Gönderen Konu: auris 2012 dizel m/m, 5.ve 6. viteslerde titreme  (Okunma sayısı 1055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
auris 2012 dizel m/m, 5.ve 6. viteslerde titreme
« : Şubat 18, 2015, 14:34:40 »
öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum,
uzun süredir iş yoğunluğu nedeniyle foruma girip okuyamıyorum, hayırlı olsun, geçmiş olsun diyemiyorum, güncel sorun ve çözümleri göremiyorum, paylaşımlar için tekrar teşekkür edeyim..

profilimdeli aracım ile 77.000 kmye geldik ve manuel olarak kullanmayı tercih ediyorum.. ilk aldığımda hatırlıyorum otomatik viteste seyir halinde iken derin bir nefes alıp ya bismillah deyip manuele almış, bir iki dakika manuelde kullanıp sonra otomatiğe almıştım bir kaç kez..

sorunuma gelirsek; son bir aydır 5. ve 6. viteslerde araçta titreme hissediyorum, bozuk satıhta ilerliyor veya devrini almadan vites değiştiriyorum gibi.. gerçi vitesleri biraz erken attığımı düşündüğüm için 2200 devirden önce vites atmamaya çalışıyorum (düz yolda yaklaşık 75 km/saat 5. vites, 95 km/saat 6.vites oluyor) ancak titreme azalsa da devam ediyor.. ilk kalkışta ve düşük viteslerde yok..

80 bin bakımı yaklaşıyor, baskı balatadan, şanzıman yağından kaynaklanır mı..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Toyota Club Türkiye

auris 2012 dizel m/m, 5.ve 6. viteslerde titreme
« : Şubat 18, 2015, 14:34:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: auris 2012 dizel m/m, 5.ve 6. viteslerde titreme
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2015, 14:49:40 »
Manuel kullanımda eğer devir yetersiz veya fazla ise, vitesi küçültmeye veya büyütmeye izin vermez.

Bakıma gittiğinizde, hava filtresi üzerindeki MAF sensörünü temizlemelerini söyleyin.

Düzenli enjektör temizleyici kullanın, kaliteli yakıt kullanmaya özen gösterin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: auris 2012 dizel m/m, 5.ve 6. viteslerde titreme
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2015, 15:46:33 »
 Tekin beye katılıyorum, ayrıca bir süre ve ara ara yüksek devir de çevirip, sonra deneyin. Bakıma çok az kalmışsa, sorundan şüpheleniyorsanız, herhangi bir uyarı ibaresi varsa vb durumlarda yüksek devir çevirmeyin.