0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kış aylarında bu şehir içinde bu değerleri görmek normal. Ortalama yakıt tüketim göstergesini de arada sıfırlamanız lazım. Lastik havaları ve aracın bakımının eksiksiz şekilde yapılması da tüketimi etkiler. Lpg için ise yılda 10-15 binden fazla yapıyorsanız tavsiye ederim.
Teşekkürler, daha önce 1.5 dci clio sahibi idim. az yakan araba alışkanlığı var.Daha rahat binmek istiyorum arabama. Normalde tüpten hep çekinmişimdir ama almış bulunduk benzinli aracı. senede iki defa uzun yol yapıyorum samsun ayvalık (1100 km) onun haricinde sürekli şehir içi kullanıyorum. mesela araba fazla yakıyor diye şuan ücretli servisle işe gidiyorum, daha karlı olduğu için az yaksa arabamla giderim işe. Yani ne kadar az yakarsa o kadar çok binerim araca:) Yine de 15000 km yi geçmez yıllık.Bir diğer alternatifim, aracı satıp aynı paraya c segment dizel ne bulursam almak, focus, megane hb, c4 vb. bu konuda yorum alabilir miyim?
Daha önceden dizel alışkanlığınız olduğu için benzinli sizi biraz ürkütmüş anlaşılan. Ama dediğinize göre fazla yol yapmıyorsunuz, bahsettiğiniz C segmenti dizel araçlara geçiş yapabilirsiniz tekrar ancak piyasada temiz ve bakımlı bir dizel bulmak kolay değil benim tavsiyem sorunsuz benzinli ile devam etmeniz yönünde.
Ben olayın tam tersini yaşadım Şöyle, ben daha önce aynı km'yi benzinli ile yapıyordum, şimdi dizel ile yapıyorum. Benzin istasyonuna uğramayı unuttum Allaha şükür Auris'imden memnunum ve satarsam yine aynı sınıf bir dizel ile devam ederim..
küçük hacimli motor daha fazla yakar motor küçük kasa ağır olduğu için o kasayı hareket ettirebilmek için gaza daha fazla basmanız gerekir buda sarfiyatı arttırır lpg taktırdığınız zaman zaten motora ağır gelen kasaya birde lpg tankı ve lpg ağırlığı binecek bu elbette tasarruf sağlar ama motora binen yükü artıracağı aşikar
Klasik bir yorum ağır kasa küçük motor bu yorumunuzu üretici firmalara da yollayın belki böyle bir üretim yapmaktan vaz geçerler Hakan Bey.
Merhabalar herkese. 2012 model 1.33 comfort 16500 km sıfır aldığım aurisim var. Km 17000 e gelmesine rağmen düşer diye beklediğim yakıt tüketimi hiç düşmedi 8 civarı olan ortalama tüketim kış ile birlikte 8.5 lere çıktı. Çok trafik olan bir şehirde yaşamıyorum (Samsun). acaba tüketimim fazla mı, araç sahibi diğer arkadaşlardan bilgi alabilir miyim? Araç şehir içi kullanılıyor. Diğer bir hususta bu konu ile alakalı,aracıma lpg taktırmalımıyım? genellikle brc muhabbeti dönüyor, ne dersiniz.şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Nuri bey siz Mustafa Er in nesi olursunuz ?
hangi Mustafa ER desem?
Merhabalar herkese. 2012 model 1.33 comfort 16500 km sıfır aldığım aurisim var. Km 17000 e gelmesine rağmen düşer diye beklediğim yakıt tüketimi hiç düşmedi 8 civarı olan ortalama tüketim kış ile birlikte 8.5 lere çıktı.aracıma lpg taktırmalımıyım? genellikle brc muhabbeti dönüyor, ne dersiniz.şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.