Gönderen Konu: Ortaya karışık  (Okunma sayısı 2885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ortaya karışık
« : Şubat 16, 2015, 20:27:18 »
Benim arabanın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Arabanın değerinden çok hasar kaydı oldu, galiba. Canı sıkılan benim arabaya vuruyor, durduramıyoruz. Tabii böyle her yıl 3 dosya açtırınca insan bıkıyor bir yerden sonra. Bir müddet arabayı yaptırmamaya karar vermiştim, kalsın kırık dökük, gördükçe daha da sinirleneyim istedim, bugüne kadar. Bugün periyodik bakım için son kez yetkili servise gittim, garanti bitiyor, arabayı da satarım bir dahaki bakıma kadar sanırım. Gitmişken hasarlara da baktırayım artık dedim. Kasko delinmiş, boşver. Verdiğim parayı geri almayacaksam ne diye her yıl daha da zengin yapıyorum bunları. Kaskolar delinmek için ortaya çıkmış şeyler.

Bölüm 1 - ''Sokağı dönmeyi bilmeyen moron''

Havalar güneşli, kombi yanmıyor, tasarruftayız ev ahalisi olarak. Güzel hafta sonu kahvaltısı yapılmış, veranda da çay keyfi yapılıyor. Derken çayı yudumlamak için kafamı geriye doğru attığımda onu görüyorum, paslanmaya başlamış doğalgaz borusu. Lanet olası doğalgaz borusu. Tam keyif yaparken gözüme çarpmak zorunda mıydın! Hemen kalkıyorum, arabaya biniyorum ve nalbura gidiyorum boya almaya. 5 dakikalık iş bir boya almak, arabayı özentisiz park ediyorum dükkan önüne. Alıp, çıkıyorum ve bindiğim gibi eve geri geliyorum. Aslında karşıdaki çay ocağında oturanların alakasız bakışlarından anlamam gerekirdi ama görev üstündeyim, dikkatimin dağılmaması, o borunun boyanması lazım. Evin önüne arabayı bıraktıktan sonra olmaması gereken bir şey gözüme çarpıyor, ben de koymadım ki onu oraya. Havalarda iyiydi, doğalgazdan da tasarruf ediyorduk ne güzel.
[attach=1]
[attach=2]

Bölüm 2 - ''Dikiz aynası aksesuar değildir''

Klasik Anadolu erkeğinin görevlerinden biridir eve giderken arayıp ,eksik var mı diye sormak. Hepiniz yapıyorsunuz bunu, itiraf edin. İnsana yalnız olmadığını hatırlatır, sorumluluklarını hatırlatır ve en önemlisi, eve girerken savaş kazanmış komutan edası kazandırır. Güzel şeydir vesselam. Eve dönüyorum, arayıp siparişi aldım her zamanki gibi. Baldo pirinç, yoğurt, ekmek, süt, şeker, abur cubur, vs. derken aramanın pişmanlığı hafif hafif çökmüştü üzerime ama günü kurtarmalıydım. Dedim bu kadar malzeme alacağız, mahalledeki hacı bakkalı zengin etmeyelim, zincir marketlerden ettiğim karla kendime de bir çukulata alırım. A101'in önüne park ettim, alışverişi bitirdim, elimdeki poşetlerle çukulatamı açmaya çalışıyorum. Çıktığımda korkutucu manzara karşımdaydı. Pisliğinden yüzüne bakılmayacak arabamın etrafına insanlar toplandıysa bunun bir nedeni olabilirdi; ''yine vurulduk ey halkım.'' Dikiz aynasının, dişinde maydanoz var mı diye kullanmaktan öte görevleri olduğundan bi' haber vatandaş geri geri gelirken uzay-zamanda bükülme oluşmuş ve bir anda benim aracım çıkmış ortaya. İlginç. Kaçmış tabii, kaçmasa vuranı bilmemek için ben koşarak uzaklaşırdım ortamdan. Yerine oturttum ama ucundan azıcık yırtmış.
[attach=3]
[attach=4]

Bölüm 3 - ''Düşene bir tekme de sen at.''

