Gönderen Konu: Gardener ilaçlama pompasıyla araç yıkama  (Okunma sayısı 3797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Gardener ilaçlama pompasıyla araç yıkama
« : Şubat 08, 2015, 15:56:13 »
Herkese merhabalar, faydalı olabileceğini düşündüğüm bir uygulamamı paylaşmak istiyorum
Birkaç zamandır kardeş forumumuz olan DetailTurkey de gördüğüm bir projeyi hayata uyguladım.
Kullandığım malzemeler
-Gardener ilaçlama pompası
-Nozul
-iğne
-çakmak
-Atas DLS 125 veya 150
-bulaşık süngeri
-ölçülü şişe

Pompanın ucunda sarı demir parçayı çıkartıyoruz

Sonra geriye kalan yeşil parçanın boşluğuna süngerin yeşil kısmını yuvarlak şekilde kesip yerleştiriyoruz

Önce nozul nedir onu gösterelim

Aldığımız nozulü yeşil parçaya yapıştırıyoruz. Birazcık güçlü yapıştırıcı lazım sonra kendini bırakabiliyor :)

Buraya kadar herşey kolay gözüküyor. Şimdide pompanın içinde bulunan ince boruyu deleceğiz. Deleceğimiz yer: hortumun üst tarafında kalan tarafın 1-2 cm aşağısından deleceğiz

Bu yapışkan izleri hatalı delmeden dolayı.

Bunu deldikten sonra toparlıyoruz Gardener ı

Videosu geliyor :)
Ama bir yerde hatam var çözemedim. Traş köpüğü kıvamında köpük üretemedim. Sıvı kalıyor malesef. Yardım edebilecek var mı?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

Gardener ilaçlama pompasıyla araç yıkama
« : Şubat 08, 2015, 15:56:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Gardener ilaçlama pompasıyla araç yıkama
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2015, 16:02:55 »
Oto yikmada biz bu kutularla jant temizleyici sıkıyorduk :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2015, 16:04:44 »
Ya basınç az geliyor yada nozzle deliği büyük... Bu tip fısfısların kapağını çok zorlarsan hava kaçırır, ona dikkat ettin değil mi Kaan? Birde bu bulaşık süngeri kestiğin yeşil şeyi çıkartarak denedin mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2015, 16:32:33 »
Oto yikmada biz bu kutularla jant temizleyici sıkıyorduk :)

aslında bende onu düşündüm
http://www.sanalpazar.com/Epoca-Tec-One-Foamer-Kopuk-Yapan-Basincli-Pompa-1310-Ml__isp8237803
şu ürünle araç yıkama gardener ile jant temizleme düşündüm ama el emeğim olsun dedim :)

Ya basınç az geliyor yada nozzle deliği büyük... Bu tip fısfısların kapağını çok zorlarsan hava kaçırır, ona dikkat ettin değil mi Kaan? Birde bu bulaşık süngeri kestiğin yeşil şeyi çıkartarak denedin mi?
dediklerinize dikkat ettim Murat abi, aslında konunun aslı aşağıdaki gibi. sünger vs anlattıklarımı yapan kişide kullanmış :)
DetailTurkey forumundaki konu bu
http://www.detailturkey.net/basincli-yikama-mak-kopuk-aparatlari/21587-modifiye-2-lt-gardener-ilaclama-pompasi-ve-dls-150-a.html

benim üretimim
http://youtu.be/RghqBG8FdWk

aslında yapmak istediğim
http://youtu.be/JaVzPisxg8E

arada dağlar kadar fark var
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2015, 16:38:18 »
Aslında dağlar kadar fark yok be abim, sen dikine nozel yapmışsın o yatayına yapmış. Eline emeğine sağlık. Hava alması için açtığın delikten kaynaklı olabilir gibi geldi videoya bakınca yada koyduğun deterjanın miktarı az olabilir mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2015, 16:47:52 »
Aslında dağlar kadar fark yok be abim, sen dikine nozel yapmışsın o yatayına yapmış. Eline emeğine sağlık. Hava alması için açtığın delikten kaynaklı olabilir gibi geldi videoya bakınca yada koyduğun deterjanın miktarı az olabilir mi?

1850 ml su 125 ml deterjan kullandım. bende o delikten olduğunu düşündüm. o deliğe nasıl bir çözüm getirebilirim? hava karışım anı önemli galiba,erken mi karışıyor geç mi karışıyor anlamadım
Teşekkür ederim :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2015, 23:52:54 »
Kaan eline sağlık. Köpük kıvamını arttırmak (veya farklı ürünler kullanırken ayarlayabilmek için) ben şöyle yapmıştım; sarı parçayı komple sökmeden sadece ucundaki vidalı nozulu çıkarttım. Ardından 4 5 cm. boyunda uygun çapta bir plastik boruyu (bildiğin dandik plastik tükenmez kalem)  oraya vidalayarak boyunu uzattım. Vidalı olduğu için tak-çıkar kolay. Mavi nozulu da bu borunun ucuna monte ettim.

