Gönderen Konu: Öksürük ve Tedavisi  (Okunma sayısı 2527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Öksürük ve Tedavisi
« : Şubat 26, 2015, 07:23:14 »
Otomobillerle ilgili teknolojik yeni bir konu açtığımda "Merhaba otomobil severler" diye başlıyorum ya,

Bu kez "Merhaba öksürük severler" olarak başlasam diye düşünmedim değil..!?  :D

Evet, biliyorum, "Sağlık" benim uzmanlık alanım değil ama 2. oğlan çocuk yetiştirdiğim için, gelişen sağlık uzmanlığımda fena sayılmaz.. :)

Öncelikle Forumumuzda "Önemli Konular" başlığı altında "Sağlık" konusunun olmadığını görüyorum, belki bu bir ilk olma hakkını kazanabilir!?

İnternetten, eğitim yıllarımızdan ve hayat tecrübelerinden, öksürüğün sebeplerini biliyoruz, tahmin ediyoruz veya araştırıp öğrenmeye çalışıyoruz. Fakat bizim bu konuda önemle dikkat etmemiz gereken konuya, hem kendimiz tedavi uygularken veya hemde doktora gittiğimizde hastalığı tarif edebilmemiz açısından bazı noktalara değinmek istiyorum.

Bu bilgiler, özellikle erkek çocuklarda daha sık görülen (daha hareketli olduklarından) öksürüğün sebebi ve tedavisinin nasıl yapılması gerektiği konusunda ön bilgi olacaktır.

Doktora gittiğimizde "Kuru öksürük mü" diye bir soruya maruz kalıyoruz ve o an ben "Islak öksürükde mi var?" diye kendi kendime düşünmeden edemiyorum. Önce öksürük çeşitlerini ben kabaca 3'e ayırayım ama uzmanlar bunun sayısını istedikleri kadar artırabilmekte serbesttirler.

1- Kuru öksürük,
2- Nöbet şeklinde olanlar, genellikle soğuk algınlığı sonucu,
3- Astım vs.

Bu bilgiler hem çocuklarımız hemde biz yetişkinler için faydalı ön bilgi olabilir. (Evde denemeyin) :)

Öncelikle biz yetişkinler veya çocuklarımız neden öksürmeye başlarız?

Öksürük: "Üst solunum yollarımıza veya Ciğerlerimize giren herhangi yabancı bir cismi farkeden sinir ucları beyne sinyal gönderip, beyninde diğer sinyal kanallarıyla ciğerlerimizi kuvvetlice ABS'li Kaliper gibi açıp kapatması olayına denir" diye şekil anlamında tarifleri var fakat bazen bu yabancı cisimler dış ortamdan değilde dış ortamın kendisi yüzünden vücudun farklı mekanizmasının çalışmasına ve sonuçta öksürüğe sebep olmaktadır.

İşte burada, bebeklerimizi, yetişkinlerimizi ve yaşlılarımızı sıklıkla uğraştıran bu konudan bahsetmek istiyorum.

Özellikle bebeklerin yada yaşlıların bir şeyler yerken boğazlarına yiyecek veya içecek kaçırmaları, küçük çocukların burunlarına ve oradan ciğerlerine kadar inebilen küçük cisimler, yada astım, kabakulak vs gibi konular benim uzmanlık alanımın dışında kalıyor.

Neden öksürüyoruz?
Ya kalabalık sıcak ve kuru bir ortamda çocukların koşuşturmaları ve bizlerin aşırı halay tepmemiz sonucunda,
Yada kartopu oynarken "bana bir şey olmaz, babasının oğlu" gibi terimlerin bizi hastalıktan koruduğuna inandığımızdan. :)

İşte, doktorada gitsek, kendimizde tedavi uygulasak, öksürüğümüzün nedenini birbirinden ayırdedebilmeliyiz.

Son saatlerde yada son 3 günde ne yaptığımız bilgisi önemlidir.

1- Kalabalık ortamda çok hareketlimi davrandık?
2- Alışık olmadığımız soğuk ortamda mı bulunduk?
3- Hasta birilerinin yanında aynı ortamı mı paylaştık?

1- Kalabalık, sıcak, kuru ortamlarda çok hareketli vakit geçirdiğimizde üst solunum yollarımız fazla miktarda toz toplar, her nefes verişimizde ciğerlerimizden su buharı çıktığını biliriz, işte tozla birleşen su buharı fazla miktarda boğazımızı kaplar ve öksürtür.

