Gönderen Konu: Toyota'ya yakışmayacak yanıt  (Okunma sayısı 2179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 84 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Toyota'ya yakışmayacak yanıt
« : Şubat 17, 2015, 12:45:37 »
merhabalar,

Önce baştan Toyota hakkında düşündüklerimi ve izlenimlerimi yazmak sonrasında da yaşanılan süreci anlatmak istiyorum.

Toyota ile bundan 2 yıl önce tanıştım. 2013 yılında yeni auris aldım ve genel olarak ufak tefek sorunların dışında çok memnundum. Toyota'ın verdiği hizmet ve yaklaşımı nedeni ile de he tavsiye ettiğim bir marka oldu. Bu nedenle de çeşitli ihtiyaçlardan araç değiştirmek isteyince gidip 2011 model dizel corolla satın aldım.

Araba 110 bin km idi. 90 bine kadar servis bakımlarına girmiş ve bakımlı bir araçtı. Arabadan genel olarak çok memnun iken ön taraftan gelen seslerden çok rahatsız olmaya başladım.

Forumda kaliper pimlerinden gelen sesleri öğrenince yetkili servise gittim. Yapılan değerlendirmede hem pimlerden hemde direksiyon milinden seslerin geldiğini söylediler. Her iki sorunda hepimizin bildiği gibi kronik sorunlarmış. Pimler yağlandı ama direksiyon mili değişmesi gerekiyormuş. Direksiyon mili platinium kart indirimleri ile 2000 tl denildi. Bende bu durumu merkeze yazma gereği duydum. Sorundan bahsettim ve çözüm istedim. Direksiyon rot balansı kullanımdan bozulur anlarım ama bir milin içi neden zamanla ses yapar anlamak mümkün değil. Bu bir üretim sorunudur dedim.

Az önce genel merkez aradı ve teknik servisin cevabını bana aktardı.

1. si bu parça ile ilgili kronik bir sorun olmadığını daha önce bu konuda şikayet almadıklarını söylediler. Direksiyon milinin yapısına ve çalışma boşluklarına bağlı sesler zamanla oluşabilir dediler.

2. Bu sesin kesilmesi için mil değişimin işe yarayabileceğini fakat belli bir süre sonra sesin tekrar oluşabileceğini söylediler.

3. Konfora yönelik bir sorun ve direksiyon çalışma karakterini etkilemeyen bir sorun olduğundan dolayıda değişim yapamayacaklarını söylediler.

İşin en kötüsü benim bu cevap konusundaki düşündüklerimi toyota'ya bildiremeyeceğini şikayet sürecinin bittiğini belirtiler.

Bende hissettiklerimi foruma yazmak, bu sorunları yaşayabilecek arkardaşlara yol göstermek yada en azından buralara vakit ayıran bir yetkiliye sesimi duyurmak istedim.

1. si bana göre Toyota bu sorunun az bildirilen bir şikayet olduğunu söylemekle yalan söylüyor. Forumda bir sürü bu konuda benzer sorunlar yaşayan insan var.

2. Direksiyonun yapısal olarak kırılgan ve ses yapmaya yatkın üreten firma bu sağlamlaştırmayı yada yağlayarak sesi kesme uygulamaları yapmalı. Benzer sınıfta diğer araçlarda bu sorun daha az iken toyota'da sık olması çözüm için yeterli bence.

3. Yeni gelecek milinde sesini kesmeyi beceremedim buda bozulursa şaşırma demiş oldu.

4. Milden çıkan sese katlanmamak aşırı bir titizlik gibi tanımlanmış oldu. Ses önemli değilmiş sadece konforsuzluk yaratıyormuş. Ben tv ürettim görüntüsü güzel ama sesiz cızırtılı biraz. Bunada katlan görüntü süper sesi biraz cızırtılı olmuş demek gibi bir şey bence.

