Gönderen Konu: Avensis düşünüyorum, tavsiyeler...  (Okunma sayısı 9749 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Avensis düşünüyorum, tavsiyeler...
« : Şubat 22, 2015, 19:35:58 »
Evet arkadaşlar aileye yeni bir birey katılması nedeni ile çok severek kullandığım Auris aracımı satıp yerine bir Avensis almayı düşünüyorum. Aslında station düşünüyorum ancak bütçe nedeni ile sedan olacak gibi.

Araştırdım bayaa bu aracı, bayide olmadığından inceleyemedim. Bu nedenle buraya yazıyorum.

Öncelikle bu aracın en sevdiğiniz yanı nedir? Kullanıcı yorumları çok önemli. Eksik olarak gördüğünüz noktalar nelerdir. Alırken bayiden yanında neler almak iyi olur, yani olmazsa olmaz dediğiniz bir donanım var mı? Aslında bulabilirsem temiz bir 2. el de alabilirim. Alır almaz tüp taktırmalı mıyım, bendeki araç dizel. yakıtından çok memnunum ancak D sınıfı dizel deyince 90 bin liradan başlıyor. Yılda yaklaşık 12-15 bin arası yol yapıyorum.

Benim araçta aradığım bir özellik olan yolda belli bir hızın üzerinde kapıların otomatik kilitlenmesi var mıdır bu araçta? Malum arkada 2 tane sıpa olacak. Yolda kapıları açmalarını istemiyorum.

Her türlü yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Avensis düşünüyorum, tavsiyeler...
« : Şubat 22, 2015, 19:35:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis düşünüyorum, tavsiyeler...
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2015, 19:38:41 »
Evet arkadaşlar aileye yeni bir birey katılması nedeni ile çok severek kullandığım Auris aracımı satıp yerine bir Avensis almayı düşünüyorum. Aslında station düşünüyorum ancak bütçe nedeni ile sedan olacak gibi.

Araştırdım bayaa bu aracı, bayide olmadığından inceleyemedim. Bu nedenle buraya yazıyorum.

Öncelikle bu aracın en sevdiğiniz yanı nedir? Kullanıcı yorumları çok önemli. Eksik olarak gördüğünüz noktalar nelerdir. Alırken bayiden yanında neler almak iyi olur, yani olmazsa olmaz dediğiniz bir donanım var mı? Aslında bulabilirsem temiz bir 2. el de alabilirim. Alır almaz tüp taktırmalı mıyım, bendeki araç dizel. yakıtından çok memnunum ancak D sınıfı dizel deyince 90 bin liradan başlıyor. Yılda yaklaşık 12-15 bin arası yol yapıyorum.

Benim araçta aradığım bir özellik olan yolda belli bir hızın üzerinde kapıların otomatik kilitlenmesi var mıdır bu araçta? Malum arkada 2 tane sıpa olacak. Yolda kapıları açmalarını istemiyorum.

Her türlü yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler

http://forum.donanimhaber.com/m_89336323/tm.htm
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2015, 20:35:01 »
Merhaba. İnşallah gönlünüzce olur araba arayışınız. Genel olarak parasıni hak eden bir araç Avensis.  Benim en çok beğendiğim özelliği sessiz sürüşü, konforu ve yol tutuşu. Bende yilda 12-15 bin km yol yapıyorum ve lpg var aracımda. Şu anda hemen hemen bir dizel kadar ekonomik. Tabi tercih sizin.
 Benim size nacizane tavsiyem sıfir yerine,  10 bin km ve altında bir yaşını geçmemiş bir 2.el almaniz. Bu sayede değer kaybını en aza indirmiş olursunuz. Site içerisibde Bekir beyin konusu var Avensis' le ilgili orayı da inceleyin derim. Kolay gelsin.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2015, 21:33:23 »
daha önceki konular da da bunun üzerinde durulmuştu lakin sormuşsunuz yardımcı olalım :)