Arabanın alışverişe karşı alerjisi var sanırım, ya da market zincirlerine para kazandırdığım için hacı bakkalın ahı tuttu. İçine çekilip, üflenirken duman çıkaran şeyden almak için hacı bakkala uğradım. O değil de ticarette güzel para var. Adam yoktan var etti, milyoner oldu. Bakkal dediğime bakmayın, mahalle onun. Bakkal sıfatıyla halka karışıyor. Boşuna okuduk, o dükkan satılırken almak vardı da konumuz bu değil şimdi. -Selamün Aleyküm. - Ve Aleyküm Selam. Ayak üstü esnaf muhabbetinin bir kısmına maruz kaldıktan sonra içine çekilip, üflenirken duman çıkaran şeyden alıp, çıktım. Yolda giderken ön camda bir şey var. Gelirken yoktu, şimdi var. Tamam araba pislik içinde de camları temiz, kir değil bu, başka bir şey. Evet, manyağın tekinin tornavida ile cam deneyinin taze sonucu. Hemen döndüm geri. Bakkal dedik ama güvenlik kamerası da var. Mahalle onun derken ciddiydim, adam boş yere milyoner olmadı. -Hacı dayı, şu görüntülere bir baksak. Serserinin teki orada dururken benim arabaya atarlanıp, camını tornavidalıyor. Tek atmış, kritik vurdu adam. Madde bağımlısı, arabayı koca bir vida olarak görmüş galiba. Yazık.
[attach=6]
[attach=5]

Not: Arabanın pisliği için kusura bakmayın zira yıkama, parlatma olayı geçeli çok oldu benden.

Toyota Club Türkiye

Ortaya karışık
« : Şubat 16, 2015, 20:27:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Ortaya karışık
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2015, 20:32:15 »
Can geçmiş olsun.
Bi paratöner durumu var gibi gözüküyor, hadi hayırlısı.

Geçmiş olsun bu arada.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2015, 20:35:14 »
Büyük geçmiş olsun. Allah beterinden sakınsın kardeşim :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2015, 20:36:57 »
Bütün bu olanlar bir gün içinde gerçekleşti ise pes doğrusu gerçekten pişmiş tavuk deyimi bu olanların yanında az kalır. Geçmiş olsun. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2015, 20:37:49 »
Sıkmayın canınızı, hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2015, 20:44:41 »
Can geçmiş olsun olacağın önüne maalesef geçilemiyor seninki birazda şanssızlık olmuş.Allah daha büyüklerini göstermesin.

Buğün bende öğleden sonra evin dask siğortası için  toyota kayadaydım 41 gb liyli galiba beyaz avensis vardı bakımda sen olabilirmisin.???
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2015, 20:55:10 »
Bu arada hakikaten bu olanları ben yaşamış olsam sanırım kafayı yerdim. Araç konusunda benim kadar titiz ve hassas birini henüz tanıyamadım şöyle ki her yere aracımı bırakmam park yeri olsa bile (Ağaç altı vs vs vs ) eşim bir yere gitse elzem olmadıkça aracımdan ayrılmam kendim sigara kullanırım ama sigara ile aracın yanına bile yaklaşmam. Sakınan göze çöp batar denir ama sakınmadan da ne yazık ki olmuyor 4 yıl kullandığım E15 Corolla aracımın içi koltukları direksiyonu pedalları ön panel nokta hatasız satıldı. Aracın tamponlarında nokta rötuş boya dahi yoktu sadece sol ön çamurluk ta el kadar lokal boya vardı Jantları ilk günkü gibi çiziksiz ve nokta hatasızdı vs vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2015, 20:58:22 »
Çok güzel anlatmışsın Can, yüreğine sağlık. Cam işi kaskodan beleş değişir zaten, diğerlerine baktımda hiç birşey görünmüyor. Canını sıkmaya değmeyecek şeyler. Arabanda büyük ihtimalle nazar var, haset konu komşu akraba eski kız arkadaş falan olabilir :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2015, 20:58:56 »
Can geçmiş olsun.
Bi paratöner durumu var gibi gözüküyor, hadi hayırlısı.

Geçmiş olsun bu arada.

Teşekkürler Ahmet Abi. Var bir gariplik ama alıştık.  ;)

Büyük geçmiş olsun. Allah beterinden sakınsın kardeşim :)

Teşekkürler Müjdat Bey.  :)

Bütün bu olanlar bir gün içinde gerçekleşti ise pes doğrusu gerçekten pişmiş tavuk deyimi bu olanların yanında az kalır. Geçmiş olsun.

Teşekkürler Zafer Bey. Bir gün içerisinde gerçekleşse üçüncü sayfa haberlerinde görürdünüz beni, manyağın teki arabasını benzin döküp yaktı, diye. :) 1 ay kadar bir süre içerisinde oldu. Foruma anlık yazmak istemedim.

Sıkmayın canınızı, hayırlısı olsun.

Yok, bağışıklık kazandım Mustafa Bey, pek takmıyorum artık. :)

Can geçmiş olsun olacağın önüne maalesef geçilemiyor seninki birazda şanssızlık olmuş.Allah daha büyüklerini göstermesin.

