0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SEAT Ibiza 1.2TSI DSG Style öneririm. 2014 Aralık' ta aldım. Henüz 325 km' de ve yarım depo benzin tüketti. Yoğun trafikte ortalama tüketim 8-8.5lt/100km civarında seyrediyor. Açık yolda ve sabit hızda 5-5.1lt/100km seviyelerinde kalıyor. 2014' ün 22. Haftasından sonra üretilen Reference donanım seviyesi de dahil olmak üzere, ESP, yokuş kalkış asistanı ve lastik basınç sensörü standart hale getirildi. Style donanımda ayrıca tek dokunuşla açılıp kapanabilen elektrikli 4 cam, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, cruise control ve yol bilgisayarı gibi donanımlar mevcut. Araç nispeten hafif olduğu için kalkar kalkmaz 2. vitese geçen DSG, iyice yavaşlansa bile 2. viteste gayet rahat ilerliyor. Bu şekilde rahat çalışan kavramaların problem çıkaracağını pek sanmıyorum.
Bence yeni Fabia'yı görmeden karar vermemek gerekiyor arabam.com haberlerde okuduğuma göre yeni Fabia (2015) İngiltere'de What car sitesinin değerlendirmelerinde sınıfında yılın otomobili seçilmiş en iyi aile otomobili ödülü ise Octavia'nın.
Ford lardaki otomatik şanzıman iShift yarı otomatik tabir edilen sistemdir, ve DSG ilk çıktığındaki gibi iShift'in de sorunları yeni yeni çıkmaktadır. CVT ya da tam otomatik şanzımanlardan şaşmayın.
iShift Honda'nın robotize şanzımanı değil miydi? Ford'da robotize şanzıman olarak ASM vardı, o da birkaç sene içinde tedavülden kalktı.
Haklısın kardeşim forddaki PowerShift. Karıştırmış Karıştırmışım.Yarisin benzinliDeki otomatiğİ cvt şanzıman konforLudur çok sıkıntı çıkarmaz
Fabia da çok iyi görünüyor motor seçenekleri neler aceba ??
CVT iyi hoş, hem sorunsuz hem konforlu hem de ekonomik. Ama vites değişimi diye bir şey olmayınca insan huylanıyor.[emoji4]
Bütün markaların artık araçları çok güzel.En doğrusu öncelikle ihtiyaclarınızı orta koymanız,ardından olmazsa olmazları sıralamak.Bu eleme bile araç sayısını- 4-5 e düşürür. Uzun süreli kullanım olacaksa listeye volvo yu da katın derim
Utku bey, öncelikle otomatik diye giriş yapmayın, otonatiklerin özelliklerine bakınİ20 4 ileri tam otomatik kullanıyor hala , bu devirde en eski teknoloji. TSİ sizi neden korkutsun ki? DSG korkutur genelde , ama benim bir kız arkadaşım var,annesiyle beraber kullanıyorlar, aman tanrım! Bir TDİ DSG Jetta var, arabaya çok acıyorum. Nasıl kullanıyor, nasıl kullanıyor. O şanzıman ona dayandıysa normal kullanıma hayli hayli dayanır CVT eşiniz için çok çok rahatlık olur, hissiz bir şanzıman olduğu belirtilmiş ama çok konforlu. Ama ben olsam Focus HB alırdım. Hem ufak sayılır hem büyük. Aile kullanımı için ideal olur
Bizim icin en iyi tercih yaris olacak galibaMesaj Birleştirildi: Mart 01, 2015, 18:13:51Fiyat ve donanim olarak i20 cok cekici geldi. Yanlis bi tercih mi olur aceba
...Dsg ileriye yönelik kullanımlarda sorun açar mı ?...
Kesinlikle hayır listedeki her araç güzel gayet. i20 de tasarım ödülü aldı, b sınıfı olmasına rağmen iç hacmi büyütüldü. 4 ileri tork konvertör yakıtı biraz artırabilir ama en sorunsuz, en uzun ömürlü şanzıman türüdür. İ20 nin yakıtı da buna rağmen hiç de fazla değilmiş, 5.3 lt ş.dışı, 6.7 lt ş.içi yakıt tüketimi verisi.
ileride lpg taktırmak içinde uygun olur mu ?
Tabiki de. Turbolu motor olmadıktan sonra sıkıntı olmaz, turbolularda da oluyor da LPG taktırma maliyeti artıyor.
vw grubunu eleyelim o zaman. fiesta 1.6 vergi ve masraf açısından daha maliyetli olur yanılmıyorsam