Gönderen Konu: corolla sol terra hakkında bilgi.  (Okunma sayısı 2024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 4 kere teşekkür etti
corolla sol terra hakkında bilgi.
« : Şubat 06, 2015, 23:20:01 »
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. 94 model corolla kullanmaktayım, lakin bu aralar aracı değiştirmeyi düşünüyorum ve toyotacı oldugumuz için haliyle bir üst kasaya geçme taraftarıyım, yani 99-2002 arası bir araç.
Ama kafama takılan husu aracın performansı. Şimdi 94 model arabadan inipte 2000 model arabaya binince hızda düşüş yaşarsak olmaz :) 94 aracım 150 binde hiç gaz takılmamış orjinal japonyadan gelen bir araç ve zorlanmadan km göstergesini bitirebiliyor, 1.6 ies veya 2009-2010 passat tarzı araçlar, sürat olarak pek yanımda duramıyorlar. 2001 corollaların 125 beygir oldugunu duymuştum, doğru mudur ? doğruysa hangi modeller böyledir, bilen arkadaşlar benide bilgilendirirse sevinirim kullangıdım araç 115 beygir. bi 10 beygir artmış oluruz işallah bir üst kasa ile ..

Toyota Club Türkiye

corolla sol terra hakkında bilgi.
« : Şubat 06, 2015, 23:20:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla sol terra hakkında bilgi.
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2015, 23:29:50 »
Bence tam bir ara kasaya geçiyosunuz  ya aracinizi degistirmeyin veya e12 kasaya gecin oda butcenizi bilmiyorum fakat temizleri 30 bin tl ye kadar yol aliyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2015, 02:20:59 »
Okan öncelikle bu e11leri yerin dibine gömme zihniyetini artık bir kenara bırak öyle foruma giriş yap. Mert bey kararını vermiş sorusunu sormuş cevap verebiliyorsan buyur ver ama o araçla verebilecek cevabın yoksa konuşmak için yorum yapman ciddi anlamda yersin ve itici gözüküyor.

7-8 senedir bu aracı kullanıyoruz 2 senedir soluksuz kullanıyorum ehliyeti aldığımdan beri yani. Öncelikle araç 110 hp ama vvt-i motor yani sizin aracınızın motoru ile uzaktan yakından alakası yok teknoloji bambaşka. Yakıt konusunda ciddi efsane araçlardır araçlar hafif olduğu için şahlanması gitmesi yakması gayet iyidir. Yol tutuşa gelirsek lastikleriniz iyi olduğu sürece bir sıkıntı yaratmaz sanmıyorum ki benim gibi viraj yapmıyorsunuzdur. Ama değişik bir şekilde efsane kasalarla aynı şaseyi kullandığı için kafadan kaymaya meyilli bir araç arkasını henüz çizgisinden zorlamadığım sürece çıkartamadım.

Motor : 1.6 vvt-i
Max hp : 110 hp 6000 rpm
Max tork : 150 nm 3800 rpm

Yakıt tüketimi yazın eskişehir trafiğinde sakin 6.0-6.2 arasında götürüyorum gazlayınca 6.5-6.8 bilemediniz 7.0 oluyor. Kışın hiç dikkat etmeden kullanınca 7.5-7.8 arasında geziniyor gazlayınca 8.0-8.5 litre sakin kullanılırsa 6.7-7.0 arası yakar benzinde lpgyi bilmiyorum benzinli kullanıyorum.

e11 kasalar efsanelere göre iç mekan biraz dardır şaseler aynı fakat karoser değişik birazcık.

Değiştirdiğinizde elinizde + olarak neler olur.

!) Düşük yakıt tüketimi
2) +5nm tork
 Sol donanım alırsanız
3) Sis farı
4) 4 cam otomatik
5) 4 airbag
6) Yol bilgisayarı
7)Isıtmalı elektrikli aynalar
8) EBD destekli ABS fren
9) Efsane kasalarda olan arka amortisör çökme sorunu yok
10) Ve bu araç durabiliyor :lol:

Eksi olarak neler olur

1) İç mekan darlığı
2) Japon üretim değil
3) Fabrika çıkışlı kronik yağ eksiltme sorunu malesef mevcut aracın bakımına motor sğlığına göre çevirdiğiniz devire göre eksiltmesi değişir. (Benim gazlamalara rağmen 7500-8000kmde 1 litre anca eksiltiyor eğer araçla gazlamazsam yani devir 6500 bandına gelmeden dedeler gibi kullanırsam 10.000kmde 200ml eksiltiyor bizzat denenmiştir) zaten o civarlarda da bakıma sokuyorum yağı değiştirmiş oluyorum. Ama hepsi bu kadar geç eksiltmiyor 2000de 1 litre eksiltende var 5000de var.

