Gönderen Konu: teyp baglantısı hakkında ?  (Okunma sayısı 9109 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • OGuZKaGaN
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 210
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür etti
teyp baglantısı hakkında ?
« : Şubat 28, 2015, 09:11:37 »
merhaba arkadaslar. 98 carinamın orjınal teybi bozuldugu için yeni teyp aldım ama baglantısını yapamadım :( yapanlar bilenller bana yardımcı olabilirse sevinirim arkadaslar. hangi kablo nereye baglanmalı?_

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2015, 13:39:14
hangi kabloyu nasıl takacagımı soyleyebilecek bir arkadaslar arıyorum basına gelen olursa yine faydalı olur. teyp navitech tdc 4080
GoKTuRKPoWeR

Toyota Club Türkiye

teyp baglantısı hakkında ?
« : Şubat 28, 2015, 09:11:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: teyp baglantısı hakkında ?
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2015, 15:23:19 »
red= kırmızı > kontak 1. konum elektrik +12V
yellow=sarı> hafıza koruma sürekli +12V
blue=mavi> otomatik anten çıkışı (aracınızda otomatik elektrikli anten varsa bağlantı yapmak için)
black=siyah> şase (-) bağlanacak
beyaz / beyaz-siyah > ön sol hoparlör
gri/ gri-siyah> ön sağ hoparlör
yeşil/ yeşil-siyah> arka sol hoparlör
mor/ mor-siyah> arka sağ hoparlör

A anten jakı takılacak

kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • OGuZKaGaN
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2015, 16:26:39 »
tesekkur ederim hocam sagolun
GoKTuRKPoWeR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • OGuZKaGaN
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2015, 13:03:51 »
evet aracıma navitech tdc 4080 taktım hıc kablo cekmeyle falan ugrasmadım tum soketleri bierebir oturuyor kızagı desen aynı kullanıma gelince usb ve flashda biraz agır ama genel kullanımda gayet memnunum temiz bir sesi var bilinmedik markalara para vermektense bunu alıp takmak daha makul gercekten almak isteyen arkadaslara tafsıye ederim. saygılarımla. bu arada aracım carina 98 
GoKTuRKPoWeR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2015, 13:06:41 »
evet aracıma navitech tdc 4080 taktım hıc kablo cekmeyle falan ugrasmadım tum soketleri bierebir oturuyor kızagı desen aynı kullanıma gelince usb ve flashda biraz agır ama genel kullanımda gayet memnunum temiz bir sesi var bilinmedik markalara para vermektense bunu alıp takmak daha makul gercekten almak isteyen arkadaslara tafsıye ederim. saygılarımla. bu arada aracım carina 98

Güle güle kullanın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2015, 18:45:14 »
Güle güle kullanın.
Doğrusu merak ettim fotograf olursa seviniriz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '97
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2015, 23:21:39 »
@Yunusemre Gokturk (33873)  Sanırım bahsettiğiniz teyp fotoğraftaki olan.

Benimde 97 carina aracım var.  orjinal teyp bozuk malum kaset çalarlı FM taransmiter ve kaset adaptörleri çok sağlıklı ses vermiyor.
Tavsiye etmişsiniz bu teyp'den alırsam kablo vs ile uğraşmadan direkt soketlerini takıp kullanabilirmiyim bende eğer öyle olursa hemen siparişini verip alıcam ve siz nereden sipariş verdiniz? hepsiburada.com'da var 89,90TL fiyatı doğru ürün mü ? bilgi ve yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2015, 09:51:20 »
Bende aldım bu teyibi gayet güzel. kurulumla ilgili çok problem yok birebir uydu bende de ama tek problem kontak kapandığında teyip yaptığın ayarları tamamen sıfırlıyor. @Yunusemre Gokturk (33873) Bu problem sende de oldu mu ?
bağlantılar yanlış desem değil çünkü orjinali ile aynı bağlantılara sahip sadece ek bir aparat geliyor teyip üzerinde o aparat ile orjinaldeki soketlere giriş yapıyoruz ve teyibe giriş yapıyoruz.
bende böyle bir problem oldu bende elektrikçi arkadaşı aradım durumu anlattım orjinal gibi olmaz kontak kapanınca sıfırlar bu teyipler dedi direk bağlantı yapman gerek dedi telefonda tarif etti rengi hatırlamıyorum bugün açıp bakıcam o iki kabloyu sıyır ek bir kablo ile bir birine bağla kontakla işin olmaz direk teyip kapat aç yaparsın dedi. o şekilde problemi çözdük ama bu sefer farklı problemler çıktı bu işlem sonrası dijital saat ışığı sabit yanmaya başladı park lambalarını açarken bu saatin ışığının yanması gerekirken sürekli yanmaya başladı ve park lambası açıkken kapı açıldığında uyarı sesi vardı oda gitti. nerde hata yaptım acaba ?  kablo renklerini kontrol edip söylersem sanırım bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2015, 11:20:15 »
Bende aldım bu teyibi gayet güzel. kurulumla ilgili çok problem yok birebir uydu bende de ama tek problem kontak kapandığında teyip yaptığın ayarları tamamen sıfırlıyor. @Yunusemre Gokturk (33873) Bu problem sende de oldu mu ?
bağlantılar yanlış desem değil çünkü orjinali ile aynı bağlantılara sahip sadece ek bir aparat geliyor teyip üzerinde o aparat ile orjinaldeki soketlere giriş yapıyoruz ve teyibe giriş yapıyoruz.
bende böyle bir problem oldu bende elektrikçi arkadaşı aradım durumu anlattım orjinal gibi olmaz kontak kapanınca sıfırlar bu teyipler dedi direk bağlantı yapman gerek dedi telefonda tarif etti rengi hatırlamıyorum bugün açıp bakıcam o iki kabloyu sıyır ek bir kablo ile bir birine bağla kontakla işin olmaz direk teyip kapat aç yaparsın dedi. o şekilde problemi çözdük ama bu sefer farklı problemler çıktı bu işlem sonrası dijital saat ışığı sabit yanmaya başladı park lambalarını açarken bu saatin ışığının yanması gerekirken sürekli yanmaya başladı ve park lambası açıkken kapı açıldığında uyarı sesi vardı oda gitti. nerde hata yaptım acaba ?  kablo renklerini kontrol edip söylersem sanırım bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.

