Gönderen Konu: Ayak ucu aydınlatma (koltuk yıkamadan konu ayrıldı)  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
A4 ve Passat varken hoşuma giden özelliklerden biri ayak ucu aydınlatmaları, kapıların alt kısmında ki halojen ışıklar ve kapının dışarı bakan iç kısımlarında ki kırmızı aydınlatmalardı.Bundan yola çıkarak bir şeyler yapmayı çok istiyordum.Yaris'e yapmak istedim ama bir türlü kısmet olmadı.Hazır bu işe girişmişken aydınlatmaya da el atayım istedim.
Bu iş için 10 adet beyaz modül led aldım Karaköy'den.Küçükleri 1 TL'den, iki adet büyük led'i 2 TL'den aldım.8 adet kırmızı modül led'e 6,5 TL ödedim.Kırmızı led'ler beyaz kadar net yanmıyorlar.Böyle olması kapılara yapacağım uygulama için mükemmel olacak.
Uygulama için;
- yeteri kadar kablo
- pense ve keski
- elektrik bandı
- plastik için ince küçük vida
- metre (belki lazım olur)
ve maket bıçağı.[/b]

Uygulama için kapı müşürlerinden elektrik almayı düşünmüştüm.Ön kapılarda müşür bulamadım,arka kapı müşürlerinden elektrik alırsam aracın içine kabloları aktarmam zor olacaktı.Bundan dolayı tek seçeneğim olan ön tavan aydınlatmasından elektrik alacaktım.Önce hazır konsol açılmışken ayak kısımlarının montajını yapmaya karar verdim.Sağ ve sol tarafın bağlantılarını ayrı yerlere yaptım.Sağ taraftaki montaj için kalorifer motorunun dış kapağını kullandım.Alt tarafı  kullandım ilk önce fotoğraflardan göreceksiniz.Bu kısımda ki bağlantıda ışık ayak kısmının sadece bir kısmını aydınlattı.İstediğim bu değildi.

Yaptığım denemeler sonrasında (Allahtan hava kararmıştı.denemeler çok isabetli oldu) kalorifer motorunun dış kapağına yapıştırdım.Kablonun diğer ucunu peteklerin arka tarafından sol tarafa geçirdim

Sol tarafta ki bağlantıyı sol ayak havalandırma ızgarasının içine yaptım.Kanaldan gelecek sıcak hava modül led'in çift taraflı bantını söker düşürür diye iki adet vida ile sabitledim.Sonrada ızgarayı kapattım.

Örnek olarak size sağ tarafın aydınlatılmış halini ekliyorum

Bilmeyenler için yazıyorum.Kabloları bağlarken kabloyu ikiye ayırın.Bağlantısını yapacağınız diğer kabloyu da ikiye ayırın.Fotoğrafta da gördüğünüz gibi önce beyaz ve kırmızı 1 numaraları sonrada 2 numaraları birbirine sarın.Daha sonra hepsini beraber sarın.Daha sağlam olur.Sonra da bantlayıp sağlamlığını pekiştirin.

Arka taraf yolcu bölümü karanlıkta kaldığı için idareten sağ kapının üst tarafına da bir tane modül led taktım.Daha sonra o lambayı üstüne yapıştırdığım kapağı kesip içten, orijinalmiş gibi yapacağım.Aynısını bir de sol tarafa yapacağım.

Gel gelelim sonuca!!! Sonuç sadece bağlantıdan ibaret.Peki neden? Çünkü ön tavan lambasının olduğu yer tavana komple bağlı yani yapıştırılmış durumda.Sol direğe giden küçük bir kanal var.Oradan ne yaptıysam kabloyu geçiremedim.Gece geç saatlere kaldığım için yorgunluktan devam edemedim.Muhtemelen bir tel yardımı ile kabloyu geçirmeye çalışacağım.Kalan iş sadece bu.

Evet sonunda gerekli bağlantıyı zor olsa da yaptım.Fotoğraflara açıklama yapmayacağım.Kısaca tel yardımı ile kabloyu sol direk tarafına aldım.Direkteki kablo demetinin içinden geçirip fotoğrafta gördüğünüz küçük delikten sigorta kutusunun altından ilgili yere geçirdim..Yalnız alırken en son güneşliği sökmek zorunda kaldım.Arka aydınlatma için koltuğun altında uygun bir yer bulamadım.Çünkü koltuk altında ki demirler zemine çok yakın ve arkada oturanların ayakları her halükârda lambalara değip kırabilir veya yerinden sökebilir.Bu nedenle halı ve kaporta birleşim yerini kapatan plastiği kesip modül led'i oraya yerleştireceğim.Müsait bir zamanda elektronikçiye götürüp led'e arkadan lehim yaptıracağım.O zaman onu da yerine takacağım ve işim bitmiş olacak.Sizleri fotoğraflarla baş başa bırakıyorum....

Bunlarda sonuç.Nasıl olmuş arkadaşlar?

Şimdilik bu kadar.Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Ayak ucu aydınlatma (koltuk yıkamadan konu ayrıldı)
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2015, 20:24:21 »
Eline sagli abi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2015, 20:49:43 »
Eline sağlık abi

Teşekkür ederim Tuncay :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2015, 23:08:34 »
Geçen gün Doğuş Esenyurt'a gittim birazcık işim vardı.İşim bittikten sonra yeni Passat'a göz attım.Yeni Passat'ın ayak ucu aydınlatmasının fotoğrafını çektim.Fotoğraftaki lamba ön sağ tarafa ait.Hemen kapı direğinin yanında torpidonun altında duruyor