Gönderen Konu: 2014 Corolla Touch 2 Multimedya Sorunuu  (Okunma sayısı 6536 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '14
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
2014 Corolla Touch 2 Multimedya Sorunuu
« : Mart 01, 2015, 22:15:13 »
Merhaba arkadaşlar daha önceden forumda mutlimedya ekran için konusu geçmişti sorunun usb 3.0 bellekten kaynaklandığını düşünmüştük. O günden beri usb flash bellek kullanmadan ekranı kullandım ve her seferinde özellikle ilk çalıştırmalarda oluşuyor bu sorun ve kendi kendine çözülene kadar sorun çözülmüyor.
Sorunum ise linkteki çekipte kendi yüklediğim videoda göreceğiniz üzere "medai" tuşunun menü ekranına hiçbir şekilde geri gelmemesi. Ekranda donma filan yok usb bellekte hiç takmadan kullanıyorum. Media menüsü gelmediği için radyo frekans ekranı gibi seçimler yapamıyorum çünkü radyo menüsüne giremiyorum yada diye bluetoth menüsü olsun diğer menüler olsun ekran getiremiyorum. Sadece yol bilgisayarı ile e-posta ve arama ekranına direk girebiliyorum oda zaten direk tuşu olduğu için girebiliyorum. Serviste çözüm bulamadı yazılım yükleyin tekrar dedim cihazı değiştirmeyi önerdiler ekranı da söktürmek istemiyorum. Malum sıfır araba bir kez söküldümü gacırdama tarzında ilerde sesler gelmesini istemiyorum. Başına gelipte çözüme ulaşabilen arkadaşlar var mı 1000 km bakıma gideceğim yakında söktüreceğim çözüm bulamazsam. Şimdiden teşekkürler herkese.

https://www.youtube.com/watch?v=0jUvRx_cRJA&feature=youtu.be
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Toyota Club Türkiye

2014 Corolla Touch 2 Multimedya Sorunuu
« : Mart 01, 2015, 22:15:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Corolla Touch 2 Multimedya Sorunuu
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2015, 22:19:32 »
bozuk nu, bence değiştirin, hazır servis de değiştirmeyi teklif etmiş ...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2015, 22:23:00 »
Oğuzhan hocam aslında ekran çalışıyor ama anlamadığım ve çözemediğim bir sebebten ötürü "media" menüsüne giremiyorum tuş çalışıyor hangi ses menüsü en son aktif kaldıysa arka planda oradaki listeyi değiştiriyor radyo listesi gibi yada şarkı listesi gibi. Çözüm bulamazsam 1000 bakımında değiştirmelerini isteyeceğim artık :(
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2015, 22:53:59 »
bencede değiştirin, hatta fark verip navigasyonlu yapın derim :)

birde, o tuşa basılı tutunca kapanıyor mu?
ilk defa gördüm kapandığını :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2015, 23:11:26 »
bende istedim navigasyonlu takılmasını hatta serviste küçük bir tartışma bile yaşadık bu konu da :) malesef olmuyormuş.
O tuşa basınca ekran resetliyor kendini kitlendiği zaman yeniden başlatmak için ;) ama bende işe yaramıyor  :(
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2015, 23:18:36 »
Merhaba arkadaşlar daha önceden forumda mutlimedya ekran için konusu geçmişti sorunun usb 3.0 bellekten kaynaklandığını düşünmüştük. O günden beri usb flash bellek kullanmadan ekranı kullandım ve her seferinde özellikle ilk çalıştırmalarda oluşuyor bu sorun ve kendi kendine çözülene kadar sorun çözülmüyor.
Sorunum ise linkteki çekipte kendi yüklediğim videoda göreceğiniz üzere "medai" tuşunun menü ekranına hiçbir şekilde geri gelmemesi. Ekranda donma filan yok usb bellekte hiç takmadan kullanıyorum. Media menüsü gelmediği için radyo frekans ekranı gibi seçimler yapamıyorum çünkü radyo menüsüne giremiyorum yada diye bluetoth menüsü olsun diğer menüler olsun ekran getiremiyorum. Sadece yol bilgisayarı ile e-posta ve arama ekranına direk girebiliyorum oda zaten direk tuşu olduğu için girebiliyorum. Serviste çözüm bulamadı yazılım yükleyin tekrar dedim cihazı değiştirmeyi önerdiler ekranı da söktürmek istemiyorum. Malum sıfır araba bir kez söküldümü gacırdama tarzında ilerde sesler gelmesini istemiyorum. Başına gelipte çözüme ulaşabilen arkadaşlar var mı 1000 km bakıma gideceğim yakında söktüreceğim çözüm bulamazsam. Şimdiden teşekkürler herkese.