Normalde Sakinleşildiğinde geçen bu öksürük bazı yetişkinlerde yada çocuklarda, öksürük merkezinin kendisini durduramaması yüzünden uzar, işte böyle durumlarda, kişinin kilosuna uygun dozda "öksürük kesici" şuruplardan kullanılarak kişi sakinleştirilir. Bu şuruplar günde 3 kez alınabiliyor ama zaten 1 veya 2 kez kullanımda öksürüğün kesilmesi gerekir, uzun tedavi ilacı değildir ve kuru öksürük denen şeyde budur.

2- Soğuk algınlığı, Ayaz yada karlı bir havada, üst solunum yollarımızın veya ciğerlerimizin soğuk nedeniyle tahriş olması/yanması sonucu, sistem bu tahrişi iyileştirmek için o bölgede yapışkanımsı sıvı üretip kendini dış ortamdan izole ediyor, tahriş alanın büyüklüğü bu sıvıdan ne kadar üretilmesi gerektiğini belirliyor. Genelde üst solunum yollarının tamamı etkilenmekte ve öksürük hemen oluşmamaktadır, bazen 3. günü dahi başlayabilir. İşte bu nedenle oluşan öksürüğe karşı "öksürük kesici" şurup kullanırsak, öksürmediğimiz için sıvı birikimi daha fazla olur ve ilacın etkisi geçtiğinde kriz şeklinde öksürük olarak geri döner. O nedenle bu tip öksürüklerde "balgam sökücü" şuruplardan kullanmak gerekiyor. Takviye olarak, serum fizyolojik burun damlası, evde varsa boğaz temizleyici sprey/sıvılardan, gece yatarken göğüse Viks jel kullanılmalıdır.

3- Üstteki soğuk algınlığı, Faranjit denen bu olgu eğer iyileştirilemezse, o yapışkanımsı sıvı ciğerlere dolmaya başlıyor, yada başka insanlardan mikrop kaptıysak, bu durumda zaten ateşte çıkıyor ve öksürük artıyor. Yapılacak işlemler şunlar oluyor.

Acil olarak kiloya uygun dozda Ateş Düşürücü
Kiloya uygun Antibiotik (12 saatte bir) (Öksürük yoksa ve ateş düşürücü kullanılmasına rağmen ateş düşmüyorsa mikrobiktir, yine antibiotik kullanılmalı)
Balgam sökücü şurup (soğuk algınlığı değilde mikrobik ateşlenmeyse zaten öksürük olmaz, balgam sökücü gerekmez)
Takviye olarak Serum Fizyolojik burun damlası, özellikle ciğerlerin tedavisinde etkili Calcium Sandoz + C vitamini (5 Yaşından itibaren günde sadece yarım tablet verilebiliyor)

Öksürük tedavisinin her safhasında bol sıvı alınması gerekiyor, çocuklar için ılık su, çay, bal/limon, yetişkinler bolca limonlu çay.

Burun akmaya başladığında her seferinde lavaboda temizlik yapılmalı, aynı peçete kullanılmamalıdır.

Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

Öksürük ve Tedavisi
« : Şubat 26, 2015, 07:23:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ynt: Öksürük ve Tedavisi
« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2015, 09:26:24 »
Kuru öksürük için taze Vefa bozası tavsiye ederim, denenmiştir :):) Sonuç olumludur :):)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2015, 09:28:25 »
Gece öksürüklerinde 1 yemek kaşığı toz şeker yutun öksürüğü kesiyor bu da denenmiştir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2015, 10:14:52 »
Oğlumun 10-20 ayları arası yaşamış olduğu bronşit tecrübemi paylaşmak istiyorum:
Antibiyotik tedavisinin bir süre sonra etki etmemesi ve nebülizatörle hava tedavisinin de etki etmediği gibi bebekler için ciddi zararlarının olması sonucunda tavsiye üzerine denediğimiz ve hızla etkisini gördüğümüz bir yöntem var. Bal ile karabiber/zencefil karışımını yatırmadan önce çocuğun sırtına sürmek. Buna ek olarak ardıç ağacının kozalağından yapılan andız pekmezi içirmek (max günde 2 şeker kaşığı ve max 3 gün). Piyasadaki andız pekmezlerinin hemen hepsi %100 doğaldır zaten.
96-xl
93-gl
98-gli"special"
06-d4d-terra"mmt"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 26, 2015, 11:04:15 »
Öncelikle öksürük solunum sisteminin savunma mekanizlarından biridir. Ciğerlerimizde biriken sekresyon veya yabancı maddeleri bertaraf etmeye yarar. Ancak insanlarda hastalık yapan birçok viral veya bakteriyel mikroorganizma bunu diğer konaklara geçebilmek için kullanır. Bu yüzden öksürürken veya hapşırırken mendil veya kolunuzun iç yüzüyle ağzınızı kapatmalısınız. Eğer elinizi kullandıysanız mutlaka yıkamalısınız. Eğer yıkamazsanız dokunduğunuz yerlerde o patojenler uzun süre kalır ve yine diğer insanlara bulaşabilir.
Öksürüğün tipi hastalığın olası etkeni hakkında bilgi verebilir.
Kuru öksürükten kasıt balgam olmamasıdır. Genellikle viral hastalıklarda (grip, soğuk algınlığı gibi..) görülür.
Grip ve soğuk algınlığı genelde birbiriyle karıştırılır.
Gripte boğaz ağrısı, öksürük, şiddetli kas eklem ağrıları , ilk 48-72 saat 39-40 dereceleri bulan ateş olur. Üst ve alt solunum yaolları etkilenir. Halk arasında paçavra hastalığı denir ki bence çok yerinde bir isim, çünkü adamı kamyon çarpmış gibi paçavraya çevirir. Sonrasında ateş düşmeye başlar eğer devam ediyorsa nefes darlığı varsa komplikasyon (viral / bakteriyel zatüre vs)gelişmiş olabilir. Diğer şikayetler 1 hafta 10 gün kadar devam eder.
Soğuk algınlığı ise daha hafif seyirlidir. Üst solunum yolları etkilenir. Burun akıntısı hapşırık,  halsizilik hafif ateş olur. Halk arasında ortalık hastalığı denir.
Her iki hastalıkta da antibiyotik gereksizdir. Çünkü etken bakteri değil virüstür. Tedavide istirahat ve sıvı alımı önerilir. Eger 60 yaş üstü ve veya kronik hastalığınız varsa grip için yıllık mevsimsel grip aşısı yaptırarak hastalığı belirtisiz yada hafif atlatabilirsiniz.
Nöbet şeklinde tek nefeste 10-15 kez arka arkaya olan , sonunda hırıltılı solunum ve kusma görülen öksürük boğmacada olur.
Çocuklarda görülen viral kruptada öksürük ve hırıltılı solunum görülebilir.
Balgamlı (sarı yeşil kahverengi hatta kanlı olabilir..) öksürük genelde bakteriyel hastalıklarda görülür. Öksürüğe ateş eşlik eder. Antibiyotik bu tarz hastalıklarda kullanmak gerekir.
Bahsettiğim şeyler genel bilgilerdir. Sadece Enfeksiyon durumunda oluşan öksürüklerdir. Bunun dışında öksürüğe sebep olabilecek bircçok neden vardır. Ben, sizi sıkıntıya sokan bir öksürük varsa doktorunuza danışmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2015, 11:50:12 »
Güzel bilgi paylaşımı olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2015, 12:23:11 »
Mesajım bulunsun :D Viksi ayaklarınızın altına sürüp üzerine çorap giyip yatınca da iyi geliyor sanırım denemiştim bir defa :) Boğazlarım yanmaya başlamışsa naneli pastil alıyorum. Genellikle farenjit başlangıcında oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2015, 17:46:27 »
 Eksik gördüğüm yeri izninizle tamamlayayım. :islik:
 İçeride bayanların olduğunu düşündüğünüz bir mekana girerken de öksürülebilir, uygun bir şekilde.

Yine uzmanlar daha iyi bilgi verecektir, balgamlı öksürük var ise yanlış şurup kullanılmamalı, bu tarz yanlış uygulamalar zatürreye çevirmeye neden olabilir.

Normalde de, dozunda, zencefilli, karabiber ve tarçınlı bal tüketilebilir eğer başka bir sağlık engeli yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2015, 18:09:06 »
Yine uzmanlar daha iyi bilgi verecektir, balgamlı öksürük var ise yanlış şurup kullanılmamalı, bu tarz yanlış uygulamalar zatürreye çevirmeye neden olabilir.

Normalde de, dozunda, zencefilli, karabiber ve tarçınlı bal tüketilebilir eğer başka bir sağlık engeli yoksa.

Öksürük ile beraber balgam çıkışı varsa zaten hastalık ileri düzeyde değil hatta iyileşme yönündedir, elbette balgam sökücüye, ateş düşürücüye, antibiotiğe ihtiyaç olmaz.

