Gönderen Konu: 2015 corolla BOD koruyucu kılıf montajı. (Resimli anlatım eklendi.)  (Okunma sayısı 19409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Nasıl çok klas dimi? Sert sert, kumaş gibi değiller. Ben baya memnun kaldım.
THE END

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Güzel olmuş güle güle kullanın.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Güle güle kullanın.Ben şimdiye kadar hiçbir aracımın koltuklarına kılıf tarzı birşeyler yaptırmadım.Biraz dikkatli kullanım kirlenince yıkamayı tercih ettim.Bej rengide oldu ,deri koltukta.Tabi bu benim şahsi düşüncem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
Nasıl çok klas dimi? Sert sert, kumaş gibi değiller. Ben baya memnun kaldım.
Çok iyiler işçilik bira özensiz ama kalite çok iyi. kumaş olarak aracın kendi döşemesinden farkı yok gibi. ben de memnunum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2015, 21:40:04
Güzel olmuş güle güle kullanın.
Sağolun. Resim için tekrar teşekkürler. benim başlamam için kilit noktaydı o resim, gerisi çorap söküğü gibi geldi zaten.  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Şubat 24, 2015, 21:46:26
Güle güle kullanın.Ben şimdiye kadar hiçbir aracımın koltuklarına kılıf tarzı birşeyler yaptırmadım.Biraz dikkatli kullanım kirlenince yıkamayı tercih ettim.Bej rengide oldu ,deri koltukta.Tabi bu benim şahsi düşüncem..
Size tamamen katılıyorum. satın aldığım 2. el araçtaki yepyeni kılıfı anında söküp atmış biriyim. Ancak bu araçla her gün Kaynarca nın köyüne gidiş-geliş 100 km yol yapıyorum ve birkaç öğretmen arkadaşı alıyorum malum köy yeri çamuru tozu bitmiyor koltukların kirlendiğini görsem çok üzülürüm o yüzden biraz da mecbur kaldım tamamen kaplatmaktansa en mantıklı çözüm bu gibi geldi. Sadece kendim ve ailem için kullanıyor olsam hiç kılıf takmazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 780
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Süper olmuş, benimde koltuklarım bej renkli ve birde oldukça yaramaz bir kızım var, en yakın zamanda taktıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
paylaşım için teşekkürler.
bende böyle bir koruyucu kılıf düşünüyorum. işçilikte biraz sorun olmakla beraber yorumlardan kılıfın kaliteli olduğu belirtilmiş.
Daha bugün beraber ilk yolculuğumuzda kızım arka koltuklara kustu :( ben üstüne kusulunca kolayca sökülebilecek birşey arıyorum. montaj anlatım ve fotoragraflardan sökümün kolay olmadığını anladım. söküm işlemi zor mu olur? üstüne kusulursa aralardan felan döşemeye geçer mi sizce? teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
paylaşım için teşekkürler.
bende böyle bir koruyucu kılıf düşünüyorum. işçilikte biraz sorun olmakla beraber yorumlardan kılıfın kaliteli olduğu belirtilmiş.
Daha bugün beraber ilk yolculuğumuzda kızım arka koltuklara kustu :( ben üstüne kusulunca kolayca sökülebilecek birşey arıyorum. montaj anlatım ve fotoragraflardan sökümün kolay olmadığını anladım. söküm işlemi zor mu olur? üstüne kusulursa aralardan felan döşemeye geçer mi sizce? teşekkürler
kılıf kaliteli ve üzerine sıvı döküldüğünde alt tarafa geçirmiyor. Normal kılıflarda sanırım bu özellik yok. Dün oğlanın matarası açıkken ön koltuğa koymuş kılıfın yarıya yakını sırılsıklam oldu ama koltuk hiç ıslanmadı. Montaj ve demonte işlemi ilk seferde biraz yorar ama sonrasında rahatlıkla otomatiğe bağlarsınız olayı. Takma işlemi sadece kancaların koltuk altındaki yaylara takılmasından ibaret. Arka koltuk minderi ise çekince çıkıyor zaten. Ön koltuk kılıfları tek parça ve aradan bir şey dökülme şansı yok. Arka koltuk minder ve sırtlık için ayrı ayrı ama yine de aradan koltuğun kirlenmesi çok zor. Sık sık sökecekseniz bence bu kılıflar sizin için biçilmiş kaftan.
