0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle geçmiş olsun, babaya doğruyu söylemenizi tavsiye ederim kaza bu herkesin başına geliyor. Kasko poliçesinde mini onarım varsa önce onu deneyin kapsama girer mi girmez mi diye, hasarsızlığınız da bozulmaz. Daha yeni araba, sanayiyi tavsiye etmem. Panjurun da serviste değişmesi lazım.
Çok teşekkür ediyorum, peki sizce mini onarım çıkar mı ? Fazla bir şey var gibi gözüküyor mu.Çünkü panjurda kırık olduğu için panjur değişince komple tamponunda değiştiğini gördüm buda heralde mini onarım dışına çıkar.
Kırık tamponlar onarılabiliyor böyle bir şans olabilir. Panjur işi zor. Ancak kasko kapsamında servise giderseniz büyük ihtimal tamponu ve ızgarayı komple değiştirirler orjinal fiyatlardan hasar rakamı da yüksek görünür bu sefer.
geçmiş olsun
Gelmiş geçmiş olsun ufacık bir hız da olsa çarptığınız cisim demir olunca bu hale geliyor tampon. Hasar kaydı oluşturmaktansa sanayiye uğramanızı tavsiye ederim bende
Geçmiş olsun. Kimi kasko poliçelerinde belli meblağa kadar hasarsızlığı bozmuyor, bunu bir incelemek gerekir. Tamir oldukça iyi de olabilir, hiç iyi de olmayabilir, bu biraz hasarın durumuna ve işçiliğe bağlıdır. Piyasadan panjur vs de araştırabilirsin, en azından fikir verir.
Yarın bir gün arabayı satarken babanız boyasız der sonra adamlar gösterirler boyalı çıkar babanızı zor duruma düşürmüş olursunuz. Herkes kaza yapıyor bunun saklanacak bir yanı yok bence.
Öncelikle geçmiş olsun. Bence de babanıza gerçeği söylemelisiniz cana geleceğine mala gelsin kaza bu herkesin başına gelebilir o yüzden de kaza deniyor zaten. Araca gelince benim gördüğüm kadarı ile epey kötü olmuş ufak bir tıklama değil epey sert vurmuşsunuz ya da tampon çok basitçe kırılabilecek bir malzemeden üretilmiş tampon ve ızgara değişimi olacak gibi onarım yapılırsa çok iyi olacağını sanmıyorum sonuçta araba sıfır ve kaskolu serviste yenisi takılsın ve aracınız eskisi gibi olsun. Bu arada mini onarıma gireceğini düşünmüyorum fakat bu kasko şirketinizle alakalı bazı poliçeler 500 tl kadar mini onarımı kabul ederken bazı poliçe ve şirketlerde bu meblağ daha üst seviyelere çıkabiliyor. Tekrar geçmiş olsun.
Geçmiş olsun.Öncelikle araç sahibine durumu anlatın, yabancınız değilmiş.. Küçük bir kaza ama maddi hasarı oldukça büyük.Basit onarımla yapılsa dahi 6 ay sonra dikiş yerlerinden ayrılacak ve hiç bir zaman orjinal gibi durmayacak, boya ton farkı olacaktır.Kaskolar ne içindir?Kaskonuzu kullanarak, Yetkili servisinize aracınızı teslim edin, tampon, varsa iç kırık aksamlar ve panjurunuz orjinal değişsin, orjinal boyansın.Süresi bittiğinde Yenilenecek olan poliçenize 30.TL gibi ilave bir tutar olacaktır.O nedenle kendinizi üzmeye değmez.
Öncelikle geçmiş olsun.Orada değişmesi gereken parçalar var, tamir olamaz onlar. Olursada kısa sürede bozulabilir.Servise gidersenizde muhtemelen far tırnaklarıda kırıktır. 2000 TL üzerinde masraf gözüküyor.
Tamponun bence değişmesi lazım aksi taktir de daha sonra yapacağınız en ufak bir dokunmada tamponu onarmak için kullanılan macun çatlama yapar. Tampon içinde ki demirede baktırmanız gerekir normal bir çarpmada o tamponun esnemesi lazım ancak gördüğüm kadarıyla tampon kırılacak şekilde esneme yapmış. Tabi değiştirmeye de bilirsiniz onarımı yapılır.Benim arabanın da tamponları hasarlı ( arkada tampon kırık alt köşesi ön tampon tırnakları kırık ) oto zenite gittim onarım ve boya dakil 2 tamponu 500 e yaparız dedi pazarlıksız fiyat.
@Yasin Saraç (34016) sen yine de değişim işine girme onarım yapar yarım (yama) boyayla kurtarırsın Malum sıfır araç. Panjurun da kırık parçasını bulursan onu da yaparlar.
Abi daha 1000 km bakımı gelmemişti ya , babam duysa varya felç eder beni. Aklım iyice karıştı valla en iyisi düzgün bir yere götürüp tüm hasarı bi çözmek gerek panjur diyorumda acaba farlarda felanda problem varmı , üstte bi abimiz far tırnaklarıda kırıktır demiş sonra başka sorunlarda diyen çok .Nasıl bir dokunma yaptıysam artık demire. Ben bi hasarı komple öğreniyim dediğin gibi onarım yaparım olmadı araç sıfır olmasa bu kadar üzülmücemde sıfır olması üzüyor.