0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hemen moral bozmayın. Rodajda biraz fazla olur. Ortalama tüketim göstergesini sıfırlayarak ve depoyu fulleyerek litre tüketimini takip etmeye devam edin, zamanla düşecektir.
Daha araç yeni, tam tanımıyorsunuz gaz tepkilerini tam bilmiyorsunuz bunuda göz önüne alın
Tak LPG yi kimseyi zengin etme bak keyfine )
Şehir içi ve kısa yolculuklarda aracınız normal çalışma sıcaklığına 4 km de ulaşır.Motor soğukken maksimum yakıt tüketir,yakıt tüketimini etkileyen spor kullanım,araç yükü ve düşük lastik basınçları vb.Şehir dışı mutlaka düşecektir.Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Şubat 18, 2015, 15:32:43 Arkadaşların da belirttiği gibi rodaj dönemi yakıt bir miktar yüksek olabilir sürtünme kayıplarının nispeten fazla olmasından dolayı. Dİğer yandan araç kullanım stiliniz de önemli yakıt tüketiminde. Bu konuda bazı detaylara dikkat etmek ortalama tüketimi önemli derecede düşürebilir. Tüm bunların yanında sitede yazan kimi verilere müdehale etsek de bazı anlık ifadeler paylaşılabiliyor. Ece normuna göre tüketimin nasıl hesaplandığını, hangi ortamın kullanıldığını araştırabilirsiniz. Bu normun gereği, buradaki gibi farklı değerlerin mümkün olduğunca dış etmenlerden uzaklaşılarak elde edilme çabasıdır. Yani sadece aracın tüketimini hesaplamaya çalışır o normlar ve hepsi için aynı şartları sağlar. Unutmamak gerekir ki hava sıcaklığı, rakım, lastik hava basıncı, ortalama hız, ilk çalıştırmada kat edilen yolun eğimi(motor ısınana kadar), geçilen mesafe vb bir çok etmen tüketimi etkiler. Basit bir örnek; 7Lt ortalama ile gidilebilen bir güzergah 0,8Lt ortalama ile dönülebilir. Şimdi hangisi veri olarak ele alacağız? Yakıt alımı, kullanım tarzı, lastik basıncı, gereksiz yük vb detaylara dikkat edip, aracınızı keyifle kullanın. Bu arada yeni aracınız da hayırlı olsun.hepinize teşekkürler
Arkadaşların da belirttiği gibi rodaj dönemi yakıt bir miktar yüksek olabilir sürtünme kayıplarının nispeten fazla olmasından dolayı. Dİğer yandan araç kullanım stiliniz de önemli yakıt tüketiminde. Bu konuda bazı detaylara dikkat etmek ortalama tüketimi önemli derecede düşürebilir. Tüm bunların yanında sitede yazan kimi verilere müdehale etsek de bazı anlık ifadeler paylaşılabiliyor. Ece normuna göre tüketimin nasıl hesaplandığını, hangi ortamın kullanıldığını araştırabilirsiniz. Bu normun gereği, buradaki gibi farklı değerlerin mümkün olduğunca dış etmenlerden uzaklaşılarak elde edilme çabasıdır. Yani sadece aracın tüketimini hesaplamaya çalışır o normlar ve hepsi için aynı şartları sağlar. Unutmamak gerekir ki hava sıcaklığı, rakım, lastik hava basıncı, ortalama hız, ilk çalıştırmada kat edilen yolun eğimi(motor ısınana kadar), geçilen mesafe vb bir çok etmen tüketimi etkiler. Basit bir örnek; 7Lt ortalama ile gidilebilen bir güzergah 0,8Lt ortalama ile dönülebilir. Şimdi hangisi veri olarak ele alacağız? Yakıt alımı, kullanım tarzı, lastik basıncı, gereksiz yük vb detaylara dikkat edip, aracınızı keyifle kullanın. Bu arada yeni aracınız da hayırlı olsun.
Arkadaşlar aracı c.tesi, günü ankaradan getirdim. Sıfır km. Depoyu fulledim. göstergeleri sıfırladım. 350 KM + 50 de şehir içi yaptım şuan 7,5 lt gösteriyor. Bu değerle normal mi
Araç 1200 km oldu, yakıt tüketimi 8,1 lt :S
Çok anlamam üstad, Kayseri trafiği işte Ama benim asıl fazla yaktırmamın sebebi sabah araba çalışır çalışmaz işe yetişmek için basmamdan kaynaklanıyor sanırım Buna rağmen normal se sıkıntı yok yani inşallah.