Kullanacağım şampuana ve karışıma göre o borunun içine istediğim miktarda yeşil sünger doldurup köpük kıvamını ayarlayabiliyorum. Fazla sıvı ise bir parça daha sünger ekliyorum, kıvam koyulaşıyor. Hep aynı şampuanı kullanıyorsan birkaç denemede en uygun sünger miktarını bulursun zaten.

Bir de dikkat etmen gereken konu, süngerin mavi nozula tam dayanmaması.  Dayandığı zaman kısmen tıkıyor ve köpük akışı bozuluyor. bunu çözmek için de plastik boruyu birbirine geçen iki parça şeklinde yaptım, araya tül koyup sıkıştırdım. Bu tül set görevi görüyor ve yeşil süngerin nozula kadar dayanmasını önlüyor.

Köpüğün oluşması ve kıvam alması bu boru içindeki serbest hareketle mümkün oluyor. Senin yaptığında sıvı çıkışında hemen sünger, süngerle bitişik nozul var.  Yani köpürme için yeterli alan kalmıyor. Boru ile uzatınca rahat köpürme için yeterli alan kazanmış oluyoruz.

Biraz karışık oldu galiba ama umarım anlaşılmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2015, 23:55:06 »
Kaan eline sağlık. Köpük kıvamını arttırmak (veya farklı ürünler kullanırken ayarlayabilmek için) ben şöyle yapmıştım; sarı parçayı komple sökmeden sadece ucundaki vidalı nozulu çıkarttım. Ardından 4 5 cm. boyunda uygun çapta bir plastik boruyu (bildiğin dandik plastik tükenmez kalem)  oraya vidalayarak boyunu uzattım. Vidalı olduğu için tak-çıkar kolay. Mavi nozulu da bu borunun ucuna monte ettim.

Kullanacağım şampuana ve karışıma göre o borunun içine istediğim miktarda yeşil sünger doldurup köpük kıvamını ayarlayabiliyorum. Fazla sıvı ise bir parça daha sünger ekliyorum, kıvam koyulaşıyor. Hep aynı şampuanı kullanıyorsan birkaç denemede en uygun sünger miktarını bulursun zaten.

Bir de dikkat etmen gereken konu, süngerin mavi nozula tam dayanmaması.  Dayandığı zaman kısmen tıkıyor ve köpük akışı bozuluyor. bunu çözmek için de plastik boruyu birbirine geçen iki parça şeklinde yaptım, araya tül koyup sıkıştırdım. Bu tül set görevi görüyor ve yeşil süngerin nozula kadar dayanmasını önlüyor.

Köpüğün oluşması ve kıvam alması bu boru içindeki serbest hareketle mümkün oluyor. Senin yaptığında sıvı çıkışında hemen sünger, süngerle bitişik nozul var.  Yani köpürme için yeterli alan kalmıyor. Boru ile uzatınca rahat köpürme için yeterli alan kazanmış oluyoruz.

Biraz karışık oldu galiba ama umarım anlaşılmıştır.

Atilla Abi, inan mesajını okurken içimden bir ses 10 dan geriye doğru sayıma başladı, bir anda uzay mekiği havalanacak falan sandım  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2015, 00:13:06 »
Yaa ne yapayım, Kaan karşımda olsa anlatması 10sn.sürmez. Ama yazı dili olunca anlaşılmayan yer kalmasın, eksiksiz yazayım diye öyle şeyettim:)

Gerçi yazıp yolladıktan sonra, bu kadar yazacağıma kağıda karalayıp fotosunu koysaydım daha kolay olurdu diye düşünmedim değil:)

Uzay mekiği için pompa basıncını arttırmak lazım, bunun basıncıyla olmaz, tabi şimdilik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2015, 00:46:38 »
karışık değilde yaparken bilgisayara bakmam gerekecek :) ince ayrıntısı fazla :)

çok teşekkür ederim Atilla bey :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2015, 03:55:45 »
Suyu azalt şampuanı biraz fazla koy pompalamadan önce çalkala sonra pompala birde böyle dene.

Uyarayım o basınçlılar dayanıklı değil fazla basınç olursa patlar.   Benim elimde bomba gibi patladı :D Benzinlikteydim millet döndü baktı falan acayip ses çıktı :rofl: İşin garibi patlayan kısmı sadece içindeki tüp gibi olan yer. Yani şişesi sağlam ağzı sağlam ama içten patladı :D Bu arada ucuna nozul takmadan, sadece sünger ve iğne deliğiyle seninki ile hemen hemen aynı köpüğü atyordu. (Proteo şampuanla)

Bauhause da yeşil şişeli basınçlılar var onlar çok dayanıklı. Şuan ondan kullanıyorum.