Gönderen Konu: Yeni Bir Hayale Yelken Açmak. Ama...  (Okunma sayısı 3256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
Yeni Bir Hayale Yelken Açmak. Ama...
« : Şubat 15, 2015, 20:46:31 »
Herkese merhabalar. Yaklaşık iki haftadır yeni model otomobillere bakınıyorum. Geçen hafta 2013 focus III, bu hafta ise astra 1.6cdti , meriva 1.6cdti, ford tourneo ama özellikle iki model için değerlendirmelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kayseri'de güzel bir hafta sonu. Şu yeni modellere bakmak için iyi bir gün dedim ve çıktım yola.

İlk durak VW. Plazaya ilk girdiğinizden itibaren bildiğimiz modeller temsilcilerden daha sıcak olarak beni karşıladılar. Sağolsunlar. Tanıdık simalar yine yerlerindeydi. Golf, Polo, Polo GTI  vs. Zaten modeller hakkında yeterli bilgiye sahip olduğuma inandığım için burada çok fazla vakit harcamadım. Tekrardan beni sıcak bir şekilde karşılayan tüm modeller, harikasınız. :)

İkinci durak AUDI: Plazanın ön tarafına özellikle A3 Sedanları ön plana çıkartmışlar. 2014 den kalan bir araç vardı. Fiyatı 95.000tl ilgilenen arkadaşlara duyurulur. A3 Sedan ne büyük bir sedan formunda ne de küçük bir hatchback formunda ikisi arasında ancak çekirdek bir aile için yeterli kalite ve genişliği sunan bir model olarak düşünüyorum. Ancak iç mekanın en genişliği olarak büyük bir beklentiye girilmemesi gerekir. Daha çok melez bir model hissiyatı vermekte ancak motor ve kalite kendisini buradayım diyerek göstermekte.

Üçüncü durağımız Opel. Gayet hoş bir karşılama, ilgili ve bilgili personel. Burada özellikle astra ve meriva modelleri ile bunların 1.6 litrelik hacme sahip 136bg ve 320nm torka sahip motorları ile ilgilendim. Meriva modeli satış müdürü arkadaş ile pazarlıkta yaptım ve son olarak enjoy paket metalik renkteki 1.6 dizel aracı 64.000tl için fiyat aldım. Ancak merivanın özellikle göğüs kısmı ve kullanılan plastik malzeme kalitesini oldukça zayıf buldum. Bu zayıflık astra modellerinde biraz daha iyi ama o kadar. Satış müdürü arkadaş özellikle astra 1.6 dizel motoru denememi ısrarla yineledi ve teste çıktık.

Astra akranları ile kıyaslandığında bana göre auris'den malzeme kalitesi olarak kesinlikle daha iyi değil ve malzeme kalitesi olarak maalesef içime sinemedi. Start stop özelliği, kısıtlı güzergahta gözlemlediğim yol tutuş dinamikleri ise oldukça başarılı idi. Aracın kalbine indiğimizde ise yürekli, delikanlı bir karakter gördüm. Buna rağmen yakıt tüketimi anlık şehir içi kullanımda 3,5 lt civarlarında geziyordu. Çok güzel bir yakıt tasarrufu var ve başarılı bir dizel motor. Bu motorun fiat grubundan ayrı olarak kullanıldığını öğrendiğimi de belirtmek isterim. Buradan  satış müdürü, satış temsilcisi ve bizi sıcacık bir gülümseme ile karşılayan hanımefendiye ilgi ve alakaları için çok teşekkür ediyorum.

Dördüncü durağım Ford oldu. Plazaya girerken aklımda focus modeli hakkında sorular vardı. Temsilci arkadaş müsait oluncaya kadar modelleri inceledim. Focus Titanium ve trent x lerinin içerisine girdim. Özellikle titanium daki koltuğun kullanıcıyı kucaklaması ve                -güvendesin, emin ellerdesin merak etme, dediğini duyar gibi oldum. Ancak focus III dizel titanium'un 79000tl lik fiyatı aklıma rahmetli Aşık Veysel Şatıroğlu'nun -Güzelliğin on pare etmez, bu bendeki aşk olmasa... türküsü getirdi. Fiesta, focus derken o da nesi! İleride bir ticari duruyor. Ticari mi? Şöyle bir yanına gittim ve koltuğuna oturdum. İç mekanını değerlendirdim ve işte Ford Tourneo (Kurye) modeli.

