merhaba ekim 2013 de aldığımız aracımızda bana göre sorun olduğunu düşündüğüm ama servis tarafından sıkıntı olarak görülmeyen bazı sorunlar mevcut.aynı sorunların sizde de olup olmadığını merak ettim.4 tane resim atıyorum.bu resimler sorunlarım hakkında.bunlardan bir tanesi şoför koltuğu cam tarafındaki hava yastığının yerinden oynaması.diğer resimler ise ; torpido'nun alt kısmındaki elektrik aksamının süngerine kadar görünmesi,ön tamponda vida haricindeki susta diye nitelendirilen yerin oynması ve ön yolcu tarafındaki torpido üstündeki hava yastığını olduğu kısmın çıkıntılı olması.bu sorunlar normal mi ben mi sorun olarak algıladım merak ettim.değerli görüşlerinizi bekliyorum
airbag çıkıntısı normal sıfır araçlarda da o şekilde bu arada fotoğraflarda daha belirgin oluyor
perde hava yastığının ki normal değil ama yerine takmak basit
tamponda normal değil sanırım
torpidonun altı normal gibi çünkü benim auriste ona benzer bir görüntü vardı
@Mert Tekin (29116) Bana sorunlu gibi gelmedi,özellikle 4. resimdeki hava yastığı çıkıntısı da normal sıfır araçlarda da bir müddet sonra oluşuyor brnim aracımda da var bu konu daha öncede forumda gündeme gelmişti arama yapabilirsiniz.
birinci resimdeki durum normal değil.
4. resimde forumda tartışıldı. farkettiğimde airbag açılma yeri olduğundan önemsemedim . ama araç kullanırken kör bir noktada, gözümün önünde bir yerde olsa rahatsız edebilirdi.
torpido altı da aynı şekilde. titiz biriyseniz rahatsız edebilir.
diğer susta denilen sey yerine bilerek vida konulmuyor diye biliyorum çünkü plastik ve metali birleştiren titreşimli yerlerde vida gevşeyip düşebilir. bir de bunlar daha ucuza geliyor. bir çok firma bunları kullanıyor.
İlk resimdeki açıklık haricinde ben ciddi bir sorun görmedim normal geldi
Torpidonun altını eğilerek mi çektiniz? Çünkü ben ön sağ tarafa bakınca bu görüntüye görmedim. Bir de konsolun sağ üst tarafında ki yolcu airbag kabartısı bende de var. Yani kısaca hepsinde var. Bende arabayı ilk aldıktan 2 gün sonra gün ışığında fark ettim. Ve ilginçtir aynı durum 2013 model Mercedes A200'de de var. Diğer arabalar da nasıl bilmiyorum. Bence önemli olan birinci sorununuz. Onun dışındakiler normal.
o şoför tarafındaki airbag olayı ve yolcu tarafındaki o sünger gözükme olayı ciddi anlamda canımı sıkıyor yakışmıyor açıkcası.hani yolcu tarafındaki normal deniliyor madem tampon da kasislerden dolayı oldu desek bu diğer 2 sorun için iç rahatlatıcı bi durum bulamıyorum.abi onu yıkamacı farketti oradaki paspası çıkarttı orayı temizlerken onun demesiyle dikkatimi çekti ve şaşırdım orayı öyle görünce
o şoför tarafındaki airbag olayı ve yolcu tarafındaki o sünger gözükme olayı ciddi anlamda canımı sıkıyor yakışmıyor açıkcası.hani yolcu tarafındaki normal deniliyor madem tampon da kasislerden dolayı oldu desek bu diğer 2 sorun için iç rahatlatıcı bi durum bulamıyorum.abi onu yıkamacı farketti oradaki paspası çıkarttı orayı temizlerken onun demesiyle dikkatimi çekti ve şaşırdım orayı öyle görünce
O kısım icin hali gibi bisey olabilir ayni renginde veya yakin tonda bulursaniz yapistirabilirsiniz o kotu goruntu kalkar ortadan en azindan
o plastik parçanın arkasında havalandırma motoru filtre vs vardı 2005 de, büyük ihtimalle bundada aynı. onlarla arasında yalıtımı sağlamak için konulmuş olabilir.
tabiki daha makul bir şekilde orayı göze hoş gelecek şekilde yapılabilirdi. (gerçi o keçe kafayı aşağı uzatıp bakmadıkça gözükmüyor.)
eğer bir problem olmazsa o kısım kesilebilir. veya içeri doğru katlanabilir diye düşünüyorum. siz ne dersiniz?
keçe çok demekki bol bol koymuşlar

bence sen asıl 1. resim için servise bi uğra.
[/quote]
1.resimi sökülüp10 sn takılacak 10 sn o kadar.başkaca bişi yok arabanada..
görüşleriniz için teşekkürler
Torpido altına bu sabah eşikleri takarken bende baktım ve ancak eğilince görünüyor. Yani oturan insan görmüyor. Bu yüzden kafaya takmaya gerek yok. Zaten genelde görünmeyen yerler bu şekilde olur. Dolap alırsın ahşap kaplama ve dolabın görünmeyen tarafı başka türlü olur.
Sayın hocam, sol tarafta hava yastığı olan kısım hariç benim aracım da aynı durumda. BUgün baktım. O sol kısmı da hemen hallederler diye düşünüyorum. Sorun yok bence. Servise gidin hemen hallederler sayın hocam.
Ben bu araç için elle tutulur en büyük eksiğin yoldaki en ufak taş sıçramasını bile duymamız olduğunu düşünüyorum.
Hava yastığındaki çıkıntı haricindekiler bana normal gelmedi özellikle elektrik aksamın süngeri sanki yerinden çıkmış düşecek gibi servise ısrarınızı sürdürün olmadı genel merkeze mail ile ulaşın bunlar ufak tefek sorunlar servis o hataları yarım saatte halleder ama büyük ihtimal işi yokuşa sürüyorlar işte.
geçen hafta servise gitmiştim bana normal dediler hatta şu anda satılan 0 arabaların da böyle olduğunu söylediler.ondan dolayı paylaşmak istedim.ama bu torpido elektrik yeri hiç yakışmamış yani süngerin o şekilde gözükmesi.gökhan abi geçenler de acil bir işimiz çıktı yayladan hızlı inmek zorunda kalmıştık yüksek hızda bu kadar ses aldığını tahmin etmezdim yolun asfalt sesi arada gelen taşlar filan.2005 terra da yoktu bu durum.bir kaç yere yazdım aradım distribütör firmayız biz bir şey yapamıyoruz falan filan deyip işin için çıktılar:)
Yapmayı düşündüğüm şey. Ön ve arka davlumbaz diye geçen kıytırık keçeleri sökmek. Bu keçeleri sesi önleyecek bir malzeme ile kaplayarak monje etmek.
abi aslında güzel bir düşünce umarım işe yarar
Yapmayı düşündüğüm şey. Ön ve arka davlumbaz diye geçen kıytırık keçeleri sökmek. Bu keçeleri sesi önleyecek bir malzeme ile kaplayarak monje etmek.
işe yarayabilir. yanlış hatırlamıyorsam forumda birisi yapmıştı galiba bitüselfle
Mert bey birinci resim haricindekilerin hepsi bütün araçlarda var.tampon altındaki clipler oynar.hava yastığının aralığı 1 mm geçmemesi lazim.süngeride olduğu kapak yerinden çıkmış olabilir ancak genelinde bu sünger çıkıntı yapıyor.