1 yıldır bu aracı kullanıyorum sürüş konforu olsun yalıtım olsun güzel bence (bizim araçta bi yol sesi sıkıntısı var ama lastik kaliteisnden kaynaklı bi durum) önceki konularda da belirttim bir nevi fakir mercedesi : ) ama sizin en büyük handikabınız performans olacak malum 1.6 1,550 kg turbosuz  araç motor az geliyor düz yol iyi lakin rampaları biraz devirli çıkmanız gerekiyor , bide LPG eklenince biraz daha etkisi oluyor bahsettiğiniz kapı özelliği büyük ihitmal var bizim araçta yok ama önceki sahibi servisten kapattırmış (model 2011) dediğim gibi tek sıkıntınız performans olacaktır

sevmediğim özelliklerine gelrsek 0 alacağım diyorsunuz makyajlı kasalarında bu araçta eksik olan çoğu şeyi koymuşlar lanet olası ayna hariç :D bilidğim kadarıyla yeni kasalarında da kabinden tuşla kapanıyor kontağa bağlı değil  yani :) eğer bütçenizi zorlamayacak ise 1.8 ni almanızı tavsiye ederim : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2015, 21:35:20 »
dogru bir tercih yapmışsınız
bencede 1-2 yaşında ikinci el almanız daha mantıklı olur
eger otomatik düşünürseniz 1.8 aşagısında  otomatik yok ama 1.8 vergisi bir pul daha fazla
bir yıldır 1.8 multidriver kullanıyorum aldığımın ertesi günü brc lpg taktırdım çok memnunum tavsiye ederim araba konfor vr güvenlik açısından mükemmel
benimki 1.8 olduğu için çekişte sıkıntı yok hatta sport'ta aldığım zaten başlıyor motor kudurmaya
ilk kalkışta 30km hıza ulaşınca  kapıları kilitliyor
eksi yönü bagaj kumanda ile açılmıyor ısıtmalı koltuk yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2015, 21:41:19 »
dogru bir tercih yapmışsınız
bencede 1-2 yaşında ikinci el almanız daha mantıklı olur
eger otomatik düşünürseniz 1.8 aşagısında  otomatik yok ama 1.8 vergisi bir pul daha fazla
bir yıldır 1.8 multidriver kullanıyorum aldığımın ertesi günü brc lpg taktırdım çok memnunum tavsiye ederim araba konfor vr güvenlik açısından mükemmel
benimki 1.8 olduğu için çekişte sıkıntı yok hatta sport'ta aldığım zaten başlıyor motor kudurmaya
ilk kalkışta 30km hıza ulaşınca  kapıları kilitliyor
eksi yönü bagaj kumanda ile açılmıyor ısıtmalı koltuk yok

aynen onu unuttum burda çok şikayet etmiştim anahtara bagaj simgeli tuş koymuşlar ama açılmıyor :D umut tacirliği yapmışlar biraz  :alkis: bilidğim kadarıyla 2,2 d premiumlarda bütün özellikler mevcut :) hocam size bişey sormak isterim çok merak ediyorum 1,6 ile 1,8 arasında performans farkı o kadar çok mu illaki çokturda kullanıcısından duymak isterim ben 1,6 lpglisini kullanıyorum performansı çokta iyi değil özellikle yokuşlarda sizinkinde durum nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2015, 22:02:02 »
Ben olsam avensis 1.8 CVT yada 1.6 wagon alırım :)
İllaki wagon :) standarttan farklı ve güzel :) 
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2015, 22:18:18 »
aynen onu unuttum burda çok şikayet etmiştim anahtara bagaj simgeli tuş koymuşlar ama açılmıyor :D umut tacirliği yapmışlar biraz  :alkis: bilidğim kadarıyla 2,2 d premiumlarda bütün özellikler mevcut :) hocam size bişey sormak isterim çok merak ediyorum 1,6 ile 1,8 arasında performans farkı o kadar çok mu illaki çokturda kullanıcısından duymak isterim ben 1,6 lpglisini kullanıyorum performansı çokta iyi değil özellikle yokuşlarda sizinkinde durum nedir ?
ben gazın dibini bulamadım kapışıpta geçemediğim olmadı zorlandığım zaman f1'e alıyorum normalde araba düşük devirde seyrediyor sport düğmnesi basınca başlıyor motor hırlamaya ve 3500 devirde seyrediyor
Ahmet'de merak etmişti gelip beraber denedik eger izmit'e yolun düşerse 1 tur veririm
anahtarsız sistem büyük kolaylık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2015, 22:33:36 »
ben gazın dibini bulamadım kapışıpta geçemediğim olmadı zorlandığım zaman f1'e alıyorum normalde araba düşük devirde seyrediyor sport düğmnesi basınca başlıyor motor hırlamaya ve 3500 devirde seyrediyor
Ahmet'de merak etmişti gelip beraber denedik eger izmit'e yolun düşerse 1 tur veririm

ahmet abi anlatıyordu . 147 hp cvt şanzıman dehşet birşey diyordu :) meraklar meraklar :) :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2015, 22:40:27 »

