Gönderen Konu: Rav4 Motor yapımı sonra titreme  (Okunma sayısı 3163 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Rav4 Motor yapımı sonra titreme
« : Mart 02, 2015, 01:24:09 »
Merhaba;

2 sene önce  temmuz ayında fethiye'ye giderken  100 km kala yağ lambası yanması sonucu toyota servisi aradım beni fethiye servise aktardılar,yavaş yavaş gel bir şey olmaz denmesi üzerine devam ettim 1 km sonrada motoru dağıttım.
Fethiye bosch serviste en ufak parçasına kadar motor değişti(kasa motor değil)kışa kadar sorunsuz kullansım,havalar soğuyunca motorda titreme başladı, 5 dakika sonra motor ısınınca  titreme düzeliyordu .bosch servise götürdüm bilgisayara bağlandı,hiç bir sorun gözükmedi, yazın bir sorun olmadı 2.inci  kış gene aynı sorun oldu,danıştığım bir kaç toyota servis yağdandır yağını değiştir dedi,değiştirdim ama sorun düzelmedi.
Sabah çalıştırdığım zaman eksozdan çok pis bir koku ve beyaz duman geliyor,daha çok hidrolik yanığı gibi ve motor titriyor,ön konsoldan arka tarafa kadar hissediliyor bu titreme,araç 2.0 motor ve 2007 model

Fikri olan herkesin yardımına ihtiyacım var

Şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Rav4 Motor yapımı sonra titreme
« : Mart 02, 2015, 01:24:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Rav4 Motor yapımı sonra titreme
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2015, 01:31:16 »
2 yıl önce çok büyük bir talihsizlik yaşamışsınız.
Yağ lambası yanmasına rağmen "Yavaş yavaş gel bir şey olmaz" diyen Toyota servisi evlere şenlik zaten...
Çıkan masrafı az buçuk tahmin ederim, benim aracım da önceki sahibi tarafından yağsız bırakılmıştı (4.2 LT yağ yerine 0.5 LT yağ ile çalıştırılmış) ve o sebepten motor yaptırdım.
Geçmiş olsun.

Öncelikle aracınızda LPG varsa, ihtimallere LPG sistemini de dahil edelim.
Aracınız, motor rektefiyesinden sonra yağ eksiltme yapıyor mu ? Bunu takip edebildiniz mi ? Zira o pis kokunun sebebi aracın yağ yakması olabilir.
Kullanığınız parçalar orijinal miydi ?
Aracınızın su eksiltip eksiltmediğini kontrol edin.
Aracınızın direksiyonuna birisini oturun ve tapagaz yapmasını rica edin ve aracın arkasına geçip, egzostan çıkan duman renginden emin olun.

Ayriyetten, motor ısındıktan sonra problemin ortadan kalması, subap ayarınızdan şüphelendiriyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2015, 03:46:36 »
motor yaptırmanın maliyeti ne oldu size aşağı yukarı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2015, 23:03:32 »
Merhaba;

öncelikle cevaplar için teşekkürler

eksoz dumanı tamemen beyaz çıkıyor ,yağ yada su eksilmesi yok,ama dediğim gibi eksoz kokusu yağ değildi (benzinde çok değil) iğrenç bir koku ,araba çalışırken camlar açık olursa arabayı bile sarıyor.
Sübap ayarını bir kaç kişi söyledi, motor yaptırdıktan sonra gerekli diye ,ama bostancı bosh servis gerek yok dedi,bilgisayara bağladı ve sorun yok dedi( eğer motor yaptıktan sonra gerekli ise lütfen söyleyin bastırıp yaptırayım)

2 seneki önce masraf biraz garip istanbulda akrabam olan toyota yetklili servis fiyat sorduğumda  sadece parça fiyatına 12 bin lira çıkardı,Fethiye bosh tüm parçaları tedarikçiden topladığını söyledi işçilik dahil ,tanıdık indirimi ile 6,500 tl bitirdi.

