Gönderen Konu: Arabam Çalışmadı..:(  (Okunma sayısı 3792 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Arabam Çalışmadı..:(
« : Aralık 03, 2008, 11:20:17 »
Merhaba,

Bu sabah işe gitmek için aracımı çalıştırmak istedim ama çalışmadı. :( iki hafta evvel aküyü değiştirmiştim, marş basmama gibi bi sorun yok, gayet iyi marş basıyor fakat bir türlü motor almıyo.akşam hastaneye gittim geldim sorun yoktu. gaz bitmiş olabileceğini düşünüp benzinde denedim gene almadı.

Gazda iken epey marş bastım bir süre sonra aracın içinden rahatlıkla hissedilebilecek şekildegaz kokusu geldi.

Kaputu açtım,gaz beyninden karburatörün oraya giden bir boru motor bloğunun üzerinde ikiye ayrılıyo o noktadan farkedilebilir şekilde gaz kokusu aldım.O noktada zaten aç kapa gibi bir vanaya benzer birşey vardı.O noktadan da gaz kokusu vardı.
Aracın çalışmaması, bahsettiğim gaz kokusunun sebep olabileceği bir problemden dolayı çalışmıyo olabilirmi.

Bir de farkettiğim diğer bir husus da, araç epey su eksiltmiş, yedek su kabında FULL ve LOW işaretlerinin her zaman ortasında olurdu, sabah ise low kısmına yaklaşmış ayrıca içine giren borunun da ucuna kadar gelmiş.
Su eksiltme ile ilgili bir sorundan dolayı çalışmıyor olabilir mi.
Cumaresiye kadar  aracı sanayiye götüremem.

Görüş, yorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Toyota Club Türkiye

Arabam Çalışmadı..:(
« : Aralık 03, 2008, 11:20:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabam Çalışmadı..:(
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2008, 16:16:04 »
Belki o gaz beyninden gelen hortum gazı sızdırıyordur. Bu çok kabaca ve sadece tahminsel bi yorum. Su eksiltmeyle ilgili ne olabilirki sonuçta su var araçta tamamen bitmemişki su. Tam bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Araç kaç modeldi bu arada?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2008, 16:42:59 »
cevabın için teşekkürler erhan,

O gün, aksam tekrar denedim gene başaramadım. abim motor ustası geldi baktı.bi yerlerden gazı kesti. benzinde iken arabayı 2 kere basmada çalıştırdı.Motor boğmuş dedi.
Çalıştırırken ise, boğmuş motoru çalıştırırken, gazı sona kadar vereceksin dedi. (ben çok az gaz veriyordum.)

bana sorduğu ilk şu oldu; sabah çalıştırmak istediğinde araç gazda mı benzinde miydi?

cevabım: gaz.

2. sorusu; ilk basışta motor hiç mi almadı yoksa alacak gibi oldu da erken marş bıraktın, çalışmadı, sonra da bi daha hiç mi almadı dedi.

Cevabım; aynen öle oldu.

Teşhisi ; çoğu Lpg li araçlarda, soğuk havalarda araç gazda iken zor çalışabilir. ( Kendisinin reno station eski model var, 2 senedir benzin deposu kuruymuş.)

söyle devam etti, kontağı açtığında beyne gaz girer, beyin de gazı motora verir, il bastığında motor çalışıp, dolaşım başlayıp, ılık suyu beyne verir, beyin ısınmaya başlar. Fakat, gaz beyne girer, sen arabayı ilk seferde çalıştıramazsan, donmuş olan beyin, gazı içinde dondurur, karbutatöre sağlıklı gaz akışı olmaz.
(o sabah kaputu açtığımda, abimin anlattığı gibi. sadece Lpg beyni dış aksamı, donmuş görünüyordu. derin dondurucuda duran yiyeceklerin dışı nasıl olursa o şekilde, ama beynin dışında baska hiçbir aksamda donma yoktu.)
Radyatör suyu için ise normal olduğunu söyledi.
Bahsettiğim gaz borularının ise, çok deforme olduğunu, adeta kemik gibi olduğunu, uygun bir zamanda değiştirilmesinin iyi olacağını söyledi.

Artık arabamı, evin önüne park etmeden önce benzine alıyorum. Karaman kışı oldukça ayaz geçer,  tedbirli olmak lazım.
Bilmediğim bişeyi daha böylece öğrenmiş oldum.

Aracım 1993 Model gli

Vesselam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2008, 16:51:14 »
Neyse sorununuz geçtiğine göre bi sıkıntı yok. Dediğiniz gibi bu da tecrübe olmuş sizin için.
Geçmiş olsun... :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2008, 17:06:28 »
Teşekkür Ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2008, 12:15:46 »
daha önceki aracım 90 model r9 broadway idi.
ve hiçbir zaman benzinde bırakmadım. sabahları gaz da marş bastım.
bizim burada da (düzce-sakarya) gece ayazları malum. fakat bir sorun yaşamadım.
kullandığınız yakıtın kış için özel tedbir alıp almadığını öğrenin. benim kullandığım yakıt
(kendi sitesinde yazdığına göre) kışın propan oranın artırıyormuş. ve bu da kışın aracın daha rahat çalışmasını sağlıyormuş.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2008, 12:17:50 »
yarın yakıt aldığım yere soracağım bunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2008, 12:19:09 »
yarın yakıt aldığım yere soracağım bunu.

internetten yakıtının websitesine gir. orada da yazıyordur.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2008, 12:21:25 »
yakıtın ne olduğunu tam hatırlayamıyorum, meramgaz  gibi hatırlıyorum ama baska birşey de olabilir emin değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2008, 12:23:51 »
Gulf web sitesinde yazan,
Petrolün damıtılması ve parçalanması sırasında elde edilen ve sonradan basınç altında başlıca propan, bütan gibi hidrokarbonların karışımıdır.Yurt genelindeki Gulf istasyonlarında BP Gaz veya Milangaz tarafından ikmal edilen otogazın satışı yapılmaktadır.

Demekki, Bp yada milangaz dan birisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2008, 10:29:53 »
LPG beynin üretildiği malzemeden sebep kolay donma oluyorda olabilir.Bu markadan markaya değişir.

Bende lpg forumunda okudum.Soğuk havalarda sabahleyin beynin üzerine ılık su dökersen araba lpg'ye gayet rahat geçermiş.Artık ustanın yalancısıyım.Bende denerim kışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2008, 19:10:13 »
LPG beynin üretildiği malzemeden sebep kolay donma oluyorda olabilir.Bu markadan markaya değişir.

Bende lpg forumunda okudum.Soğuk havalarda sabahleyin beynin üzerine ılık su dökersen araba lpg'ye gayet rahat geçermiş.Artık ustanın yalancısıyım.Bende denerim kışın.

beyin derken mikseri kastediyorsun sanırım.
evet doğru, sabahları evinizden çıkarken bir havluyu sıcak suyla ıslatıp arabayı çalıştırmadan mikser üzerine sararsanız. mikserdeki soğuk gazın sıcaklığını artırmış olursunuz. ve aracınız ayazlarda daha rahat çalışır.

tabii ki bu yazdıklarım birinci nesil LPG sistemleri (karbüratörlü araçlar için olan) için geçerli.
sıralı sistemler için böyle bir durum söz konusu değil. zaten ilk önce benzinle çalışıyorlar.