0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benimde çok hassas bir kulağım vardır en ufak takırtı tukurtu ekstra hırlama tıslama bunları çok iyi duyduğumu söyleyebilirim bir arkadaşımın tabiriyle neredeyse benzin pompasının sesini duyacağım.Tabi bunda hobi olarak müzikle uğraşmamın katkısı olduğunu düşünüyorum.Bunlar harici dikkat ettiğim nokta fren balataları; sizlerin dikkatini çekmiştir içteki balatalar daha çabuk incelir. Bende balatalar bitmeye yakın iken içteki ile dıştakini yer değiştirim bi 5 bin km daha gider.Birde yağ pompası ve devirdaim pompası, bunların ömrü ne kadardır ve ne kadar sürede değiştirilmelidir..
Bunların ömrü kendi yapılarına bağlıdır, bittiğinde değişim zamanının geldiğini anlarsın, ama gözlerinle..
Yağ pompası ve devirdaim pompası sık arıza vermezler. Bunlardan devirdaim su pompası sürekli su içinde kalan bir parça olduğundan korozyona daha fazla maruz kalır ve değişimi gerekebilir. Ancak düzenli antifiriz kullanılan araçlarda bu sorunda çok geç baş gösterir. Triger Kayışı değiştirildiğinde devir daim su pomasıda sökülerek iç ve dış kontrolleri yapılabilir, yüksek düzeyde pas gözlemlenirse değişiminde fayda vardır.
2- yağ yaktırmak sadece eski arabalarda geçerli yine benim uydurduğum bir bakım şeklidir. Benim düşünceme göre sadece lpg yakan bir araba için subap ömrü açısından iyi olacaktır.
evet işin o kısmı sıkıntı işte hadi devirdaim pompasını hararet göstergesinden belki hissedip anlaşılabilir ama yağ pompası anlamak sanırım mümkün değil..Mesaj Birleştirildi: Şubat 26, 2015, 10:53:58aracın üzerinde sanırım fabrikasyon antifiriz var..
aracın üzerinde sanırım fabrikasyon antifiriz var..
Daha evin yolunu bulamadım mustafa bey şuan halen ıspartadayım buradan mersine geçeceğim mersindeki firmadan bir fiyat alacağım sonra nevşehire gittiğimde de nasipse kayseriye uğrayıp aksoylarla görüşeceğim inşaallah.. Sonuçları burada paylaşırım sonra
Ancak Anıl motora bilinçli olarak yağ yaktırmak sistemde kurum oluşumuna ve ateşleme sistemine olumsuz etkisi olacaktır. Bundan özellikle kirli havanın atılımını sağlayan sistemin, ekzos ve bağlı parçalarının zarar göreceğini belirtebilirim. Yanlış bir uygulama olarak düşünüyorum.
Kesinlikle haklısınız. Eksozda katalitik olmayan , buji bakımları aksatılmayan kişiler için geçerli olabilir. Ben özellikle yüksek ısıdan zararın önüne geçmek için yapıyorum. Benim aracımda kurum bir yere kadar iyi birşey. Ayrıca yazmamışım ama iridyum bujiler hariç , bujileri ve disbritörü 10 binde kontrol etmekte fayda var.
İsmail, şu konu faydalı olabilir.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65813.msg893561#msg893561 Diğer yandan balataları ters çevirmeyi ben önermem, yüzey şekillenmelerinden dolayı problemlere neden olabilir. Yani getirisi ile götürüsü muhtemelen aynıdır, test edilmeli. Açıkçası titiz olunması çok doğru ancak bakımları aşırıya kaçırmak da ekonomik değildir her anlamda. Bu iş tabakta bırakılan yemeğe benzetilebilir bir açıdan. Dozunda, zamanında ve gereği kadar olmasına dikkat etmek lazım bence. Unutmamak gerekir ki, çıkan sıvı ve katı maddelerin de bertarafı ayrı bir konudur çevre açısından.