0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaslar ben cıddı cıddı araca ses yalıtımı dusunuorm.Dıscovery gıbı kanallarda sunu gordum.parlak metal gıbı gorunumlu kendınden yapıskanlı bır malzeme kullanıolar ses ve ısı ıcın o malzemeyı tekzen gıbı magazalarda bulabılırmıyım.yada bıldıgımız gıbı zıftletıyımmı aracı yada yalıtım ıcın baska fıkrı olan varmı bızım bır arkadas aracına sanayıden gıdıp kara duzen kece dosedı altına ıcden.ses %40 fark ettı dedı sızce saglıklımı?
bendeki durum şu; 93 model aracım, normal asfaltta aracın içinde sinek uçsa duyarsın, ama mıcırlı yolda acayip uğultu çöküyo aracın içine, göğüsten felan ufak tıkırtılar oluyo.
benım corollanın ıcerı motor sesı hıc gelmıyordu.bakıma gırdı baskı balata motor kulagı flan degıstı rolantı yuksek olmasına ragmen rolantıde tıtreme + motor sesınde artıs meydana geldı
Mustafa bey rolanti eğer 1000 devirin altında ise titreme sesi geliyor,üzerinde ise motor sesi geliyor.Ancak 1000 devirde ise değil içeri dışarda bile motora kulak vermez iseniz motor sesini anlayamazsınız. Tabi bu benim aracımda.
smdı abı bakıma gırmeden once rolantı 900 devırde calısırdı ve kedı gıbıydı.bakıma gırdı karburator falan ayar oldu rolantı 1000 de calısır oldu ve tıtreme var duzensız calısıyor eskıden 1000 devır verınce daha sakin calısırdı.smdı zaten motor sesıde fazla servıse gttık karburator ayarı cok guzel dedıler:S.ama eskısıne gore araba bı sekıl anlayamadım gttı. ve arac normal yolda gıderken daha cok bagırır oldu.bı uzun yol yaptık motor sesınden cok cok cok rahatsız oldum manıfoldan gelıyor tahmınımce hayırlısı bakalım ne olcak artık.
Sprey halinde kaplama malzemeleri var, ses yalitimi da sagliyormus.Bugun aldim bir kutu, bakalim oyle mi...