Gönderen Konu: Corolla ufak bir kaza.  (Okunma sayısı 8007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GFB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
Corolla ufak bir kaza.
« : Şubat 23, 2015, 17:00:54 »
Bugün salaklığıma denk geldi otoparkta park halinden çıktım otoparktan çıkış yapmadan önce arabada başka bir şeyle ilgileniyordum ufak bir demir varmış görmedim ve çarpmış bulundum düşük hızla çarptım ama etkili oldu . :) Şöyle ki araba benim üstüme değil , babamında henüz haberi yok sölemeyide düşünmüyorum sanırım.
Araba yeni kasko felan bulaştırmak istemiyorum yada bulaştırmalımıyım bilmiyorum.
Ön tampon ve panjur kırıldı hafiften sanayiye götürdümde , adam onarım yaparız dedi ama aklımda şüphe kaldı araba sıfır zaten acaba onarım yaptırınca sırıtır mı diye orijinal parçalardan tekrar mı taktırmak gerek veya kaskoya mı götürmeliyim resmini paylaşıyım arabanın ;

Gördüğünüz gibi tampon ve panjurun sağ tarafında bir kırılma var içinde ki vida düşmüş farda felan sıkıntı yok sizce napmalıyım sanayide onarım mı ?
Ayrıca bana ne kadar masraf çıkartır bu şuanda beni zorlayacak bir parayıda ödeyemem bilen abilerim beni bi bilgilendirirse sevinirim teşekkürler. :)

Toyota Club Türkiye

Corolla ufak bir kaza.
« : Şubat 23, 2015, 17:00:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla ufak bir kaza.
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2015, 17:09:39 »
Öncelikle geçmiş olsun, babaya doğruyu söylemenizi tavsiye ederim kaza bu herkesin başına geliyor. Kasko poliçesinde mini onarım varsa önce onu deneyin kapsama girer mi girmez mi diye, hasarsızlığınız da bozulmaz. Daha yeni araba, sanayiyi tavsiye etmem. Panjurun parçasının da serviste değişmesi lazım, dışarıda bulmanız zor olabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GFB
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2015, 17:11:34 »
Öncelikle geçmiş olsun, babaya doğruyu söylemenizi tavsiye ederim kaza bu herkesin başına geliyor. Kasko poliçesinde mini onarım varsa önce onu deneyin kapsama girer mi girmez mi diye, hasarsızlığınız da bozulmaz. Daha yeni araba, sanayiyi tavsiye etmem. Panjurun da serviste değişmesi lazım.

Çok teşekkür ediyorum, peki sizce mini onarım çıkar mı ? Fazla bir şey var gibi gözüküyor mu.
Çünkü panjurda kırık olduğu için panjur değişince komple tamponunda değiştiğini gördüm buda heralde mini onarım dışına çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2015, 17:13:43 »
Çok teşekkür ediyorum, peki sizce mini onarım çıkar mı ? Fazla bir şey var gibi gözüküyor mu.
Çünkü panjurda kırık olduğu için panjur değişince komple tamponunda değiştiğini gördüm buda heralde mini onarım dışına çıkar.

Kırık tamponlar onarılabiliyor böyle bir şans olabilir. Panjur işi zor. Ancak kasko kapsamında servise giderseniz büyük ihtimal tamponu ve ızgarayı komple değiştirirler orjinal fiyatlardan hasar rakamı da yüksek görünür bu sefer.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2015, 17:16:00 »
geçmiş olsun
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GFB
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2015, 17:23:39 »
Kırık tamponlar onarılabiliyor böyle bir şans olabilir. Panjur işi zor. Ancak kasko kapsamında servise giderseniz büyük ihtimal tamponu ve ızgarayı komple değiştirirler orjinal fiyatlardan hasar rakamı da yüksek görünür bu sefer.

