Arkadaşlar selamlar,
biliyorsunuzdur (yeni) Yarisimle (d-4d) aranıza yeni katılan üyelerdenim.Alalı yaklaşık bir ay kadar oldu ve henüz 1200 km civarı yol yaptım.Bugün şehir içinde biraz fazla yol yapacağm için yakıt alıp almama konusunda biraz kararsız kaldım.Sondan iki çizgi vardı daha ama yol bilgisayarına göre bakılırsa toplam 26 km yol yapabileceğm gözüküyordu.Bende bilgisayardan çok depo göstergesine güvenerek yola çıktım ve işlerimi hallettim.Artık eve yakın bir yerde durmam gerekti ve açıkcası çizgilerin hiç eksilmediği dikkatimi çeksede aldırış etmedim (nasılsa bu kadar aksama olmaz düşüncesiyle).Son durduğm yerdende kısa bir duruş sonrası yola çıktımki bir bakayım göstergemin son çizgisi yanıp sönüyor ve en yakın benzinlik nereden baksanız 8-10 km sonra birde tam akşam trafiği başlamış oldu yani sürekli dur kalk.Şükür yakıtım bitmeden benzinliğe yetişebildim ama derin bir offfff çektim.
Bildiğim kadar dizel araçlada yakıt bitmesi demek deponuzu doldurarak yola devam edemiyorsunuz.Servis bana alırken öye bir durumda muhtemelen servis çağırmanız gerekebilir demişti.
Soruma gelince,şimdi bu göstergeyi servisde kalibre veya düzgün çalışması için ayarlatmam mümkünmü,yoksa bu Yarislerin dijital göstergelerinde halledilemeyen bir sorunmudur?Şayet çözüm yoksa yakıt ikmalimizi neye göre yapmamız gerek?Benzer durumlan karşılaşan başka arkadaşlar varmı?Eklemem gerekirki önceleride bazen yolda giderken çizgi eksiliyor ama bir bakmışım bir müddet sonra çizgi yeniden yerine gelmiş oluyor hemde düz yol alırken.Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım.Saygılar.