Aracınızı düzgün seçmeniz sizin lehinize olur. Aklınıza takılan bir soru olursa cevaplarım özelden veya konu içerisinden.

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2015, 03:14:58 »
 :) yazışamadık bu aralar ercüment  :) ben saldım bu aralar biraz :D

e12 ve e11 çok kritik konu şimdik bu :rofl: :rofl:

konuya döncek olursak hangisi dersek  ben e12 derim :D ama  herşey maddiyat işi ve ercüment eksileri artıları sölemiş ve ikisinde de önemli faktörler var değerlendirilmesi gerekli.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2015, 03:18:24 »

Okan öncelikle bu e11leri yerin dibine gömme zihniyetini artık bir kenara bırak öyle foruma giriş yap. Mert bey kararını vermiş sorusunu sormuş cevap verebiliyorsan buyur ver ama o araçla verebilecek cevabın yoksa konuşmak için yorum yapman ciddi anlamda yersin ve itici gözüküyor.

7-8 senedir bu aracı kullanıyoruz 2 senedir soluksuz kullanıyorum ehliyeti aldığımdan beri yani. Öncelikle araç 110 hp ama vvt-i motor yani sizin aracınızın motoru ile uzaktan yakından alakası yok teknoloji bambaşka. Yakıt konusunda ciddi efsane araçlardır araçlar hafif olduğu için şahlanması gitmesi yakması gayet iyidir. Yol tutuşa gelirsek lastikleriniz iyi olduğu sürece bir sıkıntı yaratmaz sanmıyorum ki benim gibi viraj yapmıyorsunuzdur. Ama değişik bir şekilde efsane kasalarla aynı şaseyi kullandığı için kafadan kaymaya meyilli bir araç arkasını henüz çizgisinden zorlamadığım sürece çıkartamadım.

Motor : 1.6 vvt-i
Max hp : 110 hp 6000 rpm
Max tork : 150 nm 3800 rpm

Yakıt tüketimi yazın eskişehir trafiğinde sakin 6.0-6.2 arasında götürüyorum gazlayınca 6.5-6.8 bilemediniz 7.0 oluyor. Kışın hiç dikkat etmeden kullanınca 7.5-7.8 arasında geziniyor gazlayınca 8.0-8.5 litre sakin kullanılırsa 6.7-7.0 arası yakar benzinde lpgyi bilmiyorum benzinli kullanıyorum.

e11 kasalar efsanelere göre iç mekan biraz dardır şaseler aynı fakat karoser değişik birazcık.

Değiştirdiğinizde elinizde + olarak neler olur.

!) Düşük yakıt tüketimi
2) +5nm tork
 Sol donanım alırsanız
3) Sis farı
4) 4 cam otomatik
5) 4 airbag
6) Yol bilgisayarı
7)Isıtmalı elektrikli aynalar
8) EBD destekli ABS fren
9) Efsane kasalarda olan arka amortisör çökme sorunu yok
10) Ve bu araç durabiliyor :lol:

Eksi olarak neler olur

1) İç mekan darlığı
2) Japon üretim değil
3) Fabrika çıkışlı kronik yağ eksiltme sorunu malesef mevcut aracın bakımına motor sğlığına göre çevirdiğiniz devire göre eksiltmesi değişir. (Benim gazlamalara rağmen 7500-8000kmde 1 litre anca eksiltiyor eğer araçla gazlamazsam yani devir 6500 bandına gelmeden dedeler gibi kullanırsam 10.000kmde 200ml eksiltiyor bizzat denenmiştir) zaten o civarlarda da bakıma sokuyorum yağı değiştirmiş oluyorum. Ama hepsi bu kadar geç eksiltmiyor 2000de 1 litre eksiltende var 5000de var.

Aracınızı düzgün seçmeniz sizin lehinize olur. Aklınıza takılan bir soru olursa cevaplarım özelden veya konu içerisinden.