Evet. Ford Kurye modeli oldukça başarılı, focus'u aratmayan özellikleri ile şuan ticaride çığır açmış durumda ve kendi segmentinde bana göre sınırları belirliyor. Titanium Plus modelinde kısaca dikkatimi çeken özellikleri: ABS, ESP, dört hava yastığı kaliteli iç mekan, yol bilgisayarı, navigasyon, bluetooth, ön cam rezistansı, ısıtmalı yan aynalar, karartmalı iç dikiz aynası, ısıtmalı koltuk, dijital klima, cruze control, deri direksiyon simidi ilk anda aklıma gelen özellikleri. Özellikle 1.6 95 bg dizel motor ise oldukça başarılı. Uzun yol fabrika verileri 3,5lt olan bir araçtan bahsediyoruz arkadaşlar. Özellikle koltukları gayet güzel.  Arka koltuklarını bile gayet başarılı buldum. Arka koltuklar tamamen katlanabiliyor ve oldukça büyük bir bagaj hacmine sahip.   Bu araca sadece ticari diyerek burun kıvırmak büyük bir haksızlık olur. Zira ön cam rezistansını binek otomobillerinde kullanan kaç marka ve model var arkadaşlar? En üst versiyon dizel motorlu kurye ye ticari olarak alındığında 50.500tl gibi bir fiyata sahip olunabilmekte. Hususi olarak kullanılacak ise bir 10.000tl lik vergiyi daha gözden çıkartmak gerekiyor. Gayet başarılı bir "otomobil" ve şuan ki piyasa koşullarında harika bir araç. En baz ticari versiyonunda bile ABS, ESP ve iki hava yastığını standart olarak sunan, kullanımı çok zevkli, kaliteli, sınıfında güzel bir yoltutuş sergileyen çok başarılı bir model olarak değerlendirmek istiyorum. 

Efsaneyi soracak olursanız, gerçekten yeri bambaşka. En son olarak Toyota'ya uğradım. Boyacı arkadaş ile birlikte aracın bazı yerlerini göstermek üzere  üzere AE101 in yanına gittik. Satsam mı acaba dedikten sonra usta bana: Abi galiba sen sorun olmadığı için aracından sıkıldın. Dedi ve kendisinin 2011 model  bir araç kullanıcısı olarak bana kendi sattığı efsaneyi anlattı ve efsaneyi sattığı için hem kendisinin hemde ailesinin oldukça pişman olduğunu da ekledi. Umarım yeni model otomobil arayan arkadaşlara kısmende olsa yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Yeni Bir Hayale Yelken Açmak. Ama...
« : Şubat 15, 2015, 20:46:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Bir Hayale Yelken Açmak. Ama...
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2015, 22:48:32 »
Kurye 1.5 2014 model en dusuk donanim ellerinde kalmisti 43 bine veriyolardi ama 1.5 ti araç 1.6 si 3 bin lira daha fazlaydi 46 falan guzel arac rengi harika mavisi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2015, 22:56:49 »
Mustafa Bey,

Güzel bir yazı olmuş. Demekki bu yazıdan çıkarılacak hisse: "Elimizdeki efsanelerin kıymetini bilelim." ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2015, 00:37:49 »
Keşke test sürüşünede çıksaydınız. Ben boş vakitlerimde test sürüşlerine çıkıyorum hem arabalar hakkında daha çok bilgi sahibi oluyorum hem de zevkli oluyor günü değerlendiriyorum
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2015, 07:29:03 »
Ben sizin yerinizde olsam Astra ve Focus'u kesinlikle değerlendirirdim. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2015, 10:06:35 »
Kurye 1.5 2014 model en dusuk donanim ellerinde kalmisti 43 bine veriyolardi ama 1.5 ti araç 1.6 si 3 bin lira daha fazlaydi 46 falan guzel arac rengi harika mavisi

Kayseri'de 1.5lik 75 bg ticari baz versiyonu 42,500tl ye bırakıyorlar. O versiyonda bile esp standart.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2015, 10:08:08
Mustafa Bey,

Güzel bir yazı olmuş. Demekki bu yazıdan çıkarılacak hisse: "Elimizdeki efsanelerin kıymetini bilelim." ;)