Olay ucuz atlatılmıştır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2015, 18:18:20 »
:)
 Yine uzmanlar daha iyi bilgi verecektir, ateş zaten bir savunma mekanizmasıdır. Japon bal arılarının Eşek arısına karşı uyguladıkları gibi. Antibiyotik zaten başlı başına bir dert, çok zorda kalmadıkça kullanılmamalı bence, benim bünye hiç haz almaz mesela.
 Zaten gelecekte, farmakolojide kişiye özel gelişmeler olacak büyük ihtimalle, şu zehir-ilaç kavramının daha gelişmesi için. Bu ayrım sonuçta dozda gizli ama kime göre!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2015, 18:18:31 »
Öksürük ve göğüs şikayetlerinde doğal bal ve zencefili karıştırıp günde bir kaç kez birer tatlı kaşığı yerseniz ne kadar faydalı olduğunu göreceksiniz. 5 yıldan fazladır hiç nezle ve grip olmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Dostluk
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2015, 19:35:29 »
Yeni öğrendiğim ve annem üzerinde denediğimiz bir yöntem;viks kremi akşam yatmadan önce ayağınızın altına sürüp yünlü bir çorap giyiyorsunuz ve yatıyorsunuz,sabaha hemen hemen hiçbir rahatsızlığınız kalmıyor ve geceyi hiç öksürmeden rahat bir uyku ile geçiriyorsunuz.Bu konuyu önce internet ortamından öğrendim ve eczacımıza sordum olumlu cevap alınca denemeye karar verdik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2015, 17:36:32 »

her satırını itina ile okudum abim,ellerinize emeğinize gönlünüze sağlık...Dediğiniz gibi 2 ocuk sahibi olunca insan ister istemez sağlık konusunda bilgi ediniyor:)
Abi öksürüğe bir nedende ben eklemek istiyorum ki son yıllarda çocuklar arasında oldukca yaygın görülen alerjik nedenleri eklemkte fayda var.Alerjik rinit denilen bir rahatsızlık varki geniz akıntısı burun tıkanıklğı ve kaşıntısı ile kendini göstermekte,geniz akıntısının neticesi olarak ağız kokusu,ağızı açık uyuma,horlama ,kesik kesik kuru öksürük meydana gelmekte.bunun tedavisi maalesef alerji ilaçları ile mümkün olmakta,öksürük şurupları bu tür kuru ve kesik öksürüğü gidermemektedir,dediğim gibi geniz akıntısı giderilmeden bu tür öksürük maaleef giderilmiyor.
Saygıdeğer abim her satırını hayranlıkla ve ilgi ile okurken öneri kısmında keşke özellikle antibiyotik önerisinden ziyade evde yapabileceğimiz doğal ürünlerle tedavi yöntemi önerseydiniz diye içimden geçirdim zira özellikle antibiyotiğin doktor kontrolünde doktor tavsiyesi ve reçetesi ile kullanılması taraftarıyım....
benim doğal önerim kuru öksürük için ev içinde yatılan odanın nemlendirilmesini sağlamk (kaloriferli evlerin genelinde maalesef odalar kuru kaldığından çocuklar çabuk etkilenmekteler) odayı menlendirmenin pek çok yolu vardır nemli bir bezi peteklerin üstüne koymak,oda içinde su kaynatmak veya buhar makineleri kullanmak olablir.
bahsettiğim alerjik rinit için ise mutlaka doktor kontroülnde ilacını kullanmaktır ama tıkalı burun için spreylerden ziyade deniz suyu sıkılmasını şiddetle tavsiye ederim.
tekrar teşekkür eder saygılar sunarım abi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 01, 2015, 19:32:05 »
Seydi bey çok teşekkür ederim,

Tabii millet kimbilir kaç haftada, sadece öksürük konusunu TIP fakültesinde okurken, benim 2 satırla tamamına çözüm üretmiş olmam hayalcilik olur. Diğer arkadaşlarda çok güzel doğal çözümler önermişler. Ben, sentetik ilaçlara başvurulacağı zaman öksürüğe sebebiyeti birbirinden iyi ayırdedebilmeli, özellikle bilerek tedaviye başlamak için, kendimiz veya doktorumuzun doğru karar almamızı sağlayacak, öneriler vermek istedim. Antibiotikler korkulacak ilaçlar değillerdir, evet faydalı mikroplarımızın sayısınıda azaltırlar ama önemli olan zararlı mikropları bir an evvel yok etmektir. Zaten mikrobik bir öksürüğümüz varsa antibiotikten kaçış yoktur ki bende bunu 3. gruba koydum.