https://www.youtube.com/watch?v=0jUvRx_cRJA&feature=youtu.be

videonuzu izledim.

aslında sorun yazılımsal bir soruna benziyor.yani servis aslında cihazı söküp fabrikaya gönderip cihaz resetlenip tekrardan yazılım yüklense sorun çözülecek gibi ancak değiştirme seçeneğini tercih edin ve yenisini taksınlar.
media tuşunuzda ise donanımsal bir sorun olabilir yani devresiyle alakalı.yani bir süre basıp basmama yapması bence bununla alakalı gibi.
bu tip cihazlarda tuşun görevini görmemesi usb bellekle alakalı bir şey olduğunu sanmıyorum.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2015, 23:28:36 »
Bekir hocam bana kalırsa da sorun yazılımsal ama ekran sadece "touch 2" olduğu için güncelleme yapılmıyor galiba. Yeni ekran konusun da aldığım bilgi şu şekilde ekran sökülüyor ve tamire gidiyor daha önce tamiri yapılmış ekran geliyor ve araca o takılıyormuş :( bu da aklıma soru işaretleri getiriyor sıfır çiziksiz cihaz gidecek yerine ne durumda olduğunu bilmediğim bir cihaz takacaklar ya da en azından servisten anladığım bu şekilde ;) Media tuşu aslında çalışıyor ama ekranda farklı işlev yapıyor işte :(
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2015, 23:33:36 »
cihan bey yazılım güncellenmemesi sorun değilki.

araçlarda bu tip cihazlar bulunuyorsa risk her zaman vardır.

garanti bittikten sonra bir sorun olursa ne olacak bunu düşündünüzmü?masraf 2000-3000 tl demek o zaman.

bu nedenle siz cihazı söktürmekten korkmayın.toyota servislerinde bu cihazı torpido kısmından ayırmak için gerçekten çok ince uçlu spatula benzeri aletler var.

zaten o incecik aralıklara girmek için üretilmiş aletler bunlar.

