0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yine uzmanlar daha iyi bilgi verecektir, balgamlı öksürük var ise yanlış şurup kullanılmamalı, bu tarz yanlış uygulamalar zatürreye çevirmeye neden olabilir. Normalde de, dozunda, zencefilli, karabiber ve tarçınlı bal tüketilebilir eğer başka bir sağlık engeli yoksa.
... Japon bal arılarının Eşek arısına karşı uyguladıkları gibi.
Seydi bey çok teşekkür ederim, Tabii millet kimbilir kaç haftada, sadece öksürük konusunu TIP fakültesinde okurken, benim 2 satırla tamamına çözüm üretmiş olmam hayalcilik olur. Diğer arkadaşlarda çok güzel doğal çözümler önermişler. Ben, sentetik ilaçlara başvurulacağı zaman öksürüğe sebebiyeti birbirinden iyi ayırdedebilmeli, özellikle bilerek tedaviye başlamak için, kendimiz veya doktorumuzun doğru karar almamızı sağlayacak, öneriler vermek istedim. Antibiotikler korkulacak ilaçlar değillerdir, evet faydalı mikroplarımızın sayısınıda azaltırlar ama önemli olan zararlı mikropları bir an evvel yok etmektir. Zaten mikrobik bir öksürüğümüz varsa antibiotikten kaçış yoktur ki bende bunu 3. gruba koydum.Alerji de geniş bir konudur. Normal insanlarda dahi alarjik durum herzaman vardır, alerji de bir uyarı sistemidir. Özellikle ufaklıklarda bahsettiğiniz durumlar, burun, boğaz yapılarının henüz dar oluşu nedeniyle azıcık dahi şişmesi çok rahatlıkla oluşmaktadır. Zorlu bir süreçtir, özellikle burun ve geniz eti dediğimiz yapılar belli bir yaşa kadar takip altında olmalıdır.Kuru öksürüğe karşı, biz Türkler büyük göç sürelerince doğal bir ilaç kullanmışız. Tabii o zamanlarda buhar makinaları yoktu ama bir şekilde Hakan bey'in örneğindeki gibi, doğayı taklit edebilmişiz. Kendimiz buhar makinası olmuşuz. Kafamıza külah, ayaklarımıza çorap, sırtımıza ve göğsümüze yünlü kumaş takviyesi ile kalın 2 yorgan altına girip, sucuk gibi terlemek. Yalnız bu süreç iyi takip edilmelidir, yüksek ateş çok tehlikelidir.2 - 3 adet, aralıklı, yarım çorba kaşığı Limon Suyu. Çinde yaşadığım sürede mikrobik soğuk algınlığına yakalandım, evde ne yaptıysam geçiremedim ve doktora gittim. Bana küllahlar içinde yüzlerce, pastel renklerde, samanımsı, aspirin büyüklüğünde ilaçlar vermişlerdi, belki 1 Ay kullanmam gerekiyordu, hepsi doğal ürünlerden yapılmaydı, 3 - 4 gün sonra aynı doktora ateşler içinde çıkarak, bana batı ilaçlarından vermesini istedim..., şimdi burada bu hikayeyi anlatabiliyorum..