Neyse konu çok uzadı. Toyota ücretsiz birçok güncelleme ile malının arkasındayım derken doğru birşey yapıyorsa diğer kronik sorunlarınada çözüm üretmeyerek yanlış yapıyor. Biraz daha arabamı kullanıp katlanamazsam arabayı satacağım.

Saygılarımla

2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Toyota Club Türkiye

Toyota'ya yakışmayacak yanıt
« : Şubat 17, 2015, 12:45:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'ya yakışmayacak yanıt
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2015, 13:03:44 »
2008 corollamdaki en büyük problemim bu tıkırtı  >:( >:(
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2015, 13:09:34 »
2008 corollamdaki en büyük problemim bu tıkırtı  >:( >:(

Toyota'ya göre çok az şikayet edilen bir durummuş bu  :o
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2015, 13:19:25 »
Özel servis sesi 300tl civarına halledebileceğini söyledi özel serviste çözüme ulaşıcam elimin müsait olduğu bir fırsatta.

En büyük ve tek sıkıntısı bence bu tıkırtılar.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2015, 13:22:11 »
Siz servise neden gittiniz ki ? Aracın zaten garantisi kalmamış.
Şimdi bana kızmayın ama toyota değil hiçbir marka benim malım kötü demez. Üstelik garanti verdiği sürede sorun çıkmadıkça bu sorun firmayı ilgilendirmez.

2. El ve garantisi olmayan bir aracın gideceği yer sanayi esnafıdır. Yani sanayiye düştünüz demektir. Benim ve herkesin yaptığı gibi sorup araştırıp parça değişimi yaptırabilirsiniz. Servisteki hizmeti bulma ihtimali yok. Ama sanayide parça sormak demek aynı bir hikaye demek.

Japoncu herhangi birine gidin gösterin. Gerçekten parça değişecek ise ve orjinal alacaksanız sitemizde bile yardımcı olacak kişiler var.
Bir yere yazı yazmaya gerek yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota\'ya yakışmayacak yanıt
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2015, 14:21:04 »
Siz servise neden gittiniz ki ? Aracın zaten garantisi kalmamış.
Şimdi bana kızmayın ama toyota değil hiçbir marka benim malım kötü demez. Üstelik garanti verdiği sürede sorun çıkmadıkça bu sorun firmayı ilgilendirmez.

2. El ve garantisi olmayan bir aracın gideceği yer sanayi esnafıdır. Yani sanayiye düştünüz demektir. Benim ve herkesin yaptığı gibi sorup araştırıp parça değişimi yaptırabilirsiniz. Servisteki hizmeti bulma ihtimali yok. Ama sanayide parça sormak demek aynı bir hikaye demek.

Japoncu herhangi birine gidin gösterin. Gerçekten parça değişecek ise ve orjinal alacaksanız sitemizde bile yardımcı olacak kişiler var.
Bir yere yazı yazmaya gerek yoktu.

Hocam sizi iyi anlıyorum. Türkiye'de tüketici olmak şikayet etsen de sonuç alamazsın anlamını taşır. Kullanıcı hatasıdır deyip geçilir genellikle. Toyota'nın politikasını merak ettiğim için ve böyle bir sorun yaşanıyor demek için yazdım. Çözüm üretilseydi farklı bir firma olduğunu gösterirdi.

Bazende alacağım parçanın garantisi olacağı içinde yetkiliyi seçebiliyorum. Usta 500 alacak 1 ay sonra ses tekrarlarsa yapacak briye kalmıyor ama yetkili servis çözümü kalıcı şekilde çözerim deseydi belki sıfır parça alıp sorunu çözecektim.

Özel servisleri araştırıp çözüm üretmeye çalışacağım tabi ki ama olmazsa satmak kalıyor tek çözüm.

