Gönderen Konu: Boyun Fıtığı Olmak :(  (Okunma sayısı 5377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Ynt: Boyun Fıtığı Olmak :(
« Yanıtla #20 : Şubat 13, 2015, 16:05:57 »
Öncelikle geçmiş olsun
Babamda bel fıtığı vardı ne yaptıysa geçmedi, fizik tedaviye gitti bir süre ancak tedavi sonunda belinden aşağısını hareket ettiremeyecek kadar kötü oldu. Son çare ameliyat, ancak 6 ay geçmeden tekrarlar dediler.
Ankara haymana da masajcı olduğunu söylediler, ameliyat olmaktansa masaj yaptıralım belki düzelir diyerek gittik. Masajcı, babamın koltuk altından sinirleri gerdirerek fıtığa neden olan sinirleri çıkardı. Acıdan neredeyse ağlayarak gelen babam yürüyerek gitti.
Komşumda da geçen sene boyun fıtığı çıkınca randevu alıp haymanaya gittik, o da düzeldi. Eğer gitme imkanınız varsa gidin lütfen.

(Reklam mesajı değildir)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 13, 2015, 16:05:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 13, 2015, 16:21:10 »
Öncelikle geçmiş olsun
Babamda bel fıtığı vardı ne yaptıysa geçmedi, fizik tedaviye gitti bir süre ancak tedavi sonunda belinden aşağısını hareket ettiremeyecek kadar kötü oldu. Son çare ameliyat, ancak 6 ay geçmeden tekrarlar dediler.
Ankara haymana da masajcı olduğunu söylediler, ameliyat olmaktansa masaj yaptıralım belki düzelir diyerek gittik. Masajcı, babamın koltuk altından sinirleri gerdirerek fıtığa neden olan sinirleri çıkardı. Acıdan neredeyse ağlayarak gelen babam yürüyerek gitti.
Komşumda da geçen sene boyun fıtığı çıkınca randevu alıp haymanaya gittik, o da düzeldi. Eğer gitme imkanınız varsa gidin lütfen.

(Reklam mesajı değildir)

Burak geçmiş olsun, bende bu şekilde düzelttim Elhamdulillah. ama işte herkesede denmiyorki koca karı bilmem ne hesabı yanlış yorumluyor bazıları. Geçmiş olsun abim babana, Allah şifa versin.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 13, 2015, 16:39:09 »
 Fıtıklar düzelse de sporu, özellikle doğru sporu ihmal etmeyin. Yerden bir şey almanın bile belli yanlışları olabiliyor bildiğiniz gibi. Vücut kaslarını dengeli şekilde çalıştırmak lazım.
 Ha, fıtık eden insanlarla da karşılaşılabilir, o zaman o fıtığı uzaklaştırmak genel sağlık için önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '05
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 13, 2015, 16:48:53 »
Çok geçmiş olsun. Kronik bel fıtığı sıkıntısı yaşayan biri oalrak acil şifalar dilerim.Ben de fizik tedaviye gittiğimde bu durumla karşılaştım. Doktorun söylediği 20-25 gün içerisinde sonuçları alabileceğim idi. Gerçekten de bir ayın sonunda çok rahatlamıştım.
Ani ısı değişimlerine maruz bırakmayın boynunuzu. Özellikle sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama geçecekken mutlaka atkı vs. ile önleminizi alın.

İşte bunlara hiç dikkat etmiyorum ama bundan sonra etmek zorundayım galiba,
umarım benim de sizinki gibi geçer, Teşekkür ederimm

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2015, 16:51:29
Öncelikle geçmiş olsun

(Reklam mesajı değildir)

Alternatif tıp oluyor galiba bu:)  aslında korkarım böyle şeylerden ama babanızın durumu daha ileri boyutmuş, iyi ki gitmiş yani

Allah korusun benimde artık böyle birşeye ihityacım olursa sizinle iletişime geçerim, eksik olmayın teşekkürler..
Dünyada Ölümden Başkası Yalan Ey İnsanoğlu!

