Gönderen Konu: 98 Gli Yag Yakma Sorunu  (Okunma sayısı 3471 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 320000
  • Model Yılı: '98
  • 5 kere teşekkür etti
98 Gli Yag Yakma Sorunu
« : Şubat 24, 2015, 02:21:13 »
Merhabar;

98 model 1.6 gli corollam var araç 320.000 de aşırı derecede yag yakma sorunu var bir kaç ustaga gösterdim bazıları segmanlarda sorun var üst kapak taşlanacak segman takımı atılacak 1.400 civarı fiyat çıkardılar bazı ustalarda açmadan bilemeyiz min.1.200 max3.000 fiyat çıkar dediler araç 114 beygir yani ruhsattaki kw karşılıgı aracımda degişen boya yok inanılması güç belki 300.000 e kadar servis bakımlı ve en son kayıtta su eksitme sorunu ile servise gelmiş sonrasında araç kayseriden  kahramanmaraşa satılmış servise birdaha ugramamış yani 20 bin km araç meçhul aracım temiz çokta memunun lakin kafam çok karışık fikir almam yardım almak gerek yardımlarınıza ihtiyacım var..
öncelikle

1. bu araç 300000 km motora el degmeden servis kontrolünde gelmiş bu efsaneyi efsane yapan sebeplerden olsa gerek araç
 20000 km de meçhul olan kısımda bu aracın başına ne gelmiş olabilir..
2.Motoru yaptırsam gerçekten bi 300.000 daha gidermi kahramanmaraşta bu işe bilen gerçekten toyota denilince ilk akla gelen ve toyotadan başka araca bakmayan başka araç geldigi zaman yag çubugunu bile çekmeyen toyota serviste yetişmis bir ustam var işçilikte sorun olacagını düşünmüyorum lakin 300.000 km çokmu piyasada 270.000 lerde opeller var bunuda göz önünde bulundurursak kendimimi kandırmış olurum...

önerileriniz benim için önemli ögrenciyim hem okuyorum hem çalışıyorum şükürler olsun bu günlerede elimdeki ile yetinmesini bilen bir insanım yeri geldigi zaman vites topuzu çizilmesin die yüzügünü çıkaran bir insanım yanlış anlaşılmasın kibirden yada görgüsüzlükten degil bu zamana kadar neye kime deger verdiysek hep kaybettik bir EFSANE var kahrımızı çeken alın terimiz ona da  bakmak lazım mantıgın yoluda birdir siz degerli büyüklerim daha tecrübe sahibisiniz düşünceleriniz benim için önemli...

Toyota Club Türkiye

98 Gli Yag Yakma Sorunu
« : Şubat 24, 2015, 02:21:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: 98 Gli Yag Yakma Sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2015, 08:17:56 »
 Tamamen farazi konuşuyorum, arada geçen süre ne kadar o 20 bin Km için?
 Düzgün bakımları yapıldı ise ve özellikle devirdaim pompası sorun çıkarmaya başladığında değişti ise, Lpg takılmadı ise bence bundan çok daha fazla km yapabilecek motorlar onlar.
 Bazı ustalar doğru söylemiş, motor açılmadan ne çıkacağı net belli olmaz. Rektifiye gerekirse kesinlikle kaliteli parçalar kullanılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2015, 09:16:26 »
O araba seni garanti ederim ki 300 binde değil :)
servis bakımı bile yapılsa kullanım önemli. Bence 300 binde bile motor bitebilir. Ayrıca devirdaim sorunu çıkmış , belkide su kaynatmıştır. Bu yüzden conta yakmış olabilir.
Gerçektende eğer büyük hasar yoksa 1200 tl ye motor toplanabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2015, 10:27:00 »
Araştırmalarım sonucu yeni bir şey daha öğrendim araç hakkında araç su kaynatmış üst kapak contası değişmiş ama segman atılmamış sonrasında üst kısım biraz iyi olunca altlara zarar vermeye başlamış sanırım aracı evvelini bilen bir arkadaş öyle söyledi ...