2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2015, 14:49:12 »
Ahmet bey servisinde yaptıklarını biliyoruz dışarıdakilerinde. Usta aynı usta. Serviste parça tamiri yoktur. Sorun kökten halledilir. Bu sırada değişmeyecek parçayıda değişir birde üstüne süre üzerinden işçilik yazar. ayrıca en çabuk şekilde , uğraşmadan halletme yoluna giderler. Keşke o paralar ustanın cebine girse.

Sanayide işler farklıdır. Bütün gün çalıştırsanız bile servis kadar ücret almazlar. Sanayide sorun çözmek için işin başında durmanız , teknik bilmeniz , bilgi edinmeniz gerekir. Ama paranız cebinizde kalır.
Sizin sorun belkide 5 tl etmeyecek bir parça değişiminden ibaret olabilir. 2000 tl ye nerdeyse bütün direksiyon sistemi alınabiliyor.

bir düşünün. Benim 20 yıllık arabamda bir hata bulsam. Sonra toyotaya bunu eksik yapmışsınız desem kabul ederler mi ? Başlarını sorundan alamazlar. Herkesin küçük büyük sorunları var çünkü.

Benim çalıştığım yerde doblo aracımız var. Servis ücreti 500 tl. Bu rakam en az fatura edilecek miktar.
Ben bu arabanın bakımlarının yapılmadığını öğrendim. Fiyat çok gelmiş. Sanayide yaptırdım. Internetten nelerin değişeceğini ve parçaları öğrendim. Sanayideki ustaya 20 tl ye yaptırdım. Bütün filtreler ve yağ dahil 190 tl ye bitti. Servisin kullandığı 5 30 yağdan daha iyisini kullandım. İçim rahat.

Sizde aracınızı satmak yerine öğrenebilir paranızı harcamayabilirsiniz. Ben bunu anlatmaya çalıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2015, 15:05:55 »
Sıfır kilometre aldığı çok tanınmış bir markanın c sınıfı aracını 45000km içerisinde direksiyon kutusunda sıkıntı olması ve bunu garantiye sokmayan bir marka hakkında geçenlerde ziyaretçi olarak girdiğim bir sitede uzunca bir süre tartışmışlar. Sonuç: Servis kabul etmiyor ve çıkardığı masraf 4000tl. Vatandaş özelde yaptırdığını beyan etmiş ve 1500tl harcamış. Yaptırdığı usta ise -Aynı arızadan dolayı yaklaşık 150 adet direksiyon kutusu geldi dediğini ben yazılanlardan öğrendim. Ancak, her zaman müşteriye pozitif ayrımcılık yapılması taraftarıyım ki bence burada %100 müşteriyi haklı olarak görmek doğru olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota\'ya yakışmayacak yanıt
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2015, 19:23:08 »
Ahmet bey servisinde yaptıklarını biliyoruz dışarıdakilerinde. Usta aynı usta. Serviste parça tamiri yoktur. Sorun kökten halledilir. Bu sırada değişmeyecek parçayıda değişir birde üstüne süre üzerinden işçilik yazar. ayrıca en çabuk şekilde , uğraşmadan halletme yoluna giderler. Keşke o paralar ustanın cebine girse.

Sanayide işler farklıdır. Bütün gün çalıştırsanız bile servis kadar ücret almazlar. Sanayide sorun çözmek için işin başında durmanız , teknik bilmeniz , bilgi edinmeniz gerekir. Ama paranız cebinizde kalır.
Sizin sorun belkide 5 tl etmeyecek bir parça değişiminden ibaret olabilir. 2000 tl ye nerdeyse bütün direksiyon sistemi alınabiliyor.

bir düşünün. Benim 20 yıllık arabamda bir hata bulsam. Sonra toyotaya bunu eksik yapmışsınız desem kabul ederler mi ? Başlarını sorundan alamazlar. Herkesin küçük büyük sorunları var çünkü.

