Gönderen Konu: Usta Toyotacıların Görüşlerini Ömensiyorum  (Okunma sayısı 1815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Usta Toyotacıların Görüşlerini Ömensiyorum
« : Kasım 30, 2008, 12:23:48 »
arkadaşlar hepinize merhabalar ,dün ordu merkezde oto aksesuar satan bir dükkana girdim sağa ,sola bakınırken gözüme bir alet ilişti adı: ( NanoCharger )  nediye sorduğumda bana yakıt tasaarrufu ve performans artırıcı bir cihaz olduğunu söyledi ,özellikle şehir içi yakıtlarında  %5 ila %15 arasında tasarruf sağladığını ve  , fiyatını 230 ytl olarak belirtti ve 1 ay süreyle kullan beğenirsen yakıtta taasarruf sağladığını hissedersen bana  para verirsin dedi ,
şimdi siz değerli toyota kullnıcı arkadaşlardan ricam şudur ,bu cihaz hakkında bilgisi olan ,kullanan,tasarruf sağlayan,tavsiye eden ,tavsiye etmeyen,yalandır diyen,denemende fayda vardır diyen  vs...vs...
bilgilerini paylaşmanızı rica ediyorum.
bilgileriniz için şimdiden teşekkürederim

Toyota Club Türkiye

Usta Toyotacıların Görüşlerini Ömensiyorum
« : Kasım 30, 2008, 12:23:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Usta Toyotacıların Görüşlerini Ömensiyorum
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2008, 12:31:16 »
  Selam Abdurrahman.
 Benzer işleve sahip olduğunu iddia eden cihazlar hakkında tartışmalar forum içinde gerçekleştirilmişti daha önce ama özellikle bu cihaz değil tabi. Bence onlarıda bir araştır değişik fikirler açısından. Bu cihazın ise gerek çalışma çalışma şekli, gerek özellikleri hakkında hiç bir bilgim yok benim şahsen. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2008, 16:01:17 »
Bu tarz cihazlar piyasada kolaylıkla bulunabiliyor, yanlış hatırlamıyorsam 3 sene önce bi arkadaşım corollasında kullanmıştı böyle bi cihaz(ben modül diyorum) ve yakıttan biraz tasarruf ettiğini söyledi. Bir nevi chip gibi motorun beynine etki ederek yakıt besleme oranını vs vs değiştiriyorlar diye biliyorum. Ama şu da su götürmez bir gerçektir ki bir araçta yakıt tasarrufu ve performans artışı aynı anda sağlanamaz bence. ne kadar yakıt o kadar performans, ya da yakıtı sabit tutup daha fazla hava çekeceksiniz ki motora performans artsın. ama ben 200-300 ytl ye satılan bu cihazların bunları yapabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum. hem yakıt tasarrufu hem performans !?!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2008, 19:04:29 »
Hakan bey  ve Gökmen bey sizlere ilginiz ve görüşleriniz için çok teşekkürederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2008, 22:53:26 »
kullandığım için reklam olmadığını belirterek söyleyim eko 66 yı incelemeni tavsiye ederim lpg de yüzde yirmi tasarruf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2008, 20:30:27 »
yusuf bey bilginiz için teşekkürler lakin eko 66 çok pahalı geldi ve aynı zamanda buralarda bayisi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2008, 22:19:02 »
Abdurrahman bey,aklınızda ki soru işaretlerini kaldırmak için bahsettiğiniz nanocharger cihazını bence alıp deneyin(tabiki geri verme koşulunu kesinlikle konusarak). Memnun kalmadığınız takdirde paranızı geri alıp en azından cihazı denemiş olursunuz. Bu modüllerin motora uygulanması gayet kolay 10-15 dk montajı yapılabiliyor.
Anladığım kadarıyla yakıt tasarrufu amacı ile kullanmak istiyorsunuz. Aracınız ztn az yakıt tüketen bir araç, bunu kullanım tarzınızla birlikte daha da aşağı çekmeniz mümkün. Şöyle bir örnek vermek isterim, İngiliz Taylor çifti, vw golf marka araçları ile sadece 23 depo benzin harcayarak dünya turu yapmışlardı(29,000 km) gazetelerde de boy boy resimleri çıktı. yani ben mersinden istanbula 2 depoyla gidiyorum(980 km), yani 29,000 km yi 59 depo ile almam anlamına geliyor ki aradaki fark malum.
Toparlicak olursam böyle cihazlara çokta gerek kalmadan sert kullanımdan kaçınarak ve tabi işin püf noktalarına dikkat ederek yakıt tüketimini azaltabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2008, 16:53:31 »
Gökmen bey bilgileriniz için içtenlikle teşekkürederim ,bu konuyla ilgili görüşlerim sizinkiyle uyuşuyor,sağolun