0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
otomatik arabada baskı balata değişimi oluyor mu acaba tam bilmiyorum ama diğer bakımları yaptırcam ve şanjuman için ise bir fikir alıcam ustalardan bakalım
Otomatik olduğunu gözden kaçırmışım, kusura bakmayın. Otomatik şanzımanın yağ değişimleri zamanında yapılmış mı? Eski belgeleri kontrol etmenizi öneririm. Değişmediyse hemen değiştirin. Değiştiyse bile hemen değiştirmenizi tavsiye ederim. Mustafa Beysi Bey'in de dediği gibi otomatik viteslerde yağ herşey. Eğer yağ değişimiyle gitmezse bu ses, yüklü bir sorun çıkarabilir.
yağ değişimi sonrası bu ses gitmezse bu demektir ki arabayı satacağım:))) bu ses genelde 2 vites 2000 devirde yapıyor ve motor tarafından geliyor ama öyle gür gür değil yani teyip açıkken vs duyulcak bir sesde değil en iyisi acilen bir şanjumancıya gidip sesin kaynağını bulmak inş yağ değişimi ile kurtulurum
dün akşam üzeri bir şey farkttim kar altından arabayı aldım garaja girdim ve rolantide çalışırkeen 2000 3000 devire kadar bastım ve o uğultuyu duydum sanırım şarj dinamosu kayış vs den yapıyor bu sabah ise arabayı ısıttım lpg ye geçti çıktım garajdan öne doğru hamle yaptım ve araba fazla gaz yemedi durakladı ve yavaş yavaş kalktı.şarj dinomusu arızası olabilirmi diye aklıma getirdim
Enjektör ya da regülatör tıkanmış olabilir. Ses ise Alternatör bilyası olabileceği gibi klima kompresör bilyası ya da v kayış gergi bilyalarından kaynaklanabilir.