Evet yaa, Gökhan'ın arabayı denemiştik.
Almış yengem ile yegenimi geziyoruz. Güzel bir kordon gezisi yapmıştık.  :P

Sonrasında @Mehmet Günay (27267) ın arabaya LPG takmıştık, o zaman epey denemek zorunda kalmıştık arabayı. 1,8 CVT gerçekten çok zevkli makina.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2015, 22:56:20 »
aklıma geldikçe yazıyorum
araba büyük ve heybetli parklarda sıkıntı oluyor araba geri kamera yada mutlaka park sensörü olmalı
yan kapılarda orjinalde kapı koruyucular yok alırken bunlara kesinlikle bak yoksa yanına park eden takoz kapıyı açınca senin kapıda leblebi büyüklüğünde çökmeler oluyor buda satarken göze hoş gelmşiyor çünkü alıcı yüksek fiyat ödediği için sıfır hata arıyor
birde elegant extralarda jant 17 bu lastik fiyatını yaklaşık %30 arttıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2015, 00:01:57 »

ımm biz hep gazın diplerindeyiz bazen kendimi otobüs şöförü gibi hissediyorum :D anlattığınıza göre performansı tam istediğim avensis :) özellikle park konusunda katılıyorum standart bi sedan aracın çıktığı yere kolay girmiyor bu araç :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2015, 09:50:54 »
Erol hocam öncelikle alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun...
Ben aracımı yaklaşık 3 ay önce aldım.masrafsızlığından dolayı Toyota hayranıyım.
Öncelikle almak istediğiniz araç uzun yıllarda tutulan ve binicisinin sorunsuzluğundan dolayı hep var olan bir araçtır.ben ikinci el aldım 2 yaşında ama km düşüktü. bencede ikinci el km düşük daha mantıklı olur.
Sürüş ve konfor: Ben cok memmunum biraz eksikleri var fakat benim araç 1500kg ve 1.6 motor VVT  zaten bunlarda fazla birşey beklenmez sonuçta turbo yok , turbo olan araçlar var ama yıllar sonra nasıl masraflar çıkaracağı bilinmez yani daha denenmemiş motorlardır.Diğer arkadaşların dediği gibi yokuşlarda devirli kullanmak gerek ve araç sollarkende hızlansın diye vitesi düşürüp öyle geçmen gerek ara hızlanmalar biraz hantal...
Virajlara girişler yolda gidiş hiç ummadışın kadar başarılı , ben 90km ile korkarak girdiğim viraja bununla 110 ile girdim ve yolda şeritte kayma bile olmadı ve insan hiç korkmuyor öyle güven veriyor sürerken, aracın alt yalıtım biraz daha iyi olabilirdi davlumbazlara yalıtım malzemesi konulsa cok iyi olurdu.
 benim araç Elegans Exta bu donanımda bir araç almanı tavsiye ederim çünkü bulutut geri görüş kamerası anahtarsıs çalıştırma  deri koltuklar vb yanı gibi çok kullanılan özellik olması cok iyi olur. Pişman olmassın.Araç cok büyük sahibinin hem kendisi hemde yolcular rahat ediyor , ben kullandıkca keşke yakıt ucuz olsada sürekli kullansam diyorum araç insana yolda gitmeyi sevdiriyor.
Piyasada cok model var bu aracın bence en cok üstün yanı sorunsuz uzun yıllar kullanılacak olması ve LPG takılabiliyor olmasıdır.
Benim aklıma gelenler bunlar ....İnsallah günlünüze göre bir araç bulursunuz.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 48000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2015, 22:31:50 »
Herkese yotumları için teşekkür ederim. Merak ettiğim bir konu daha var, yeni avensis ne zaman çıkıyor. Bazı bayiler temmuz gibi diyor bazıları seneyi bulur diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2015, 22:40:40 »
Herkese yotumları için teşekkür ederim. Merak ettiğim bir konu daha var, yeni avensis ne zaman çıkıyor. Bazı bayiler temmuz gibi diyor bazıları seneyi bulur diyor.
Kesin bir şey yok ama yıl sonunda bekleniyor.  1.6 dizel motor seçeneği de olacak büyük ihtimalle.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 24, 2015, 02:06:19 »
Evet yaa, Gökhan'ın arabayı denemiştik.
Almış yengem ile yegenimi geziyoruz. Güzel bir kordon gezisi yapmıştık.  :P

