Gönderen Konu: 1.33 comfort yakıt tüketimi fazla mı?  (Okunma sayısı 6615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
1.33 comfort yakıt tüketimi fazla mı?
« : Şubat 06, 2015, 09:39:46 »
Merhabalar herkese. 2012 model 1.33 comfort 16500 km sıfır aldığım aurisim var. Km 17000 e gelmesine rağmen düşer diye beklediğim yakıt tüketimi hiç düşmedi 8 civarı olan ortalama tüketim kış ile birlikte 8.5 lere çıktı. Çok trafik olan bir şehirde yaşamıyorum (Samsun). acaba tüketimim fazla mı, araç sahibi diğer arkadaşlardan bilgi alabilir miyim? Araç şehir içi kullanılıyor.
Diğer bir hususta bu konu ile alakalı,
aracıma lpg taktırmalımıyım? genellikle brc muhabbeti dönüyor, ne dersiniz.
şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Gönlü hep BMW de olan Toyotacı...

Toyota Club Türkiye

1.33 comfort yakıt tüketimi fazla mı?
« : Şubat 06, 2015, 09:39:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 comfort yakıt tüketimi fazla mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2015, 09:46:35 »
Kış aylarında bu şehir içinde bu değerleri görmek normal. Ortalama yakıt tüketim göstergesini de arada sıfırlamanız lazım. Lastik havaları ve aracın bakımının eksiksiz şekilde yapılması da tüketimi etkiler. Lpg için ise yılda 10-15 binden fazla yapıyorsanız tavsiye ederim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2015, 10:13:30 »
benzin iyidir,devam.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2015, 10:16:25 »
Kış aylarında bu şehir içinde bu değerleri görmek normal. Ortalama yakıt tüketim göstergesini de arada sıfırlamanız lazım. Lastik havaları ve aracın bakımının eksiksiz şekilde yapılması da tüketimi etkiler. Lpg için ise yılda 10-15 binden fazla yapıyorsanız tavsiye ederim.

Aynen aytaç'cım dediğine katılıyorum. Ben Corolla ile yılda ort 15000km yapıyordum ve benzin ile kullandım beni hiç üzmedi.
Sadece kış aylarında, ist içi dur kalkta 8lt üzerinde yaktığı olmuştu.Benim için de çok sorun olmuyordu..
LPG az kullanılan araba için,gereksiz ve arabaya yazık diyorum.

I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2015, 10:25:34 »
Teşekkürler, daha önce 1.5 dci clio sahibi idim. az yakan araba alışkanlığı var.Daha rahat binmek istiyorum arabama. Normalde tüpten hep çekinmişimdir ama almış bulunduk benzinli aracı. senede iki defa uzun yol yapıyorum samsun ayvalık (1100 km) onun haricinde sürekli şehir içi kullanıyorum. mesela araba fazla yakıyor diye şuan ücretli servisle işe gidiyorum, daha karlı olduğu için az yaksa arabamla giderim işe. Yani ne kadar az yakarsa o kadar çok binerim araca:) Yine de 15000 km yi geçmez yıllık.
Bir diğer alternatifim, aracı satıp aynı paraya c segment dizel ne bulursam almak, focus, megane hb, c4 vb. bu konuda yorum alabilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2015, 10:28:29 »
Teşekkürler, daha önce 1.5 dci clio sahibi idim. az yakan araba alışkanlığı var.Daha rahat binmek istiyorum arabama. Normalde tüpten hep çekinmişimdir ama almış bulunduk benzinli aracı. senede iki defa uzun yol yapıyorum samsun ayvalık (1100 km) onun haricinde sürekli şehir içi kullanıyorum. mesela araba fazla yakıyor diye şuan ücretli servisle işe gidiyorum, daha karlı olduğu için az yaksa arabamla giderim işe. Yani ne kadar az yakarsa o kadar çok binerim araca:) Yine de 15000 km yi geçmez yıllık.
Bir diğer alternatifim, aracı satıp aynı paraya c segment dizel ne bulursam almak, focus, megane hb, c4 vb. bu konuda yorum alabilir miyim?

