Gönderen Konu: 2015 corolla 1.4 d-4d advance mm vites kollu önünde çatlak  (Okunma sayısı 5114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 corolla 1.4 d-4d advance mm vites kollu önünde çatlak
« Yanıtla #20 : Mart 09, 2015, 19:56:48 »
Esat bey sizde benim gibi hiraz takintilisiniz.Bende aracin icinde bir cizik deformasyon olsun gozum hep ona takilir cozmek icin ugrasirim.
siz oraya guzel bir etiket veya söküp folyo ile kaplaya bilirsiniz.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 09, 2015, 19:56:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 09, 2015, 20:03:27 »
Esat bey sizde benim gibi hiraz takintilisiniz.Bende aracin icinde bir cizik deformasyon olsun gozum hep ona takilir cozmek icin ugrasirim.
siz oraya guzel bir etiket veya söküp folyo ile kaplaya bilirsiniz.
maalesef biraz fazla mükemmeliyetçiyim ve aldıktan sonra anladım ki corolla benim gibilere göre ufak tefek eksikleri fazla olan bir araç. Tavsiyeniz için teşekkürler ancak kaplatsam da orada olacağını bileceğim. Daha da kötüsü bunun gibi pek çok gariplik var arabada. Biliyorsunuzdur zaten tekrar sayıp başınızı ağrıtmayayım. Sağlık olsun. kaçınılmazın tadını çıkaracağız artık... :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2200
  • Model Yılı: '14
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2015, 08:37:32 »
çatlak değil ufak bir çizik piyano black olduğu için çok narin normal hespinde var
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2015, 08:44:23 »
Bu kadar takılmayın bence. Tamam 75 - 80 bin lira para verip aldığınız bir araba insanlar dünyaya geldiklerinde kimisi derisinde iz ile doğuyor, kimisi bir eli kısa doğuyor, kimisi sağlık sorunu ile doğuyor. Ve belki de bu verdiğim örneklerin kiminin çaresi dahi olmadan dünyaya geliyorlar. Ufacık 2 mm. çizik. Eminim ki 1 cm mesafeden bakınca ancak görünüyordur. Dert etmeyin, küçük şeylere takılmayın. Yoksa mutlu olamazsınız ve memnuniyetsiz biri olup zor yaşarsanız. Bunu genel söylüyorum.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2015, 09:51:13 »
Bu kadar takılmayın bence. Tamam 75 - 80 bin lira para verip aldığınız bir araba insanlar dünyaya geldiklerinde kimisi derisinde iz ile doğuyor, kimisi bir eli kısa doğuyor, kimisi sağlık sorunu ile doğuyor. Ve belki de bu verdiğim örneklerin kiminin çaresi dahi olmadan dünyaya geliyorlar. Ufacık 2 mm. çizik. Eminim ki 1 cm mesafeden bakınca ancak görünüyordur. Dert etmeyin, küçük şeylere takılmayın. Yoksa mutlu olamazsınız ve memnuniyetsiz biri olup zor yaşarsanız. Bunu genel söylüyorum.
o 'çiziği' bende fark etmiştim ancak aslında bir çizik veya çatlak değil bence.
bana bilerek olarak yapılmış düzgün sekilli bir oluk gibi geldi.
çünkü istenilmeyen bir durum olsa kalıp kolayca düzeltilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2015, 09:54:42 »
o 'çiziği' bende fark etmiştim ancak aslında bir çizik veya çatlak değil bence.
bana bilerek olarak yapılmış düzgün sekilli bir oluk gibi geldi.
çünkü istenilmeyen bir durum olsa kalıp kolayca düzeltilebilir.
ne yaptıysam o çizgiye  bir misyon yükleyemedim. Çok kolay düzeltilebilir ve bir amacı yok ama orada duruyor işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2015, 09:55:15 »

Çok Polyanna olmuş be hocam :) Bir çizik ufak bir çatlak koskoca milyon dolarlık bir uçağın yerinden kalkmasına engel oluyor :)  Olmaması lazım gelen bir şey bu vede değiştirilmesi lazım. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2015, 09:59:58 »
Çok Polyanna olmuş be hocam :) Bir çizik ufak bir çatlak koskoca milyon dolarlık bir uçağın yerinden kalkmasına engel oluyor :)  Olmaması lazım gelen bir şey bu vede değiştirilmesi lazım. :tamam:

