Gönderen Konu: Yaris gösterge sorunu  (Okunma sayısı 8106 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
Yaris gösterge sorunu
« : Aralık 02, 2008, 02:09:47 »
Arkadaşlar selamlar,

biliyorsunuzdur (yeni) Yarisimle (d-4d) aranıza yeni katılan üyelerdenim.Alalı yaklaşık bir ay kadar oldu ve henüz 1200 km civarı yol yaptım.Bugün şehir içinde biraz fazla yol yapacağm için yakıt alıp almama konusunda biraz kararsız kaldım.Sondan iki çizgi vardı daha ama yol bilgisayarına göre bakılırsa toplam 26 km yol yapabileceğm gözüküyordu.Bende bilgisayardan çok depo göstergesine güvenerek yola çıktım ve işlerimi hallettim.Artık eve yakın bir yerde durmam gerekti ve açıkcası çizgilerin hiç eksilmediği dikkatimi çeksede aldırış etmedim (nasılsa bu kadar aksama olmaz düşüncesiyle).Son durduğm yerdende kısa bir duruş sonrası yola çıktımki bir bakayım göstergemin son çizgisi yanıp sönüyor ve en yakın benzinlik nereden baksanız 8-10 km sonra birde tam akşam trafiği başlamış oldu yani sürekli dur kalk.Şükür yakıtım bitmeden benzinliğe yetişebildim ama derin bir offfff çektim. ::)
Bildiğim kadar dizel araçlada yakıt bitmesi demek deponuzu doldurarak yola devam edemiyorsunuz.Servis bana alırken öye bir durumda muhtemelen servis çağırmanız gerekebilir demişti.
Soruma gelince,şimdi bu göstergeyi servisde kalibre veya düzgün çalışması için ayarlatmam mümkünmü,yoksa bu Yarislerin dijital göstergelerinde halledilemeyen bir sorunmudur?Şayet çözüm yoksa yakıt ikmalimizi neye göre yapmamız gerek?Benzer durumlan karşılaşan başka arkadaşlar varmı?Eklemem gerekirki önceleride bazen yolda giderken çizgi eksiliyor ama bir bakmışım bir müddet sonra çizgi yeniden yerine gelmiş oluyor hemde düz yol alırken.Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım.Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Yaris gösterge sorunu
« : Aralık 02, 2008, 02:09:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris gösterge sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2008, 03:24:49 »
aynısı belkide dahasını bende yaşadım.bu bence bir problem.servis yardımcı olur mu bir danışmak gerekir aslında.telafisiz olduğunu sanmam.

yakıt bitirmek dizelde sorun yaratabiliyor.aslında kitaptıkça bu durumda nasıl müdehale edileceği yazıyor.incelemenizi öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2008, 04:55:41 »
Cevabınız için teşekkürler Burak Bey.Peki bu sürekli olan bir durummu sizdede yoksa ara sıra olan bir olasılıkmı acaba?Sürekli oluyorsa nasıl önlem almamı tavsiye edersiniz?
Kitapcıkda yazan müdahaleyi bende incelemiştim yeni alınca,sanırım servisin kastettiği bazı durumlarda manuel hava alma işlemi yetersiz geliyormuş.Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2008, 08:18:21 »
 yaris gibi dijital göstergeli olmayan araçlarda yakıt bitmeye yakın yakıt uyarı lambası yanardı. bazı araçlarda bu lamba yandıktan sonra 30km, yada 50km  yada daha farklı mesafelerde yol gidebilecek kadar önceden yanardı bu lamba.
 yaris'teki durumda aynı. yani alttan ikinci çizgidensonraki yanıp sönen en altta ki çizgi yakıtınızın bittiğini değil yakıt almanız gerektiğini gösteriyor.bu uyarıdan sonra bi müddet daha gidebileceğinizi anlatıyor aslında.bu herhangi bi problem değil yani...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2008, 12:32:46 »
pusat bey aslında benim bahsettiğim durum farklıydı.
ayrıca özellikle dizellerde depo dibindeki mazotu kullanmamak adına range 0 gösterdiği anda aracın içinde hala bahsettiğiniz gibi 50 km civarında mazot kalıyor.bu durum normal.hatta ben range 0 olduğunda 38 litre mazot alabiliyorum yani 4 litre zulada kalmış demek ;)
şu bir gerçekki yol bilgisayarı yaklaşık değerleri gösterir yanılma payı normaldir.ancak bizim araç arasıra değişik şeyler yapıyor :D yaramaz bir çocuk gibi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2008, 14:03:43 »
Bu durum tamamen göstergenin 8 kademeli olmasından kaynaklanıyor. Aracın kontağını çevirdiğiniz anda bulunduğu yerin eğimine göre 1 kademe aşağı ya da yukarıda okuma yapabiliyor rahatlıkla :) Bu nedenle göstergeyi dikkate almamak lazım o seviyelere geldiğinde. Siz de benim gibi yakıt almak için son kademeyi bekleyenlerdenseniz, yakıt aldığınızda fişin üzerine km'yi not etmenizi ve yol bilgisayarını sıfırlamanızı tavsiye ederim. Gösterge son kademeye düştüğünde, fiş üzerinde yazan yakıt miktarını yol bilgisayarınızdaki yakıt tüketimi (100 km'deki) rakamına bölüp 100 ile çarparak menzil hesabı yapabilirsiniz. Daha önce kaydetmiş olduğunuz km rakamına bu menzili ekleyerek içiniz rahat bir şekilde yol alabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2020, 20:42:42 »
Toyota Yaris gösterge paneli tamirini bı arkadaş yapıyor 0507 150 1393 göstergesinde arızası olan arkadaşlara yardımcı olmak için paylaşıyorum arasınlar