Gönderen Konu: Kakadu Papağanı  (Okunma sayısı 2139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

Kakadu Papağanı
« : Şubat 28, 2015, 23:08:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Kakadu Papağanı
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2015, 23:11:42 »
Evet kuş satan pet shoplarda var fiyatları biraz pahalıdır ama müthiş yetenekli ve konuşma yeteneği de iyi olan bir papağandır aynı türün bir başka cinsi bende var profil resmim de fotosu mevcut sultan papağanı onlarda müthiş oyuncu yetenekli ve konuşabilen kuşlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2015, 23:17:21 »
Evet kuş satan pet shoplarda var fiyatları biraz pahalıdır ama müthiş yetenekli ve konuşma yeteneği de iyi olan bir papağandır aynı türün bir başka cinsi bende var profil resmim de fotosu mevcut sultan papağanı onlarda müthiş oyuncu yetenekli ve konuşabilen kuşlardır.

Bende de Jumbo ve çekoslavak ırklarının kırması muhabbet kuşu var.Maşallahı var.Umarım uzun seneler bizimle olur  :) Sizinkilere de maşallah çift olarak mı bakıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2015, 23:30:56 »
Muhabbetlerim de vardı önce tek erkek vardı 5 yıl baktım çok güzel konuşuyordu sonra tesadüfen bir dişi muhabbet yakaladım ve çiftleştiler  yavru aldım 3 yıl kadar da çift yaşadılar sonrasın da çok üzücü bir olay yaşadık ikisi birden terasta güneş alan yerde kalmışlar ve ikisini de kaybettik. Bu Sultan papağanı 2 aylık erkek ve tek bakıyorum 4 kelime konuşuyor ve mükemmel ıslık taklitleri yapıyor ve çok ama çok uysal kedi gibi gelir size kendini zorla sevdirir. Daha öncesinde de bir başka 6 yıl kadar Sultan papağanı bakmıştım. Kakaduların bir cinsidir bakmayı düşünürseniz sağlıklı erkek sultan papağanı tavsiye ederim Kakadunun bakımı vs zor olabilir ve evde bakımı yasak diye de biliyorum ancak özel belgeli filan olarak alabilirsiniz sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2015, 23:48:55 »
Muhabbetlerim de vardı önce tek erkek vardı 5 yıl baktım çok güzel konuşuyordu sonra tesadüfen bir dişi muhabbet yakaladım ve çiftleştiler  yavru aldım 3 yıl kadar da çift yaşadılar sonrasın da çok üzücü bir olay yaşadık ikisi birden terasta güneş alan yerde kalmışlar ve ikisini de kaybettik. Bu Sultan papağanı 2 aylık erkek ve tek bakıyorum 4 kelime konuşuyor ve mükemmel ıslık taklitleri yapıyor ve çok ama çok uysal kedi gibi gelir size kendini zorla sevdirir. Daha öncesinde de bir başka 6 yıl kadar Sultan papağanı bakmıştım. Kakaduların bir cinsidir bakmayı düşünürseniz sağlıklı erkek sultan papağanı tavsiye ederim Kakadunun bakımı vs zor olabilir ve evde bakımı yasak diye de biliyorum ancak özel belgeli filan olarak alabilirsiniz sanıyorum.

Bizdeki muhabbete de 2008 eylülden beri bakıyoruz.Eş aldım 2 defa uyum sağlamadı fazla uysal olduğu için :) İlk aldığımda dişi baskın çıktı 2. dişiyi de bu kıskandı bu hırpalamaya başladı.Verdim bende.Sayısız kelime konuşuyor.Bazıları anlaşılmıyor ama :) Kakadular da çok ilginçlermiş özellikle beyaz kafalı olanları ilgimi çekti hareketleri çocuk gibi :D Sarı kafalı olan da çok iyi eğitilmiş :) Sultan papağanı da bir seçenek.Belki düşünebilirim 1 kafes 1 de salma var ilgilenebilirsek olabilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2015, 18:09:06 »
arkadaşlar bende bir papağan almak istiyorum. sabah bu komuyu inceledim. youtube dan videolara baka baka en son bir site buldum üye oldum. alım satım falan da yapılıyor. ama güven önemli tabi ki bu iş için. kakadu biraz fiyat olarak pahalıymış. jako ona nazaran hem daha ucuz hem konuşmaya daha meyilliymiş. araştırmalarıma devam ediyorum :)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2015, 18:33:52 »
arkadaşlar bende bir papağan almak istiyorum. sabah bu komuyu inceledim. youtube dan videolara baka baka en son bir site buldum üye oldum. alım satım falan da yapılıyor. ama güven önemli tabi ki bu iş için. kakadu biraz fiyat olarak pahalıymış. jako ona nazaran hem daha ucuz hem konuşmaya daha meyilliymiş. araştırmalarıma devam ediyorum :)

Kakadu ve jako satan bir yer buldum Kütahya da ama fiyat ve güvenilirliği açısından bir bilgim yok.
https://www.facebook.com/pavpavpet?fref=ts

Çok konuşsun istiyorsanız yavru bir erkek muhabbet kuşu en iyi seçim olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2015, 18:39:36 »
Bu tip hayvanlar sırf bu ticaret uğruna özgürlük ve doğal ortamlarından oluyorlar. Alırken bunlarıda bir düşünün
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2015, 18:42:26 »
Bu tip hayvanlar sırf bu ticaret uğruna özgürlük ve doğal ortamlarından oluyorlar. Alırken bunlarıda bir düşünün

Bu işi hakkıyla yapan işletmeler de vardır elbet.Bende sinir oluyorum yazın denk geldi,muhabbet kuşlarını bir kafese tıkmışlar içeride bayağı bir muhabbet kuşu var ve kuşlar yazın sıcaktan bayılıyorlardı havasızlıktan.Hayvan haklarına şikayette bulunmuştum.Ancak inceleyip baktılar mı bilmiyorum.Şayet doğal ortamına aykırı ise zaten bulaşmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 01, 2015, 18:45:14 »
Fildişi ve gergedan boynuzu gibi hocam, alan varsa ticareti de olur. Muhabbet kuşları bi nebze, çünkü çoğusu artık Türkiye doğumlu, kafesten yetişme ama bu cins kuşlar muhtemelen doğal ortamlarından yakalanıp satılıyorlardır
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2015, 19:10:28 »
Fildişi ve gergedan boynuzu gibi hocam, alan varsa ticareti de olur. Muhabbet kuşları bi nebze, çünkü çoğusu artık Türkiye doğumlu, kafesten yetişme ama bu cins kuşlar muhtemelen doğal ortamlarından yakalanıp satılıyorlardır

Aynen haklısınız rağbet olursa ticaretini yapan olur. Verdiğim linkte çiftlik üretimi diyor ama güven verici değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2015, 19:28:18 »
Cok gur sesli olduklari icin apartman ortaminda sikayet alabilirsiniz.sultan papaganlarinin bile yeri geldiginde cok sesleri cikabiliyor. Tek beslenmemesi taraftariyim. Nekadar ilgi gosterirseniz gosterin kendi cinsinden bir kus kadar ilgilenemezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2015, 00:35:08 »
http://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/bos-su-sisesinde-hayvan-kacakciligi,02ArutGgPUqQRUvMs0kqjw

Bu nedir Allah aşkına insan olan yapar mı şunu. Yatacak yerleri yok dünyada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2015, 00:44:33 »
Yazıklar olsun valla. Doğa, hayvan, insan hiç bir şeye değer vermiyoruz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.