0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler Özcan dediğim gibi temiz yakıt kullanmaya özen gösteriyoruz ama tabi ki burada şirketten çok istasyonun temizliği daha çok önemli sürekli düzgün temiz büyük ve göz önünde olan istasyonları tercih ediyorum her istasyona kıyıda köşede kalanlara girmiyorum.
Yukarıda da belirttiğim gibi, her tam dolu depo bitirildiğinde, DPF %80 doluluğa ulaşıyor ve sürücü farkına varmadan bir kaç dakika içinde kendini temizliyor.Eğer uyarı ışığı yanarsa, "İşlem bitene kadar motoru stop etme!" anlamında oluyor ki bu gibi durumlar ancak kükürt oranı yüksek yakıt kullanımlarında meydana gelebiliyor.Temizlik esnasında sürüş tarzımızda herhangi bir değişiklik yapmamıza gerek yok, düşük devir kullanıyorsak sistem otomatik olarak filtre içine ilave yakıt püskürterek filtreyi temizliyor, park halinde bıraktığımızda ise rölanti otomatikman yükseltiliyor.
Tekin bey'in açıklamalarına göre benim araçta da kesin devreye girmiştir ama fark etmemişim uyarı ışığı yanmadı hiç demek ki sistem kendini temizlemiş.
kaç rejenerasyon döngüsü sonrasında değişmesi gereği?internette dpf nin 20bin km. de bir temizleme kimyasallarıyla temizlenmesi gerektiği soyleniyor ne kadar doğru?
Merhaba bende 2013 model dizel otomatik auris var aracım 142.000km'de.Motor arıza ışığı yandı cihaza bağlattım dpf arızası vermişti.Öneri üzerine yakıt deposuna dpf katkısı ekledim ve uzun yola çıktım ama bir etkisini göremedim.Sonrasında özel bir toyota servisine gittim dpf %252 dolu gösterdi ve oksijen sensörünü söküp temizlediler ve dpf'e castrol dpf cleaner sıkıp 30 dk bekleyip araca bilgisayar yardımı ile rejenerasyon yaptırdılar. Bende gözlemledim %20'lere kadar doluluk düştü.Aracın yazılımının eski olduğu söylendi ve yeni yazılım'da yüklendi.Kullanmaya devam ettim bu dönemde trafikte bir kere eksoz uyarı ışığı yandı ve rej. yaptı araç.Hemen hemen 350 km sonra tekrar aynı arızayı verdi .Ama partikül %152 dolu bu sefer bilgisayar verisi sonucu.Verdiği arızalara bir tane daha eklenmişti.Yağ seviyesi yüksek uyarısı.Aracın yağı yağ filtresi değişti mazot karışmış olabilir dpf dolu olunca gibisinden bu sefer yine bilgisayara bağlı solüsyon kullanmadan rejenerasyon yapıldı ve kullanmaya devam ediyorum.Forumda araştırdığımda bir arkadaş aracın rölantisi 1000 devirde duruyorsa stop etmeyin rej. yapıyordur dedi ve bu sabah başıma geldi 35 dk sürdü ve araç rej. kendisi yaptı tamamladı.Gözlemlediklerim motor ve eksozdan çıkan gaz aşırı sıcaktı ve koku vardı.Okumak işe yarıyor bakalım bu stratejiden verim alabilecek miyiz göreceğiz.
DPF sizler ekibine hoş geldiniz ben de mecburen yaklaşık 6-7 yıldır bu şekilde kullanıyorum aracımı (farklı marka).