Gönderen Konu: Yeni Corolla teyp Kafayı yiyor  (Okunma sayısı 4030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla teyp Kafayı yiyor
« : Şubat 23, 2015, 18:01:01 »
Benim araca bi haller oluyor vukaatsız şöyle 2-3 ay bi kullanamadım gitti. Satacam namussuzu o olacak.. Arkadaşlar şimdide Arabanın teybi takılıp kalıyor. Düğmeler işlemiyor Çalan bir şarkı olursa şarkı bitene kadar devam bitince diğer parçaya Geçmek falan da YOK. USB yi çıkarıp takıyorum yine düzelmiyor ya kontağı aç kapa yapıyorum yada söve söve sürmeye devam. Ha bazen de giderken kendi kendine açılıp kapanıyor ama sonrasında aynı problem devam nedir bu ya

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2015, 19:01:08
Aynı durumda aracında problem olan arkadaş var mı?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2015, 19:02:06
Nasıl bir çözüm önerirsiniz
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Toyota Club Türkiye

Yeni Corolla teyp Kafayı yiyor
« : Şubat 23, 2015, 18:01:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '14
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla teyp Kafayı yiyor
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2015, 23:30:25 »
Merhabalar Tunahan bey daha 1 aylık aracim da teyp ile sizin gibi sorunlar yaşadığım için bugün en sonunda servise gittim servisin bana verdiği bilgi usb Belleklerin 8 gb dan sonra teyb inde soruna neden olduğu yönünde oldu ben 16 gb usb 3.0 tipinde bellek kullanıyordum. 8 gb üstünü tavsiye etmediklerini öğrendim  bence alakası yok ama ben iitiraz edince yeni teyb siparis edeceklerini söylediler bakalım navigasyon lu model yollamalarını rica ettim farkını odemek şartı ile tabi bakalım haber verecekler. Tavsiyem servise gitmeniz olacaktır sanırım problem yazılımsal.
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bugün Yarın TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • 83 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2015, 23:36:10 »
Merhabalar Tunahan bey daha 1 aylık aracim da teyp ile sizin gibi sorunlar yaşadığım için bugün en sonunda servise gittim servisin bana verdiği bilgi usb Belleklerin 8 gb dan sonra teyb inde soruna neden olduğu yönünde oldu ben 16 gb usb 3.0 tipinde bellek kullanıyordum. 8 gb üstünü tavsiye etmediklerini öğrendim  bence alakası yok ama ben iitiraz edince yeni teyb siparis edeceklerini söylediler bakalım navigasyon lu model yollamalarını rica ettim farkını odemek şartı ile tabi bakalım haber verecekler. Tavsiyem servise gitmeniz olacaktır sanırım problem yazılımsal.

Orada bir yanlışınız var. 8 gb, 16 gb ile alakası yok.

Aracı ilk aldığımda 16 gb 3.0 USB Bellek almıştım, aynı problemleri yaşadım.  Sonra yine 16 gb 2.0 USB Bellek aldım ve herşey düzeldi.

Yani Bizim Araçlar 3.0 'ı desteklemiyor. 2.0 kullanmak gerekiyor.  Yoksa 8 gb olmuş, 16 g olmuş, 32 gb olmuş hiçbir önemi yok.
Bugün Yarın TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 11000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2015, 23:45:40 »
Talha bey bende aynı şeyi ısrarla dile getirdim ama servis bana dediği o şekilde oldu zaten benimde dikkatimi çekmişti o yüzden yazımda usb 3.0 diye özellikle belirtim yarın tekrar denerim usb 2.0 ile bakalım çözüm olacak mı zaten problem her zaman olmuyordu ama olunca da çözüm saglayamiyordum. Kısmet navigasyon belki bu sayede ;)
2014 1.4 D4D Corolla Premium Mmt Vites
+Touch Go (navi)
+Protech
+Koltuk ve iç döşeme koruma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2015, 23:52:37 »
2.0 bellek sorunu çözecektir.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11500
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2015, 07:07:15 »
USB 2.0 Sandisk Cruzer mini 32 gb kullaniyorum,sorun yok.
2014 Corolla 1.4 D4D Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 24, 2015, 19:01:51 »
Benim 8gb 2.0 usb Toshiba bellek... iPhone dan Bluetooth ile bağlanınca sorun yok ama usb den bağlanınca yapıyor ya:((( düzelmedi gitti bugün halk eğitim müd ile konuştun onun araçta bi problem yokmuş ama daha 1 aylık Arabanın disklerini değiştirmişler ses tapmış ben 1.5 senedir kullanıyorum değiştiremedim servise helal olsun hocam dedim:))) bu arada fren problemim hala devam ediyor

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2015, 22:22:31
USB işi değil yani Kanımca Türk malı değil mi kesin bi numara yapmışlardır DİE düşünmüyor Değilim... Japon olaydı böle olmazdı:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 7600
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2015, 00:07:53 »
Sorunun USB sürümü ile ilgili olacağını sanmıyorum. USB 3.0 cihazlar geriye dönük olarak diğer USB sürümlerini (2.0, 1.1, 1.0 vs) destekler. Takıldığı pc'de ya da cihazda USB 3.0 desteği varsa bu özelliği aktif olur ve daha hızlı veri transferine olanak sağlar. Takılan cihazın USB 3.0 desteği yoksa standart bir USB bellek davranışını sergiler. Bu nedenle problem büyük olasılıkla yazılımsal.

