0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seyahat başlangıçlarında ortalama tüketim göstergesini sıfırlıyor musunuz? sıfırlamaz iseniz menzil hafızadaki son tüketime göre rakam gösterir. 4.4 litre yüksek bir tüketim değil. Ayrıca aracın bakımının düzenli yapılmamış olması ve düşük lastik basınçları da tüketimi olumsuz etkiler. Yakıt fiyatındaki sürekli değişkenlikten dolayı litre bazında takip etmek daha doğru sonuç verir. Aracın bakım geçmişini bilmiyorsanız genel bir kontrolden geçirmekte fayda var.
Bu kadar kısa mesafelerde sağlıklı sonuç almak zor.Pompacının hatalı tetik bırakması ile oluşan gramlık farklar bile büyük hatalara yol açar.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Bahsettiğiniz şekilde hesap yapıp üzülmenize gerek yok. Kullanım tarzına göre tüketimler arası önemli farklar olabilir. Kısa mesafelerde otomobiller çok yakıt tüketir motor ideal çalışma sıcaklığına gelme süreleri içinde. Soğuk motor ile rampa çıkışlarında bu değerler daha da artar. Yol bilgisayarı ile gerçek değerler arasında gözardı edilebilir farklar olur. Yol bilgisayarı verilerine güvenebilirsiniz. Fakat bu değerlerin nasıl elde edildiğini unutmayın. Ort değeri, sayaç sıfırlandıktan sonraki tüketim değeri ortalamasıdır. Kalan yakıt ile gidilebilecek mesafeyi de buna göre hesaplar. Aracı çalıştırın, 2-3 km yol yapın ve sonrasında sayacı sıfırlayın. 100Km yolda 80km/s gibi hızları geçmeyin ve ortalama tüketim değerini tekrar okuyun. Bunu yapmak için şehirler arası yola ihtiyacınız var. Sırf bu hesap için de bence yol yapmayın, israf olur.
Menzil son ortalama tüketime göre belirleniyor, 700 görünse bile daha fazla yapar. Öyle durumlar olur ki menzil sıfırlanır siz gitmeye devam edersiniz. Uzun bir yolda depoyu fulleyip km sayacını ve ortalamayı sıfırlayıp denerseniz depo bitmesine yakın aracın yaptığı km'ye bakarsanız en doğru menzili görürsünüz.
yani hocam depoyu doldurmadan önce tamamen sıfırlamamız gerekiyor düzgün bir sonuç alabilmemiz için doğru mu anlamışım?