellik gerekse genel manada toyota ile ilgili sormak istediklerim vardı bunlar:
       1. arac dizel kullanımında dikkat etmem gereken hususlar neler ilk çalıştırma stop etme , devir saati
       2. yakıtı servis forever kart verdi bp de % 2 indirim bp mi yoksa başka bir yermi
       3. 70 bine kadar serevis bakımlı 80 ve 90 ben yaptırdım 1 100 tuttu bundan sonra servis mi sanayi mi
       4. blututh nasıl eşleştiriliyor 
sorular devam edecek şimdilik bu kadar tşkr edrm.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Hayirli olsun oncelikle Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin.
1.Ilk calistirmada artik havalar isindi 1-2 dk bekleyip arac isinana kadar 2000 deviri gecmezseniz saglikli olur.
2. bp de olur shell,opet,total hangisi isinize gelirse diyelim.
3.Ara bakimlari serviste yaptirabilirsiniz.Tabi tanidik saglam usta varsa o da olur.
4.Arama kismina yazarsaniz detayli anlatim vardi.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
1-Çalıştırınca bir 20 saniye bekle hareket et,stop etmeden rölantide 20 saniye bekle kapat.
2-Her yer olur.
3-Garantisi bittiyse orjinal parçayla servis dışı bakım.
4-Bilen cevaplasın ben de ondan yok. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
1 aracinizda turbo var turbolu arac kullanimi nete biraz arastirin ben 1 dakka rolantide bekletilmesi gerektigini biliyorum turbo kendini yaglasin diye hareket etmden once ve kontak kapatmadan önce 2- ben shell kullaniyorum ama opette olur bp te yoğun olan müşterisinin bol olan istasyondan alin yakitinizi  3- servis bundan sonra sizin faturanizi kabartabilirim daha uuguna disarda yaptirabilirsiniz 4 bilmiyorum hayirli olsun araciniz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 93500
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
vermiş olduğunuz cvplar için öncelikle tşkr edrm. bulututh eşleşmesini bugun serviste yaptırdım ücretsiz intercooler bakım ve değişim kampanyası varmış yakıtı sanırım bp alırım artık açma kapama hep unutuyorum stop edince aklıma geliyo  yardımlar için sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Sadece 1. soruyu cevaplayabileceğim: Turbo için dakikalarca rölantide beklemenize gerek yok. Sadece 5-10 sn bekleyip motoru araç hareket halindeyken ısıtmanız yeterli olur sanırım. TR'de nasıldır bilemem ama bazı Avrupa ülkelerinde rölantide motor ısıtmak kanunen yasaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
ilk kez aldığınız belli zaten. hayırlı olsun diyelim.

başlık edit: "toyota"

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Çok bilgim olmamakla beraber  audi 1.6 tdi aracımızın kılavuzunda: aracı çalıştırdıktan sonra hemen hareket etmemizi tavsiye eden bir paragraf mevcut. 4. kilometreden sonra motorun gerekli ısıya ulaşacağı, bunun haricinde yüksek devirin zararlı olacağı yazılı. Tabiki yukarıdaki arkadaşın bahsettiği Avrupa'da yasak olması da sanırım co2 salınımının fazla olacağından olsa gerek ki kılavuzlarda buna değiniliyor. Daha detaylı bilgi için forumda turbo motorlu araç kullanım şekli ile ilgili linkler vardı yanılmıyorsam bilen arkadaşlar zaten kopyalayacaktır.  Bir de tabiki (özellikle) performanslı kullanımlardan sonra aracı (sotp etmeden önce)  1 dakika kadar rölanti de bekletmek gerekiyor diye biliyorum...