Benim çalıştığım yerde doblo aracımız var. Servis ücreti 500 tl. Bu rakam en az fatura edilecek miktar.
Ben bu arabanın bakımlarının yapılmadığını öğrendim. Fiyat çok gelmiş. Sanayide yaptırdım. Internetten nelerin değişeceğini ve parçaları öğrendim. Sanayideki ustaya 20 tl ye yaptırdım. Bütün filtreler ve yağ dahil 190 tl ye bitti. Servisin kullandığı 5 30 yağdan daha iyisini kullandım. İçim rahat.

Sizde aracınızı satmak yerine öğrenebilir paranızı harcamayabilirsiniz. Ben bunu anlatmaya çalıştım.

Anıl bey tespitlerinizin tamamına katılıyorum. Benim tecrübelerimde yetkili servise gitmenin de, sanayide sorun çözmenin de yarar ve zararlarını gördüm. Genellikle yetkili servise danışır, fiyat alır ve sonra karar veririm. Bu sorunda önce direksiyon mili değil kaliper piminden basedildi sonra direksiyon mili çıktı. Sanayi 700-800 der garanti vermez ise 2 bine yetkiliyi seçerim yeterki 2 sene sessizlik garantisi versinler ama bu durumda böyle bir şey demiyorlar. bakalım özel servis görüşlerini ve çözümlerini araştıracağım.

Saygılarımla

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2015, 19:32:56
Sıfır kilometre aldığı çok tanınmış bir markanın c sınıfı aracını 45000km içerisinde direksiyon kutusunda sıkıntı olması ve bunu garantiye sokmayan bir marka hakkında geçenlerde ziyaretçi olarak girdiğim bir sitede uzunca bir süre tartışmışlar. Sonuç: Servis kabul etmiyor ve çıkardığı masraf 4000tl. Vatandaş özelde yaptırdığını beyan etmiş ve 1500tl harcamış. Yaptırdığı usta ise -Aynı arızadan dolayı yaklaşık 150 adet direksiyon kutusu geldi dediğini ben yazılanlardan öğrendim. Ancak, her zaman müşteriye pozitif ayrımcılık yapılması taraftarıyım ki bence burada %100 müşteriyi haklı olarak görmek doğru olacaktır.

Sonuç olarak bahsettiğiniz görüşe kesinlikle katılıyorum. Müşteri memnuniyeti uzun dönemde firmanının geleceğini belirler, bana kısa vadede zarar açabilirler ama uzun vadede zararlı olan her zaman firma olacaktır. Toyota bu konuda en hassas firma ve gerçekten güvendiğim nadir kurumlardan birisi sırf bu nedenle başlığı bu şekilde açtım. Umarım çözüm için bir yol bulurum.

Saygılarımla
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '04
  • 25 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2015, 19:34:21 »
Ahmet Bey bahsettiğiniz sesler benim aracımda da vardı ilk aldığımda. 100,000 bakımında servise bu sesin kaynağı ve çözümünü sorduğumda aynı şekilde mil değişimi dediler. Fiyat olarak da 2.000 tl civarı olur dediler. Kalsın dedim. Geçenlerde yine bu forumda toyota-eu sayfasını öğrendim.Sorguladım ve çıkan yazıları servise gösterdim. Onlar da sistemden baktılar. Milinize bakılacak ve gerekirse değişecek dediler. 110,000 bakımına bırakıp çıktım. Ayrıca o sesin çözümü içinde bende yapılan uygulamayı şurada yazmıştım;

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64222.msg869515#msg869515
1,6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2015, 22:31:37 »
Ahmet Bey bahsettiğiniz sesler benim aracımda da vardı ilk aldığımda. 100,000 bakımında servise bu sesin kaynağı ve çözümünü sorduğumda aynı şekilde mil değişimi dediler. Fiyat olarak da 2.000 tl civarı olur dediler. Kalsın dedim. Geçenlerde yine bu forumda toyota-eu sayfasını öğrendim.Sorguladım ve çıkan yazıları servise gösterdim. Onlar da sistemden baktılar. Milinize bakılacak ve gerekirse değişecek dediler. 110,000 bakımına bırakıp çıktım. Ayrıca o sesin çözümü içinde bende yapılan uygulamayı şurada yazmıştım;

