Gönderen Konu: bosch marka filtre takımı e120  (Okunma sayısı 3937 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
bosch marka filtre takımı e120
« : Şubat 13, 2015, 22:01:28 »
arkadaşlar n11 sitesinde bosch marka e120 corollalar için Hava, Yağ, Yakıt ve Polen Filtresi var 81,36 tl  fiyat nasıl acaba bosch marka filtre kullanan arkadaş varmı web adresi:
http://www.n11.com/bosch-filtre-seti-2001-2007-toyota-corolla-16i-16v-P43069194

Toyota Club Türkiye

bosch marka filtre takımı e120
« : Şubat 13, 2015, 22:01:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: bosch marka filtre takımı e120
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2015, 08:21:32 »
E12 ve E120 lerde benzinli ise yakıt filitresi yoktur.Bir tek yakıt deposunun içerisinde süzgeci vardır o değişir biraz zahmetli bir iştir.Yağ filitresine gelince bu konuda kesinlikle ve kesinlikle servisten gidip almanızı tavsiye ederim çünki orjinal filitreler tıkanmaya karşı baypass özelliği var böylece motor zarar görmez geçen yıl ben orjinal filitreyi 10 TL ye almıştım yetkili servisten DENSO.Hava filitresi yakıt sarfiyatı ile doğru orantılıdır.Yetersiz hava girişi performansı düşürüp yakıt sarfiyatını arttırır.Bu bosch bile olsa yine de orjinali DENSO idi geçen yıl yaz ayında tam hatırlıyamıyorum ama 40 TL ile 60 TL arasında bir rakkamdı fiyatı.Polen filitresi için bosch tercih edebilirsiniz ben 15 TL ye sanayiden aldım ama eski kirli filitrenin daha fazla hava geçirgenliği vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2015, 10:19:28 »
Hava ve polen alınabilir ama benzin ve yağ filtresi kesinlikle orijinal alınmalı .E12 ler de benzin filtresi yok diye bir şey yok benzinli enjektörlü bütün araçlarda yakıt filtresi vardır Toyota nın farkı çift filtre olması ilk filitre depo içinde ben a101 inkini değiştirdiğim için biliyorum bir nevi hani bir şeyi süzmek için köylerde tülbent kullanırlar o mantıkta ama tabi öyle değil yakıt emişin ağzında balon şeklinde bir parça buradan sonraki ikinci filtre ise firen hidrolik kutusunun hizasında en alt tarafta sol ön çamurlukla şasenin birleştiği duvarda değiştirme işi baya zahmetli aracı life kaldırmadan mümkün değil değişmez ben onu da değiştirmiştim yanlış bilmiyor isem 80 bin ağır bakımında değişiyor zaten her 80 binde 1 kere değişiyor .Fiyatı da 100 tl idi 2 yıl önce orijinali tatbiki
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2015, 10:40:27 »
Hava ve polen alınabilir ama benzin ve yağ filtresi kesinlikle orijinal alınmalı .E12 ler de benzin filtresi yok diye bir şey yok benzinli enjektörlü bütün araçlarda yakıt filtresi vardır Toyota nın farkı çift filtre olması ilk filitre depo içinde ben a101 inkini değiştirdiğim için biliyorum bir nevi hani bir şeyi süzmek için köylerde tülbent kullanırlar o mantıkta ama tabi öyle değil yakıt emişin ağzında balon şeklinde bir parça buradan sonraki ikinci filtre ise firen hidrolik kutusunun hizasında en alt tarafta sol ön çamurlukla şasenin birleştiği duvarda değiştirme işi baya zahmetli aracı life kaldırmadan mümkün değil değişmez ben onu da değiştirmiştim yanlış bilmiyor isem 80 bin ağır bakımında değişiyor zaten her 80 binde 1 kere değişiyor .Fiyatı da 100 tl idi 2 yıl önce orijinali tatbiki

Araç AE101 değil Yücel

Filitre denen şey de aşağıda resimler ile anlatılmıştır.
http://au.toyotaownersclub.com/forums/topic/32035-diy-changing-in-tank-fuel-filter/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2015, 10:50:03 »
Yag filitresi ve polen filitresi servis fiyati ne kadar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2015, 11:32:41 »
Tolga bu linkte gönderdiğin şey depo içi filtre ve benzin pompası şamandıra sistemi bunda bahsettim zaten sıkıntı yok yakıt depodan çıktıktan sonra enjektörlere girmeden önce bir filtre daha var diye biliyorum ben yoksa resmen Toyota çalmış demektir ki ben öyle bir olasılık olacağını sanmıyorum .Aslında Ahmet abi ii bilir benim bildiğim dediğim yerde benzin filitresi olduğu hatta bakıma gidince özellikle bakacam oraya benzin filitresi var mı diye

Mesaj Birleştirildi: Şubat 14, 2015, 11:44:49
Hatta bahsi geçen flitreyi buldum linki aşağıdaki parça AE101 den örnek vermemin sebebi daha önce 101 kasada bu filtreleri değiştirmiş olmam ki e12 kasanın birçok sistemi ae101 birle örtüşüyor debriyaj merkezleri gibi aynı baskı balata takımını kullandıkları gibi

http://www.yedekparcabizden.com/Detay/toyota-corolla-wwt-i-benzin-filtresi-16cc-20002002
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '22
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2015, 14:13:42 »
Arkadaşım forumda Tem otomotivden Ufuk arkadaşımız var kendisinden bosh tan daha kaliteli ürünleri daha ucuza alabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2015, 00:49:10 »
Ben eski aracımda polen ve hava filtrelerini Bosch car servisten taktırmıştım, hiç kaliteli değillerdi. Ayrıca boyutlarıda uygun değildi. Bence başka marka bakın.