Sanayidede tampon onarılır demişti adam değiştirmeye gerek yok ama panjuru değiştirmen lazım demişti.
Çok sağolun panjur işi bozdu mini onarım dışında yüksek bir hasar çıkarsa benim için problem .. Neyse yardımın için sağolasın Aytaç abi. :)

geçmiş olsun

Çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 98000
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2015, 17:23:50 »
Gelmiş geçmiş olsun ufacık bir hız da olsa çarptığınız cisim demir olunca bu hale geliyor tampon. Hasar kaydı oluşturmaktansa sanayiye uğramanızı tavsiye ederim bende

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2015, 17:27:12 »
 Geçmiş olsun.
 Kimi kasko poliçelerinde belli meblağa kadar hasarsızlığı bozmuyor, bunu bir incelemek gerekir.
 Tamir oldukça iyi de olabilir, hiç iyi de olmayabilir, bu biraz hasarın durumuna ve işçiliğe bağlıdır.
 Piyasadan panjur vs de araştırabilirsin, en azından fikir verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2015, 17:33:51 »
Yarın bir gün arabayı satarken babanız boyasız der sonra adamlar gösterirler boyalı çıkar babanızı zor duruma düşürmüş olursunuz. Herkes kaza yapıyor bunun saklanacak bir yanı yok bence.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2015, 17:42:14 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bence de babanıza gerçeği söylemelisiniz cana geleceğine mala gelsin kaza bu herkesin başına gelebilir o yüzden de kaza deniyor zaten. Araca gelince benim gördüğüm kadarı ile epey kötü olmuş ufak bir tıklama değil epey sert vurmuşsunuz ya da tampon çok basitçe kırılabilecek bir malzemeden üretilmiş tampon ve ızgara değişimi olacak gibi onarım yapılırsa çok iyi olacağını sanmıyorum sonuçta araba sıfır ve kaskolu serviste yenisi takılsın ve aracınız eskisi gibi olsun. Bu arada mini onarıma gireceğini düşünmüyorum fakat bu kasko şirketinizle alakalı bazı poliçeler 500 tl kadar mini onarımı kabul ederken bazı poliçe ve şirketlerde bu meblağ daha üst seviyelere çıkabiliyor. Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GFB
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2015, 17:46:28 »
Gelmiş geçmiş olsun ufacık bir hız da olsa çarptığınız cisim demir olunca bu hale geliyor tampon. Hasar kaydı oluşturmaktansa sanayiye uğramanızı tavsiye ederim bende

Çok sağolun öyle ya arabayı kaldırma hızında gıdım gıdım gidiyordum ama demir olunca hasar böyle oldu. Bende öyle düşünüyorum ama araba daha sıfır 1000 km bakımı bile tamamlanmadı acaba sanayi işi bozar mı sırıtsın istemiyorum arabada.

Geçmiş olsun.
 Kimi kasko poliçelerinde belli meblağa kadar hasarsızlığı bozmuyor, bunu bir incelemek gerekir.
 Tamir oldukça iyi de olabilir, hiç iyi de olmayabilir, bu biraz hasarın durumuna ve işçiliğe bağlıdır.
 Piyasadan panjur vs de araştırabilirsin, en azından fikir verir.

Çok sağolun biraz araştırdımda sanki mini onarımı geçicek gibi duruyor.
Mini onarımı aşarsa sanayide şuan bunu yaptıracak gücüm yok Hakan abi bir şey daha sorucam arabayı bir süre bu şekilde kullansam bir sorun teşkil eder mi ? Komple felan çökmez heralde tampon yada panjur bir fikriniz varmı ?

Yarın bir gün arabayı satarken babanız boyasız der sonra adamlar gösterirler boyalı çıkar babanızı zor duruma düşürmüş olursunuz. Herkes kaza yapıyor bunun saklanacak bir yanı yok bence.

Abi iyi diyorsunda babama sölersem şuanda direk evinden çıkar gelir arabayı alır gider affetmez tam böyle güvenini yeni yeni kazanmışken.
Sıcak davranmaz böyle durumlarda o yüzden sölemeyi düşünmüyorum ama hasarın resmini çektim ileride satıcak felan olursa baba çarpmıştım daha önce buyur buda resmi diye gösteririm.