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64222.msg869515#msg869515

Ahmet bey yazılarınızı okudum teşekkür ederim. İnternetten kampanyaları sorguladığımda yalnızca hava emiş kampanyası ile karşılaşıyorum, mil ile ilgili bir kampanyaya dahil değil aracım. Direksiyon sistemi konusunda uzman birilerine ulaşabilirsem sorunu incelemeleri isteyeceğim ama hangi işlem sorunu çözer, büyük olasılıkla sorun nerede cevabını hala bilmiyorum. Birakç yerle konuşup akla en yatkın çözümleri düşüneceğim.
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2015, 17:33:55 »
Merhbalar,

Hafta içi bu başlığı açtıktan sonra sanayideki sesi saptayan ustaya fikir almak için tekrar gittim. Kendisinin bu sesi kesemeyeceğini bir önceki kasada başarılı olduklarını ama makyajlı kasanın direksiyon kolonu için çözüm üretemediklerini anlattı. Biraz canım sıkkın şekilde dükkanından ayrılırken biraz ileride başka bir özel japon arabaları ile ilgilenen servise girdim. Beraber bir deneme turuna çıktık. Bir önceki ustam gibi direksiyon kolonundan ses geldiğini söyledi. 100 tl ye sorunu çözebileceğini söyledi. Daha önceki ustamın anlattıklarını da kendisine bahsettim. Sorunu çözeriz çözemezsek paranızı geri alırsınız dedi.

Bende bir sonraki günün sabahı aracı ustaya bıraktım. Başında kayınpederim kaldı. 1 saatlik bir uğraş sonunda işlem tamamlandı. 3-4 gündür ses yok ve arabayı sıfır almış gibi hissediyorum. Usta daha önce kendi arabasını 11-12 defa bu sorun için söktüğünü en sonunda çözümü başardığını anlatmış. Umarım uzun süreli bir çözüm olur. Şu an için çok umutluyum ve sorunun tekrar etmemesini diliyorum.

Aynı sorunu yaşata aydın ili çevresindeki arkadaşlar isterse ustanın adını ve telefonlarını patlaşabilirim

Saygılarımla
2011 Corolla 1.4 D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • TOYOTA sevdalıları ile beraber olmaktan mutluyum
  • Kilometre: 20
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2015, 09:56:13 »
Benzer bir sıkıntı direksiyonu çevirirken tık gibi takılma durumundan babamda bahsetmişti. Daha sonra Toyota Nataşa götürdük ve gerekeni yaptılar. Öyle yüksek bi miktarda almadılar. Yanlış bişeyde söyleyip hani yanlış yönlendirmek istemem tabi. Ama cok uzun yıllardır toyota kullanıcısıyız ve ilk defa öyle bir sorun yaşamıştık. Ondada güzel bir karşılamayla halledilmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2015, 10:47:00 »
geçmiş olsun. toyotanın yaptığı bile bozulmuş, ustanın yaptığı neden bozulmasın. ama 2 yıl sonra bile bozulsa yine 1 saat ve 100 tl ye sorun kalmayacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2015, 12:31:23 »
geçmiş olsun. toyotanın yaptığı bile bozulmuş, ustanın yaptığı neden bozulmasın. ama 2 yıl sonra bile bozulsa yine 1 saat ve 100 tl ye sorun kalmayacak :)

Bazı eski yorumlara baktığımda yağlasakta birkaç hafta sonra geri geldi gibi yorumlar okudum. O nedenle tekrarlamasından korkuyorum. Açıkçası 1 sene idare etse, senelik bakım gibi tamirine razıyım  :)
2011 Corolla 1.4 D4D MMT