İyi de arabanın gitmesine engel bir çizik değil bu sonuç da. Bazen denk geliyorum, farlar yandığı zaman gösterge de yeşil uyarı lambası yanmıyor diye kafasına takan var. Farları açtığın zaman gösterge tablon aydınlanıyor mu? Evet..! Peki farları yaktığın zaman önün aydınlanıyor mu? Evet..! E bitti o zaman. Yeşil ışık yansa ne olur yanmasa ne olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mart 10, 2015, 10:08:09 »
İyi de arabanın gitmesine engel bir çizik değil bu sonuç da. Bazen denk geliyorum, farlar yandığı zaman gösterge de yeşil uyarı lambası yanmıyor diye kafasına takan var. Farları açtığın zaman gösterge tablon aydınlanıyor mu? Evet..! Peki farları yaktığın zaman önün aydınlanıyor mu? Evet..! E bitti o zaman. Yeşil ışık yansa ne olur yanmasa ne olur.

Peki hocam diyelim ki bu ÇİZİK yoktu ve biz oluşturduk, Bayii bunu garanti kapsamında değiştirirmiydi? Ona kafayı takmayalım buna kafayı takmayalım nereye kadar olacak hocam bu, düşünsenize durumu bilmiyorum ama böyle bir üretim hatası var ve bu hatalı ürünleri ABD arabalarında değilde bizim gibi takma kafaya gereksiz falan diyen ÜLKELERE kakalıyorlarsa  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 10, 2015, 10:18:11 »
Peki hocam diyelim ki bu ÇİZİK yoktu ve biz oluşturduk, Bayii bunu garanti kapsamında değiştirirmiydi? Ona kafayı takmayalım buna kafayı takmayalım nereye kadar olacak hocam bu, düşünsenize durumu bilmiyorum ama böyle bir üretim hatası var ve bu hatalı ürünleri ABD arabalarında değilde bizim gibi takma kafaya gereksiz falan diyen ÜLKELERE kakalıyorlarsa  :tamam:
işin kötüsü bunun gibi birden fazla eksik var arabada. Göstergeden far uyarısını çıkar, davlumbazı çıkar, çatlak malzeme kullan, touch ekranını kırp, trim sesleri vb. Liste uzar gider. Tamam sorunsuzluk müşteri memnuniyeti bunlar güzel şeyler eyvallah  ta niye bunları elde etmek için böyle saçma tavizler vermek zorunda kalayım ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #30 : Mart 10, 2015, 10:30:31 »

Kafaya takılacak sorun olur eyvallah ama 1 cm lik hiç bir sürüşü, gidişatı engellemeyen yüzeysel sorunlar yüzünden mutsuz olmaya değmez. Al işte arabayı aldım 2 gün sonra baktım ki ön sağ tarafında konsolun hafif kabartı var. Dedim tamam burada hava yastığı var kesin ondandır. O günden sonra kafama takmayı bırak, orayı görmedim bile. Yılbaşı ertesi teyzemin oğlunun ikinci el olarak aldığı 2013 model Mercedes A200'e bindim ve baktım ki aynı durum onda da var. Demek böyleymiş sağ önde hava yastığı olan arabalarda.

Bir önce ki arabam 2005 Symbol'ü tam 10 yıl / 145367 km kullandım. Aldığım günden beri emniyet kemeri takınca bağlantı noktasından gıcırtı sesi gelirdi. O ses ile yaşadım. Gidip elletmedim bile. Çoğu zaman duymadım o sesi. Hani diyoruz ya Corolla'nın ön konsolundan tıkırtı geliyor diye. Evet benden de tıkırtı geliyor bozuk yolda ama düz asfaltta o ses kesiliyor. Hatta bazen sürücü tarafı emniyet kemeri bölgesinden de ses geliyor. Takmıyorum bile kafama. Çünkü Symbol'de ki sesin yanında hiç bir şeydi. Taksam onu kafama mutsuz olacağım çünkü. Gidip elletsem baktırsam servis de sökecekler konsolu, sonra bir şey çalışmayacak "al bak söktüler böyle oldu" diyeceğim.