Buğün bende öğleden sonra evin dask siğortası için  toyota kayadaydım 41 gb liyli galiba beyaz avensis vardı bakımda sen olabilirmisin.???

Teşekkürler Cavit Abi. Ben 2 gibi oradaydım, arabayı ustaya gösteriyordum. Hasar dosyalarını açtık. Eğer liftte gördüysen, sanmıyorum benimki olacağını. 41GE ile devam ediyor plaka. Ön tarafta parktaydı ben gidinceye kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2015, 21:02:04 »
Benim gördüğüm araç yan tarafta servis kabulde bekliyordu saat 16.00 17.00 arasıydı.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2015, 21:16:17 »
Bu arada hakikaten bu olanları ben yaşamış olsam sanırım kafayı yerdim. Araç konusunda benim kadar titiz ve hassas birini henüz tanıyamadım şöyle ki her yere aracımı bırakmam park yeri olsa bile (Ağaç altı vs vs vs ) eşim bir yere gitse elzem olmadıkça aracımdan ayrılmam kendim sigara kullanırım ama sigara ile aracın yanına bile yaklaşmam. Sakınan göze çöp batar denir ama sakınmadan da ne yazık ki olmuyor 4 yıl kullandığım E15 Corolla aracımın içi koltukları direksiyonu pedalları ön panel nokta hatasız satıldı. Aracın tamponlarında nokta rötuş boya dahi yoktu sadece sol ön çamurluk ta el kadar lokal boya vardı Jantları ilk günkü gibi çiziksiz ve nokta hatasızdı vs vs.

Zafer Bey, ilk zamanlar ben de sizin kadar olmasa da titrerdim arabanın üstüne ama yıldızımız barışmadı bir türlü. En son birisi sol ön kapıdan kafalama girince bıraktım bende artık. Şimdi böyle taksit taksit oluyor. :)

Çok güzel anlatmışsın Can, yüreğine sağlık. Cam işi kaskodan beleş değişir zaten, diğerlerine baktımda hiç birşey görünmüyor. Canını sıkmaya değmeyecek şeyler. Arabanda büyük ihtimalle nazar var, haset konu komşu akraba eski kız arkadaş falan olabilir :)

Teşekkürler Murat Abi. Evet, ufak tefek şeyler hep, little little into the middle. :D Nazar boncuğu da var arabada ama şiş de bulunsun artık kem gözlere. Çeker sokarım. :D

https://www.youtube.com/watch?v=oxuGdl71f3k

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2015, 21:19:41 »
başa gelenler kötü ama üslup güzel :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2015, 21:20:11 »
Benim gördüğüm araç yan tarafta servis kabulde bekliyordu saat 16.00 17.00 arasıydı.

Olabilir Cavit Abi o zaman. Hepi topu 5 tane T27 Avensis var Türkiye'de. :D Başka kiminki olacak!  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2015, 21:24:10 »
Lifte kaldırırken düştüyse işte o Canın kidir  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2015, 21:28:27 »
Geçmiş olsun abi :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2015, 21:31:16 »
Geçmiş olsun abi :)

Teşekkürler İlke.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2015, 21:35:20 »
çok geçmiş olsun. Allah (CC) daha beterlerinden korusun. yaşadıklarınız çok üzücü ancak anlatımınız çok güzel olmuş. kusura bakmayın ve yanlış anlamayın ama okurken keyif aldım. yaşananlardan değil tabii. tekrar geçmiş olsun. cana geleceğine mala gelsin. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2015, 21:41:55 »
başa gelenler kötü ama üslup güzel :)

Teşekkürler Anıl Bey. :)

çok geçmiş olsun. Allah (CC) daha beterlerinden korusun. yaşadıklarınız çok üzücü ancak anlatımınız çok güzel olmuş. kusura bakmayın ve yanlış anlamayın ama okurken keyif aldım. yaşananlardan değil tabii. tekrar geçmiş olsun. cana geleceğine mala gelsin. saygılar.

Teşekkürler Esat Bey. Estağfurullah, amacımda buydu zaten, okuyanların keyif alması için öyküleyici anlatımı tercih ettim.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2015, 21:49:30 »
günü anlam ve öneminin tamamını bu anlatıyor bencee :D

http://youtu.be/K24MvonKdI0
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 17, 2015, 10:01:47 »
Geçmiş olsun. Üzücü ve bir o kadar da sinirlendirici durumlar. Ben böyle durumlarda hemen bir yerlere sadaka veririm sadaka belayı def eder hadisine istinaden.
'93 W124 M111