Gönderen Konu: Kısa ve Sis Farlarının Değişimi  (Okunma sayısı 7379 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Kısa ve Sis Farlarının Değişimi
« : Şubat 12, 2015, 00:06:34 »
arkadaşlar aracımın kısa ve sis farlarını değiştirmek istiyorum.ayrıca plaka aydınlatmalarını da mavi renkte ışık veren bir ampülle değiştirmek istiyorum.belirlediğim modellerin linklerini aşağıda veriyorum.sizin tavsiye edeceğiniz modeller varsa eğer memnuniyetle dinlerim...

Kısa farlar için;
 http://www.hepsiburada.com/liste/osram-h11-night-braker-90-fazla10-fazla-beyaz-isik-90c64211nbr/productDetails.aspx?productId=otm90c64211nbr&categoryId=20024642

Sis farları için;
http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otm018815&categoryId=20024645

Plaka aydınlatması için;
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/osram-cool-blue-intense-w5w-ampul-kargobedava-147273178
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Toyota Club Türkiye

Kısa ve Sis Farlarının Değişimi
« : Şubat 12, 2015, 00:06:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Kısa ve Sis Farlarının Değişimi
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2015, 00:13:35 »
Plaka aydınlatmalarını mavi yapmayın be hocam. Ben Doğan-Şahin gibi arabalara bile yakıştıramıyorum o renkte ampülleri. :)
Plakalarda beyaz, gayet iyi duracaktır bence.

Osram'ın performans ampüllerinde iki tip vardır. 1. Osram Night Breaker, 2.'si ise Osram Night Breaker Unlimited. Bir de Plus'u vardı herhalde fakat o ürün hakkında bilgim yok.
Unlimited'in ışık performansı diğer ürüne göre %20 daha fazla ve ömrü daha uzun.
Ben 6 ay önce Osram Night Breaker Unlimited H7 ampüllerimi yanlış hatırlamıyorsam 70,00 TL'ye almıştım. O zaman hepsiburada.com'da aynı ampüllerin fiyatı 90,00 TL idi ve kargo hariçti. Yani HB gibi sitelerde bu ürünler daima pahalı, sanayide bir parçacıdan alın ve Unlimited modelini alın.

Şu dipnotu da düşmekte fayda var. Osram'ın Night Breaker serisinden ömür beklememek gerek. Benim 6 ayda sol far ampülüm patladı.

http://www.hepsiburada.com/liste/osram-night-breaker-unlimited-h11-ampul-110-fazla-beyaz-gun-isigi-4000k-/productDetails.aspx?productId=otrota1717&categoryId=20024642
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2015, 00:29:12 »
bir ekleme yapayım : 3 tip var osramda
night breaker
NB Plus
NB unlimited

Yeni Corollada aracı çalıştırmadan far kolu OFF konumuna alınmalı, sonra Auto ya almalısınız. yani sürekli Autoda durmamalı,çünkü çalıştırırken farlar yanmamalı ki ömrü uzun olmalı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2015, 01:00:02 »
Ampul ömrü için Philips Xtreme Vision veya Bosch Plus90 tercih etmenizi öneririm.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2015, 01:10:06 »
Ampul ömrü için Philips Xtreme Vision veya Bosch Plus90 tercih etmenizi öneririm.

malesef ki H11 çok sınırlı bulunan bir ampul. diğer markalar sis ampulü olarak kullanıyor bizde kısa aydınlatma
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2015, 06:53:37 »
Plaka aydınlatmalarını mavi yapmayın be hocam. Ben Doğan-Şahin gibi arabalara bile yakıştıramıyorum o renkte ampülleri. :)
Plakalarda beyaz, gayet iyi duracaktır bence.   
Kubilay ve Yüksel bey ilgili kanun der ki;
Araçların ön aydınlatmalarında sarı (halojen) ve turuncu, arka aydınlatmalarda ise sarı (halojen) kırmızı dısında renk aydınlatma kullanmak kanunen yasaktır.Nerede ne renk kullanılması gerektiği ayrıca belirtilmektedir.
Yani arkada sarı ve kırmızı derken kalkıp plaka lambalarını, sinyal ya da geri vites lambalarını kırmızı yapmakta yasaktır.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2015, 07:25:42 »
Araçların ön aydınlatmalarında sarı (halojen) ve turuncu, arka aydınlatmalarda ise sarı (halojen) kırmızı dısında renk aydınlatma kullanmak kanunen yasaktır.Nerede ne renk kullanılması gerektiği ayrıca belirtilmektedir.
Yani arkada sarı ve kırmızı derken kalkıp plaka lambalarını, sinyal ya da geri vites lambalarını kırmızı yapmakta yasaktır.
Fakat bazı araçlarda fabrikasyon LED plaka lambaları var. Bunlar bu kapsama girmiyor sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2015, 09:05:26 »
Lambanın rengi uyduğu sürece türünün ne olduğu önemli değil.Bu soru halojen yazdığım için geldiyse sizlerde kullanılan limon sarısı olmadığını bildiğimiz standart renk olduğunu belirtmek istedim.
Fabrikasyon olarak genelde Amerika'dan ithal gelen araçlarda arka aydınlatmalarda sinyal lambaları kırmızı oluyor.Örnek Escalade gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2015, 12:53:19 »
Uyarı için teşekkürler de, OTOSAN fabrika çıkışlı FOCUS aracının plaka aydınlatmasına beyaz renkte ampül takıyorsa benim de takmamam için bir sebep yoktur.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2015, 15:31:55 »
Mesajından bir önce ki mesajımı okur musun lütfen.Cevabı yazdım zaten.
Kısaca;
Ön tarafta farlar beyaz,sinyaller beyaz veya sarı,sis farı beyaz veya sarı,park lambaları beyaz
Arka tarafta parklar,fren ve sis lambaları kırmızı,sinyaller beyaz veya sarı,vites lambası ve parklar ise beyaz olmak zorunda.Kullandığınız ampulün led veya halojen olması fark etmez.Burada lambaların rengi önemli led veya halojen olması değil...
Ön park lambalarını kırmızı,mavi,yeşil vesaire lambalar takmak,farları mor yapmak,sisleri kırmızı falan yapmak yasak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2015, 16:22:01 »
Kısaca;
Ön tarafta farlar beyaz,sinyaller beyaz veya sarı,sis farı beyaz veya sarı,park lambaları beyaz
Arka tarafta parklar,fren ve sis lambaları kırmızı,sinyaller beyaz veya sarı,vites lambası ve parklar ise beyaz olmak zorunda.Kullandığınız ampulün led veya halojen olması fark etmez.Burada lambaların rengi önemli led veya halojen olması değil...
Ön park lambalarını kırmızı,mavi,yeşil vesaire lambalar takmak,farları mor yapmak,sisleri kırmızı falan yapmak yasak
Ozcan bey urunleri incelerseniz eger,hicbirinin kirmizi,yesil ya da mavi renkli olmadigini gorursunuz.o yuzden halojen ampuller konusunda herhangi bir yasal sikinti yasayacagimi dusunmuyorum.ama uyari icin size tesekkur ederim.yasal bir zorumluluk hakkinda bize bilgi verdiniz.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2015, 16:24:18
bir ekleme yapayım : 3 tip var osramda
night breaker
NB Plus
NB unlimited