Düzeltme: arka tarafın minder kılıfında emniyet kemeri tokaları yeri mecburen  açık. Bu kısma sıvı dökülürse koltuğa işler. Ancak hangi kılıfı yaparsanız yapın bu sıkıntı geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
kılıf kaliteli ve üzerine sıvı döküldüğünde alt tarafa geçirmiyor. Normal kılıflarda sanırım bu özellik yok. Dün oğlanın matarası açıkken ön koltuğa koymuş kılıfın yarıya yakını sırılsıklam oldu ama koltuk hiç ıslanmadı. Montaj ve demonte işlemi ilk seferde biraz yorar ama sonrasında rahatlıkla otomatiğe bağlarsınız olayı. Takma işlemi sadece kancaların koltuk altındaki yaylara takılmasından ibaret. Arka koltuk minderi ise çekince çıkıyor zaten. Ön koltuk kılıfları tek parça ve aradan bir şey dökülme şansı yok. Arka koltuk minder ve sırtlık için ayrı ayrı ama yine de aradan koltuğun kirlenmesi çok zor. Sık sık sökecekseniz bence bu kılıflar sizin için biçilmiş kaftan.
Düzeltme: arka tarafın minder kılıfında emniyet kemeri tokaları yeri mecburen  açık. Bu kısma sıvı dökülürse koltuğa işler. Ancak hangi kılıfı yaparsanız yapın bu sıkıntı geçerli.
Detaylı cevabınız için teşekkürler.
Uygulama fotograflarınızda arka koltuk minderlerini sokmuşsunuz. Açıkçası kendim yapmak isterim bu beni korkuttu. Döşemecilerede bırakmak istemem ne bileyim tecrubesi var mı bi yeri kırar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
Detaylı cevabınız için teşekkürler.
Uygulama fotograflarınızda arka koltuk minderlerini sokmuşsunuz. Açıkçası kendim yapmak isterim bu beni korkuttu. Döşemecilerede bırakmak istemem ne bileyim tecrubesi var mı bi yeri kırar mı?
hiç korkmayın kapılara yakın yerlerden (resimlerde gösteriliyor zaten)elinizi minderin altına sokup sertçe çekince kendi geliyor. Zarar vermekten korkuyorsanız çekme şiddetini yavaş yavaş arttırarak deneyin. resimlerde gösterdiğim bir çıkıntı haricinde kırılabilecek yer yok zaten. Taktıktan sonra benim gibi "iyi ki kendim takmışım" diyeceksiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Koltuğun üzerine bi hasır seriverin en pratiği o  :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Güzel olmuş beğendim valla benim siyah iç döşemeye bile düşünmüyor değilim. Özellikle bu kapı kollarında ki kumaşlar hemen lekeleniyor. Onlarada bi çözüm bulsak:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
Güzel olmuş beğendim valla benim siyah iç döşemeye bile düşünmüyor değilim. Özellikle bu kapı kollarında ki kumaşlar hemen lekeleniyor. Onlarada bi çözüm bulsak:)
yanlış hatırlamıyorsam siyah rengi de var. Tavsiye ederim renk çok uyumlu orada olduklarını bile unutuyorum artık. Ben kapı kollarından çok kol dayamaya bir çözüm arıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
yanlış hatırlamıyorsam siyah rengi de var. Tavsiye ederim renk çok uyumlu orada olduklarını bile unutuyorum artık. Ben kapı kollarından çok kol dayamaya bir çözüm arıyorum.

Kol dayama en kolayı olur herhalde.Bir döşemeci hemen kaplar onu. Leke olacağa benziyor bende kaplatayım bak iyi olur. Hatta koyu renk bile yaptırılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
Kol dayama en kolayı olur herhalde.Bir döşemeci hemen kaplar onu. Leke olacağa benziyor bende kaplatayım bak iyi olur. Hatta koyu renk bile yaptırılabilir.
