Gönderen Konu: Avensıs 3000 dv den sonra Motor sesi ve davlumbazdan gelen ses hk.  (Okunma sayısı 1860 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar.
benim aracım Avensısdır. 2012 yılı 12. ayı çıkışlı makyajlı kasa.Bundan önceki çıkan modelleri yalıtımını bilmiyorum ama benim kullandığım modelin yalıtımı bozuk olmayan yolda iyi fakat çamurlu , yağışlı yollarda lastiğe yapışan çamur vb parçaları aracın lastiği davlumbaza vurduğunda takır takır vb gibi sesler geliyor. bunu çözmek için ne yapabiliriz aracın garantisi bitmedi bu konuyu servise bahsedipte ücretsiz yaptıran varmı?
   ikinci sorum : kullandığım araç 3000 devirlere geldiğinde ve bu devirleri geçtiğinde motor sesini duymaya başlıyorum. Bu konu hakkında servisle görüşüp çözüm bulan varmı servis bunu garantiden yaptırıyormu ? Eğer ön konsol yalıtımını öçretsiz yapmazlarsa müşteri memnuniyetsizliği ile dava açsam sonuç nolur yapılırmı uğraştığıma değermi....
Konuyla ilgili görüşlerinizden dolayı şimdiden teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensıs 3000 dv den sonra Motor sesi ve davlumbazdan gelen ses hk.
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2015, 11:15:21 »
 3.000d/d ve sonrasında aracın motor sesini duymak sorun olarak görülmemeli eğer yalıtım malzemeleri yerinde ve sağlıklı şekilde duruyorsa. Yine de sorun görülüyorsa, özel çabalar ile yine size özel yalıtım yaptırabilirsiniz.
 Lastiklerie yapışıp, sonra davlumbaza vuran çamur parçaları normal bir durumdur. Bu sürekli olmaz, dediğiniz gibi belli yol şartlarında olur. Bu aşırı rahatsız ediyorsa, davlumbaz içlerini yumuşak ve uygun bir malzeme ile kaplattırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2015, 11:23:18 »
Merhabalar. Bahsettiğiniz durumları bir sorun olarak şahsen görmüyorum. Servis davlumbaza çarpan taştan dolayı garantiden herhangi bir işlem yapmaz. Ancak bu sesi engelleyebilmek için davlumbaz içlerine pütürlü yalıtım maddelerinden uygulatabilirsiniz, bunuda sanayide ehil kişiler yapabilir. Böylelikle çakıl, taş vb. sesleri eskisi kadar duymazsınız. Aracın göğsünden ses geliyor ise bunu servise sorabilirsiniz. Servislik bir durum olup olmadığını sizin hassasiyetiniz belirleyecektir. 1,6 L. hacmindeki araçlarda 3000 devirden sonra motorda kasılma benzeri bir sesin gelmesini de ben normal karşılıyorum. Aslında bir çok Toyota modelinde durum aynı. Ancak 3000 devirden sonra özellikle 4000 deviri aştığınızda ses kasılmanında ötesinde fazlalaşıyorsa ve motor sesinin dışında başka bir ses de duyarsanız, motorunuzun 3000-4000rpm devir sonrasında performansı iyi değilse bunu servise sorabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2015, 11:56:33 »
Konfor ile ilgili olan bu şikayetleri dikkate bile almazlar. Yarı yolda bırakıyor mu? hayır. güvenliğinizi riske atıyor mu? hayır.

Fakat yetkili servisler ön konsoldan gelen sesleri kesmede yardımcı olurlar. 3bin devir üstünde motor sesinin duyulması ise hayli hayli normal. Yaris ile auris, corollaya binenler napsın o zaman? Siz bence bir süre b sınıfı bir araç sürün, sonra da aracınızın değerini anlayın, zira avensisden de bentley, mercedes benz sl kalitesi beklemek yanlış olur.

Fakat davlumbaz üstlerine gerek pütür, gerekse de suya ve ısıya dayanıklı poliüretan köpük sıktırabilirsiniz. Ön konsolun içine ve kaput altına keçe, ses yalıtım süngeri gibi malzemelerle motor sesini de azaltabilirsiniz. Forumda yapılmış uygulamalara göz gezdirmenizi tavsiye ederim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2015, 12:12:20 »
Müjdat bey bu sesleri bende duyuyorum.Aracınızı devamlı kullanıyorsanız sessizliğinden sonra bazı seslere saha çok kulak kabartıyorsunuz.Arkadaşlar yalıtım ile güzel fikirler vermişler uyğulattırıp güzel sonuçlar alabilirsiniz.Bence başka bir araç kullanıp sonra kendi aracınıza bindiğinizde farkı daha iyi anlayacaksınız.Biz insan oğlu olarak konfora ve lükse çabuk alışıyoruz ve herzaman daha iyisini arıyoruz.Kazasız keyifli sürüşler dilerim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2015, 17:06:05 »
Merhaba arkadaşlar.
benim aracım Avensısdır. 2012 yılı 12. ayı çıkışlı makyajlı kasa.Bundan önceki çıkan modelleri yalıtımını bilmiyorum ama benim kullandığım modelin yalıtımı bozuk olmayan yolda iyi fakat çamurlu , yağışlı yollarda lastiğe yapışan çamur vb parçaları aracın lastiği davlumbaza vurduğunda takır takır vb gibi sesler geliyor. bunu çözmek için ne yapabiliriz aracın garantisi bitmedi bu konuyu servise bahsedipte ücretsiz yaptıran varmı?
   ikinci sorum : kullandığım araç 3000 devirlere geldiğinde ve bu devirleri geçtiğinde motor sesini duymaya başlıyorum. Bu konu hakkında servisle görüşüp çözüm bulan varmı servis bunu garantiden yaptırıyormu ? Eğer ön konsol yalıtımını öçretsiz yapmazlarsa müşteri memnuniyetsizliği ile dava açsam sonuç nolur yapılırmı uğraştığıma değermi....
Konuyla ilgili görüşlerinizden dolayı şimdiden teşekkür ederim...

3000 devirden sonra ses geliyor diyorsunuzda Allah aşkına aracı clk falan mı sandınız anlamadım gelmesi gayet normal. d sınıfı araçta olsa belli sınırları var.

ikinci durum ses bende de var  davlumbazlar yetersiz mi kalıyor yoksa sesi iyi mi ememiyor bilemedim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 19, 2015, 09:09:09 »
Arkadaşlar benim sorularıma yapmış olduğunuz yorumlardan dolayı herkese teşekkür ederim,
Davlumbazdaki ses ; ben bundan önce Albea kullandım onda hiç bu kadar ses gelmiyordu yani yağmurlu veya hafif çamurlu yolda kullandığımda lastiğe yapışan parçacıklar davlumbaza verduğunda takır takır ses geliyor bu durum diğer marka araçlarda raslamadım , bunu kesmek için yalıtım malzemesi kullanılabilirmi hiç kullanan var mı demiştim
 diğer soru ise bir forumda olumuştum aynı sorun vosvogen kullanan birinin başına gelmiş, önce servise şikayetni söylemiş yapmamışlar dana sonra müşteri memnuniyetsisliği ile dava açmış sonunda onun kastettiği sesi kesmek için yalıtım malzemesi kullanılmışlar (servisten ücretsiz).
  Bizdede böyle birşey yaptıran varmı hiç garantili alıpta bu şekilde yaptıran var mı ...