Yeni Corollada aracı çalıştırmadan far kolu OFF konumuna alınmalı, sonra Auto ya almalısınız. yani sürekli Autoda durmamalı,çünkü çalıştırırken farlar yanmamalı ki ömrü uzun olmalı
Kaan bey faydali bir bilgi oldu.ampullerin uzun omurlu olmasi icin dikkat edilmesi gereken bir durum ;-)
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2015, 18:09:21 »
Kisa ve Sis farlarına bi şey diyemem ama plakalara mavi sakin yapmayın kubilay bey tam Apaçi isi gerçekten hiç yakışmaz aracınıza ama yinede tercih sizin.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2015, 18:19:29 »
Kisa ve Sis farlarına bi şey diyemem ama plakalara mavi sakin yapmayın kubilay bey tam Apaçi isi gerçekten hiç yakışmaz aracınıza ama yinede tercih sizin.
Tesekkur ederim eyup bey,aracim beyaz oldugu icin guzel olacagini dusunuyorum :-) ama t10 led aydinlatmada kullanabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2015, 19:16:49 »
mavi renkteki ampul mavi ışık vermez.önemli olan kaç kelvin olduğudur ki osram cool blue 4200 kelvindir.buda soft beyaz ışık verir.bakınız 3000-6000 kelvin ışık renklerine..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2015, 19:27:22 »
Istersen turkuaz bile takarsin her ampulunu degisririp rengarenk yapabilirsinuz aracinizi şafak sezerinde dedigi çin şeyine döner araciniz her ney ise ama polis trafik polisi olur tutar her yerden ceza yazar :)  araciniza yakişcak şeyi söylemişler zaten  şu farlardaki tip olayi beni uyuz ediyor xenon takmak istemiyorum nefret ederim hatta merceksiz xenondan  karsima xenonlu cikarsa uzunlarimi yakarim 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2015, 19:31:30 »
Kısaca;

Özcan MUSAOĞLU;
Alıntı

Yüksel IŞIK;
Uyarı için teşekkürler de, OTOSAN fabrika çıkışlı FOCUS aracının plaka aydınlatmasına beyaz renkte ampül takıyorsa benim de takmamam için bir sebep yoktur.

Siz de ne yazdığınızın, karşısında benim ne yazdığımın bilincinde olur musunuz lütfen  ? Park ampüllerini kırmızı, mavi yapacak olan kim ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2015, 19:38:42 »
Tesekkur ederim eyup bey,aracim beyaz oldugu icin guzel olacagini dusunuyorum :-) ama t10 led aydinlatmada kullanabilirim.
Mavi rengin tonları da önemli tabi guzel tonlari var beyaza yakın onlardan olursa sorun değil de  ama bazı arabalara takıyorlar parklara koyu mavi plakalarda cirtlak bi mavi ben hiç yakistiramiyorum
tabi bu işler zevk meselesi herkesin zevki farkli saygı duyarım neyse fotoğraf yüklersiniz  :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2015, 21:48:24 »
Yazdıklarımda kimin ne yapacağı ile ilgili olarak bir şey yazmadım.Yazdıklarım anlaşılmadı düşüncesi ile örnekleme yaptım.Bunun dışında araba sizin keyif sizin zevk sizin.Ne taktığınız ya da ne yaptığınız beni zerre kadar ilgilendirmiyor.Ben sadece yapılmak istenenlerin kanun kurallara uygun olmadığını belirttim o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2015, 22:41:16 »
Arkadaşalar,
Burada amaç üzüm mü yemek, yoksa bağcıyı mı dövmek?

Basit bir konu nedeni ile kalp kırmaya değer mi?
Aynı şeylerden bahsedilir iken sadece bakış açısı farklı.

Konunun bilgilendirme açısından verimli olması için bilgi paylaşımı olmak zorumdadır.

Şimdiden anlayışınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 12, 2015, 23:07:48 »
adamlar corolla'nın arka stop grubunu ne hale getirmişler :-)
https://www.youtube.com/watch?v=ZnbHra3eYe4