Mesaj Birleştirildi: Mart 03, 2015, 23:04:17
bu arada lpg yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2015, 23:28:42 »
Geçmiş olsun çok. Bu titreme dediğiniz olay oluştuğunuzda devir kaçta oluyor?
Pis koku da acaba katalitik konvertörün ömrü dolduğundan kaynaklanabilir mi?
Bu titreme oluştuğu zamanlarda aracınızdaki yakıt sarfiyatı nasıl?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2015, 23:43:48 »
Merhaba;

araba ilk çalıştığında hiç gaz vermeden başlıyor ,ibre 1 ve 1 in altında ve motor ısınana kadar 5-10 dakika sürüyor,havanın ısısına göre değişiyor,hava 17-8 derece iken çok az,hava 2-3 derece ike çok fazla, hatta yazın hiç yok,sanki bir yerde bir şey birikiyorda buharlaşmıyor gibi,motorun tüm parçaları değişti diye biliyorum,konvektör için yarın faturaya bakabilirim.
Motor yapıldığından beri yakıt oldukça arttı,bosch servise sordum ,motorun kurum bağlaması lazım normaldır dendi,ama 3 bin km geçti hala yakıt normalin 1.5 katı falan yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2015, 12:02:48 »
Bence motorda hala sıkıntılar yakıtın artması koku ve beyaz duman bana hiç iyi bir durum gibi gelmedi motoru toplayan şahıs biryerlerde hata yapmış olabilir veya kullanılan parçaların orijinalliğim tartışılabilir. Naçizane tavsiyem işini bile bir Toyota servisi bulup aracınızı kontrol ettirmeniz takılmamış bir sensör unutulmuş basit bir şey bile olabilir ama söyledikleriniz pek hayrı alamet şeyler değil ama soğuk havada titremesi bana hava akışmetre kaynaklı olabileceği ihitmalini verdi çünki hava akışmetre hem havanın barını hemde sıcaklığını ölçerek motorun ne kadar yakıt alama verme işlemini ayarlıyor eger bu paraçada sıkıntı varsa araç hem yakıtı çok yakar hem de aracınız soğuklarda bu tarz sorunlar çıkartır bundan dolayıda çig benzin kokusu ile karşılaşırsınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2015, 12:09:34 »
büyük geçmiş olsun kaç bin km de yağsız kaldı ve motor işine giriştiniz acaba..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2015, 14:17:07 »
 Öncelikle geçmiş olsun.

Motor yapılırken tam olarak neler değişti? Gömlek hangi ebatta kullanıldı? Diğer parçalar bu gömleğe uygun muydu?
 Motor yağı ne ile değişti?
 Triger bağlantısı doğru yapıldı mı?

Açıkçası bir çok soru var cevaplanması gereken. Bu arada bölge neresi idi sizin, direk kontrol ile daha iyi teşhis konabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2015, 00:30:49 »
hakikaten o kadar çok değişken var ki artık bu devirde....

motor toplarkenki kapaktaki her bir somunun bile üretici tarafından belirlenmiş farklı torklarda sıkılaştırılması gereken, gavurlarda gördüğümüz özel motor sesi dinleme cihazlarının kullanıldığı falan bir dünyada şimdi kimse tutup da ben ustama güveniyorum her şeyi düzgün yapmıştır diyemez.. o da insan sonucta.. kimseden üretim bandındaki hatasız performansı bekleyemeyiz.. kaldı ki üretim bandında bile hata çıkabiliyor.

en iyisi temenni etmek. ustam iyi ustadır. yapmıştır o gerekeni demek...

motor indirip toplama konusunda yetkili servise bile güvenmemek lazım.. yetkili servisin tek avantajı orijinal parça kullanması ve de el alışkanlığı maç sayısı olarak önde olduğunu umud ediyor oluşumuz....

inşallah küçük bir detaydır sizinki de.

subab ayarıına gelince ben de güncel olarak subab ayarlatmak için yanıp tutuşuyorum. ama yapmıyorlar.. vvti subab ayarı olmuyormuş...

ben tam anlayamadım ilk motor yaptırma sebebinizi...  lpg de yokmuş.  yağsız mı bıraktınız aracı istemeden?yoksa yağ yakıyor muydu zaten bir süredir? su kaynatma, conta yanması gibi şeyler mi yaşandı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2015, 12:20:46 »
merhaba;

yağ pompası bozulmuş ve motora yağ basmamış denildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı