Gönderen Konu: ses izolasyonu  (Okunma sayısı 9593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: ses izolasyonu
« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2009, 16:59:05 »
Serdar Bey, fazla detaya girmeden çok basit bir örnek vereyim. Bildiğim kadarıyla, yeni nesil araçlarda motor bloğu, herhangi bir çarpışma durumunda kabine girmesinin önlenebilmesi için altına herhangi bir koruma konmadan yere düşecek şekilde tasarlanmaktadır. Bahsetmiş olduğunuz çelik plaka bunu engelleyeceği için bence güvenlik açısından tehlikeli bir durum oluşturabilir. Ayrıca yine çarpışma anında plakaların gövdede oluşacak deformasyona nasıl tepki vereceklerini ve oluşan enerjiyi nasıl emeceklerini bilemeyiz.

Resim eklemek için aşağıdaki başlıktan faydalanabilirsiniz:

http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/resim-ekleme/
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2009, 16:59:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTANIN HİÇ YOLDA KALDIÐINI GÖRDÜN MÜ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #21 : Ocak 06, 2009, 10:16:51 »
Hakkıbey
Haklısınız kalın bükülmeyen çelik plakalar  kullanılırsa bahsettiğiniz tehlikeler olabilir. Benim bahsettiğimse 0.1-0.2 mm  kalınlığında basit çelik veya galvanizli plakalar. Şu çatı olukları yaptıklara plakalardan. tahminimce herhangi bir çarpışmada motor bloğu düşünce  motorla beraber bu plakalarda yamulup düşecektir. benim bahsettiğim  araç altı izolasyonda amaç sadece izolasyon köpüğünü korumak için yapılmış plakalar. aksi takdirde bu çelik kalın plakalar aracın ağırlığınıda artırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Ocak 06, 2009, 10:19:17 »
İzolasyonla ilgili bir fikir daha aklımıza geldi arkadaşlarla düşünürken
araba tabanındaki halıyı kaldırıp altına polietilen maddeden yapılan şilte koymak. arkadaşın  93 corollasında deniyeceğiz. hatta motorla ön konsol arasındaki bölmeyede içten kaplamayı düşünüyoruz. Sonuçlardan hepinizi haberdar ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Ocak 06, 2009, 10:45:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 06, 2009, 16:09:49 »
arkadaslar ben cıddı cıddı araca ses yalıtımı dusunuorm.Dıscovery gıbı kanallarda sunu gordum.parlak metal gıbı gorunumlu kendınden  yapıskanlı bır malzeme kullanıolar ses ve ısı ıcın o malzemeyı tekzen gıbı magazalarda bulabılırmıyım.yada bıldıgımız gıbı zıftletıyımmı aracı yada yalıtım ıcın baska fıkrı olan varmı bızım bır arkadas aracına sanayıden gıdıp kara duzen kece dosedı altına ıcden.ses %40 fark ettı dedı sızce saglıklımı?

ürünün bilinen adı Dynamat ses sitemlerindede sıkça kullanılan pahalı ama sonuç veren bir ürün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 20, 2009, 11:36:55 »
bendeki durum şu; 93 model aracım, normal asfaltta aracın içinde sinek uçsa duyarsın, ama mıcırlı yolda acayip uğultu çöküyo aracın içine, göğüsten felan ufak tıkırtılar oluyo.

aracınız asfalt tipi araç bu yüzden motor sesinden rahatsız olanlar izo camla kapşatabilir ara kısmı kapı içlerine taban döşemesinin altın farklı izolasyon maddeleri var biraz pahalı ama sesi tamamen kesmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işte budur:))
  • Araç: Auris
« Yanıtla #26 : Mart 21, 2009, 18:29:18 »
2008 model aurisimin göğüsünden çok tıkırtı sesi gelio sanırım yeni corolla lardada aynı problem var o kadar para verip böyle bişeyle karşılaşmak hoş olmuyo arkadaşımın 2009 fiat bravo suna bindim tık yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #27 : Mart 21, 2009, 18:40:14 »
15 gün önce 2008 model corollama ziebart ses yalıtımı yaptırdım fakat neticeden memnun değilim.Araç içine gelen asfalt sesi yüzdeye vurursak ancak %15-20 arasında bir azalma olmuştur.yaptırmak isteyen arkadaşlara tavsiye etmiyorum.Tek yararı oldu diyebilirim o da araç arnavut kaldırımı veya çukurlu yolda biraz daha tok bir sürüş sağlıyor o kadar.Ses ve uğultu aynen devam yani.

ben tavsiye etmiyorum.Araç fabrika çıkışında izolasyınlu değilse bu tip uygulamalar ülkemizin mıcırlı asfaltınında pek sonuç vermiyor.tek çözüm yumuşak lastik kullanıp müziğin sesini biraz daha açmak sanırım :D
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mart 24, 2009, 11:07:44 »
lastiklerinizi değiştirmek büyük ölçüde size fayda sağlayacaktır. 2006 kasa corollama aksesuar firması tarafından test yapıldı. 10 üzerinden 8 ses puanı verdi adamlar. sonuç passatla aynı dediler. Bu da sanırım lastik sayesinde oldu. Çünkü önceki bridgestonelar adamı fitil ediyodu.
Benim tek sıkıntım camlardan. Dışardaki sesi daha az almak istiyorum ..Sanırım bunu da periyodik servise gittiğimde belirtip cam yada kapı fitillerinin kontrol edilmesini isteyeceğim. Dışarının sesini az da olsa kestim mi idealimdeki sessizliğe kavuşacağım sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 26, 2009, 15:25:51 »
2005 corollayla 2008 corollayı karşılaştırdım eğer 2006 ı 8 puan aldıysa 2008 model kesinlikle 10 puanı hakediyor asfaltta tık yok motor sesi 4000devri geçene kadar hiç ses almıyor asfalttan ses zaten gelmiyor çukurlarada girince hafiften bir ses var ama 2005 e oranla çok sessiz...(sessiz performanslı az tüketimli bir sürüş için mıchelin...)son nokta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 08, 2009, 11:09:27 »
-Kapı fitilleri değişmeli varsa daha kalın olanı ile ( yıpranmışsa şayet )
-Yumuşak lastik tercih edilmeli ve 55-60 yanaktan aşağısı kullanılmamalı
-Amortisörünüz performans-spor tip değil esnek konfor tip ( tercihen monroe ) olmalı.
-Bagajdaki eşyalar düzgün ve sabit bir şekilde yerleştirilmiş olmalı
-Gerekirse aracın tabananındki halıfleksi kaldırıp, 1 parmak kadar sarı izolasyon köpüğü sıkıp kurumasını bekledikten sonra, 2 kat halıfleks ile kaplanmalıdır.
 Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 08, 2009, 20:22:27 »
naparsan yap ses ve tıkırtı oluyor gözlemlediğim kadarıyla.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Nisan 09, 2009, 01:05:35 »
Benim aracımdada motor sesi neredeyse hiç gelmiyor.Lastik sesi ise toyotaların genelinde var diye biliyorum.Lastik sesi içeri fazla geliyor.
Bir diğer konu ise çok güzel vede düzgün yollarımız.Ya normal bildiğin asfaltı bile atamıyor adamlar.Hani dümdüz yol.500 metre pürüzsüz 500 metre pürüzlü..
Bana bir harf öğretenin , 40 (kırk) yıl kölesi olurum.  Hz. Ali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 15, 2009, 22:15:35 »
benım corollanın ıcerı motor sesı hıc gelmıyordu.bakıma gırdı baskı balata motor kulagı flan degıstı rolantı yuksek olmasına ragmen rolantıde tıtreme + motor sesınde artıs meydana geldı :(
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Nisan 15, 2009, 22:59:34 »

benım corollanın ıcerı motor sesı hıc gelmıyordu.bakıma gırdı baskı balata motor kulagı flan degıstı rolantı yuksek olmasına ragmen rolantıde tıtreme + motor sesınde artıs meydana geldı :(

Mustafa bey rolanti eğer 1000 devirin altında ise titreme sesi geliyor,üzerinde ise motor sesi geliyor.Ancak 1000 devirde ise değil içeri dışarda bile motora kulak vermez iseniz motor sesini anlayamazsınız. :) Tabi bu benim aracımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 16, 2009, 22:20:27 »
Mustafa bey rolanti eğer 1000 devirin altında ise titreme sesi geliyor,üzerinde ise motor sesi geliyor.Ancak 1000 devirde ise değil içeri dışarda bile motora kulak vermez iseniz motor sesini anlayamazsınız. :) Tabi bu benim aracımda.
smdı abı bakıma gırmeden once rolantı 900 devırde calısırdı ve kedı gıbıydı.bakıma gırdı karburator falan ayar oldu rolantı 1000 de calısır oldu ve tıtreme var duzensız calısıyor eskıden 1000 devır verınce daha sakin calısırdı.smdı zaten motor sesıde fazla servıse gttık karburator ayarı cok guzel dedıler:S.ama eskısıne gore araba bı sekıl anlayamadım gttı. :( ve arac normal yolda gıderken daha cok bagırır oldu.bı uzun yol yaptık motor sesınden cok cok cok rahatsız oldum manıfoldan gelıyor tahmınımce hayırlısı bakalım ne olcak artık.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 16, 2009, 23:38:18 »
Sprey halinde kaplama malzemeleri var, ses yalitimi da sagliyormus.Bugun aldim bir kutu, bakalim oyle mi...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Nisan 17, 2009, 12:11:47 »
smdı abı bakıma gırmeden once rolantı 900 devırde calısırdı ve kedı gıbıydı.bakıma gırdı karburator falan ayar oldu rolantı 1000 de calısır oldu ve tıtreme var duzensız calısıyor eskıden 1000 devır verınce daha sakin calısırdı.smdı zaten motor sesıde fazla servıse gttık karburator ayarı cok guzel dedıler:S.ama eskısıne gore araba bı sekıl anlayamadım gttı. :( ve arac normal yolda gıderken daha cok bagırır oldu.bı uzun yol yaptık motor sesınden cok cok cok rahatsız oldum manıfoldan gelıyor tahmınımce hayırlısı bakalım ne olcak artık.

Aynı durum bendede var.Hangi durum; bazen araba süper motor süper.Bazen kendi kendime acaba kuruntumu yapıyorum bilmiyorum ama ya motor sesine kafayı takıyorum ya lastik sesine yada torpidodan gelen sese falan.Biraz fazla takıntılı bir adamım ondanmı kaynaklanıyor acaba bilemiyorum. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Nisan 17, 2009, 12:13:17 »
Sprey halinde kaplama malzemeleri var, ses yalitimi da sagliyormus.Bugun aldim bir kutu, bakalim oyle mi...

Ahmet bey sonuçlarını büyük bir merakla bekliyoruz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #39 : Nisan 17, 2009, 14:52:59 »
Konu daha önce bol bol tartışıldı ve kesin kanılara varıldı :
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/ziebart-ses-yalitim/
..::тcт αηкαяα::..