Eee boşuna para verip kasko yaptırmıyoruz. Bu adam hiç mi önüne yada aynadan hiçmi arkasına bakmıyor da dumanlar çıktığını başkasının yaptığı sellektörle anlıyor. Bir ikincisi polis görgü tespit tutanağı yapar ve burada sadece gördüğü şeyi yazar yani yangının neden ve nasıl olduğunu yazması mümkün değil. Bunun için adli boyut olarak mahkeme sürecin de hakim bilir kişi görevlendirir ve onların yazacakları rapora göre mahkeme karar verir. Tabi ne kadar güvenilir rapor hazırlıyorlar tartışılır.
Konu dışı örnek: birinin arabadına park halin de bir araç çarpıyor ve olay yerin de opel marka araca ait parçalar bulunuyor ve polis bunu tutanağa geçiriyor ve aynı yerdeki bir görgü tanığı marka belirtmeden araca benim plaka mı vererek bu plakalı araç çarptı diyor. Mağdur arabadsnı kaskodan yaptırıyor ve mahkeme konuya bilir kişi tayin ediyor ve bilir kişi sadece plaka tescil bilgilerine istinaden benim çarptıgımı söylüyor ve mahkeme beni masraflar ve faiziyle 8000 tl zararı ödemeye mahkum ediyor. Yarğıtaya verdik dosya incelenmeden kusurlu olduğumuza kanat getirmiş.
Burada ki asil mesele bizim araç 93 model ve full orjinal. Olay yerin de opel parçaları mevcut. Ama gel gelelim görgü tanığı bizim plakayı vermiş ve ne hakim ne bilirkişi evrakları dahi incelememiş. Olan bizim 8000 tl ye oldu.