1.00 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 13, 2015, 23:39:35 »
düzenli olarak kickboks ve body yapıyorum baya olumlu etkisini görüyorum özellikle boyun ağrıları için
Evet Hakan sana katılıyorum ben de çok uzun süre kickbox ve taekwon do yaptım. Sanılanın aksine zor değil ayrıca çok ta faydalı
Hiç bir şey olmuyorsa ısınma hareketleri bile hem form için hem esneklik için yeterli olur
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Şubat 14, 2015, 13:47:12 »
Evet Hakan sana katılıyorum ben de çok uzun süre kickbox ve taekwon do yaptım. Sanılanın aksine zor değil ayrıca çok ta faydalı
Hiç bir şey olmuyorsa ısınma hareketleri bile hem form için hem esneklik için yeterli olur

Aynen, ısınma, germe ve esneme hareketleri çok faydalı ve zaman alıcı değiller.
 Bu arada Kick-Box hangi kanalları çekiyor? :):) Uydu kutusu mu acaba o? :)
 Muay-Thai derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 15, 2015, 11:56:18 »
Her ne kadar alicisi olmasa da iyi bir kanal olup buradan un yapmis ve binlerce dolar kazananlar vardir.Kökeni asya olan bu melez dovus sistemi amerikada tekme boksu olarak bilinir.Temel teknikleri tae kwondonun hizli ve etkili ayak hareketleri ile boksun indirici kol gücünü birlestirir.Tae kwondonun temeli ise okinava karetesine dayandigi kabul edilir. Tae kwon do yapan bayanlarin fiziki yapilari sanilanin aksine cok zariftir.Sakatlanma orani futbol ve basketbolun cok gerisindedir. Uzak dogu savas sanatlari birbirini etkilemistir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Şubat 16, 2015, 08:36:27 »
Her ne kadar alicisi olmasa da iyi bir kanal olup buradan un yapmis ve binlerce dolar kazananlar vardir.Kökeni asya olan bu melez dovus sistemi amerikada tekme boksu olarak bilinir.Temel teknikleri tae kwondonun hizli ve etkili ayak hareketleri ile boksun indirici kol gücünü birlestirir.Tae kwondonun temeli ise okinava karetesine dayandigi kabul edilir. Tae kwon do yapan bayanlarin fiziki yapilari sanilanin aksine cok zariftir.Sakatlanma orani futbol ve basketbolun cok gerisindedir. Uzak dogu savas sanatlari birbirini etkilemistir.
Aikido'ya da değinmek lazım. Artı ve eksileri olmasının yanında oldukça estetik bir spordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 16, 2015, 08:38:35 »
Şimdi Vildan hanım bu fıtıkları ile Aİkido-kickbox ve taekwon do veya  Muay-Thai mi yapsın  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Şubat 16, 2015, 08:49:41 »
 :):)
Tabi uzman denetimi ve analizinde belli olur ancak, belli iyilişme evresi sonrası Muay-Thai pek sorun değil, ama Aikido sorun olabilir. Çok fazla takla var çünkü aikido da. Gerçi zihin için de herkese tavsiye edilebilecek bir spor.
 Zamanında belli sporlar, doğru şekilde ve dozunda yapılsa(bu da ayrı bir konu) aslında ileri ki yaşlar için çok faydası var.
 Yürüyüş, ev işi vb hareketler ile kol-bacak nispeten çalışsa da bel, sırt ve boyun kasları genelde zayıftır spor yapmayanlarda. Bu noktada bisiklet ve yüzmek en ideal sporlardandır aslında.
 Toyotaclubtr olarak bir basket maçı bile organize edemedik ya. ;) :) Gerçi voleybol yapmıştık. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '05
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 16, 2015, 09:38:39 »
Aynen ne yapacağım ben anlamadım :D

ya bisiklet almaya yeltendik bu haftasonu bi alamadık, Hakan Beyin dediği gibi bisiklet ve yüzme düşünüyorum bende ama acaba bisiklet zarar verir mi diye düşünmedim de değil, hekime de sormadım,

yüzme konusunda da eşim der ki kulaç haraketi yap  napıcan havauzda  :)
Dünyada Ölümden Başkası Yalan Ey İnsanoğlu!