Bazen diyorum kendi kendime rahat mı batıyor acaba? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2015, 10:13:34 »
yenileme ihtimaliniz varsa bir saniye düşünmeden değiştirin. vergisi bakımı önemli değil. sorunsuz dediğiniz araba en çok 2 3 yıl daha size hizmet eder. sonra sanayiden çıkamayacaksınız. herşeyi yaptırsanızda yine elinizde eski bir araba olacak.
yenileyin, hem yakıttan hem güvenlikten fazlasıyla karşılığını alırsınız. kurye gerçekten güzel olmuş. bence bu yıl kapış kapış gidecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2015, 10:14:05 »
Keşke test sürüşünede çıksaydınız. Ben boş vakitlerimde test sürüşlerine çıkıyorum hem arabalar hakkında daha çok bilgi sahibi oluyorum hem de zevkli oluyor günü değerlendiriyorum

Seçkin test sürüşüne çıktım. Tourneo titanium plus ve opel astra 1.6 cdti 136 bg. Ancak tourneo gerek özellikleri, gerek iç mekan ferahlı ve görüş alanının tatminkar olması, gerekse de 1.6 dizelin yeterli tork ve beygir gücünü üretmesi açısından çok hoşuma gitti. Bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Ford'un zannedersem bu aralar en çok sattığı model.

Astra'yı Meriva'nın test aracı olmadığı için test ettim. Özellikle motoru görmek için. Motora denecek pek bir söz yok, harika. Yakıt tüketim verilerini yukarıda vermiştim. Şehir içi anlık 3,5 larda geziniyordu. Ancak Kayseri'nin rahat trafiğinin bunda ölçüsü büyük. Malzeme kalitesi olarak ise bence iyi değil.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2015, 10:20:01
Ben sizin yerinizde olsam Astra ve Focus'u kesinlikle değerlendirirdim. [emoji4]

Enes astra'nın iç mekan ferahlığını ve kalitesini ben beğenmedim. Motor olarak şayet 1.6 dizel alınacaksa kesinlikle tercih edilebilir. Özellikle meriva ile ilgilendim. Ancak ilginçtir bir aile aracı olmasına rağmen meriva'daki arka koltukların sert oluşu ve ön konsolun kalitesiz malzemesi beni soğuttu. Özellikle olarak ise gerçekten standart üstü özelliklere sahip. Örneğin el freninin elektronik olması gibi.

Focus astra'dan daha ziyade hoşuma gitti ancak dizel dolu versiyonu 79000tl. En nihayetinde c segmentinde bir araç ve tourneo titanium plus'dan artı bir özelliğini ben göremedim. Şasi ve sürüş dinamikleri haricinde özellik olarak tourneo ile hemen hemen aynı ki torneo çocuklu aileler için biçilmiş kaftan.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2015, 10:25:26
yenileme ihtimaliniz varsa bir saniye düşünmeden değiştirin. vergisi bakımı önemli değil. sorunsuz dediğiniz araba en çok 2 3 yıl daha size hizmet eder. sonra sanayiden çıkamayacaksınız. herşeyi yaptırsanızda yine elinizde eski bir araba olacak.
yenileyin, hem yakıttan hem güvenlikten fazlasıyla karşılığını alırsınız. kurye gerçekten güzel olmuş. bence bu yıl kapış kapış gidecek.

Anıl aslında burada beni tutan bazı detaylar var. Bunlar:

1-Efsane Corolla henüz 51600km de ve yetkili servis bakımlı.
2-Yakıtı krş bazında ortalama 18krş larda gezinmekte.
3-Yol tutuşunun ve rüzgar karşısındaki direncinın başarılı aerodinamiği neticesinde çok güzel ve stabil olması.
4-Yeterli bir bagaj hacminin ve ferah bir içinin olması.

Aracımı almak isteyen bir çok arkadaş var. Özellikle satarsam ilana dahi vermemi istemiyorlar. Hem de yüksek fiyatlara elden almak istiyorlar ancak aracımdan çok memnunum. Değiştirme düşüncesi biraz da keyfi olmakta açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2015, 10:35:00 »
51 bin mi ?  :wacko:

öyle bir araba bende istiyorum  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2015, 10:39:06 »
51 bin mi ?  :wacko:

öyle bir araba bende istiyorum  ::)

