Gönderen Konu: 2011 Corolla 1,4d4 Garanti motor blok değişim sonrası ilk bakımdaki sıkıntı  (Okunma sayısı 1981 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '17
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
 Merhabalar Arkadaşlar 2011 Corolla 1,4 D4D araç sahibiyim yağ yakması sonucu Aracımın Motor Blok piston vs şeyleri değiştirilmiş ti 73 500KM de ilk onbinlik bakıma girdi 83.500 Km burda klasik  80 000Km Bakım uygulandı yağ(5W30) yağ filtresi mazot filtresi polen filtresi ... gibi araç bu işlemler yapıldıktan sonra rahatlaması gerekirken tam aksine sıkıntılılı bir rolanti sesi oluştu şöyleki; aracım bakımdan önce çok sesiz çalışıyordu bakımdan sonra traktör gibi oldu servis bu durumu normal olduğunu söyledi aracınızda bir sıkıntı yok sesi de normal dedi acaba başına böyle birşey geleniniz varmı veya sorun ne olabilir?? ve birde yeni uygulanmaya başlayan hava değişim kampanyası daha sonrasında da uygulandı(burda intercoll radyotörü turbo hortumları) vs değişti ama sorun halen aynı...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
taam işte sorunu çözmüşünüz değiştiğiniz hortumlarla alakalı turbo hava kaçırıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Safet bey keske oyle olsa o degistirdigim seyler motorun uzun omurlu olmasi ile alakaliymis soyleki toyota 2008 ile 2012 arasindaki belirli serilerde turbo vakum pompasi intercoll radyotoru ve ecu progrramlamasi yapiyor bu toyotadan kaynaklanan bir degisim benim sikintim oncesinde de vardi yag degisimine kadar sanirim yagin fazla olmasindan kaynaklanan motorun zor calismasi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
merhaba , aynı şekilde ben de 2011 corolla dizel comfort extra otomatik aracımla  benzer bir şikayeti ocakta yapılan 72000 bakımından sonra  aldım. aracımda özellikle motor soğukken gaz tepkimelerinden sonra kulak tırmalayan rahatsız edici bir ses alıyorum. bu bakımda arkadaşın dediği gibi toyota fabrikanın talimatıyla değişmesi gereken aksamlar ücretsiz değişti.sorunun kaynağı değişen bu parçalar olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Özgür bey son olarak ta bir tesbit yaptım aracıma fazladan yağ katmışlar kendileri bunu inkar etsede durum böyle malesef belki sizin aracınızada fazladan yağ katmış olabilirler Bu toyota servislerindeki personeller arabanın motoruyla ilgili hiçbir fikirleri yok tamamen bilgisizler toyota bunca başarıyı tamamen kedni başarısyla almış arıza yapmamagibi ama ben alınca işler değişti sanırım :)
 Şimdi aracım yağ yakmaya başladı durumu söyledim bakalım ne olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
aracın yanına gittiğimde  ilk bakacağım şey yağ seviyesi olacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Arkadaşım,komple motoru değiştirtmişti :)
2012 corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
motor yağ yakınca dpf tıkanmış ve motor yağına mazot karıştırmış