Gönderen Konu: 2014 YETİ 1.6 TDI DSG AMBİTİON HAKKIN'DA  (Okunma sayısı 3665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
2014 YETİ 1.6 TDI DSG AMBİTİON HAKKIN'DA
« : Şubat 25, 2015, 19:51:49 »
Arkadaşlar forumda satılıklar  bölümünde malum sitede ve Skoda forumunda aracımın satışı ile ilgili ilanı verdim. Konu henüz onay bekliyor :) Şimdi aracımı neden sattığımı sorgulayanlar olacaktır çünkü forumda araçtan memnuniyetimi her fırsatta dile getirmiştim bu fikrimde kesinlikle bir değişim yoktur araçtan her konuda çok ama çok memnunum sadece 2015 Skoda Yeti 1.6 TDI Elegance Kapuçino bej Manuel  vites ile değiştirmek istediğim için satışa çıkardım bir kaç bayi ile görüştüm Elegance düz vites 10 gün içinde gelecek bekliyorum tabi ki üste 6-7 bin tl eklemem gerekecek ama otomatik araç sevmiyorum ve alırken düz vitesi olmadığından eski aracımı da sattığım için araçsız kaldığımdan dolayı mecburen almak zorunda kalmıştım. Şimdi otomatik vites farkından kaynaklanan fiyat farkını  donanıma eklemek istiyorum. Aracım 15 gün için de satılmaz ise ben de değişimden vazgeçip zevkle kullanmaya devam edeceğim çünkü şu an için bu değişim bana çok aşırı zarar ettirmeden gerçekleşecek ikinci aracı alacağımdan dolayı tüm indirimler vs kampanyadan yararlanıp çok iyi indirimler alabiliyorum.  Bu değişimin DSG ile alakası yoktur DSG ve otomatik vitesler son derece konforludur buna sözüm yok sırf otomatik bir araç bana istediğim keyfi vermediğinden ve belki tüm eski araçlarımın manuel olmasından dolayı bir alışkanlıktır. Aracım sıfır biliyorsunuz. Sizler ne düşünüyorsunuz? Sizlere göre bu değişim mantıklı mı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2014 YETİ 1.6 TDI DSG AMBİTİON HAKKIN'DA
« : Şubat 25, 2015, 19:51:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 YETİ 1.6 TDI DSG AMBİTİON HAKKIN'DA
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2015, 19:54:40 »
Satış nedeni DSG korkusu olabilirmi acaba?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2015, 20:01:22 »
Satış nedenş DSG korkusu olabilirmi acaba?

Ahmet bey belirttiğim gibi DSG ile alakalı değil bilakis bu tür yorumlar geleceğini düşündüğüm için bunu özellikle ilk mesajımda belirttim aracın garantisi uzatıldı ve yeni nesil DSG sorun yok. Sadece otomatik sevmediğim için ve 2015 Elegance düşündüğümden dolayı değiştirmeyi düşünüyorum yine dediğim gibi 15 gün sonra bu değişim söz konusu olmayacak şu an yeni aracı bekliyorum olursa olacak yani Skoda Yüncüler 1.6 TDI DSG araçlara Ecufast orijinal yazılım ile 290 tork ve 135 hp çıkartıyor garantili şekilde eğer DSG riski olsa bu işe girmezler. DSG7 300 nm torktan sonra sorun yaratabilir ki benim aracım 250 nm tork. Bu arada bir moderatör arkadaş rica etsem forumun  satılık ilanlarına baksa onaylasa iyi olur mesajım yaklaşık 7 saattir onay bekliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2015, 20:07:57 »
zafer bey hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.

ancak bir tavsiyem var.

şu yeti yerine neden octavia yada superb dizel bakmıyorsunuz?gerçi 1.4 tsı benzinli manuelde mantıklı bir seçim olabilir.

yılda kaç bin km yaptığınızı bilemiyoruz tabiki.

ancak avensisi almadan önce uzunca bir süre octavia yada superb dizeli incelemiştim o yüzden söylüyorum.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2015, 20:21:40 »
zafer bey hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.

ancak bir tavsiyem var.

şu yeti yerine neden octavia yada superb dizel bakmıyorsunuz?gerçi 1.4 tsı benzinli manuelde mantıklı bir seçim olabilir.

yılda kaç bin km yaptığınızı bilemiyoruz tabiki.

ancak avensisi almadan önce uzunca bir süre octavia yada superb dizeli incelemiştim o yüzden söylüyorum.

