0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oto yikmada biz bu kutularla jant temizleyici sıkıyorduk
Ya basınç az geliyor yada nozzle deliği büyük... Bu tip fısfısların kapağını çok zorlarsan hava kaçırır, ona dikkat ettin değil mi Kaan? Birde bu bulaşık süngeri kestiğin yeşil şeyi çıkartarak denedin mi?
Aslında dağlar kadar fark yok be abim, sen dikine nozel yapmışsın o yatayına yapmış. Eline emeğine sağlık. Hava alması için açtığın delikten kaynaklı olabilir gibi geldi videoya bakınca yada koyduğun deterjanın miktarı az olabilir mi?
Kaan eline sağlık. Köpük kıvamını arttırmak (veya farklı ürünler kullanırken ayarlayabilmek için) ben şöyle yapmıştım; sarı parçayı komple sökmeden sadece ucundaki vidalı nozulu çıkarttım. Ardından 4 5 cm. boyunda uygun çapta bir plastik boruyu (bildiğin dandik plastik tükenmez kalem) oraya vidalayarak boyunu uzattım. Vidalı olduğu için tak-çıkar kolay. Mavi nozulu da bu borunun ucuna monte ettim. Kullanacağım şampuana ve karışıma göre o borunun içine istediğim miktarda yeşil sünger doldurup köpük kıvamını ayarlayabiliyorum. Fazla sıvı ise bir parça daha sünger ekliyorum, kıvam koyulaşıyor. Hep aynı şampuanı kullanıyorsan birkaç denemede en uygun sünger miktarını bulursun zaten. Bir de dikkat etmen gereken konu, süngerin mavi nozula tam dayanmaması. Dayandığı zaman kısmen tıkıyor ve köpük akışı bozuluyor. bunu çözmek için de plastik boruyu birbirine geçen iki parça şeklinde yaptım, araya tül koyup sıkıştırdım. Bu tül set görevi görüyor ve yeşil süngerin nozula kadar dayanmasını önlüyor. Köpüğün oluşması ve kıvam alması bu boru içindeki serbest hareketle mümkün oluyor. Senin yaptığında sıvı çıkışında hemen sünger, süngerle bitişik nozul var. Yani köpürme için yeterli alan kalmıyor. Boru ile uzatınca rahat köpürme için yeterli alan kazanmış oluyoruz. Biraz karışık oldu galiba ama umarım anlaşılmıştır.