Alerji de geniş bir konudur. Normal insanlarda dahi alarjik durum herzaman vardır, alerji de bir uyarı sistemidir. Özellikle ufaklıklarda bahsettiğiniz durumlar, burun, boğaz yapılarının henüz dar oluşu nedeniyle azıcık dahi şişmesi çok rahatlıkla oluşmaktadır. Zorlu bir süreçtir, özellikle burun ve geniz eti dediğimiz yapılar belli bir yaşa kadar takip altında olmalıdır.

Kuru öksürüğe karşı, biz Türkler büyük göç sürelerince doğal bir ilaç kullanmışız. Tabii o zamanlarda buhar makinaları yoktu ama bir şekilde Hakan bey'in örneğindeki gibi, doğayı taklit edebilmişiz.
... Japon bal arılarının Eşek arısına karşı uyguladıkları gibi.
Kendimiz buhar makinası olmuşuz. Kafamıza külah, ayaklarımıza çorap, sırtımıza ve göğsümüze yünlü kumaş takviyesi ile kalın 2 yorgan altına girip, sucuk gibi terlemek. Yalnız bu süreç iyi takip edilmelidir, yüksek ateş çok tehlikelidir.

2 - 3 adet, aralıklı, yarım çorba kaşığı Limon Suyu.

Çinde yaşadığım sürede mikrobik soğuk algınlığına yakalandım, evde ne yaptıysam geçiremedim ve doktora gittim. Bana küllahlar içinde yüzlerce, pastel renklerde, samanımsı, aspirin büyüklüğünde ilaçlar vermişlerdi, belki 1 Ay kullanmam gerekiyordu, hepsi doğal ürünlerden yapılmaydı, 3 - 4 gün sonra aynı doktora ateşler içinde çıkarak, bana batı ilaçlarından vermesini istedim..., şimdi burada bu hikayeyi anlatabiliyorum.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 01, 2015, 23:03:35 »
Seydi bey çok teşekkür ederim,

Tabii millet kimbilir kaç haftada, sadece öksürük konusunu TIP fakültesinde okurken, benim 2 satırla tamamına çözüm üretmiş olmam hayalcilik olur. Diğer arkadaşlarda çok güzel doğal çözümler önermişler. Ben, sentetik ilaçlara başvurulacağı zaman öksürüğe sebebiyeti birbirinden iyi ayırdedebilmeli, özellikle bilerek tedaviye başlamak için, kendimiz veya doktorumuzun doğru karar almamızı sağlayacak, öneriler vermek istedim. Antibiotikler korkulacak ilaçlar değillerdir, evet faydalı mikroplarımızın sayısınıda azaltırlar ama önemli olan zararlı mikropları bir an evvel yok etmektir. Zaten mikrobik bir öksürüğümüz varsa antibiotikten kaçış yoktur ki bende bunu 3. gruba koydum.

Alerji de geniş bir konudur. Normal insanlarda dahi alarjik durum herzaman vardır, alerji de bir uyarı sistemidir. Özellikle ufaklıklarda bahsettiğiniz durumlar, burun, boğaz yapılarının henüz dar oluşu nedeniyle azıcık dahi şişmesi çok rahatlıkla oluşmaktadır. Zorlu bir süreçtir, özellikle burun ve geniz eti dediğimiz yapılar belli bir yaşa kadar takip altında olmalıdır.

Kuru öksürüğe karşı, biz Türkler büyük göç sürelerince doğal bir ilaç kullanmışız. Tabii o zamanlarda buhar makinaları yoktu ama bir şekilde Hakan bey'in örneğindeki gibi, doğayı taklit edebilmişiz. Kendimiz buhar makinası olmuşuz. Kafamıza külah, ayaklarımıza çorap, sırtımıza ve göğsümüze yünlü kumaş takviyesi ile kalın 2 yorgan altına girip, sucuk gibi terlemek. Yalnız bu süreç iyi takip edilmelidir, yüksek ateş çok tehlikelidir.

2 - 3 adet, aralıklı, yarım çorba kaşığı Limon Suyu.

Çinde yaşadığım sürede mikrobik soğuk algınlığına yakalandım, evde ne yaptıysam geçiremedim ve doktora gittim. Bana küllahlar içinde yüzlerce, pastel renklerde, samanımsı, aspirin büyüklüğünde ilaçlar vermişlerdi, belki 1 Ay kullanmam gerekiyordu, hepsi doğal ürünlerden yapılmaydı, 3 - 4 gün sonra aynı doktora ateşler içinde çıkarak, bana batı ilaçlarından vermesini istedim..., şimdi burada bu hikayeyi anlatabiliyorum.. :)

eyvallah abim:))) yakınen takip ediyorum sizi:))