koltuk kılıfları gibi sökülüp temizleyebileceğim birşey olsa iyi olur. yoksa kirlendikçe temizleme yoluna gideceğim. Ya da koltuk rengine uygun deri kaplatılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
koltuk kılıfları gibi sökülüp temizleyebileceğim birşey olsa iyi olur. yoksa kirlendikçe temizleme yoluna gideceğim. Ya da koltuk rengine uygun deri kaplatılabilir.
hocam iyi aklınıza geldi. teşekkür ederim bu fikir için. Fazla vakit geçirmeden kol dayama kaplatmayı kafama koymuş bulunmaktayım. (deride iyi bir tercih olur)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
hocam iyi aklınıza geldi. teşekkür ederim bu fikir için. Fazla vakit geçirmeden kol dayama kaplatmayı kafama koymuş bulunmaktayım. (deride iyi bir tercih olur)
Rica ederim düzgün bir döşemeci bulunca ben de yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 20 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Evet sonunda koltuk koruyucu kılıfı takmış bulunmaktayım.
Fotoları aşağıdadır.
Forumdaki resimli anlatım çok işime yaradı emegi gecen herkeze teşekkür ederim.
 fakat kılıfları takabilmek için zaman ve yere ihtiyaç var. Azda olsa beceri şart.
Zamanım kıymetli, yerim yok,  yada çabuk sıkılıyorum bu tarz işlerden derseniz. 
Direk dösemeciye gidin derim. En fazla 30 tl işçilik alır.  Yarım saate takar.
Çünkü benim takmam tam 2 saat sürdü. Gerisi size kalmış.
Gelelim nasıl durduğunu.
Açık söylemek gerekirse ben beğenmedim. Çok fazla kat izi var kırışık duruyor . Fotolarda  belli zaten.  canım sıkılmadı dersem yalan söylerim.
Özet yapayım  bende 2 çocuk var. 8 yaş  ve 5 aylık.  Arabada çocuk, yük, hayvan vb. Birşey taşımayacaksanız.  Birşey dökülme riski fazla değilse. bence değmez.
Herkeze tekrar kolay gelsin.
2014 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
Evet sonunda koltuk koruyucu kılıfı takmış bulunmaktayım.
Fotoları aşağıdadır.
Forumdaki resimli anlatım çok işime yaradı emegi gecen herkeze teşekkür ederim.
 fakat kılıfları takabilmek için zaman ve yere ihtiyaç var. Azda olsa beceri şart.
Zamanım kıymetli, yerim yok,  yada çabuk sıkılıyorum bu tarz işlerden derseniz. 
Direk dösemeciye gidin derim. En fazla 30 tl işçilik alır.  Yarım saate takar.
Çünkü benim takmam tam 2 saat sürdü. Gerisi size kalmış.
Gelelim nasıl durduğunu.
Açık söylemek gerekirse ben beğenmedim. Çok fazla kat izi var kırışık duruyor . Fotolarda  belli zaten.  canım sıkılmadı dersem yalan söylerim.
Özet yapayım  bende 2 çocuk var. 8 yaş  ve 5 aylık.  Arabada çocuk, yük, hayvan vb. Birşey taşımayacaksanız.  Birşey dökülme riski fazla değilse. bence değmez.
Herkeze tekrar kolay gelsin.
Hayırlı olsun.  Kırışıklar oturdukça düzeliyor. Beğenmemenize üzüldüm. Ben her defasında"iyiki almışım." Diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Merhaba bende bod koltuk kılıfı alacağım . İnternetten buldum fakat bir de bod perde alacağım . Perde için en uygun fiyat aşağıdaki linkte ama siteyi tanımıyorum . Güvenilir mi daha önce alışveriş yapan var mı ?
http://www.markadan.com.tr/812713-toyota-corolla-sedan-2013-sonrasi-araca-ozel-perde-3-cam
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
yaa arkadaşlar bu kılıflar yarım.. çok eğreti durmuyor mu sizce de buna 150tl verilir mi yahu.. burda da çokca paylaşıldı alanlar hayran kaldı ankaradaki oto kılıfcı 10 numara kılıf satıyor.. ben de ordan sipariş edeceğim.. henüz almamışlar bir bakın derim.  ;)
kumaş: 220tl
nubuk:240tl
http://ankaraotokilif.com/toyota-corolla-oto-koltuk-kilifi.html

http://ankaraotokilif.com/category/oto-koltuk-kiliflari/toyota