Bekir kardeşim aslında çok km yapmıyorum ve genelde İzmir İstanbul arası uzun yol şehir içi nadir çok az kullanıyorum şöyle ki aracım kapalı garajda ve tam 6 gündür hiç çıkmadı aracım yağmur görmemiştir diyebilirim şu an 6 ay 4900 km de onu da uzun yolda yaptı eski aracım Corolla 2011 4 yıl sonunda 23.000 km de satmıştım. Octavia da düşünebilirim fakat Yeti gerek sürüş pozisyonu gerekse de yerden yüksekliği hafif arazi koşullarında avantajlı o yüzden tercih etmiştim. Dediğim gibi ben her açıdan çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2015, 10:01:15 »
Yeti 4x4 yok muydu? Yanlış mı biliyorum?  Tercih edilebilir ama bence otomatik aynı model araçtan vazgeçip manuel aynı araç almak yerine farklı araç düşünülebilir. Şuan ki SuperB bence çok iyi olur D segmenti araç Yetiden daha çok tatmin eder sizi :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2015, 11:28:57 »
Zafer abi yaza kadar bekleyip yeni kasa superb al.Yeti hicbir zaman octavia veya superb nin surus keyfini vermez ...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2015, 11:39:48 »
Yeti 4x4 yok muydu? Yanlış mı biliyorum?  Tercih edilebilir ama bence otomatik aynı model araçtan vazgeçip manuel aynı araç almak yerine farklı araç düşünülebilir. Şuan ki SuperB bence çok iyi olur D segmenti araç Yetiden daha çok tatmin eder sizi :)

Kaan yorumun için teşekkürler Yeti 4x4 var fakat 2.0 TDI ile almanız gerekiyor fiyatı da ona keza yüksek sanıyorum Türkiye'ye yeni kasa olarak gelmedi belki özel sipariş ile gelebilir. Eski kasa olarak ikinci el piyasa da mevcut. Yeti'nin binek bir sedan'a kıyasla artıları var sürüş pozisyonu hafif arazideki başarısı yerden yüksek oluşu vs vs bence bu tercih meselesi Octavia ve Süperb yakıt olarak avantajlı Yeti 4.6/100 km Octavia 3.6/100 km diğer her yönden hemen hemen aynı araçlar benim bu değişimdeki amacım aracın 2015 Elegance donanıma yükselmesi ve tercih ettiğim düz vites olması bunu da üstüne çok fiyat farkı eklemeden ve çok zarar etmeden gerçekleştirebilmek. Otomatik vites farkı olan 5 bin lirayı donanım farkına eklemek daha iyi olacak diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 26, 2015, 11:48:08 »
hakkında hayırlısı olsun Zafer abi, ama istanbul şehiriçinde kullansan dgs yi bırakmak istemezsin.
bilgin olduğun için soruyorum c sınıfı ve crossover araçlar sürdün, sence uzun yolda en konforlusu hangisi, gerek yolu hissettirmeyen tabiri caizse uçan halı deneyimi yaşatan, gerekse de çukurlarda daha az hissettiren, sürüşü zevkli ve güven veren hangisiydi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 26, 2015, 11:50:02 »
Zafer abi yaza kadar bekleyip yeni kasa superb al.Yeti hicbir zaman octavia veya superb nin surus keyfini vermez ...

Tuncay kesinlikle haklısın yeni Süperb konusunu açmıştım adına yakışacak bir araç olmuş ama 100 bini bulur sanıyorum. Ama Octavia da düşünülebilir. Yeti'de sürüş keyfi mükemmel bir araç yol tutuşu güvenliği sınıfında bir çok aracın üstünde en kısa zaman da bir test sürüşü yapmanı tavsiye ederim ne kadar başarılı bir model olduğunu görünce beni daha iyi anlayacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 26, 2015, 12:00:34 »
Yeti parasina jeepin yeni aracida var 1.6 mutijet manuel  granada mi nasil yaziliyor bilmiyorum geçen arkadaşim aldi ama biri alman birini fiat yapiyor :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Ynt: 2014 YETİ 1.6 TDI DSG AMBİTİON HAKKIN\'DA
« Yanıtla #11 : Şubat 26, 2015, 12:04:22 »
hakkında hayırlısı olsun Zafer abi, ama istanbul şehiriçinde kullansan dgs yi bırakmak istemezsin.
bilgin olduğun için soruyorum c sınıfı ve crossover araçlar sürdün, sence uzun yolda en konforlusu hangisi, gerek yolu hissettirmeyen tabiri caizse uçan halı deneyimi yaşatan, gerekse de çukurlarda daha az hissettiren, sürüşü zevkli ve güven veren hangisiydi.