Bak şimdi ne anlatacağım yine bu Corolla ile ilgili. Arabayı 20.11.2014 perşembe akşamı saat 16:45'de teslim alıp marşına bastım. Satış temsilcisi bayan bana arabayı tanıtırken her yerine baktım. Altına eğildim, motoru açtım, bagajı açtım, verdiği hediyeleri kontrol ettim, ve yazın defalarca incelediğim arabaydı ben yine de baktım. Şeffaf cam filmi yaptırmıştım ve filmlere baktım ki ön sağ ve arka sağ, arka sol camlar da çok küçük kabartılar var. Dedim buralar da kabartılar var. Bayan dedi ki bir ay filan böyle bir kullanın. Arabanız güneş görsün belki geçer. Geçmezse eğer gelin bir ay sonra bakalım dedi. Tamam dedim. Bir ay öyle gezdim. Ve tam bir ay içinde 1000 km yol yaptım. 1000 km ücretsiz kontrole gittim ve servis danışmanına dedim bu cam filmleri böyle, satış danışmanım da böyle böyle dedi. Hmm bak şimdi dedi, o prosedür öyle değil dedi. Şimdi bakamayız cam filmlerine çünkü film yapan arkadaşlar haftanın belirli günlerinde gelip giderler. Ben o arkadaşları sizin için arayacağım ve onlar bir gün verip gelip arabanıza bakıp ona göre sorunu çözecekler dedi. Peki tamam dedim, telefon bekliyorum sizden deyip el sıkıştım. Ve bana aynen şunu dedi "keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsa, bu tip durumlar için ortalığı ayağa kaldıran insanlar var" dedi ve ayrıldım 1000 km kontrolünü yaptırıp. Ve gün içinde aradı beni, cumaya sözleştik. Cuma sabahı bıraktım arabayı. Ve akşam aradılar. Arka cam hariç 4 cam filmi de değişecek. Ve bir hafta sonra pazartesi gününe (05.01.2015) randevulaştık. Pazartesi sabahı bıraktım ve akşam aldım arabamı 4 cam filmi de ücretsiz değişti. Çok şükür kabartı vs. sorun yok.

O vites konsolunda ki çiziğe dönersek, sürüşü etkileyen bir durum olsa tamam derim. Ama bariz ki üretim hatası. %100 kusursuz ve hatasız hiç bir şey yoktur. Ofis de proje yaparız, sistem olarak doğrudur, çaplar, kapasiteler eksiksiz tutmuştur rapor ile. Yollarız ozalite ve çıktılar alınır. Açar bakarız ki dakika 1 gol 1, antette pafta no veya ismi yanlış yazılmıştır veya vananın biri ters çizilmiştir. Hatasız hiç bir şey yok. Şahsen ufak tefek hataları görmezden gelirim. Anın keyfini çıkarmaya bakarım. Ha, arabayı aldığım ilk gün 1'den 2'ye geçerken ses geliyordu debriyajdan. O sesin 1000 km'lik süreçte kesileceğini okumuştum forumlar da ve 800'lü km ler de o ses kesildi. yok artık o ses.

Polyanacı olabilirim, ama 40 yıldır arabalar ile iç içeyim. 21 yıldır araba kullanıyorum askerlik dahil. Hobim de zaten arabalar üzerine. Bunu da böyle belirtiyorum ki arabalar hakkında bilgisiz sanılmayayım.  Dur aklıma geldi yine bir anımı anlatayım. 2005 model Symbol ile 2012 yılında çalıştığım şantiyeden çıktım. Çamurlu ve engebeli bir yoldu şantiyenin içi. Asfalta çıktım ve bir sürtünme sesi geliyor. Fren yaptım bir kaç kere yok ses gitmiyor. Akşam saati ve servis de kapalı. Dur yahu dedim gireyim benzinciye çekeyim arabayı yağ kanalına bakayım dedim. Öyle yaptım ve indim altına arabanın. Ses sol önden geliyordu ve oraya yöneldim. Baktım ki rot koluna ambalaj ipi dolanmış. Çözdüm onu ve attım. Bindim arabaya ve çıktım yola ki ses kesilmiş.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 10, 2015, 10:43:10 »
Kafaya takılacak sorun olur eyvallah ama 1 cm lik hiç bir sürüşü, gidişatı engellemeyen yüzeysel sorunlar yüzünden mutsuz olmaya değmez. Al işte arabayı aldım 2 gün sonra baktım ki ön sağ tarafında konsolun hafif kabartı var. Dedim tamam burada hava yastığı var kesin ondandır. O günden sonra kafama takmayı bırak, orayı görmedim bile. Yılbaşı ertesi teyzemin oğlunun ikinci el olarak aldığı 2013 model Mercedes A200'e bindim ve baktım ki aynı durum onda da var. Demek böyleymiş sağ önde hava yastığı olan arabalarda.