Öncelikle geçmiş olsun. Bence de babanıza gerçeği söylemelisiniz cana geleceğine mala gelsin kaza bu herkesin başına gelebilir o yüzden de kaza deniyor zaten. Araca gelince benim gördüğüm kadarı ile epey kötü olmuş ufak bir tıklama değil epey sert vurmuşsunuz ya da tampon çok basitçe kırılabilecek bir malzemeden üretilmiş tampon ve ızgara değişimi olacak gibi onarım yapılırsa çok iyi olacağını sanmıyorum sonuçta araba sıfır ve kaskolu serviste yenisi takılsın ve aracınız eskisi gibi olsun. Bu arada mini onarıma gireceğini düşünmüyorum fakat bu kasko şirketinizle alakalı bazı poliçeler 500 tl kadar mini onarımı kabul ederken bazı poliçe ve şirketlerde bu meblağ daha üst seviyelere çıkabiliyor. Tekrar geçmiş olsun.

Çok sağolun ,ama abi babama söleyemem durumu ya. :/ Aslında arabayı çok yavaş çarptım yani kalkış hızında tıngır tıngır giderken ama niye böyle oldu bilmiyorum sert bir demire çarptım ondan heralde. Mini onarım sınırı bizde 1000 TL diye biliyorum ama bir bakarım. Eğer mini onarımı geçerse yaptırmam büyük ihtimal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2015, 18:02:09 »
Tampon ve ızgara değişir ise hasar benim tahminim 1000 tl geçer. Tampon bağlantı yeri kırılmış ise tamiri zaten çok zordur bu şekilde kullanmanızda sıkıntı yok ama görüntü her baktığınız da canınızı sıkacaktır. Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2015, 18:14:37 »
Öncelikle geçmiş olsun.

Orada değişmesi gereken parçalar var, tamir olamaz onlar. Olursada kısa sürede bozulabilir.

Servise gidersenizde muhtemelen far tırnaklarıda kırıktır. 2000 TL üzerinde masraf gözüküyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2015, 18:20:08 »
Geçmiş olsun.

Öncelikle araç sahibine durumu anlatın, yabancınız değilmiş.. :)

Küçük bir kaza ama maddi hasarı oldukça büyük.

Basit onarımla yapılsa dahi 6 ay sonra dikiş yerlerinden ayrılacak ve hiç bir zaman orjinal gibi durmayacak, boya ton farkı olacaktır.

Kaskolar ne içindir?

Kaskonuzu kullanarak, Yetkili servisinize aracınızı teslim edin, tampon, varsa iç kırık aksamlar ve panjurunuz orjinal değişsin, orjinal boyansın.

Süresi bittiğinde Yenilenecek olan poliçenize 30.TL gibi ilave bir tutar olacaktır.

O nedenle kendinizi üzmeye değmez.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2015, 18:52:40 »
Tamponun bence değişmesi lazım aksi taktir de daha sonra yapacağınız en ufak bir dokunmada tamponu onarmak için kullanılan macun çatlama yapar.  Tampon içinde ki demirede baktırmanız gerekir normal bir çarpmada o tamponun esnemesi lazım  ancak gördüğüm kadarıyla tampon kırılacak şekilde esneme yapmış. Tabi değiştirmeye de bilirsiniz onarımı yapılır.Benim arabanın da tamponları hasarlı ( arkada tampon kırık alt köşesi ön tampon tırnakları kırık ) oto zenite gittim onarım ve boya dakil 2 tamponu 500 e yaparız dedi pazarlıksız fiyat.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 98000
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2015, 19:02:39 »
Geçmiş olsun.

Basit onarımla yapılsa dahi 6 ay sonra dikiş yerlerinden ayrılacak ve hiç bir zaman orjinal gibi durmayacak, boya ton farkı olacaktır.

Kaskolar ne içindir?

Kaskonuzu kullanarak, Yetkili servisinize aracınızı teslim edin, tampon, varsa iç kırık aksamlar ve panjurunuz orjinal değişsin, orjinal boyansın.

Süresi bittiğinde Yenilenecek olan poliçenize 30.TL gibi ilave bir tutar olacaktır.

Abi gerçekten bu kadar düşük bir miktar mı yansıyor bu hasar sonrası poliçeye ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GFB
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2015, 19:07:56 »
Öncelikle geçmiş olsun.