Teşekkürler Mutlu kardeşim evet şehir içi kullanmıyorum kullanımım uzun yol tabi ki DSG ve otomatik araçlar müthiş konforlu benim bu konuda bir sözüm yok olamaz ama ben 6. aracımda düz vitesti o vitesi ben değiştireceğim yoksa araç kullanmak benim için monotonlaşıyor ve otomatikleşiyor. Soruna gelince şöyle yanıtlayabilirim Yeti kesinlikle eski Corolla aracıma göre çok daha konforlu bir sürüş ve güven veriyor. Daha iyi bir yol tutuşa sahip daha stabil ve tok bir araç bu tecrübe ile sabittir. Performans konusunda ise Yeti dizel ve 250 nm bir tork'a sahip ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 12:06:16
Yeti parasina jeepin yeni aracida var 1.6 mutijet manuel  granada mi nasil yaziliyor bilmiyorum geçen arkadaşim aldi ama biri alman birini fiat yapiyor :)

Okan Jeep Renegade diyorsun ama Yeti daha başarılı bir araç ikisini incelediğinizde farkı görebilirsiniz. Ve Renegade bana göre Yeti'den de tipsiz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2015, 12:17:32 »
bir ekleme yapayım arkadaşlar.. superb yenilendi yazın temmuz yada ağustosta piyasada olacak.. otohaber yada otopark sitesinde aracın resimleri mevcut... ama arkadaş yeti ye alışmış sürüş pozisyonu hafif arazi kabileyeti vs... octavia yada süperb gibi sedan araca tekrar dönüş istemez yüksek platformlu araç kullananlar...
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2015, 12:32:14 »
Jeep Renegade Euro Ncap'ten kaç yıldız aldı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2015, 13:32:42 »
Ben sadece ayni fiyat bandinda olan bir araç oldugunu soylemek istedim yoksa bi yanda tdi motor ve dsg var  diger yanda mutijet motor var kalitesi yetiden daha dusuk ki bunu ayni gun icerisinde gidip ikisinide inceledim ama  renegade nin tipini begendim ama baya dusunurdum alicak olsam ama mantiken yeti daha agir basiyo
,Ilan numarasi ne acaba bu arada aracin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 YETİ 1.6 TDI DSG AMBİTİON HAKKIN\'DA
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2015, 13:38:55 »
Ve Renegade bana göre Yeti'den de tipsiz. :)

Zafer Bey ne yaptınız güzelim Yeti'yi? Bir anda tipsiz yapıverdiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 26, 2015, 17:35:56 »
 Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
Ynt: 2014 YETİ 1.6 TDI DSG AMBİTİON HAKKIN\\\\\\\'DA
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2015, 17:50:09 »
Zafer Bey ne yaptınız güzelim Yeti'yi? Bir anda tipsiz yapıverdiniz :)

Mustafa kardeşim Renegade ile kıyaslarsak demek istedim yoksa yeni kasa Yeti bence çok daha hoş bazı arkadaşlar Doblo filan diyorlar ya o yüzden espri anlamında belirttim ;) Yeti kubik bir tasarıma sahip fakat bu ona sınıfında en iyi bir iç hacim baş ve diz  mesafesi sağlıyor.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 17:51:01
Hayırlı olsun.

Teşekkürler...

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 17:56:31
Ben sadece ayni fiyat bandinda olan bir araç oldugunu soylemek istedim yoksa bi yanda tdi motor ve dsg var  diger yanda mutijet motor var kalitesi yetiden daha dusuk ki bunu ayni gun icerisinde gidip ikisinide inceledim ama  renegade nin tipini begendim ama baya dusunulurdum alicak olsam ama mantiken yeti daha agir basiyo
,Ilan numarasi ne acaba bu arada aracin

Teşekkürler Okan İkisini de incelediysen daha başka söze gerek yok senin de mantığında Yeti demiş daha öncesinde de çok sözünü ettim fakat bu sınıfta araçların hemen hemen hepsine yakınını test ettim 1 yıl araştırdım benim mantığımda Yeti dedi ve aldım. Aracın forumda satılıklar bölümünde ilanı ve linki mevcut. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-skoda-sahibinden-2014-yeti-1.6-tdi-dsg-ambition-5.000-km-orijinal-200623954/detay/

Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 18:01:16
bir ekleme yapayım arkadaşlar.. superb yenilendi yazın temmuz yada ağustosta piyasada olacak.. otohaber yada otopark sitesinde aracın resimleri mevcut... ama arkadaş yeti ye alışmış sürüş pozisyonu hafif arazi kabileyeti vs... octavia yada süperb gibi sedan araca tekrar dönüş istemez yüksek platformlu araç kullananlar...

Tunahan kardeşim yeni Süperb konusunu zaten ben açmıştım. Buradan bakabilirsin.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65719.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2015, 19:27:55 »
Abi ben izmir diye arattim ilanlarda baktim yoktu cekmecedeymişin bende beylikduzunde oturuyorum bi arkadasim dusunuyor yeti ilani oyuzden istedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2015, 20:00:55 »
@zafer kesenler (15220)  abi bayi takasta uygun fiyat sunmuyor mu ?
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."