kırmızı kabloyla sarı kabloyu ters bağla sorun düzelir. nasıl teyp montajı yapıyorlar hayret doğrusu. adam akıllı bir montajcı bulursanız hem ayarlarınız sıfırlanmaz hemde kontaktan çalışır teypiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2015, 11:24:39 »
kırmızı kabloyla sarı kabloyu ters bağla sorun düzelir. nasıl teyp montajı yapıyorlar hayret doğrusu. adam akıllı bir montajcı bulursanız hem ayarlarınız sıfırlanmaz hemde kontaktan çalışır teypiniz...
Teşekkürler montajı ben yaptım.az çok anlarım. şansımı deniyeyim dedim baktım soketler herşey birebir uyuyor. bağlantıyı yaptım. ama dediğim gibi arkadaşa sorduğumda iki renk söyledi bunları sıyır ek kablo ile bir birine bağla dedi ya ben yanlış yaptım. renkleri yada o yanlış söyledi bilmiyorum bugün tekrar söküp bakıcam. sarı ile kırmızı kabloyu ters bağlanmamışsa dediğiniz şekilde yaparım eğer ters ise sanırım bir elektrikçi yolu görünücek. bugün işten fırsat bulursam bakıp bilgi vericem @Yunusemre Gokturk (33873)  Bağlantıyı sanırım kendi yaptı onda da aynı problem varmı acaba yada o farklı bişey yaptımı aynı teyip sonuçta sağolun yardımınız için.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 06, 2015, 11:28:10

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2015, 11:28:16 »
sarı kırmızı kabloları ters bağlayın şuanda nasıldır bilmiyorum tam tersinde sorununuz düzelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2015, 11:30:28 »
sarı kırmızı kabloları ters bağlayın şuanda nasıldır bilmiyorum tam tersinde sorununuz düzelecektir.
Sağolun bakıp kontrol edip deniyicem. muhtemelen yanlış işlem yapıldıki böyle oldu dediğiniz şekilde yapıcam inşaAllah düzelir.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 06, 2015, 14:34:54
@Haşmet Gürbüz (28779)  Bey yardımlarınız için teşekkürler. sorunu hallettim. arkadaş sağolsun elektrikçi dedik arkadaş dedik onun dediği şekilde yaptım ama buradan sorunca problemi çözdük sağolsun @Yaşar Akgün (20123)  Bey'de yönlendirdi bu konuda iso soketi sanırım oradaki sarı ve kırmızı kabloyu kestim ve ters bağlantı yaptım sarıyı kırmızıya kırmızıyı sarıya şeklinde bağladım ve teyip hafıza silme ve diğer tüm sorunları yani dijital saatin ışığının devamlı yanması ve kapı açık uyarısının çalışmaması gibi durumlar ortadan kalktı tekrar tekrar teşekkürler.
arkadaş şöyle tarif etmişti paintten bu kadar yapabildim.

sarı ve kırmızı kablo demiş orası doğru o ışğın ve uyarının probleminden ne yaptığımı unutmuştum ondan hangi rengleri yaptığımı söylemedim.
sarı ve kırmızı kabloları sıyırmamı ve araya başka bir kablo ile bir birine bağlamamı söyledi o şekilde yapınca sanırım şase yaptırdık ve kontak ile ilişkiyi bütün özellikler kesti ve immobilizer sanırım yanlış yazmış olabilirim o bile devre dışı kalmış olabilir bu durumda. neyseki sayenizde problemi çözdüm ters bağlantı ile teyibin kendini resetlemeside kesildi kontak kapandığında teyipde kapanıyor ve hiç bir ayar sıfırlanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2015, 18:10:21 »
Rica ederim . güle güle kullanın.