Kendi aracımda USB 3.0 32 GB Sandisk Ultra Fit belleği sorunsuz olarak kullanıyorum. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65843.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bugün Yarın TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • 83 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2015, 21:25:13 »
Sorunun USB sürümü ile ilgili olacağını sanmıyorum. USB 3.0 cihazlar geriye dönük olarak diğer USB sürümlerini (2.0, 1.1, 1.0 vs) destekler. Takıldığı pc'de ya da cihazda USB 3.0 desteği varsa bu özelliği aktif olur ve daha hızlı veri transferine olanak sağlar. Takılan cihazın USB 3.0 desteği yoksa standart bir USB bellek davranışını sergiler. Bu nedenle problem büyük olasılıkla yazılımsal.

Kendi aracımda USB 3.0 32 GB Sandisk Ultra Fit belleği sorunsuz olarak kullanıyorum. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=65843.0

Valla yalan söyleyecek halimiz yok. Yaşadık ve gördük. USB 3.0 hepsinin geriye yönelik diğer sürümlerini desteklediği tamamen bilgi kirliliği, hatta bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.

Ürünün klavuz kitabında desteklyip desteklemediği yazar ki, zaten 3.0 ların büyük çoğunluğu eski sürümü desteklememektedir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 25, 2015, 21:27:59
Ayrıca bu konuda emin değilim ama, Toyotanın modeline göre desteklediği USB sürümü değişyor olabilir.

Benim aracım 2014/Life modeli. yani Double Teyp değil. Teybim Diğer düz modellerinden...
Bugün Yarın TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2015, 22:57:18 »
Arkadaşlar bugün Şahane çalıştı teyp 1 kere bile takılmadı usb den değil dwmekki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2015, 23:01:05 »
Nede karar kıldık şimdi usb 3.0 da mı sorun yoksa teypte mi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 7600
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2015, 23:33:58 »

Valla yalan söyleyecek halimiz yok. Yaşadık ve gördük. USB 3.0 hepsinin geriye yönelik diğer sürümlerini desteklediği tamamen bilgi kirliliği, hatta bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.

Ürünün klavuz kitabında desteklyip desteklemediği yazar ki, zaten 3.0 ların büyük çoğunluğu eski sürümü desteklememektedir.

Doğrudur sizin yalan söyleyecek haliniz yok ama bizler doğamız gereği 7/24 yalan söylemeye mükellefiz. Amacımız sizin deyiminizle "bilgi kirliliği" yatatmak sonuçta. "2 haftadır kendi aracımda kullandığım ürün" diyorum hala sıkıntılı bir üslup kullanıyorsunuz . Ayrıca karşınızdaki insanı ve bilgi birikimini tanımadan "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" gibi ithamlarla süslü mesajınız nezaket sınırlarından uzak bir yaklaşımdır. İyi forumlar diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2015, 23:44:18 »
Azat bey doğru söylemiş usb 3.0 ın takıldığı cihazın 3.0 özelliği varsa veri aktarı mı buna göre olur yoksa usb 2.0 destekli bir cihaza takıldığın da usb nizin 3.0 olmasının bir anlamı yoktur. Belki usb nin kapasitesi etki edebilir çünkü çoğu elektronik hafıza kartı takılabilen ürünlerde hafıza kartının kapasitesine vurgu yapılarak max kapasite sınırlanmıştır. Ayrıca usb lerinizin formatlanma biçimlerinin de etkili olabileceğini düşünüyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2015, 00:20:27 »
Usb 3.0 olan bir arayüz geriye dönük 2.0, 1.1 desteklemesi gerekir. Hız değişmesi lazım sadece. Ama benim şüphelendiğim durum USB 3.0/2.0 farkı değil. USB belleğin nasıl formatlandigi ile alakali. bununla ilgili bilgi varmı diye klavuza baktım.

Corolla touch kullanma klavuzu sayfa 69 derki:
USB iletişim formatlari: USB 2.0 HS(480 Mbps)
Dosya formatlari: FAT 16/32
yazıyor.

Genellikle 4GB üstü USB bellekler NTFS ile formatlidir. Ama klavuzda FAT 32 diyor. Bence USB belleginizi FAT32 şeklinde formatlayip deneyebilirsiniz.