sizin yeni cihazınız gelene kadar ikinci el bir cihazla idare edin.yeterki cihazınız sıfır bir cihaz ile değişsin.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2015, 23:45:52 »
Bekir hocam belki çözüm bulunur diye ümit ediyorum 980 km oldu haftaya 1000 km bakımı için randevu alacağım servisten bakıma kadar bekleyelim düzelmezse öyle sökelim dedim onlarda kabul ettiler.
Bu gidişle sökülecek sanırım. Açıklamanız için ayrıca teşekkür ederim.
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2015, 02:00:00 »
Arkadaşlar bugün servis tarafından malum konuda geçen touch 2 ekranım yenisi ile değiştirildi. Yeni ekran ile birlikte test ederken keşfettiğim yeni özellik geldiğini buldum. Park asistanı ekrana taşınmış daha önceden bende yoktu bu özellik( sadece yol bilgisayarında vardı) yada vardı da ben görmemiştim. Ekranı yapan firmanın ar-ge mühendisi ile kendisi servise cihazı bizzat kontrol etmek için geldiği için konuşma fırsatı bulduk. Açıkçası sorunla bizzat ilgilenmeleri çok taktir ettiğimi kendisine ilettim. :saygi: Buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni taktıkları cihazda güncel bir versiyon olduğunu dile getirdi. Cihazlarda karşılaşılan sorunlar araştırılıp sürekli olarak geliştirildiğini dile getirdi. Touch 2 cihazının daha fazla fonksiyon olabileceğini ancak toyotanın güvenlik gerekçesi ile istemediğini dile getirdi bende bir kullanıcı olarak üzüntü ile karşıladığımı tüm kullanıcıların bu ekrandan beklentilerinin büyük olduğunu dile getirdim. Sonuç olarak ekrandaki yeni gelen fonksiyon için ekran resimlerini çekip incelemeniz için paylaşmak istedim. Resimleri doğru şekilde mi paylaştım bilemiyorum. Sorunum çözüldüğü için sizlerle paylaşmak istedim. :tamam:
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2015, 08:59:10 »
Paylaşım için teşekkürler. Benzer bir sorun yaşayan olursa yardımcı olması adına, yazılımın önceki ve şimdiki sürüm numarasını paylaşabilir misiniz? Sistem bilgileri kısmında bu bilgi mevcut.Orada cihaz kimliği bilgisi de var ama gizli bir bilgi olup olmadığını bilmediğimden onu paylaşmayın isterseniz. İçinde kimlik kelimesi geçiyor diye emin olamadım :D
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2015, 09:17:35 »
Arkadaşlar bugün servis tarafından malum konuda geçen touch 2 ekranım yenisi ile değiştirildi. Yeni ekran ile birlikte test ederken keşfettiğim yeni özellik geldiğini buldum. Park asistanı ekrana taşınmış daha önceden bende yoktu bu özellik( sadece yol bilgisayarında vardı) yada vardı da ben görmemiştim. Ekranı yapan firmanın ar-ge mühendisi ile kendisi servise cihazı bizzat kontrol etmek için geldiği için konuşma fırsatı bulduk. Açıkçası sorunla bizzat ilgilenmeleri çok taktir ettiğimi kendisine ilettim. :saygi: Buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni taktıkları cihazda güncel bir versiyon olduğunu dile getirdi. Cihazlarda karşılaşılan sorunlar araştırılıp sürekli olarak geliştirildiğini dile getirdi. Touch 2 cihazının daha fazla fonksiyon olabileceğini ancak toyotanın güvenlik gerekçesi ile istemediğini dile getirdi bende bir kullanıcı olarak üzüntü ile karşıladığımı tüm kullanıcıların bu ekrandan beklentilerinin büyük olduğunu dile getirdim. Sonuç olarak ekrandaki yeni gelen fonksiyon için ekran resimlerini çekip incelemeniz için paylaşmak istedim. Resimleri doğru şekilde mi paylaştım bilemiyorum. Sorunum çözüldüğü için sizlerle paylaşmak istedim. :tamam:
aracınız premium mu yoksa park sensörlerini sonradan mı taktırdınız? Ben sonradan taktırdım ekranda bu ayarları yapamıyorum. Aracım advance.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2015, 10:22:28 »
Bizimki premium , eee bizde olması lazım , servise gidip ekranı güncelleyin diyeceğim artık, navigasyon var mıydı??
Bizde var ama yeni güncelleme gelmedi
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 10, 2015, 10:24:16 »
hayırlı olsun Cihan bey.

cihaz değişimi yapmaları güzel bir hareket olmuş zaten olması gereken de buydu  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2015, 10:45:10 »
Mehmet bey yazılım sürümü 010177 eskisi ile ayni ilk kontrol ettiğim o olmuştu sanırım bu cihazın değil aracın yazılımı galiba çünkü cihazın seri nosu dahi değişmemiş eski ile kıyasladim aynı numaralar. Ama cihaz daha hızlı ve yeni fonksiyonlar var artık isteğe bağlı ekranı tamamen kapatabilirsiniz teyp açık şekilde.

Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2015, 10:47:34
aracınız premium mu yoksa park sensörlerini sonradan mı taktırdınız? Ben sonradan taktırdım ekranda bu ayarları yapamıyorum. Aracım advance.

Esat bey aracim premium dizel otomatik versiyonu park sensörleri orjinal de vardı.
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 10, 2015, 10:48:19 »
Hayırlı olsun bu arada :)
Bizde isteriz ama , servise sorma imkanınız var mı? Bu güncelleme ile beraber mi gelecek yoksa cihazdan cihaza farklı mı olacak??
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 10, 2015, 10:56:50 »
Bizimki premium , eee bizde olması lazım , servise gidip ekranı güncelleyin diyeceğim artık, navigasyon var mıydı??
Bizde var ama yeni güncelleme gelmedi

Kaan bey gelen muhendis arkadas yazılımı güncellemeyi denedi ama araçta navigasyon olmadığı için malesef olmadığını söyledi navigasyon olmayan paketlerde zor olduğunu dile getirdi. Bu güncelleme daha yeni çıkmış mevcut sorunların giderildigi versiyonuymus. Yakında sizlere de yüklemesi yapılacaktır sanırım.

Hayırlı olsun bu arada :)
Bizde isteriz ama , servise sorma imkanınız var mı? Bu güncelleme ile beraber mi gelecek yoksa cihazdan cihaza farklı mı olacak??

Yazılımsal sorunlar giderildiginde paket olarak özellikle navigasyonlu paketlerde güncelleme yyapılacakmis.  Şu an için tek bildiğim bu şekilde malesef Kaan bey. Servise tekrar gidince sizin için tekrar sorarım merak etmeyin.

Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2015, 11:01:38
hayırlı olsun Cihan bey.

cihaz değişimi yapmaları güzel bir hareket olmuş zaten olması gereken de buydu  :tamam:

Teşekkür ederim Bekir bey hem değiştirmeleri hemde Arge mühendisinin olayı araştırmak için bizzat gelmiş olması benim takdirimi kazandı zaten kendilerine de dile getirdim. Cihazlar mümkün olduğunda geri dönüşlere dikkat edildiğini arıza durumunda yenilediğini dile getirdi kendisi. Inşallah başka arkadaşlar sorunum yardimci olur.
+Touch Go (navi)
+Protech

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 10, 2015, 11:38:19 »
Mehmet bey yazılım sürümü 010177 eskisi ile ayni ilk kontrol ettiğim o olmuştu sanırım bu cihazın değil aracın yazılımı galiba çünkü cihazın seri nosu dahi değişmemiş eski ile kıyasladim aynı numaralar. Ama cihaz daha hızlı ve yeni fonksiyonlar var artık isteğe bağlı ekranı tamamen kapatabilirsiniz teyp açık şekilde.

Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2015, 10:47:34
Esat bey aracim premium dizel otomatik versiyonu park sensörleri orjinal de vardı.
o zaman büyük ihtimalle bu özellik bize gelmez .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2015, 11:58:28 »
Valla bize güncelleme verirlerde gelirse navigasyon aldığımıza bir daha sevinirim :) inşallah gelir yoksa çarşıyı karıştırırım :P
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2015, 12:33:19 »
Valla 2017 e kadar güvenlik özellikli Corolla olacağını düşünürsek bu Touch 2 ekranına bir sürü güzel şey geleceğini düşünebiliriz ama navigasyon paketi olmadan en azından sadece Touch 2 ler göremeyecek galiba bunları .

Esat bey park sensörleri takıldıktan sonra yol bilgisayarinda sensor ekrani geliyorsa ekran güncellendigi zaman sizinde bu şekilde desteklenecektir büyük bir ihtimal çünkü veriler sadece sistemden geliyor aynı mantık bana kalırsa. Ama Touch 2 lerin güncellemesi biraz sorunluymus bilginiz olsun.
+Touch Go (navi)
+Protech