0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ampul ömrü için Philips Xtreme Vision veya Bosch Plus90 tercih etmenizi öneririm.
Plaka aydınlatmalarını mavi yapmayın be hocam. Ben Doğan-Şahin gibi arabalara bile yakıştıramıyorum o renkte ampülleri. Plakalarda beyaz, gayet iyi duracaktır bence.
Kubilay ve Yüksel bey ilgili kanun der ki;Araçların ön aydınlatmalarında sarı (halojen) ve turuncu, arka aydınlatmalarda ise sarı (halojen) kırmızı dısında renk aydınlatma kullanmak kanunen yasaktır.Nerede ne renk kullanılması gerektiği ayrıca belirtilmektedir.Yani arkada sarı ve kırmızı derken kalkıp plaka lambalarını, sinyal ya da geri vites lambalarını kırmızı yapmakta yasaktır.
Mesajından bir önce ki mesajımı okur musun lütfen.Cevabı yazdım zaten.Kısaca;Ön tarafta farlar beyaz,sinyaller beyaz veya sarı,sis farı beyaz veya sarı,park lambaları beyaz Arka tarafta parklar,fren ve sis lambaları kırmızı,sinyaller beyaz veya sarı,vites lambası ve parklar ise beyaz olmak zorunda.Kullandığınız ampulün led veya halojen olması fark etmez.Burada lambaların rengi önemli led veya halojen olması değil...Ön park lambalarını kırmızı,mavi,yeşil vesaire lambalar takmak,farları mor yapmak,sisleri kırmızı falan yapmak yasak
bir ekleme yapayım : 3 tip var osramdanight breakerNB PlusNB unlimitedYeni Corollada aracı çalıştırmadan far kolu OFF konumuna alınmalı, sonra Auto ya almalısınız. yani sürekli Autoda durmamalı,çünkü çalıştırırken farlar yanmamalı ki ömrü uzun olmalı
Kisa ve Sis farlarına bi şey diyemem ama plakalara mavi sakin yapmayın kubilay bey tam Apaçi isi gerçekten hiç yakışmaz aracınıza ama yinede tercih sizin.
Yani arkada sarı ve kırmızı derken kalkıp plaka lambalarını, sinyal ya da geri vites lambalarını kırmızı yapmakta yasaktır.
Uyarı için teşekkürler de, OTOSAN fabrika çıkışlı FOCUS aracının plaka aydınlatmasına beyaz renkte ampül takıyorsa benim de takmamam için bir sebep yoktur.
Tesekkur ederim eyup bey,aracim beyaz oldugu icin guzel olacagini dusunuyorum :-) ama t10 led aydinlatmada kullanabilirim.