Mutsuz olmaya değmez olayı çok farklı bir durum, lastiğiniz fırlar gider kazada ölmezsiniz mutlu olursunuz, ölmediğinize. Ama bu durum bence bu şekilde karşılanacak birşey değil. Fıtrat olarak size benziyorum, bende sorun etmem, o bayiide cam filmlerinde bende aynı durumda şarlamazdım, ama dua ediyorum ki iyiki ŞARLAYAN insanlar var, çünkü o ŞARLAYANLAR olmasa bizim gibilere hiç değer vermeyecekler.

Bakın bu tür trim sesidir, fren sesidirvb şeyler  tüm COROLLA larda varsa amenna ama sadece benim ülkemde bu adamlar ne versen yerler  şeklinde muamele oluyorsa ve biz bu tip kusurlara ses çıkarmıyorsak adamlar bize her türlü muameleyi yaparlar. SOMA faciası vb şeylerde hep bu kafa yapımızdan kaynaklanmakta.

Bu arada bu tür şikayetleri olan arabayı TÜRKLER olarak biz yapsak sırf bu şikayetlerden dolayı yerin dibine vururduk o arabayı.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 10, 2015, 11:45:34 »
Mutsuz olmaya değmez olayı çok farklı bir durum, lastiğiniz fırlar gider kazada ölmezsiniz mutlu olursunuz, ölmediğinize. Ama bu durum bence bu şekilde karşılanacak birşey değil. Fıtrat olarak size benziyorum, bende sorun etmem, o bayiide cam filmlerinde bende aynı durumda şarlamazdım, ama dua ediyorum ki iyiki ŞARLAYAN insanlar var, çünkü o ŞARLAYANLAR olmasa bizim gibilere hiç değer vermeyecekler.

Bakın bu tür trim sesidir, fren sesidirvb şeyler  tüm COROLLA larda varsa amenna ama sadece benim ülkemde bu adamlar ne versen yerler  şeklinde muamele oluyorsa ve biz bu tip kusurlara ses çıkarmıyorsak adamlar bize her türlü muameleyi yaparlar. SOMA faciası vb şeylerde hep bu kafa yapımızdan kaynaklanmakta.

Bu arada bu tür şikayetleri olan arabayı TÜRKLER olarak biz yapsak sırf bu şikayetlerden dolayı yerin dibine vururduk o arabayı.
Özellikle son cümlenizde çok haklısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 10, 2015, 17:40:00 »
ne yaptıysam o çizgiye  bir misyon yükleyemedim. Çok kolay düzeltilebilir ve bir amacı yok ama orada duruyor işte...
eve gelirken bi daha baktım da, bildiğin çizikmiş yahu  :) ama yinede çatlak değil.
zaten corollada iç malzeme kalitesi çok da iyi olmadığından şaşırmadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 10, 2015, 17:41:38 »
eve gelirken bi daha baktım da, bildiğin çizikmiş yahu  :) ama yinede çatlak değil.

Nazarlık olsun Adem Bey. :) başka sorun olmasın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 10, 2015, 17:53:59 »
Nazarlık olsun Adem Bey. :) başka sorun olmasın.
benim bir sürü nazarlığım vardı zaten
onlara bi yenisi daha eklendi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 10, 2015, 17:59:19 »
eve gelirken bi daha baktım da, bildiğin çizikmiş yahu  :) ama yinede çatlak değil.
o güzelim iç ve dış tasarım böyle şeyleri hak etmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 10, 2015, 18:10:00 »
o güzelim iç ve dış tasarım böyle şeyleri hak etmiyor.
tasarım subjektif bir durum.
ben dış tasarımını beğeniyorum ve bana göre şu zaman kadarki en yakışıklı corolla
iç tasarım eh işte.
ama tasarım araç tercihlerimde 2. plandadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 10, 2015, 18:16:44 »
tasarım subjektif bir durum.
ben dış tasarımını beğeniyorum ve bana göre şu zaman kadarki en yakışıklı corolla
iç tasarım eh işte.
ama tasarım araç tercihlerimde 2. plandadır.
güzel tasarım aracın geri kalanı ile ilgili beklentiyi arttırıyor ama genelde bu beklenti boşa çıkıyor. Yakıt ekonomisi hariç.