Öncelikle piyasadaki her e11 sizin araciniz degil daha once yazmismiydim  bilmiyorum ama sizin aracinizi  begeniyorum sanirim jant falanda vardi  yag yakmasi var diye  kendi fikrimi belirtim hiç kimsenin arabasini veya model markayi  yerin dibine gommem cebinde 15 lira vardir 15 liralik araba alir şahis  ayrica kimseden  cevap hakki alicakda degilim kendi fikrimi belirtip gelicek cevabi alir iyi gunler diler giderim  vericek cevabim araba konusu olunca illaki olur senin ilk aracindir e11 benimde e12 ilk aracim ehliyetsiz bile kaç bin km ler yapmisimdir e250 amg lerede bindim  yeri geldi  yeri geldi şahinede  her ney ise toyota güzel araçtir insallah temiz bir arabaya denk gelir konuyu açan  abimiz :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2015, 07:15:09 »
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. 94 model corolla kullanmaktayım, lakin bu aralar aracı değiştirmeyi düşünüyorum ve toyotacı oldugumuz için haliyle bir üst kasaya geçme taraftarıyım, yani 99-2002 arası bir araç.
Ama kafama takılan husu aracın performansı. Şimdi 94 model arabadan inipte 2000 model arabaya binince hızda düşüş yaşarsak olmaz :) 94 aracım 150 binde hiç gaz takılmamış orjinal japonyadan gelen bir araç ve zorlanmadan km göstergesini bitirebiliyor, 1.6 ies veya 2009-2010 passat tarzı araçlar, sürat olarak pek yanımda duramıyorlar. 2001 corollaların 125 beygir oldugunu duymuştum, doğru mudur ? doğruysa hangi modeller böyledir, bilen arkadaşlar benide bilgilendirirse sevinirim kullangıdım araç 115 beygir. bi 10 beygir artmış oluruz işallah bir üst kasa ile ..
1.3 olanlar 85hp.1.4 vvti 97 hp.1.6 motorlar ise 110 hp.2007 sonrası 1.6 lar 124 hp .Birde şunu eklemeliyim.marka model ne olursa olsun 1.6 enjeksiyonlu corollaların performansı birbirine çok yakın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2015, 01:09:27 »
1.3 olanlar 85hp.1.4 vvti 97 hp.1.6 motorlar ise 110 hp.2007 sonrası 1.6 lar 124 hp .Birde şunu eklemeliyim.marka model ne olursa olsun 1.6 enjeksiyonlu corollaların performansı birbirine çok yakın..

Bunun tek sebebi ağırlıktan kaynaklı.

Örneğin efsaneler 900 kg civarında 105-114 hp arasında modelleri var ama hepsinin torku 145tir ama vvtidan biraz geri veya kafa kafaya gider sebebi şu e11 vvtilar 1050 kg 110 hp ama 3800de 150 nm tork verir hatta efsane ile e11in üzerindeki şanzımanlar aynıdır c52 kodlu şanzımanlar e12lerde ecu ve şanzımanı güncellenip 150 nm torku 4800, 110 hpyi 6000 devirde verecek şekilde ayarlanmıştır  ayrıca şanzımanı kısaltmışlardır belli bir oranda bunun koduda c53tür ama araç yaklaşık 1200 kilodur o yüzden kafa kafaya giderler bir üst kasalar ise tamamen farklı 124 hp gücünde dual vvt-i motor var ama 1400 kilo civarında ve max tork 156 nm torka çıktı fakaat tork 5600 devirde devreye girdiği için yüksek hızlarda daha iyi çekiş sağladığı için biraz daha öndelerdir ama maksimum hpye 6200 rpm olarak ayarlanmıştır ama toyotanın vvtidan sonra en sevmediğim motorudur dual vvti. Valvematic'e gelecek  olursak olayın tamamen değiştiği ve pisleştiği konudur 132 hp ve 160 nm tork olmuştur araç 1300 kiloya kadar indirilmiştir. Aralarında en efsane olan mükemmel yürüyen motor valvematictir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2015, 10:28:13 »
Ercüment abinin dediklerine ek olarak benzinde, sakin kullanımda fantastik sayılabilecek yakıt tüketimi değerleri elde etmek mümkün. :)