Okan öncelikle bu e11leri yerin dibine gömme zihniyetini artık bir kenara bırak öyle foruma giriş yap. Mert bey kararını vermiş sorusunu sormuş cevap verebiliyorsan buyur ver ama o araçla verebilecek cevabın yoksa konuşmak için yorum yapman ciddi anlamda yersin ve itici gözüküyor.
7-8 senedir bu aracı kullanıyoruz 2 senedir soluksuz kullanıyorum ehliyeti aldığımdan beri yani. Öncelikle araç 110 hp ama vvt-i motor yani sizin aracınızın motoru ile uzaktan yakından alakası yok teknoloji bambaşka. Yakıt konusunda ciddi efsane araçlardır araçlar hafif olduğu için şahlanması gitmesi yakması gayet iyidir. Yol tutuşa gelirsek lastikleriniz iyi olduğu sürece bir sıkıntı yaratmaz sanmıyorum ki benim gibi viraj yapmıyorsunuzdur. Ama değişik bir şekilde efsane kasalarla aynı şaseyi kullandığı için kafadan kaymaya meyilli bir araç arkasını henüz çizgisinden zorlamadığım sürece çıkartamadım.
Motor : 1.6 vvt-i
Max hp : 110 hp 6000 rpm
Max tork : 150 nm 3800 rpm
Yakıt tüketimi yazın eskişehir trafiğinde sakin 6.0-6.2 arasında götürüyorum gazlayınca 6.5-6.8 bilemediniz 7.0 oluyor. Kışın hiç dikkat etmeden kullanınca 7.5-7.8 arasında geziniyor gazlayınca 8.0-8.5 litre sakin kullanılırsa 6.7-7.0 arası yakar benzinde lpgyi bilmiyorum benzinli kullanıyorum.
e11 kasalar efsanelere göre iç mekan biraz dardır şaseler aynı fakat karoser değişik birazcık.
Değiştirdiğinizde elinizde + olarak neler olur.!) Düşük yakıt tüketimi
2) +5nm tork
Sol donanım alırsanız
3) Sis farı
4) 4 cam otomatik
5) 4 airbag
6) Yol bilgisayarı
7)Isıtmalı elektrikli aynalar
8) EBD destekli ABS fren
9) Efsane kasalarda olan arka amortisör çökme sorunu yok
10) Ve bu araç durabiliyor
Eksi olarak neler olur1) İç mekan darlığı
2) Japon üretim değil
3) Fabrika çıkışlı kronik yağ eksiltme sorunu malesef mevcut aracın bakımına motor sğlığına göre çevirdiğiniz devire göre eksiltmesi değişir. (Benim gazlamalara rağmen 7500-8000kmde 1 litre anca eksiltiyor eğer araçla gazlamazsam yani devir 6500 bandına gelmeden dedeler gibi kullanırsam 10.000kmde 200ml eksiltiyor bizzat denenmiştir) zaten o civarlarda da bakıma sokuyorum yağı değiştirmiş oluyorum. Ama hepsi bu kadar geç eksiltmiyor 2000de 1 litre eksiltende var 5000de var.
Aracınızı düzgün seçmeniz sizin lehinize olur. Aklınıza takılan bir soru olursa cevaplarım özelden veya konu içerisinden.