Daha önceden dizel alışkanlığınız olduğu için benzinli sizi biraz ürkütmüş anlaşılan. Ama dediğinize göre fazla yol yapmıyorsunuz, bahsettiğiniz C segmenti dizel araçlara geçiş yapabilirsiniz tekrar ancak piyasada temiz ve bakımlı bir dizel bulmak kolay değil benim tavsiyem sorunsuz benzinli ile devam etmeniz yönünde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2015, 10:34:47 »
Daha önceden dizel alışkanlığınız olduğu için benzinli sizi biraz ürkütmüş anlaşılan. Ama dediğinize göre fazla yol yapmıyorsunuz, bahsettiğiniz C segmenti dizel araçlara geçiş yapabilirsiniz tekrar ancak piyasada temiz ve bakımlı bir dizel bulmak kolay değil benim tavsiyem sorunsuz benzinli ile devam etmeniz yönünde.

Ben olayın tam tersini yaşadım :):)
Şöyle, ben daha önce aynı km'yi benzinli ile yapıyordum, şimdi dizel ile yapıyorum. Benzin istasyonuna uğramayı unuttum :):)
Allaha şükür Auris'imden memnunum ve satarsam yine aynı sınıf bir dizel ile devam ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2015, 10:43:12 »
Ben olayın tam tersini yaşadım :):)
Şöyle, ben daha önce aynı km'yi benzinli ile yapıyordum, şimdi dizel ile yapıyorum. Benzin istasyonuna uğramayı unuttum :):)
Allaha şükür Auris'imden memnunum ve satarsam yine aynı sınıf bir dizel ile devam ederim..
İşte bende tam bu problemi yaşıyorum. Alırken çok istedim auris dizel almayı, hatta arkadaşa da aldık ama  10000 TL fazla vermem gerekiyordu:(
benim arabayla problemim yok çok seviyorum fakat dizel olsaydı daha çok seveceğime eminim.
1.33 LPG hep düşündürüyor beni zaten lepg de çok sıcak bakabildiğim birşey değil. Güzel bir dizel bulsam daha mantıklı sanırım, çok kararsızım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 10:44:00
küçük hacimli motor daha fazla yakar motor küçük kasa ağır olduğu için o kasayı hareket ettirebilmek için gaza daha fazla basmanız gerekir buda sarfiyatı arttırır lpg taktırdığınız zaman zaten motora ağır gelen kasaya birde lpg tankı ve lpg ağırlığı binecek bu elbette tasarruf sağlar ama motora binen yükü artıracağı aşikar
Haklısınız hocam, bazen keşke 1.6 alsaydım diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2015, 10:52:01 »
Ben 2010 benzinli alacağıma, o paraya temiz 2009 dizel auris aldım.Benim araç servis bakımlı idi, şükür bana da hiç sorun çıkarmadı..
Kullanmaya devam edeceğim en az 1 sene daha inşallah..
Ben oldum olası lpg olayına ısınamadım,taktırmayı da hiç düşünmedim :(  düşünmem de. Her fırsatta söylüyorum..
Siz yılda ort 15000km yapıyorsanız aracınıza güle güle binin derim :)  Allah kaza bela vermesin..
2012 model yeni araba, hatta satmaya kalksanız bile kolayca elden çıkarırsınız emin olun..Sattıktan sonra da gönlünüze göre bir dizel alırsınız inşallah :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2015, 10:56:43 »
küçük hacimli motor daha fazla yakar motor küçük kasa ağır olduğu için o kasayı hareket ettirebilmek için gaza daha fazla basmanız gerekir buda sarfiyatı arttırır lpg taktırdığınız zaman zaten motora ağır gelen kasaya birde lpg tankı ve lpg ağırlığı binecek bu elbette tasarruf sağlar ama motora binen yükü artıracağı aşikar

Klasik bir yorum ağır kasa küçük motor bu yorumunuzu üretici firmalara da yollayın belki böyle bir üretim yapmaktan vaz geçerler Hakan Bey. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 06, 2015, 11:04:08 »
Klasik bir yorum ağır kasa küçük motor bu yorumunuzu üretici firmalara da yollayın belki böyle bir üretim yapmaktan vaz geçerler Hakan Bey. :)