en son ki tüv muayenesinde 286.000 de yapılmış km orjinal diye tahmin ediyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2015, 11:27:43 »
Öncelikle geçmiş olsun normalde efsane kasaların motorları temiz kullanıldığı taktirde çok rahat 700-800 bin km releri görür ki, 676 binde anahtar değmemiş benzinlisini gördüm ama her ne kadar servis bakımlıda olsa hor kullanılan sürekli yüksek devirde kullanılan bir araç ise yıpranması normal keza hararet yaptı ise ve yarım yapıldı ise araçta sorunlar çıkabilir .Öyle görünüyor ki motor açılacak bakılacak ne gerekiyorsa yapılacak kasası o denli temiz ise motorunu da komple elden geçirin bir daha başınızı ağrıtmaz rahat rahat binersiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2015, 11:33:36 »
Motorda çok belli vuruntu yoksa ve ses iyi ise sadece üst kapak contasını orjinali ile değiştirip kullanmak mümkün.
Motor harareti yüzünden hasar almışsa yağ yakması çok normal. Ama hemen motor yaptırma işine girmeyin.
araba 300 binde ise diğer parçaları sağlam olmalı. Bu yönden şanslısınız.
Yağ eksiltme ne kadar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2015, 12:05:03 »
Öncelikle geçmiş olsun normalde efsane kasaların motorları temiz kullanıldığı taktirde çok rahat 700-800 bin km releri görür ki, 676 binde anahtar değmemiş benzinlisini gördüm ama her ne kadar servis bakımlıda olsa hor kullanılan sürekli yüksek devirde kullanılan bir araç ise yıpranması normal keza hararet yaptı ise ve yarım yapıldı ise araçta sorunlar çıkabilir .Öyle görünüyor ki motor açılacak bakılacak ne gerekiyorsa yapılacak kasası o denli temiz ise motorunu da komple elden geçirin bir daha başınızı ağrıtmaz rahat rahat binersiniz

sağolun yücel bey motor açılıp bakıldıktan sonra güzel bir şekilde toplamırsa uzun yıllar sorun çıkarmaz artık inşallah ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 134000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 24, 2015, 12:49:02 »
Diyelim ki aracınızı bu haliyle sattınız ve yine ikinci el araç alacaksınız, benim görüşüm ikinci el piyasasında hiçbir aracın km. garantisi yoktur, motor ise her ne kadar teste de soksanız kapalı bir kutudur, ne olacağı belli olmaz. Yerinizde olsam ki tanıdığınız çok iyi bir toyota ustası da var diyorsunuz motoru açtırıp baktırır, daha sonra da ne gerekiyorsa yaptırırım. Dört dörtlük bir işçilik ve orjinal parça ile sizi çok daha uzun kilometreler götürecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2015, 14:32:55 »
Motoru açtırmadan önce mobil 10w60 yağı kullanmanızı ve sürekli yağ ölçümü yapmanızı öneririm. Ayrıca kaçak, yağ atma vs. olayların olup olmadığını iyice araştırmanız gerekmektedir. Yağ yakma problemi kesilmez ise o zaman motoru açtırın.  Aracın kasası gerçekten diri ise motor yaptırmaya değer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2015, 15:30:16 »
Eğer eminseniz yağ yaktığına , segman ve rektifiye (taşlama ) yapılması lazım. Benim aracta yag yakıyordu. Motorun bütün parçalarını değiştirdim.parça fiyatı 1100 tl tuttu. Motor toplama 600 tl rektifiye işe 480 tl bu fiyatları herkes ister. Ha şunu da söyleyim. Segman atttınız bu sefer ustanın diyeceği altını güçlendirdik üstü zayıf kalacak üst tarafın işlem görmesi gerektiğini çok ehil ustalardan duydum. Benim tavsiyem bu işlemi yaptıracaksınz 1200tl el emeği vereceksiniz değişmesi gereken her seyi değiştirin. Keçeler conta baskı balata ihtiyac varsa triger motoru indirdikten sonra bu işlemler 5 dk.. en iyi şekilde motorun parçalarını revize edin. Ustanın toyota ustası parçaları orjinal alın. Zevkini çıkartın kolay gelsin
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2015, 08:20:30 »
Herkese çok teşekkür ederim yorumlardan genel olarak anladığım şu motor tamiri çok korkulacak bir şey değilmiş...artık önümüzdeki ay bütçeyi ayarlayıp ustanın yanına gidicez öyle görünüyor...

Saygılar..