0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet kuş satan pet shoplarda var fiyatları biraz pahalıdır ama müthiş yetenekli ve konuşma yeteneği de iyi olan bir papağandır aynı türün bir başka cinsi bende var profil resmim de fotosu mevcut sultan papağanı onlarda müthiş oyuncu yetenekli ve konuşabilen kuşlardır.
Muhabbetlerim de vardı önce tek erkek vardı 5 yıl baktım çok güzel konuşuyordu sonra tesadüfen bir dişi muhabbet yakaladım ve çiftleştiler yavru aldım 3 yıl kadar da çift yaşadılar sonrasın da çok üzücü bir olay yaşadık ikisi birden terasta güneş alan yerde kalmışlar ve ikisini de kaybettik. Bu Sultan papağanı 2 aylık erkek ve tek bakıyorum 4 kelime konuşuyor ve mükemmel ıslık taklitleri yapıyor ve çok ama çok uysal kedi gibi gelir size kendini zorla sevdirir. Daha öncesinde de bir başka 6 yıl kadar Sultan papağanı bakmıştım. Kakaduların bir cinsidir bakmayı düşünürseniz sağlıklı erkek sultan papağanı tavsiye ederim Kakadunun bakımı vs zor olabilir ve evde bakımı yasak diye de biliyorum ancak özel belgeli filan olarak alabilirsiniz sanıyorum.
arkadaşlar bende bir papağan almak istiyorum. sabah bu komuyu inceledim. youtube dan videolara baka baka en son bir site buldum üye oldum. alım satım falan da yapılıyor. ama güven önemli tabi ki bu iş için. kakadu biraz fiyat olarak pahalıymış. jako ona nazaran hem daha ucuz hem konuşmaya daha meyilliymiş. araştırmalarıma devam ediyorum
Bu tip hayvanlar sırf bu ticaret uğruna özgürlük ve doğal ortamlarından oluyorlar. Alırken bunlarıda bir düşünün
Fildişi ve gergedan boynuzu gibi hocam, alan varsa ticareti de olur. Muhabbet kuşları bi nebze, çünkü çoğusu artık Türkiye doğumlu, kafesten yetişme ama bu cins kuşlar muhtemelen doğal ortamlarından yakalanıp satılıyorlardır