0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar,uzun süredir formdaa yazmıyordum.ama formu devamlı takip ediyordum.2 sene önce aldığım 2011 model corollama (aldığımda 17000 km) bugün brc marka my11 sistem lpg taktırdım.45.757 km de.Yani arabayı yaklaşık 30.000 km benzinde sürdüm.aslında benzin sarfiyatı uygundu.ama 2 sene daha binme kararı verince 1800 tl-9 taksit Kocaelinin bilenen brc bayisinde taktırdım.Bayiyi sonra değerlendireceğim.İlk izlenimim:-performans kaybı hissedilir ölçüde değil.-korktuğum gibi devir dalgalanması olmadı.-Enjektörler çok sesli geldi.Özellikle araba rölantideyken.(buna çözüm bulunabilir mi?)-Vites değiştirme ışığı yanıyor ama pek sağlıklı değil gibi.-anlık yakıt tüketimi,ortalama yakıt tüketimi çalışıyor ama sağlıklı mı bilmem.-kafama takılan en önemli şey ise manifotun delinmesi idi.Pipolu yöntemin olmadığını söylediler.Lpg 80 tl ye doldu.yaklaşık 37 litre.bitince ne kadar yaktığını anlayacağım.Bayi en az %40 diyor.ama sanmam.hayırlısı.ALLAH utandırmaz inşallah.(Birde tüpü işletmek için makine odasından sızdırmazlık aldım.Tüv'e gittim.Ruhsatı verdim.AAAA ne olmuş? Makine odasındaki mühendis bey Holoğramı yapıştırmamış!!! işte muayene işi böylece yarına kalmış oldu.Her işte verdır bir hayır dedim.Ama şunuda aklımdan geçirdim:VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPANDIR.)
Hocam %40 en az yapacagınız tasarruftur Hayırlı olsun güle güle binin güzelce.
lpg 1.6 araçlarda yüzde 35 civarı tasarruf sağlar 1.33 araçlarda ise yüzde 20 dir.
Öncelikle hayırlı olsun yıllık 10 bin ve üstü km yapan kişiler için lpg avantajlı bir yakıt 1.33 motor çok yakıt tüketmez aslında ama 17-18 krş yakmak varken neden 350 krş yakasınız .Lpg ye zamanla alışırsınız 1000 km kullandıktan sonra tekrar adaptasyon ayarına gittiğinizde hem çekiniz daha iyi olacaktır hem de yakıtını biraz daha düşecektir. Çekiş tatbiki benzindeki kadar olmasa da brc sistemde çok minimum fark ediyor .Brc gerçek anlamda enjektör kullanır diğer markaların bir çoğu valf kullanır brc sesli çalışır ama istikrarlı çalışır kesinlikle bunu uzun vadede anlarsınız lpg için bence en iyi kararı vermişsiniz diyebilirim. Yakıt tasarrufu da şöyle söyleyim ortalamada ½40-45 civarını yakalarsınız tabi bu kullanımınıza göre değişir. İlk 1-2 depoda belki çok yakabilir ama sonraki depolarda düşecektir ama ilk 1000 km den sonra ince ayara ve kontrole mutlaka götürün .
Yunus Emre LPG satıcıları bile %40 tasarruf garantisini vermiyor lar diye biliyorum
Merhaba sizinle aynı gün aynı markayı taktırmışız.Bende bugün ruhsata işletme işleriyle uğraştım ve tuvturkte muayenede lpg faturam kaybolunca emniyet kabul etmedi ve ben de brcyi takan firmaya gidip tekrar fatura aldım ve emniyete gittim sabah 8 de başlayan bu macera dörde doğru bitmiş oldu
sizin lpgnizde hayırlı olsun.güle güle kullanın.
1.33 benzinli Toyota Corolla ile Şehirler Arası yolculuk yapan birini baz alıp 100 km ortalama 5 litre yaktığını varsayarsak 2050 km de 102.5 litre yakıt tüketir. İstanbul yakıt fiyatını baz alırsak bu 444 tl ye takebul eder.Yani ortalama 2000 km de 100 tl fark la 1800 tl olan tüp masrafını 36000 km de amorti eder. Tabi şehir içi kullanım da benim oturduğum yeri baz alırsan 1.33 benzinli corolla 100 km de 10 lt yakıt tüketir.Yani benim için şehir içi tüp olmazsa olmaz şart birşey.
1.33 corolla ile uzun yola benzin ile çok çıktım.En düşük 100 km 5.5litre yaktım.(5 litre yakması imkansız değildir fakat çok kasmak gerekir.Bu motorda emin olun yolcu sayısı bile tüketimi çok etkiliyor.)eğer bu gidiş-gelişimdeki gibi sürseydim bence en az 6.5 litre benzin yakardı.(gerçekten en az 6.5 litre yakardı)sizin hesabınıza göre 36000 km kendini amorti eder.ama benim hesabımda(sürüş tarzı vb. etkenlerle) 15.000 ile 18.000 km kendini amorti edecektir.