0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekin abi rejenerasyon da eksozu 500 dereceye çıkarmaktan kaçının demişsin.Servis görevlileri yüksek devirde eksoz ısısını yükselt diyor.Benim araç 2012 dize auris dpf göstergesi yok tıkandığında dpf sökülüp temizlendi araç kendi kendine temizleme yapmadı,mazotu yağa karıştırdı.
Motora zarar vermeden serviste yağ değişimi ve dpf temizliği yapıldı.Arabadan zevkimiz kaçtı tabii.O süreçte turbo, intercooler değişimive ecu güncelleşmesi yapıldı.Aracın performansı epey bir yükseldi fakat zevkimiz kaçtı bikere,devamlı yağ kontrolü yapıyorum.
1.2012 dizel aurislerde dpf ikaz lambası varmı.2.Dpf rejenerasyonu nu araç kendi yapıyormu3.Araç kendi yapmıyorsa yöntemlerinizi4.Kükürt oranı az setan oranı yüksek yakıt tercihlerinizi paylaşın lütfen Dizel araç kullanıcıları çoğu dpf den habersiz.Motor larda arıza çıkmadan bilgilenmek lazım
Tekin abi rejenerasyon da eksozu 500 dereceye çıkarmaktan kaçının demişsin.
araç manuel son kampanyada yapıldı
Aracım 5000 km de henüz DPF ışığı yanmadı ve devreye girmedi ilk günden beri @Tekin Bozbey (21136) tavsiyesi üzerine Shell Vpower nitro Diesel kullanıyorum.
Zafer abi 5 bin km'de kolay kolay yanmaz.Temiz yakıt aldığın sürece de yanmaz.Yukarıda da yazdığım gibi 2,5 yıl 107 bin km kullandığım Vw Crafter aracımda bir kaç kez yandı o kadar.Safranbolu'da ki Bp istasyonundan yakıt almayı bırakınca bir daha da yanmadı.İçin rahat olsun