Evet Anıl. Hal böyle olunca bir yandan satmak da istemiyorum. Forumdan bir arkadaşımızın sol e12 2004 vvti model aracı var. Özellikle güvenlik ekipmanları için onu almak istedim ancak arkadaşımın belirlediği fiyat ile benim belirlediğim fiyat arasında 1000tl var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2015, 10:52:03 »
Tourneo Courier 1.6 TDCI 95 hp Titanium Plus şu an 51.255 TL gerçekten bu araç için güzel bir fiyat tek dezavantajı ticari olması hususi isterseniz 63.000 tl kadar çıkabiliyor o zaman da fiyatı ile dezavantajlı duruma düşüyor. Bende araç almadan önce yeni Tourneo Connect ve Courier ile çok ilgilendim hatta 4-5 ay Tourneo Connect bekledim bayinin yolunu aşındırdım ama Yeni Tourneo Connect 1.6 TDCI 115 hp Titanium ticari isterseniz 66.380 TL hususi isterseniz 81.000 TL çok uçuk bir rakam ve gittim 67.500 TL'ye 1.6 TDI Ambition DSG Yeti'de karar kıldım hem otomobil sınıfında hem konfor ve diğer tüm özellikler bakımından daha iyi olduğunu ve çok daha mantıklı bir tercih olduğunu düşünüyorum. Fakat ticari düşünenler için Connect ve Courier'in ilk tercih olacağını düşünüyorum çünkü bu sınıfta standartları epey yükselten modeller.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2015, 10:58:11 »
Tourneo Courier 1.6 TDCI 95 hp Titanium Plus şu an 51.255 TL gerçekten bu araç için güzel bir fiyat tek dezavantajı ticari olması hususi isterseniz 63.000 tl kadar çıkabiliyor o zaman da fiyatı ile dezavantajlı duruma düşüyor. Bende araç almadan önce yeni Tourneo Connect ve Courier ile çok ilgilendim hatta 4-5 ay Tourneo Connect bekledim bayinin yolunu aşındırdım ama Yeni Tourneo Connect 1.6 TDCI 115 hp Titanium ticari isterseniz 66.380 TL hususi isterseniz 81.000 TL çok uçuk bir rakam ve gittim 67.500 TL'ye 1.6 TDI Ambition DSG Yeti'de karar kıldım hem otomobil sınıfında hem konfor ve diğer tüm özellikler bakımından daha iyi olduğunu ve çok daha mantıklı bir tercih olduğunu düşünüyorum. Fakat ticari düşünenler için Connect ve Courier'in ilk tercih olacağını düşünüyorum çünkü bu sınıfta standartları epey yükselten modeller.

Bu sınıf bir araçta 115bg gerekli mi? Yaptığım testte 1.6 95 bg. olanı kullandım ki gayet yeterli idi. Kişisel kanaatim bu araç için 115 bg lüksünde ötesinde gereksiz bir araç olabilir diye düşünüyorum. Bu araçtan özellikle beklenen bence tork olmalı ki bunu da yeterli miktarda verdiğini gördüm. Ancak  yeti olsun, tiguan olsun daha çok otomobil formunda olduğu için beygir gücü anlamında biraz daha ucu açık bir hal uygun olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2015, 11:03:40 »
1000 tl nedir ki ? sorun çıkartacak falan dedim ama 51 binde mekanik bir arıza yapmaz heralde. bakımları bile serviste yapılmış hem ucuz hem kullanışlı hemde ekonomik bir araba bulmak çok zor.
ben kendi aracıma kıyasla o sözleri söyledim. çünkü benim aracım epeyce yıpranmıştı. ben çok masraf etmesem bile uğraşmak ve neredeyse binlerce lirayı bu modelde bir arabaya yatırmak çok mantıklı değil.
güvenlik ve sağlamlık için bakım yapılması şart. arada kalıyor insan.

mesela benim kredi limitim 25 bin tl. bu fiyata 10 yaşında araba alabilirim. ama her ay 650 tl yi 5 yıl boyunca vermem lazım. ama yine sorun çıkartacak ve bakıma ihtiyacı olacak.
6 ayın sonunda bir iş buldum ve askeri ücretle çalışıyorum. sigortam yatıyor bunada şükür ama aldığım para ile borçlarımı kapatıp ancak benim arabamın bakımlarını yapabilirim. kaldı ki 4 amortisör , boya , aks gibi bir çok kalem ile arabayı düzeltmeye kalkarsam 3 4 ayımı arabaya harcamam gerekiyor.

