0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2008 corollamdaki en büyük problemim bu tıkırtı
Siz servise neden gittiniz ki ? Aracın zaten garantisi kalmamış. Şimdi bana kızmayın ama toyota değil hiçbir marka benim malım kötü demez. Üstelik garanti verdiği sürede sorun çıkmadıkça bu sorun firmayı ilgilendirmez. 2. El ve garantisi olmayan bir aracın gideceği yer sanayi esnafıdır. Yani sanayiye düştünüz demektir. Benim ve herkesin yaptığı gibi sorup araştırıp parça değişimi yaptırabilirsiniz. Servisteki hizmeti bulma ihtimali yok. Ama sanayide parça sormak demek aynı bir hikaye demek. Japoncu herhangi birine gidin gösterin. Gerçekten parça değişecek ise ve orjinal alacaksanız sitemizde bile yardımcı olacak kişiler var. Bir yere yazı yazmaya gerek yoktu.
Ahmet bey servisinde yaptıklarını biliyoruz dışarıdakilerinde. Usta aynı usta. Serviste parça tamiri yoktur. Sorun kökten halledilir. Bu sırada değişmeyecek parçayıda değişir birde üstüne süre üzerinden işçilik yazar. ayrıca en çabuk şekilde , uğraşmadan halletme yoluna giderler. Keşke o paralar ustanın cebine girse.Sanayide işler farklıdır. Bütün gün çalıştırsanız bile servis kadar ücret almazlar. Sanayide sorun çözmek için işin başında durmanız , teknik bilmeniz , bilgi edinmeniz gerekir. Ama paranız cebinizde kalır. Sizin sorun belkide 5 tl etmeyecek bir parça değişiminden ibaret olabilir. 2000 tl ye nerdeyse bütün direksiyon sistemi alınabiliyor. bir düşünün. Benim 20 yıllık arabamda bir hata bulsam. Sonra toyotaya bunu eksik yapmışsınız desem kabul ederler mi ? Başlarını sorundan alamazlar. Herkesin küçük büyük sorunları var çünkü. Benim çalıştığım yerde doblo aracımız var. Servis ücreti 500 tl. Bu rakam en az fatura edilecek miktar. Ben bu arabanın bakımlarının yapılmadığını öğrendim. Fiyat çok gelmiş. Sanayide yaptırdım. Internetten nelerin değişeceğini ve parçaları öğrendim. Sanayideki ustaya 20 tl ye yaptırdım. Bütün filtreler ve yağ dahil 190 tl ye bitti. Servisin kullandığı 5 30 yağdan daha iyisini kullandım. İçim rahat. Sizde aracınızı satmak yerine öğrenebilir paranızı harcamayabilirsiniz. Ben bunu anlatmaya çalıştım.
Sıfır kilometre aldığı çok tanınmış bir markanın c sınıfı aracını 45000km içerisinde direksiyon kutusunda sıkıntı olması ve bunu garantiye sokmayan bir marka hakkında geçenlerde ziyaretçi olarak girdiğim bir sitede uzunca bir süre tartışmışlar. Sonuç: Servis kabul etmiyor ve çıkardığı masraf 4000tl. Vatandaş özelde yaptırdığını beyan etmiş ve 1500tl harcamış. Yaptırdığı usta ise -Aynı arızadan dolayı yaklaşık 150 adet direksiyon kutusu geldi dediğini ben yazılanlardan öğrendim. Ancak, her zaman müşteriye pozitif ayrımcılık yapılması taraftarıyım ki bence burada %100 müşteriyi haklı olarak görmek doğru olacaktır.
Ahmet Bey bahsettiğiniz sesler benim aracımda da vardı ilk aldığımda. 100,000 bakımında servise bu sesin kaynağı ve çözümünü sorduğumda aynı şekilde mil değişimi dediler. Fiyat olarak da 2.000 tl civarı olur dediler. Kalsın dedim. Geçenlerde yine bu forumda toyota-eu sayfasını öğrendim.Sorguladım ve çıkan yazıları servise gösterdim. Onlar da sistemden baktılar. Milinize bakılacak ve gerekirse değişecek dediler. 110,000 bakımına bırakıp çıktım. Ayrıca o sesin çözümü içinde bende yapılan uygulamayı şurada yazmıştım; http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64222.msg869515#msg869515
geçmiş olsun. toyotanın yaptığı bile bozulmuş, ustanın yaptığı neden bozulmasın. ama 2 yıl sonra bile bozulsa yine 1 saat ve 100 tl ye sorun kalmayacak