Sonrasında @Mehmet Günay (27267) ın arabaya LPG takmıştık, o zaman epey denemek zorunda kalmıştık arabayı. 1,8 CVT gerçekten çok zevkli makina.
Avensis 1.8 CVT şiddetle tavsiye ederim.
Yokuş, düz yol , yakıt vs sizi üzmez.Hele LPG olunca ve ben gibi sakın bir kullanıcıysanız her türlü rahat edersiniz.
1.8 CVT'nin en zevkli tarafı: Seni otobanda 1.6 (yanlış bir anlam çıkmasın lütfen) sanıp taciz eden segment yarışına giren ve kazaya sebebiyet verebilecek kadar ileri giden şuursuzlardan sıkılınca ya Sport Mode aktifleyip ya da f1'den manuel ayara alıp vatandaşın ağzını açık bıraktıktan  :o  sonra f1-vites kolu (manuel)-Sport Mode ile geçişler yaparak oynayıp, sıkılınca/aynadan-camdan tepsini görünce ayağını gazdan çekip seni geçerken göz göze gelince panikle kafasını çevirmesi zevkiymiş ; tabi aracının gücünü ve bölgenin trafik kurallarını bilmek kaydıyla.
Burada amaç yarışmak değil arkadaşlar , yanlış anlaşılmasın , sadece ani hızlanma ve beklenmeyen performans ve tepkimeyi gösterip , şerit değiştirdiğin halde sana kaza yaptırabilecek kadar tacizde bulunan kendini bilmezlerden kurallar çerçevesinde kurtulma çabası ve biraz da o an duyduğun haz. "Her şey yasal hız çerçevesinde ve kısa süreli.Hız sınırı kurallarına uyalım."
@Ahmet Güve (8047)  neden "zorunda kaldık" dedin abi , ben senin kullandığın arabadan her zaman zevk almışımdır , ayrıca aracı senden başkasına da zorunlu kalmadıkça emanet etmem , sen daha iyi bilirsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 24, 2015, 08:49:33 »
Yeni avensis nisan-2015'te geliyor biraz bekleyin görün derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2015, 15:02:54 »
kesinlikle lpg şart.2015 kasasında değişiklik yok sadece jantları değişik.alınabilecek araç.geçen gün dumankayaya gittim.showrumuda bir tane avesis yoktu.corolla fetişizmi yüzünden parasına göre daha kaliteli avensise haksızlık yapılıyor.
aracın en sevdiğim yanı sessizliği,en sevmediğim yanı ağır kalıyor.birde bu segmentte emsallerine nazaran göstergeleri şık değil.yol bilgisisayarı kısmı eski turuncu gösterge.yol bilgisayarının göstergeleri daha şık olmalı.wolkswagen bu konuda cok iyi.2013 elegant modelini aldım.memnunum.elegant eztra modeli 6-7 bin daha fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2015, 15:36:31 »
2015 modelde jantlar farklı doğrudur. Ama nisanda kasa tamamiyle değişiyor.Showroomlar da  bulunmamasının sebebi ise bu kasanın üretiminin durmasındandır.Bilgilerinize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '04
  • 23 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2015, 00:24:52 »
Ben 2.0 dizel wagon 2004 modelini kullaniyorum ikinci el aldim yasadigim yer soguk bir ulke -35 lere kadar diyeyim. Ivir zivir bakimlar haricinde pek bir sorunu olmadi. Aile icin ideal diyebilirim wagon modeli icin gayet konforlu, lux , guven verici bir arac aile fertleri haricinde kopek icinde bagaj kafesli ve genis. Tabi yeni modellerde dahada ileri duzeydedir konfor. Ben uzun yolda 100km/4.5 yakit harciyorum, sehir trafigini bilmiyorum cunki buradada kasabadayim, alis veris vs kisa mesafelerde 5lt yaziyor harcadigim yakiti.
2004 Toyota Avensis Wagon, 4D4 Dizel 2.0, Manuel