burada iyi değerlendirmek lazım. elimizde yaklaşık 10 yaşlarında bir çok araba oldu. bunların hiç sorunu olmasa bile 3 5 ayda ufak sıkıntılar debriyaj triger gibi nedenlerle sanayiye gidildi. ama sıfır arabada böyle bir durum olmayacak. arabanın bütün parçaları yeni çünkü. mesela kapı fitili yeni olacak. 4 tanesini değiştirmek için 1000 tl para yatırmak gerekmeyecek. sanayiye uğramak bile gerekmez. 2013 model 2. el alırsanız toyota için belkide yağ su bakımına sanayiye gidersiniz. bu bakım 300 tl gibi belki çıkar. parçaya para vermezsiniz. bunun yanında sıfır için vergi fazla. bir de taksitle alırsanız taksit ödersiniz. ama yeni arabaya binersiniz. yeni her zaman iyidir. az yakar çok konfor sunar. daha güvenlidir.

değerlendirme paraya bakıyor. bana veteriner için askeri ücreti versinler bugün değiştiririm arabamı. çok pahalı birşeyde almam. yolda kalmayacak kadar alır üstünede bol bol gezerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 16, 2015, 11:08:17 »
Bu sınıf bir araçta 115bg gerekli mi? Yaptığım testte 1.6 95 bg. olanı kullandım ki gayet yeterli idi. Kişisel kanaatim bu araç için 115 bg lüksünde ötesinde gereksiz bir araç olabilir diye düşünüyorum. Bu araçtan özellikle beklenen bence tork olmalı ki bunu da yeterli miktarda verdiğini gördüm. Ancak  yeti olsun, tiguan olsun daha çok otomobil formunda olduğu için beygir gücü anlamında biraz daha ucu açık bir hal uygun olabilir.

Tourneo Connect büyük bir araç ve 115 hp ve yüksek tork gerekebilir ve ticari düşünüldüğünde bu motor hacimi ve tork olarak yeterlidir Tourneo Courier'de 115 hp motor yok ben Connect için 5 ay bekledim çünkü araç henüz çıkmadan takibe almış araştırmıştım. Aslında 3 ay kadar bir gecikme ile çıktı daha önce geleceği söyleniyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 16, 2015, 11:19:57 »
Bu arada cumartesi günü sahibinden de bir ilan gördüm ki pazar günü baktım yerinde yeller esiyor. Mercedes Benz B class B150 modeli,38000kmde orjinal ve garaj arabasıydı. Fiyatı mı? Çok acil 36000tl Kırklareli'nde idi. Tek olumsuz yönü olarak triptronic vites olmasıydı. Alayım mı almayayım mı derken pazar günü aracın ilanı kaldırılmıştı. Mercedes'di sonuçta. ;)  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2015, 11:25:58 »
Bu arada cumartesi günü sahibinden de bir ilan gördüm ki pazar günü baktım yerinde yeller esiyor. Mercedes Benz B class B150 modeli,38000kmde orjinal ve garaj arabasıydı. Fiyatı mı? Çok acil 36000tl Kırklareli'nde idi. Tek olumsuz yönü olarak triptronic vites olmasıydı. Alayım mı almayayım mı derken pazar günü aracın ilanı kaldırılmıştı. Mercedes'di sonuçta. ;)  :)

İyiymiş, hemen gitmiş. :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2015, 11:34:06 »
İyiymiş, hemen gitmiş. :(

Sormayın ...  ;) İşin doğrusu aslında Cumartesiyi pazara bağlayan gece sabaha karşı geç bir saatte gördüm Pazar öğlenden sonra gitmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2015, 12:13:41 »
astra 1,6 manuel dızel anlık şehir içi kullanımda 3,5 lt  mı  yohh daha neler  :D :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2015, 13:22:04 »
astra 1,6 manuel dızel anlık şehir içi kullanımda 3,5 lt  mı  yohh daha neler  :D :D

Eyüp Bey bende şaşırdım ancak satış müdürleri ve temsilciler motor hakkında çok iddialılar ve bence haksız da sayılmazlar. 136 bg ve 320nm tork dan ve yakıt tüketiminin azlığından bahsediyoruz. Günümüz binek dizel teknolojisi için gayet iyi rakamlar.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2015, 13:27:08
Ancak... 1.6cdti hakkında çok önemli bir sorun aklıma takılmakta. Bazı torku yüksek motorlarda volan dişlisine uyumu tam olarak sağlanamazsa volan dişlisi erken kilometrelerde değişebilmekte. Bu ve torku yüksek bir çok motor hakkındaki en büyük kuşkum bu. Bunlar çok hassas dengeler.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2015, 14:21:52
Biraz önce gördüm, otopark.com da tourneo hakkında test yapılmış:

http://www.otopark.com/2015/02/13/caddeci-ticari-ford-tourneo-courier-1-6-tdci-titanium-plus/