1.00 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Şubat 16, 2015, 09:45:23 »
Ata binin  :rofl: :rofl: Memlekette ufakkene ata eşşeğe binmişliğimiz olmuştu ama ben hala daha bu spor olayını anlayamadım. Ata mı spor oluyor yoksa biniciye mi spor oluyor garip bir durum.

Bisiklet olayı fıtık için iyi olmaz zannımca, terleyip yaldır yaldır rüzgarda o boyun iyicene tutulur kalır. Sıcak tutmakta fayda var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Şubat 16, 2015, 11:06:19 »
 Önce gerekli kontroller şart, diğer yandan bisiklet sporu kasları uzatır, düşünülenden çok daha fazla kas gurubunu çalıştırır. Tabi doğru sele ve gidon pozisyonu çok önemlidir, keza doğru bisiklet ebatı da. Başlangıç dozuna da dikkat ederek, uzmanlarca uygun da görülürse çok faydalı bir spordur.
 Suda yüzmenin çok önemli bir etkisi var kloru saymazsak. :) Su farkettirmeden önemli bir direnç gösterir kas hareketlerine, bu da kasların çalışmasında etkilidir. Üstelik bu sırada masaj etkisi de yapar. Yalnız su sıcaklığı da önemlidir.
 Hepsinin yanında doğru şekil ve sürede ısınma çok önemlidir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 16, 2015, 11:56:09 »
Aynen ne yapacağım ben anlamadım :D

ya bisiklet almaya yeltendik bu haftasonu bi alamadık, Hakan Beyin dediği gibi bisiklet ve yüzme düşünüyorum bende ama acaba bisiklet zarar verir mi diye düşünmedim de değil, hekime de sormadım,

yüzme konusunda da eşim der ki kulaç haraketi yap  napıcan havauzda  :)
Eşinizle birlikte katılabileceğiz yüzme etkinli olursa hem sağlık olarak faydası olur hem evlilik kurumunu güçlendirir.
Örnek olması açısında yazıyorum; hâlen kökeni çin olan tai chi çalışıyorum.Tai chi aslında çok sert bir dövüş sanatıdır. Temel felsefesi Su olmaktır. Şöyle ki;Su şayet anlaşılır ve ona saygı gösterilirse Su hayat verir. Ama;anlaşılmaz ve kibir gösterilirse bir kaşıkta boğar, yok eder. Doğada su karşısında direnç gösterebilen bir element yoktur. Kimi fiziksel değişime uğrar kimi kimyasal...
Sonuca gelirsek yapacağınız basit ısınma hareketleri size çok büyük fayda sağlar.En doğrusu bir uzaman ile görüşmektir. Bu arada kalp krizi geçirmiş ve göğsünde yedek parça ile gezen biriyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Şubat 16, 2015, 12:06:38 »
Ooooo SON SU BÜKÜCÜ olacaksınız ha :) Allah şifa versin geçmiş olsun Abi.  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 16, 2015, 12:39:14 »
Ooooo SON SU BÜKÜCÜ olacaksınız ha :) Allah şifa versin geçmiş olsun Abi.  :saygi:
Konuyu dağıtmadan bir şey soracağım Murat :) Şu ana kadar hep Zülfikar ı taşıyanı hayber kalesini fetih ile göstermiş olduğu mertliği öğrendik.Peki bu insanlar nasıl hazırlanırdı sorusunu hiç sorduk mu? O çok kaslımıydı yoksa Su gibi esnek miydi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 16, 2015, 13:34:25 »
Haydar-ı kerrar olan nasıl hazırlandı bilmiyorum ama abi ABDEST siz gezmedi diye biliyorum, Su gibi esnekmiydi kaslımıydı bilmiyorum ama o iman dolu kalbin önünde pek birşey dayanmazdı herhalde. Godumu oturturdu zannımca  :saygi:
THE END