vazgeçemezler Aytaç bey eğer vazgeçerseler bizim gibi orta direğe parası az olana nasıl sıfır araç satacaklar  ;)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 11:46:28
çakal bu otomobil şirketleri bak bugün 1,33 aurisin fiyatı 45 binlira c segmenti olmasına rağmen b segmenti arabalardan bile uygun fiyatı
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #11 : Şubat 06, 2015, 12:05:31 »
İyi de bu anormal bir durum değil, çoğu markada donanımlı alt segmentin fiyatı zaten baz modelli bir üst segmentin fiyatını geçiyor. Satmakta zorlaanılan bir modeli üretmelerinin mantığı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 06, 2015, 13:15:06 »
Merhabalar herkese. 2012 model 1.33 comfort 16500 km sıfır aldığım aurisim var. Km 17000 e gelmesine rağmen düşer diye beklediğim yakıt tüketimi hiç düşmedi 8 civarı olan ortalama tüketim kış ile birlikte 8.5 lere çıktı. Çok trafik olan bir şehirde yaşamıyorum (Samsun). acaba tüketimim fazla mı, araç sahibi diğer arkadaşlardan bilgi alabilir miyim? Araç şehir içi kullanılıyor.

Nuri bey siz Mustafa Er in nesi olursunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 06, 2015, 13:24:15 »
Bu biraz da kullanıcıya bağlı diyorum. Ben daha 3-4 hafta 6.0'litreyi gördüm. Hatta o zamanlar Ocak ayının ilk haftalarıydı ve havalar çok soğuktu ve sürekli kısa mesafe kullanıyordum. 9'ları gördüm yani. Bir cumartesi sabahı sıfırladım yol bilgisayarını ve Göztepe'den çıktım TEM'e girip Kartal'a gittim. Kartal gişelerden E-5'e sapıp Göztepe'ye geldim. 55 km bir yol. Ve ben 6.0'a kadar indim. Şu aralar 7 ila 7.5, 7.6 arasında yakıyorum.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 06, 2015, 13:48:57 »
Nuri bey siz Mustafa Er in nesi olursunuz ?
hangi Mustafa ER desem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2015, 14:18:14 »
hangi Mustafa ER desem?

Mustafa Can Er , anlaşılan tamıyorsunuz. soyisim benzerliği nedeniyle sordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2015, 14:35:31 »
evet isim benzerliği Anıl Bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 07, 2015, 03:07:57 »
1.33 corollayı 30.000 km benzinde sürdüm.
şehiir içi olayına girersek işin içinden çıkamayız.çünkü şehirden şehre büyük fark var.
mesala ben kocaelinde(Körfezde ev ile iş arası) max. 6.3 litre benzin harcarken, istanbulda çok sıkışık trafikte 7.3 liitre harcıyorum.
kullanımın gayet sakin,ani fren ve ani hızlanma yok.
uzun yolda max yük ve yolcu ile klima açık 5.5 litre harcıyordum.
satmaktan va geçince brc lpg taktırdım.
bakalım tasrrufu ne olacak.
umarım faydalı olmuştur.
benim yorumum 1.33 tasarruf aracıdır.zorlayınca gider ama 1.6 dan fazla yakar.
bu arabada aileni alacan sağdan,güvenli yol alacan.
saygılar.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 07, 2015, 07:24:28 »
Bence tüketiminiz gayet normal.Unutmayın kısa mesafe tüketimi artırır.Birde Şu an benzinde km de 0.36 kuruş yakıyorsunuz.lpg montajı yaptırırsanız km.de 0.22 kuruş yakarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2015, 06:01:55 »
Merhabalar herkese. 2012 model 1.33 comfort 16500 km sıfır aldığım aurisim var. Km 17000 e gelmesine rağmen düşer diye beklediğim yakıt tüketimi hiç düşmedi 8 civarı olan ortalama tüketim kış ile birlikte 8.5 lere çıktı.
oncelıkle kazasız belasız ıyı gunlerde kullanın aracınızı.  2012 model aracınız daha 17.000 km mi ?
anladıgım kadarıyla aracınızı fazla kullanmıyorsunuz. lpg kullanmayı dusunuyorsanız gunluk en az 70 veya 90 km yol yapmalısınız kı ekonomık olarak fayda saglasın. yoksa zaten bır lpg kıtının sıze malıyetı 3.000 tl yı bulur. ekonomık olarak  o aradakı farkı pesın olarak odemıs oluyorsunuz zaten. yıne de taktırmayı dusunursenız sahsı fıkrım brc dır.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu