Gönderen Konu: GARANTİ EXTRAYA DAHİL Mİ ? DEGİL Mİİİ ????  (Okunma sayısı 1070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
GARANTİ EXTRAYA DAHİL Mİ ? DEGİL Mİİİ ????
« : Şubat 08, 2015, 13:29:39 »
Degerli arkadaşlar 2011 dizel corolla comfort aracımın motor kaputunun altındaki ses yalıtımı bölüm bölüm  olarak dökülmeye başladı servise gösterdim aracım GARANTİ EXTRA kapsamında olmasına ragmen servis kabul etmiyor bende garanti exstranın ne oldugunu sordum servis ustası resmen saçmaladı arkadaşlar bu durum hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Toyota Club Türkiye

GARANTİ EXTRAYA DAHİL Mİ ? DEGİL Mİİİ ????
« : Şubat 08, 2015, 13:29:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: GARANTİ EXTRAYA DAHİL Mİ ? DEGİL Mİİİ ????
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2015, 15:15:37 »
Sonuçta araba satılırken üzerinde değilmiydi? Garanti kapsamında olması lazım, kullanıcının devamlı kullanıpta tükettiği sarf malzeme değil sonuçta  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2015, 15:45:42 »
Garanti extra neredeyse hiçbir işe yaramıyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2015, 16:18:13 »
Sonuçta araba satılırken üzerinde değilmiydi? Garanti kapsamında olması lazım, kullanıcının devamlı kullanıpta tükettiği sarf malzeme değil sonuçta  :wacko:

Sanırım bu kaput izolasyon malzemesi garantiye girmez nedeni ise dış etkenler ve kullanıcı kaynaklı hasarlara açık olmasıdır şöyle ki benim aracımın bu kaput izolasyon malzemesini yazlıkta Sansar iki yerinden parçaladı :) şimdi bunu garantiden değiştirin desek olur mu acaba bilemiyorum fakat bende servise bir değişim talep edeyim bakalım ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2015, 16:26:40 »
Neden hasarlara açık olsun hocam, kaputun altındaki keçemsi şeyden bahsetmiyormuyuz? Sizinkisini sansar yemiş ise o sizin insafınıza kalmış, ama durduk yere kendi kendine parçalandı ise garantiden değişmesi lazım bence.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2015, 16:30:55 »
Ben her durumda garantiye gireceğini düşünmüyorum bunun ispatını nasıl yapacaklar sen mi hasar verdin ve ya yabani bir hayvan mı ve ya kendi halinde bozulabilecek bir parça değil ancak bir üretim ve malzeme hatası olduğunu tespit etmek gerekir bu durumda belki garantiye girebilir arkadaşta zaten garantiye girmediğinden yakınmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2015, 20:26:28 »
Arkadaşlar aynı aracımda deri vites topuzu soyulma meydana geldi değiştirdiler. Arka hoparlör patladı garantiden değiştirdiler. Şöför koltugunun iç asoontarı toplandı degiştirdiler  ama gel gelelim  kaput altındaki ses izalasyonuna gelince yokuşa sürüyorlar anlamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2015, 20:32:08 »
Osman kardeşim ön kaput izolasyon malzemesi sarf malzemedir garantiye gireceğini sanmıyorum. Farz edelim siz kaputu açarken ve ya başka nedenlerden hasar gördü neden garantiden değiştirsinler ki ama bir üretim ve malzeme hatası ise ve bu sorun kronikleşmiş ise garanti kapsamında değerlendirilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2015, 20:52:28 »
Ben de geçen hafta yetkili servise gittim bakim için,  aracın kol dayama desteğinin dikişlerinin birleşim noktasında yıpranma vardı, kontrol ve mümkünse değişim istedim ancak olumsuz yanıt aldım.  Neymiş efendim kullanıma bağlıymış, Toyota deri malzemelerin değişimini kaldırmış vs. Ayrıca kapı üstü plastikte renk atması vardı ona da 'dışardan zorlamaya bağlı deformasyon' yazıp red verdiler. Araca ciddi ciddi garanti extra yaptırmak istiyordum ama bir faydası olmayacağını anlayıp vaz geçtim. 
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2015, 10:10:09 »
Bu garanti extra konusu muallak, far bedel ödüyorsunuz neleri kapsadığı net belli değil ben yaptırmadım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.