0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amortisörlerin tıs lama sesi mi?
iyi günler arkadaşlar. bugün çukurluklarla dolu bir yoldan gitmem gerekti. yolda iken arabadan gelen ses hava kaçıran lastikten çıkan sese benziyo durdum baktım lastikler sağlam. ara ara o ses tekrarlıyo. acaba amartisörde mı bir sıkıntı var. aracım benzinli sedan 2005 corolla terra. yardımcı olur musunuz
Lütfen imla kuralları konusunda biraz daha özen gösterelim. Ses tam olarak nereden geliyor, sürekli mi, geçiyor mu? Park halinde iken, çamurluklar da gözetilerek araca köşelerden baskı uygulandığında da ses geliyor mu? Sibop lastikleri sağlam mı, jant-lastik sırtında kaçırma var mı? Hepsine bakılabilir.
Vallahi zaman zaman bende de öyle tıs sesleri gelir. Benim amortösler sorunlu değil. Siz yine de bir sağlam bir tamirciye gösterin.
Gazlı amortisörün sesi duyulabilir, bu sorun anlamına gelmez. Bahsettiğim testi yaparsanız, aracın ö bölümü ilk salınım sonrası salınımı kesmesi lazım, kesiyorsa amortisör işlevini yerine getirebiliyordur. Daha bilimsel olunmak isteniyorsa, özel test cihazları mevcut.
olabilir mi bilmiyorum 5-6 saniye tıssssssssssss ediyo sonra kesiliyo. sanki lastik patladı deyıp durur bakarsın ya öyle