Orada değişmesi gereken parçalar var, tamir olamaz onlar. Olursada kısa sürede bozulabilir.

Servise gidersenizde muhtemelen far tırnaklarıda kırıktır. 2000 TL üzerinde masraf gözüküyor.

Of ufak bir dokunma ile araba ne hale geldi ya , sanırım masraf çok çıkıcak herkes öyle diyor.
Çok teşekkürler bu arada .

Geçmiş olsun.

Kaskolar ne içindir?

Abi ben arkadaşımla konuşmuştumda , mini onarım hasarını geçerse kasko süresi bittiğinde yenilecek miktara hasar kadar fiyat koyuyor dedi en az 1000-1500 koyarlar dedi ne kadar doğru acaba bu ? Eğer dediğin gibi bir Mevla koyuyolarsa cidden mutlu olucam şimdi içimi rahatlattınız. :)
Teşekkürler bu arada.

Tamponun bence değişmesi lazım aksi taktir de daha sonra yapacağınız en ufak bir dokunmada tamponu onarmak için kullanılan macun çatlama yapar.  Tampon içinde ki demirede baktırmanız gerekir normal bir çarpmada o tamponun esnemesi lazım  ancak gördüğüm kadarıyla tampon kırılacak şekilde esneme yapmış. Tabi değiştirmeye de bilirsiniz onarımı yapılır.Benim arabanın da tamponları hasarlı ( arkada tampon kırık alt köşesi ön tampon tırnakları kırık ) oto zenite gittim onarım ve boya dakil 2 tamponu 500 e yaparız dedi pazarlıksız fiyat.

Sağolasın abi aynen onarım sakat gibi duruyor değişme yapılacak mecbur sadece tampon olsa neysede bide panjur var servise götürdüğümde birde fardan zırtından tırtından ek masraf çıkarmasalar bari.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 23, 2015, 19:12:02 »
@Yasin Saraç (34016)  sen yine de değişim işine girme onarım yapar yarım (yama) boyayla kurtarırsın :D Malum sıfır araç.  Panjurun da kırık parçasını bulursan onu da yaparlar.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GFB
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2015, 19:19:17 »
@Yasin Saraç (34016)  sen yine de değişim işine girme onarım yapar yarım (yama) boyayla kurtarırsın :D Malum sıfır araç.  Panjurun da kırık parçasını bulursan onu da yaparlar.

Abi daha 1000 km bakımı gelmemişti ya , babam duysa varya felç eder beni. :D
Aklım iyice karıştı valla en iyisi düzgün bir yere götürüp tüm hasarı bi çözmek gerek panjur diyorumda acaba farlarda felanda problem varmı , üstte bi abimiz far tırnaklarıda kırıktır demiş sonra başka sorunlarda diyen çok .
Nasıl bir dokunma yaptıysam artık demire. Ben bi hasarı komple öğreniyim dediğin gibi onarım yaparım olmadı araç sıfır olmasa bu kadar üzülmücemde sıfır olması üzüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2015, 19:26:06 »
Abi daha 1000 km bakımı gelmemişti ya , babam duysa varya felç eder beni. :D
Aklım iyice karıştı valla en iyisi düzgün bir yere götürüp tüm hasarı bi çözmek gerek panjur diyorumda acaba farlarda felanda problem varmı , üstte bi abimiz far tırnaklarıda kırıktır demiş sonra başka sorunlarda diyen çok .
Nasıl bir dokunma yaptıysam artık demire. Ben bi hasarı komple öğreniyim dediğin gibi onarım yaparım olmadı araç sıfır olmasa bu kadar üzülmücemde sıfır olması üzüyor.

Kapotu kaldırıp baktığında anlarsın zaten far bacakları kırıkmı değilmi diye ama sanmıyorum kırılacağını bacakları genelde yukarıda oluyor. sıkıntı yok onlarıda onarıyorlar :D
Sonuç ta yaptırmaya da kalksan 1 -2 gün serviste yatar araba baban ister istemez anlar. Babana aracı park edip gittiğini geldiğin de bu halde olduğunu söyle :D En fazla bağırır çağırır tecrübeyle onaylanmıştır :D