0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar araca hgs takacağım. bazı araçlarda atermik cam (ultraviole ve radyasyonu önleyen metalik film tabakası) olduğu için hgs aynanın altında delikli alana yapıştırılıyor. benim araçtada (E160 kasa) aynanın altı delikli acaba ön cam atermik cammıdır. bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
Sanırım e160 kasa 2013'ten sonra üretime başlanan son kasa. Benim aracım da 2014 model Corolla Advence. Ön cama film yaptırmıştım. Bu filmin üzerine dikiz aynasının hemen altına yapıştırdım HGS etiketini, okumama problemi olmadı. Hatta geçenlerde cam kırıldı ve değiştirmek zorunda kaldım. yeni etiket almadım, HGS geçişlerinde uyarı veriyor ama hesaptan parayı çekiyor. Herhangi bir ceza uygulanmıyor. Bu yüzden yeni etiket almamayı düşünüyorum.
Ön camda siyah noktalı bölüm olan araçlarda bu bölüm dışına takınca sorunlar ile karşılaşılabiliyor.
Ben tam dediğin noktalı bölümün hemen altına yapıştırdım etiketi okuma sorunu yok. Bende tam tersine o bölüme takılınca sorun oluyor diye biliyorum.
@Murat Koyuncuoğlu (32320) Evet, plakaya kayıtlı hgs olunca okumama durumlarında sorun yok normal ücret düşüyor. Ancak belli olmaz olası bir karışıklıkta uğraşmak zorunda kalabilirsiniz, siz yine de etiket alın derim.
Ahmet bi ara ceple bi foto çekermisin nasıl yaptın.bugün 1000 bakımında çorlu köşkdere servisine sordum. yan camlar temperli ön ve arka cam atermik polüretan dedi uv ve ışınları filitreleyen ve polüretan sayesinde kırılsada tek parça kalabilen bir yapıda dedi. yetkilide ısrarla hgs damalı kısım dedi.en iyisi ben işi garantiye alıp ahmetin yaptığı gibi yapayım.
Evet haklısın, etiket en sorunsuz çözüm. Bu arada, HGS etiketi için yapılmış plastik bir kılıf gördüm geçenlerde otoparkta bir araçta. Etiketin hasar görmemesi için bu daha mantıklı bir çözüm olabilir.